torsdag 25. desember 2008

En anneledes jul!
Hva ? Er de til meg?


I år ble julen litt rar hos oss. De siste årene etter pappa døde har vi alltid feiret hos mamma. Hun har MS og er nesten pleietrengene. Sitter til daglig i rullestol. I år måtte vi gjøre det anneledes. Etter hun fikk en omsorgsleilighet i våres , og det passet ikke å hente henne hjem. Det funker dårlig når jeg bor i en kjeller og søstern min bor i andre etasje. Da ble det bestemt at vi skulle feire hos henne. Jeg skulle jo jobbe først og vi skulle ta middag med til mamma. Men så kom de som jobber på senteret å sa de hadde samlet middag for alle som hadde leiligheter der og vi var hjertelig velkommen. Jeg må innrømme jeg var spent på hvordan det ville gå. Var det mange som griset når de spiste, eller? Søstern min gjorde det klart på forhånd at vi skulle ha ribbe hos henne 1.dag. Hun viste ikke om hun fikk ned noe. Men du verden for en service og glede hos de som jobbet der. Når vi kom var mamma der og ventet på oss. Vi ble satt til et stort spisestuebord. Der satt det eldre, friske damer og en mann. Vi fikk ribbe og tilbehør. Det var rødvin, øl og akevitt til maten. Og dessert etterpå. Riskrem. Da maten var ferdig gikk vi ned i leiligheten til mamma og åpnet gaver. Etterpå når vi skulle kjøre hjem ble mamma oppe til kaffe og kaker. Det satt en masse ensomme damer der hvor familien bare hadde vært innom på dagen. Der har de det godt. De som var på vakt den kvelden gjorde en kjempejobb for at alle skulle ha det bra. Vi reiste hjem og Charlie fikk seg en tur. Han måtte være hjemme. Det er ikke pop med en hund under bordet på julaften der. Men etterpå var det gaver på oss. Og ikke minst Charlie. Han skjønte ikke så mye. Jeg er vant til Marco som bare gikk bærsjerk. Reiv av papiret. Charlie var veldig forsiktig. Jeg måtte rive et lite hull i pakka først. Så fikk han litt større hull eller en laaaang tid. Jeg kjøper alltid hundekjeks i løs vekt. Pakker det inn for det lukter de. Og da har han noe å gjøre. Det store beinet som jeg pakket inn holder han på med ennå. Mesteparten av papiret er på ennå. En forsiktig hund. Det hadde jeg ikke trudd.
Har fått hull på den nå!


Så det har vært en rar jul for oss to søstre. Til neste år har jeg flyttet opp og da henter vi mamma hjem og da blir det meg som skal holde julemiddag. Da vil lille William med foreldre være hos oss også. Det er rar å lese om dere med stor familie og middager i flere dager. Savner nok litt av det, men på en måte er det deilig uten en masse folk også. Får nok slappet av mer.I full fart

I dag har vi gått en lang tur i det fine været. Vi ble ute i hagen en stund etterpå. Måtte jo teste noen innstillinger på kamera i dagslys. Også ble det ribbemiddag hos Kirsti likevel. Vi venter spent på dagen i morgen. Da kommer William og Marius og Marita fra hennes familie i Kolbotn. Da har vi kalkun til middag og en ny runde med pakker. De ville ha det sånn det året de ikke er sammen med oss. Da har vi litt jul med de alikevel.

Fortsatt en god jul til alle bloggere!


9 kommentarer:

Dixie sa...

God jul til dere også!
Det hørtes ut som en spesiell, men kjekk julefeiring! :) Dixie var ikke så rask med å åpne gavene hun heller, men med litt hjelp fikk hun det til... :)

T :-) sa...

En litt annerledes, men koselig julefeiring ser det ut til å ha vært.

Man tenker jo sitt om alle dem som sitter "ensomme og forlatt" på instutisjoner. I jula er man jo liksom programforpliktet til å være i en koselig familesetting. Og når man i tillegg stadig leser om hvor dårlig det står til i det norske helsevesen, da er det fint å se at de faktisk lager en fin julestemning for dem som bor der. Men selvfølgelig skulle en ønske at ting var annerledes og at alle ens kjære var friske og raske fortsatt.

Og så Charlie som ikke engang river av papiret på pakkene som lukter nam nam?? En nydelig snåling ;-)

Marianne sa...

God jul Nina og Charlie. Hørtes ut som om dere har fått kost dere selv om julen var litt anderledes.
Var veldig fint at institusjonen som din mor bor på laget en så flott julemiddag, og i tilegg hadde kaffe og kaker senere på kvelden. Det er godt å vite at de eldre og syke blir tatt godt vare på....

Embla hadde også sin første jul, og hun var ikke det grann forsiktig med opp pakkingen, der ble papiret flerret av i stor fart, med STOR glede..Koseligt å se på...

Ha en fortsatt fin jul....

Nina og Bonnie sa...

Ja, julaften var anneledes, men fin. Her blir der eldre på instutisjon tatt vare på i allefall. Det er fint å vite når den dagen kommer at mamma ikke kan komme hjem.

Julen er jo også fri,fri og fri. Kose seg med Charlie og være mye ute. Ta mange bilder, selv om endel blir slettet når jeg får se over etter de er lagt inn på dataen. Vi har jo et strålende julevær her på østlandet.

Gry og Millis blogg sa...

Hei Nina, skjønner godt deres blandede følelser til å begynne med, tror jeg hadde reagert på akkurat samme måte! Desto finere da, at det ble så innmari koselig for dere alle sammen, og at dere attpåtil reiser hjem med et større og kanskje mer positivt syn på pleiehjemmet. Nå ble jeg glad på deres vegne.

Så fint det bildet av Charlie var, det ved dammen, tror jammen du begynner å få "teken" på kameraet alt?!

Flinke Charlie som er så forsiktig med utpakkingen:o) Overraskelsen varer kanskje lenger da?

Anonym sa...

Hei, Gry. Du er hjemme igjen. Har du hatt det fint?

Nøve sa...

Hei Nina!
Jeg "skummer over" bloggene igjen, mens badekaret fylles...
Vi har visst litt annerledes julefeiring, du og jeg :o)
Koselig med masse velfortjent fri, er det iallefall!

Anonym sa...

Hei, der var Nøve også. Nå er vi alle samlet igjen. Hatt det fint i julen, Nøve?
Det å ha fri er jo det beste.

Gry og Millis blogg sa...

Hei Nina

Har hatt det kjempekjempefint! Så deilig og rolig og til og med gått på ski (det er mange år siden sist). Skal skrive mer i bloggen i morgen, men det er faktisk godt å være hjemme igjen også. Det er vel sånn når man vet at man har 3 dager, så innstiller man seg på det...

Vi snakkes snart igjen Nina, ha en fin kveld:o)

Klem fra meg