fredag 2. april 2010

PÅ TIDE MED LITT OPPDATERING

Nå er det nesten som hverdagen har kommet hit. Nala og Charlie er som gamle kjente. Og ting er en rutine. De kan ligge i hvert sitt rom og de følger ikke etter hverandre hele tiden lenger. Bare under foringen må de fortsatt deles. Nala får sitt tørrfor en gang om dagen og Charlie får våtfor to ganger om dagen. Så da må Nala holdes vekke. Hun er sta og sterk når hun vil noe.

031

032

Tidlig i dag ble jeg vekket av to hunder som sto på to oppå meg. Klokken var 0600. Jeg ba dem gå å legge seg igjen, men etter en time så var det slutt. Da sto de der igjen. Og da var det opp og ut. Nala tisset med en gang. Så bar det i seng igjen. Ikke tal om at jeg skulle stå opp kl 0700 på en fridag. Men kl 0830 da var vi klare til å stå opp. Og ut på tissetur. Etterpå sov de nesten hele dagen, mens jeg ventet på en luke mellom bygene. For en tur måtte vi jo på. Heldigvis midt på dagen så ble det slutt på regnet og vi dro på tur. Bare en times tid i dag. Men de fikk stå i hagen litt etterpå. Og det likte ikke Nala. Hun satte seg rett ned og bare ventet på meg. Men når jeg var der sammen med dem så kunne hun leke med Charlie.

018

Nala har gjort Charlie litt roligere. Enten er det noe jeg innbiller meg eller så er det helt sant. Han står å venter i gangen nå og venter på Nala ute i båndet. Og det er ikke så mye herjing på han med henne nå. Han har skjønt at det bestemmer Nala.

054

Vi har hatt det fint på langlinetur to ganger i dag. Da ser jeg hvor forskjellig Charlie og Nala er. Charlie går i sin egen verden og jeg må jobbe kontakt. Nala er oppmerksom på meg og har likevel tid til å snuse og kose seg. Kanskje naturlig når hun er på et ukjent sted. Og hun er så herlig når hun er glad. Da tar hun det nærmeste tingen for å bære. Hun er helt klart en apporterende rase.

073

På langlinetur nå i kveld. I går kveld kunne Nala gå løs i langlina, men i dag har hun fått et helt annet tempo og da holdt jeg henne og Charlie fikk gå med løs langline. Han var flinkere i dag. Full kontakt og vi kunne trene litt alene mens Nala snuste i grøfta. Uten at hun kom for å snike godbiter. Egentlig er det hun som er godbitdronningen. Hun gjør hva som helst for en godbit. Hun er nok ikke blitt så mye trent med så da må jeg begynne på starten. Sitt har hun inne, men ligg eller dekk kan hun ikke.

Og så må jeg jo fortelle at når jeg skal ha et felles måltid med Kirsti disse dagene så blir det nede hos meg. Kirsti vil nok ikke ha to hunder til å håre ned hos henne. Haha….. jeg har spurt både torsdag og i dag, hvor skal vi spise i dag???? Vi spiser hos deg….er svaret jeg får. Kan dere skjønne det??? Her koser jeg meg med to forholdsvis rolige hunder. Bare de får tur og mat så merker en ikke mye til dem ellers nå. Akkurat nå så har de tatt kvelden. Charlie ligger i kurven sin her i stua og Nala ligger rett ut på matta i gangen. Kan det bli bedre?????

006

Det var rapporten i dag, mer kommer i morgen!

5 kommentarer:

Nøve sa...

Så koselig, Nina! Jeg misunner deg OG unner deg dette ;o)
Syns det var ett artig uttrykk, har aldri hørt det før, tror jeg; å håre ned :o)))
Veldig lettfattelig.
Men røyter de nå, altså? Nalle har ikke begynt enda. Men det blir stadig nye lass med grus inne :o)

Wilma sa...

Vi synes det ser ut som dere har det veldig koselig! Tror Wilma er litt misunnelig, for hun har en Golden "fetter" som heter Barney, og når de er sammen så har de det morsomt! Men nå i det siste så har han blitt litt vel stor og sterk for henne (er vel blitt 10-11 mnd...tror jeg), så sist vi var på besøk så måtte hun si ifra at NÅ var det nok!
Hun har alltid vært den "valpete" og litt masete på leking, så kanskje hun nå begynner å bli litt voksen?? :)

Fortsatt riktig god påske til dere alle tre!

Gry og Millis blogg sa...

Veldig koselig med disse oppdateringene fra deg Nina!!! Jeg synes jeg ser dere alle tre, både inne og ute:o)

Charlie er kjapp til å ta til seg roen og signalene fra andre hunder synes jeg. Når han har vært her, så er det litt stress og bjeffing til å begynne med, men vips, så har han adoptert Millis vaner (og uvaner;o)

Det virker ikke som du tar skrekken av å ha to hunder, håper gleden er like stor etter at du har hatt Milli til avlastning;o)

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Er det ikke morro å oppdage nye sider ved hunden sin!? Jeg er litt nysjerrig på hvor du har fått låne den bestemste men herlige dama jeg da. Og takk for fine oppdateringer, det er så mange flinke der i bloggegjengen.

Nina og Bonnie sa...

Jeg gleder meg masse til å ha Milli her, Gry. Jeg kjenner henne bedre og det kan jo hende jeg oppdager nye sider ved henne også!!?? Skal du ha en daglig bloggoppdatering da også???

Sidsel; Nala bor i Andebu eller Kodal. Husker ikke, du kan jo få tlfnr. og låne henne når du skal ha Arja alene. Det var vel henne du tenkte på.;)) Tror ikke Honey trenger noen oppdragelse. :))