torsdag 11. mars 2010

Litt dyrlege og litt William og Charlie!

I dag har vi vært til den årlige sjekk hos dyrlegen med vaksine. Og her var alt bare bra. Vel, han er for tynn, tynn og tynn. Det vet jeg jo. Han veide 11,3 kg. Foret kan jeg ikke gjøre noe med nå for han går jo på spesialfor for urinstein. Men i dag sa dyrlegen at det fantes som boksmat også. Så jeg vandret ut, fornøyd med en bærepose med boksmat. Og nå i kveld har Charlie fått sin første boks. Og den gikk ned. Han orket ikke alt han skulle ha. Og under trening inne etterpå så var han ikke like lysten på godbitene. Så nå er han mett!!!! Og det har jeg ikke opplevd på minst 1 år.

021

Dyrlegen hadde god tid i dag og vi pratet lapphund i ca 1 time før vi dro. Hun er jo godkjent øyelyser og reiser flere ganger i året til Alta for å øyelyse nettopp lapphunder. Og hun fortalte historier om samene og hvor kalde de er i forhold til hund. Hvis en lapphund ikke viser seg å være brukende til gjeter det første året så blir de skutt. Her er det ingen kjære mor. Og de hundene får ingen opplæring. De blir bare sluppet sammen med de gamle hundene og må lære av dem. Dette må vel være de gode, gammeldagse lapphundene.

Så skal Charlie slutte med sprøytene for allergien. Hun synes øynene var kjempefine, men vil sjekke om det er noe nødvendig nå. Kan hende miljøe har noe å si og det er ikke noe problem å begynne på igjen. Og distre som jeg er så glemte jeg å ta med vaksineboka så jeg må ned igjen en dag for å få den utfylt og stemplet.

Så kommer det noen gamle bilder til ære for Berit og Gry. Charlie og William sammen. Ikke bli redd eller nervøs, det merker Ville og Milli. Da kan de tro noe er farlig og kan reagere.

007

William liten baby. Charlie passer på!

097

Charlie har alltid følt for å passe på. Her er William ca. 8-9 mnd.

013 (3)

Hva har du??? Kan jeg få også???

025 (4)

William sitter i gyngestolen hos farmor og ser på boka. Charlie må som vanlig sjekke om alt er greit.

052 (3)

Dette er tatt på bursdagen min i juni. Da var William akkurat passert 1 år. Charlie som vanlig passer på.

015 (3)

Her må Charlie være med i gjengen. Vi sitter på verandaen og spiser.

055

Dette er fra 2 juledag i fjor. William er da 7 mnd. Charlie får full oppmerksomhet fra Marita som sitter på gulvet og følger med på de to.

004

Her er fra i fjor. William får vafler av farmor og Charlie venter på tur.

Charlie er forsiktig når William gir han. Eller stjeler det William har i hånden. Veldig forsiktig!!! William er i det snille hjørne om dagen og vil dele med seg. Og gir villig vekk til Charlie. Så Gry og Berit, gled dere. Hunder og barn er bare herlig sammen. Det går så bra, så bra!!!!

002

Så har vi vært på miljøtrening i Larvik sentrum. En liten tur. Det er lenge siden nå og det merket jeg på Charlie. Han roet seg heldigvis fort og det var ikke noe bjeffing. Fikk han ut av bilen uten noe tull også. Flink gutt!!!

Og så har jeg tatt et lite klikkurs på nettet med Canis. Og jeg er kjempeimponert over hvor kjapt Charlie tar nye ting. Som å lære han denne matta han skal trampe på. Vet i grunn ikke hvorfor vi skulle lære det, men samme kan det være. Det var da jeg ble så stolt av han. En kjap forklaring for Charlie og han tenkte i 20 sekunder og så trampet han på den. Og igjen og igjen. På kommando!!!! Og jeg klikket vilt. Så nå har jeg fått blod på tann. NÅ har vi satt i gang med å klikktrene bort bjeffingen han driver på med inne. Han står på verandadøra og bjeffer på alt som går forbi. Men nå er det snart slutt. Bare JEG er flink til å ikke gi opp. Du verden så behagelig, ikke noe kjefting, bare klikking når han står der og ikke bjeffer. Og Charlie flyr fram og tilbake, mellom meg og verandadøra. Like ivrig…..Så dette er en start og vi får se hva vi får til.

Nå nærmer det seg helgen og vi har fint vær og snøen forsvinner. Jippi!!!!

Ha en riktig god helg, alle sammen!

Nina Og Charlie

16 kommentarer:

Gry og Millis blogg sa...

Vi VET jo at Charlie er for tynn Nina, men jeg tenkte at det er det jo noen mennesker som er også, noen er bare født sånn liksom (heldiggrisene....), med enten et avslappet forhold til mat (som Charlie) eller med en forbrenning av en annen verden. En ting som er sikkert er at gla'gutten har nok energi i allefall, så lider av det nekter jeg å tro at han gjør. Det må jo allikevel ha vært en superdeilig opplevelse å se at han er METT!!!! Åh, så deilig Nina:o)

Veldig gøy og nyttig å lese om din erfaring med William og Charlie. Stine er veldig vàr for alt som kan smitte, så hun vil ikke ha Milli borti ansiktet til Falk. Skal fortelle om dine erfaringer. Foreløpig hilser Milli, titter en liten stund og så mister hun interessen.

Det var gøy å lese om klikkertreningen din. Jeg mener bestemt at Hilde har skrevet om en slags matte i bloggen sin for en tid tilbake. Innmari moro da, å se at klikkertreningen fungerer på bjeffingen ute:o) Jeg har aldri helt skjønt poenget med klikker (så lenge jeg kan si ordet "bra", men begynner jammen å revurdere det nå:o)

Herlige bilder av William og Charlie! Han ser så herlig fornøyd ut Charlie, der han ligger på gulvet med Marita som barne/hundevakt:o)

Ville sa...

Ååå Nina, så nydelig forhold mellom Charlie og William:o) Jeg blir helt betatt og rørt av alle de fine bildene og kommentarene dine.
Jeg gleder meg fremover. Skal følge ditt eksempel og sette oss på gulvet neste gang Caspian er på besøk.
Tusen takk for at du deler bilder og din erfaring med oss:o)))

Veldig kjekt Charlie er bedre i allergien, han ser jo så flott ut nå!!!

Ville sa...

Jeg har teflon hjerne!!!

Skulle jo spørre deg om det klikker kurset som canis har, hvordan blir du med på det pr. mail???
For det høres jo supert ut, trenger noe sånt for bjeffinga til Ville også!

Nina og Bonnie sa...

Gry, Charlie fikk heller ikke være i ansiktet på William før han var større. Men for ikke å mase så mye på Charlie og ikke ta i fra han den naturlige hilsingen, så la vi hånden vår løst foran munnen på William. Da slikket Charlie hånden vår i steden. Det har virket fint. Og Charlie har alltid følt seg inkludert i familien. Det er jo viktig at de små ikke får disse bakteriene i seg. Husker ikke hva de heter. Marita snakket om det når William var liten.

Nina og Bonnie sa...

Berit, jeg husker ikke hvordan jeg datt over det. Mulig det var via en Facebook-side. Jeg mottok en mail hver dag med gode forklaringer og praktisk øvelse og teoretiske hjemmelekse. Forskjellige artikler som skulle leses. Dette gikk over 7 dager. Og alt var gratis. NÅ får jeg mail en gang i uka med nye treningstips. Og en kan hoppe av når som helst. Kanskje du kan se på hjemmesiden til Canis. Jeg skal se litt for deg hvor jeg kan ha detti bort i det.

Gry Viola og Roxie sa...

Kjempe fine bilder av Charlie og William!! Barn og hund hører lissom sammen det! Her fikk vi ikke noe dyr i huset før Mariken var 8 år. Hun var så ille av astma da hun var liten, men det vokste hun av seg!!
Artig med den klikker treningen. Er det inne på sindene til canis?
At Charlie er for tynn, det er jo bare sånn, noen er tynne og noen ikke fult så tynne.
God helg til dere fra oss her på bølehøgda!! Her så forsvinner snøen åsså nå!! Roxie er ikke fult så glad for det som jeg er!!

T :-) sa...

Jeg tenker også sånn som Gry at noen mennesker er og blir tynne uansett hvor mye og hva de spiser, kanskje det er sånn med bikkjer også?

Den matta, er ikke vitsen med den at du kan trene på å få bikkja til å gå/stå der du vil? Vet i hvert fall at noen bruker det for å få bikkja til å stoppe på rett punkt på agility.

Så deilig at allergien ser ut til å være bra. Selv om dere har taklet sprøytene kjempebra så er det godt med alt en slipper :-)

Så mange koselige bilder :-) :-) Og masse snø på torget!

Nøve sa...

Dere ser ut til å ha finni fasiten på forholdet barn/hund, Nina! Du kan tro de to har blitt glad i hverandre!

Selv om Charlie er tynn, så er han ikke under eller feilernært - han strutter jo av energi! Det kan da ikke være noen fare med ham. Overvekt er ett alvorligere problem for hundens ve og vel, vil jeg tro. Liker han boksemat, så er jo det bare fint!

Vi har drivi litt med klikker, Hilde bruker jo det endel. Jeg syns Nalle er mye lettere å få med på laget, når vi bruker klikker. Da skjønner han det er trening fra første sekund, og trening er innmari moro!!

Tenk på alt de kan lære... Caniskurset hørte jammen ok ut! Det må jeg se litt på, takk for tipset!

Siss sa...

Så bra at Charlie kan slutte med sprøyter:-)
Kansje han legger på seg nå når han får maten fra boks?
Koselige bilder av William og Charlie. kjenner ingen annen hunderase som går så godt sammen med barn som F.L..
At gutten din er intligent er det ingen tvil om. Stå på du Nina så blir bjeffingen også borte.
God helg til deg og god gutten:-)

Marianne sa...

Kanskje boksemat er oppskriften for å få i Charlie mat! Embla er heller ikke enkel, og er nok i klassen tynn hun og..Men hun er i full fart og dyrlegen sier hun er så frisk som bare det. Trenger tydeligvis ikke mere mat da.

Koselige bilder av William og Charlie..Tror de aller fleste hunder skjønner at de har med barn å gjøre og derfor blir veldig forsiktige..Mira og Embla møtte lille Michelle her om dagen, og de ble bare helt forelsket og sitter å stirrer på henne med store blanke øyner...Og Embla ble helt i fra seg visst hun gråt..Herligt å se på...

Embla er en snapper når det gjelder godbiter og jeg har hatt noen såre fingertupper for å si det sånn..Men visst et barn prøver å gi henne noe, så er hun så forsiktig så forsiktig..Så hun sjønner det er skjøre saker..

Så bra at Charlie skal slutte på allergi sprøytene sine..Blir spennende å se om han holder seg like frisk..Men visst ikke så er det jo bare å starte igjen..Må jo være godt å slippe de spørøytene for en stund iallefall!

Masse lykke til med klikkeren fremover da...er jo så gøy når man faktisk ser at det virker!

Ha en fin fin helg sammen med godgutten din!!

Irén sa...

Hei, hei Nina!

Alltid like trivelig å svinge innom her hos deg. At Charlie og William har et godt forhold er det ikke tvil om nei. Det er så herlig å se når disse firbeinte vennene våre blir så forsiktige rundt de små. Balder er også sånn :-)

Mtp på vekta så er det vel som flere sier at noen er naturlig slank, enkelt og greit. Kjekt at godgutten din likte boksematen da, så blir det gjerne litt ekstra på han lell. Men han virker jo som han sprudler over med energi iallfall :-)

Flott at dere slipper sprøytene. Du har vært så flink, ja begge to!

Tror vi må ha oss en tur til dere for at Balder kanskje vil bry seg om klikkeren. Når jeg har prøvd med han her hjemme ser han bare DUMT på meg, hehehe

Ønsker dere en flott helg, Nina og Charlie :-)

Hilde, Fant og Ebbie sa...

Jeg synes Charlie ser helt perfekt ut jeg, Nina! Han er bare helt nydelig!
- og så flink som han er når han er sammen med William. På det ene bildet ser jeg at han har tunga litt ute, det er et dempende, snilt og godt signal.

Så morsomt å lese at du er fornøyd med klikkeren. Det som gjør den til et godt arbeidsredskap, er at vi er nøye med belønningen etterpå. Det SKAL komme en belønning etter et klikk. Bruker vi "bra" er vi ikke like flinke til å belønne hver gang, og da vanner vi ut belønningsordet litt. Det blir liksom ikke så effektivt da.
Musematte, post-it lapp og target stick er fine hjelperedskap når vi skal trene inn forkjellige moment i treningen. Fremadsending, hopp over hinder, kontaktfelt i agility, lukke skapdører, slå på/av lys etc er atferder hvor vi kan bruke disse targetene.

Kjempemorsomt, Nina, at du bruker klikkeren når du skal fortelle Charlie at det lønner seg å være stille. Husk på at du drøyer tida han må være stille lengre og lenger, slik at han må være stille ganske lenge før han tilslutt får klikk/belønning. Det kan være lurt å sette på en kommando for å være stille, også. "Stille", klikk/belønn.

Jeg bruker klikkeren ganske masse og er kjempefornøyd, men noen ganger bruker jeg bare belønningsordet mitt "bra". Det kommer ann på hva jeg trener på, og med hvem.

Det var ikke meningen å belære deg, Nina, dette vet du jo fra før.

God helg til deg og go`gutten din!!

Klem fra Jar.

Nina og Bonnie sa...

Takk for tipset, Hilde, om å legge inn en kommando sånn som "stille". Det har jeg begynt med i kveld. Vi klikker og klikker ennå. Han vet det så godt, men kan bare ikke la vær noen ganger. Men dette er ikke gjort over natten og jeg skal ikke gi meg på dette.

Ragnhild B. sa...

Så hyggelig at det går så bra med Charlie. Og morsomt med Charlie og William,- det er jo et eksemplarisk forhold dem imellom. Dere har vært flinke!
Ja, er det ikke gøy med klikker? Jeg har også gjennomført e-postkurset til canis.no. Tror jeg fikk det tilsendt bare fordi jeg hade kjøpt en del produkter der. Lykke til videre!

snorredimma sa...

Et herlig innlegg, Nina! Charlie er nok sånn han skal være, tenker jeg. Han har ikke anlegg for å legge på seg!! Og det ER mye verre å ha en for tjukk hund, sann mine ord....

Mange vakre bilder av Charlie og William, og jeg tror nok at de begge er like fasinerte av hverandre. Det ser i allefall sånn ut :-)

Så deilig å slippe disse sprøytene en stund, selv om dere nå har blitt godt vant, men det hadde jo vært super-deilig om Charlie ikke reagerer igjen..krysser fingrene!!

Det klikker-kurset har jegliggende på data'n. Ramlet over det for noen måneder siden, men har ikke hatt tiltakslyst til å starte. Men nå som du har sånn god erfaring med dette, skal jeg jammen prøve meg. Dimma trenger å ble "jekka" litt på uvaner ho har tillært seg - ja, Snorre, også. Nå blir det spennende å se hvem som er mest villig. Snorre strutter jo av energi og higer etter å jobbe...Dimma har alltid vært en liten lærevllig sjel - bare go'bitene smaker fortreffelig. hehe

Ha en riktig GOD HELG fortsatt!!

Inger`s blogg sa...

Så mange gode bilder du har av Charlie og William.
Ingen tvivl om at Charlie syntes det er stor stass å få være i lag med William.
Dere er flinke med de to og så mye glede de vil få av hverandre.

Det er rart han Charlie ikke legger på seg, men bare han får være frisk og glad og det er han jo.Mamma Belle veier ikke mye hun heller. God helg fra oss tre.