onsdag 30. september 2009

Litt fra oss…..

Ja, dagene går og gud vet hvor de blir av. Her har det også vært litt hektisk i helgen.

015 (3)

Først jobbet jeg til 1630 på fredag, rett til min søster og hente Charlie. Videre til Marius og Marita. Jeg skulle få middag og sitte barevakt for William. Ungdommene skulle få en kveld for seg selv, middag og kino. William er blitt så stor at han reagerer når mamma og pappa sier “ha det”. Så jeg kledde han, tok på Charlie selen og så gikk vi en lang tur når de dro. Havnet tilslutt i barnehagen der det er masse lekeapparater som er morsomme. Nesten leggetid og vi kommer oss hjem for så å gå i dusjen, allså William. Han elsker å sitte med dusjhåndtaket og spyle ned alt. Etterpå grøt og sengen. Han er helt utrolig, legger seg med et smil, stikke totten i munnen og så er det mørkt. Charlie er med hele tiden, bare ikke William kommer springende, det er skummelt og han rygger forsiktig. Når William kommer med armene for å kose, prøver han å liste seg vekk. Jeg stopper William og sier at han skal være forsiktig og kose Charlie pent. Da legger han ansiktet ned på siden til Charlie. De er så søte sammen. Glemte forresten kamera den kvelden.

042 (2)

Så på lørdag var det jobb igjen, fikk syklet en tur med Charlie etterpå. Det var nemlig bestemt at vi skulle feire Marius, han har burdag onsdag. Da er det kjekt å få ut litt damp før en skal i selskap. Dette skulle feires hos Kirsti så det var ikke langt å gå.

Så det ble sent hele helgen, ikke en kveld som jeg køyet tidligere enn 0030. Det tar på for en gammel kropp.

004

Ellers har jeg lurt på om jeg skal begynne å trene litt med Charlie, hos en som har sluttet på hundklubben og startet for seg selv. Har snakket litt med eieren av Whippet-tispa og hun ville gjerne. Men vi må sjekke om det er innendørs om vinteren. Whippeten fryser, stakkars. Hun har begynt med klær. Og eieren av Shelti-gutta ville også slenge seg på med den yngste. Han er 16 dager eldre enn Charlie.

032

Charlie greide å stikke på lørdag igjen, og denne gangen var det ungdommene som klarte å fly i bilen uten å lukke dører. Og Marius og jeg kjørte i en halvtimes tid før vi fant han lekende midt i veien. Men ei gammel blandingstispe. Men han er bare lykkelig når jeg kommer og kommer styrtende når jeg roper og forbi meg og inn i bilen. Der setter han seg i forsete klar til å kjøre. Snakket med en annen bort i gata i går, han spurte om Charlie hadde vært på rømmen i helgen. Han hadde vært i kjelleren og da hadde Charlie stått på utsiden og kikket inn på han. Han har tisper med løpetid nå. Det betyr at det er minst 3 tisper med løpetid i nabolaget for øyeblikket. Ikke rart gutten blir frustert. Stakkar;-) Men han har roet seg igjen og slapper bra av inne, så kan hende det verste er over.

011 (2) 008 (2)

007 (2) 002 (2)

Så har vi testet noen aktivitetsleker. Dette skal liksom være en grei sak, med et hull så det er bare å dytte til den. Charlie skjønte ikke så mye til å begynne med. Når det ikke skjedde noe så var det full krig.

001

Så fikk vi låne denne kjekke saken av Whippet-eieren. Der skal den runde klossen dyttes ned i hullet og det detter en godtbit ut foran. Den tok han etter et par dager, så nå prøver jeg å få han til å ta klossen selv å legge oppi med munnen. Det var ikke lett. Nå sitter han å venter på at jeg skal sette opp klossen for han. Det blir vel nesten som dere på kurs på Bergheim. Å lære hunden å ta noe og bære med munnen.

047

Dette ble mye rart, dere for bære over med meg. Skulle bare skrive litt, men så kom jeg på flere ting etter hvert.

Dere for ha en fin høst-uke!!!!!

 

12 kommentarer:

Nøve sa...

Som det blomstrer hos deg,da! Så det i bakgrunnen både her og der :o)

Du og Charlie hadde ei fin og variert helg. Stakkars han med TRE løpske tisper omkring - Nalle er som besatt av ei! Nå har det stått på i ei uke, da gir det seg vel snart. Husker ikke åssen det var sist..

Sånne leiker har jeg vært frista til å kjøpe mange ganger, men de er så himla dyre! Under trening med å ta løsbittet, gjorde klikker'n underverker her. Jeg klikka når han snuste på bittet, deretter når han tok det i munnen, så når han holdt det ei lita stund osv... Moro å se hvordan de tenker og prøver seg fram,gitt.

ps. det er ikke rart William er snill og fornøyd, det høres ut som om dere storkoser dere alle tre :o)))

Gry Viola og Roxie sa...

Så fin helg dere har hatt da!!
Så stor William har blitt!! Husker godt hunden jeg hadde da jeg var"yngre" den sprang og hjemte seg når tant ungane mine kom. De mener det bare godt de små men det kan bli litt hard hente.

Så flinke dere er som tar sykleturer. Her blir det bare spaserturer ennå.
Ikke rart om Charlie blir yr og vil ta seg en tur alene når det er så mange tisper rundt som har løpetid. Roxie har løpetid nå så her er det 2 stk som kommer. De har heldig vis ikke kommet samtidig. De løper rundt hele hagen her og markerer oppå varandre og blir litt furstrerte tror jeg når de kjenner lukten av en annen han hund. Roxie ligger inne i garen sin og gjør seg så til.

Ha en fin dag! Her er været fint men litt kaldt. Det var -1,2 i natt.
Foresten har de funnet den hunden som stakk av i Larvik?

T :-) sa...

Fint du tar deg tid til å skrive litt Nina. Alltid morsomt å se hva som skjer, spesielt hverdagen syns jeg. Nå var jo ikke dette hverdag da men... Kan tenke meg det er veldig kos med "barnebarn" De er jo så herlige og det beste av alt, når de tilfeldigvis ikke er det en dag kan du bare levere dem tilbake ;-)

Uff stakkars Charlie. Ikke greit med så mange damer rundt i nabolaget. Det er vel det de sier, med tispe så har du løpetid 2 ganger i året, med hannhund har du det hele tiden... Men det går som regel bra :-) Charlie MÅ jo ha det litt moro han også. Og så er det jo stas når matmor kommer etter og henter han i bil, får jo til og med sitte i forsetet. Da er han konge da tenker jeg.

Håper det ordner seg med treninga deres.

Gry og Millis blogg sa...

Jeg er sikker på at både du og William nikoser dere Nina! Det lyser nesten av bloggen din det:o)

Jeg er som deg, elsker å handle i dyrebutikken! Så du hadde skrevet i en annen blogg at det kan hjelpe på en dårlig dag - helt enig!!!!:o)

Så lurt det hørtes ut å begynne å trene med han som har gått ut av hundeklubben. Det er jo verdt et forsøk og trives ikke du og go'gutten, så har dere jo i allefall prøvd:o)

Nå er det snart eksamen. Hmmmm - hva har nå du og Tove pønsket ut??? Gleder meg, også gleder jeg meg veldig til å se Charlie igjen (men han har jo sjelden tid til å hilse når Milli er med - de er like de to:o)

Anne-Liss sa...

Stakkars Charlie som blir fristet i hele nabolaget, ikke rart han må ta seg en tur alene når anledningen byr seg.
Sånn "ball" med hull i har Maila og Leia også, de bråker noe innmari på gulvet inne så de får bare ha dem i hagen. Men de koser seg veldig med "godteballene" sine, de blir helt ville når jeg tar dem frem.
William og Charlie er så søte sammen, de blir nok veldig gode venner etter hvert.

Ville sa...

Så herlige han er William, kan tenke meg det er stas å få "låne" ham litt.
Så kjekt å se hvor forsiktig Charlie er med ham. Jeg blir jo snart bestemor, så det er så fint for meg å se William og Charlie isammen. Er litt spesielt det, små barn og hunder isammen...helt nydelig.
Så herlig bilde av go`gutten din i hagen. Det med noen blader som henger litt foran ham, synes jeg er veldig fint bilde.

Moro med sånne inne aktivitets leker. jeg sier som Nøve, har fristet meg også, men de er jo så dyre...kanskje til jul;o)

Han har det jo skrekkelig travelt fortiden den godeste Charlie, kan vel nå snart kalle han også for "mann".
Høres nesten ut som han blir gatas "Don Juan";o)
Regner med at både du og han er blitt eksperter på å sykle. Hadde vært moro å hørt litt mer om hvordan det går.

Irén sa...

Du verden, skal si du har hatt en innholdsrik helg. Ble nesten litt matt av å henge med etter hvert avsnitt, hihi.

Neimen så kos å se Wiliam og Charlie sammen! Høres ut som dere har det skikkelig fint sammen alle tre :-)

Lekene ser morsomme ut, men jeg har aldri fått Balder til å bry seg om sånt. Han velger liksom selv hva han vil leke med. Det går stort sett i knuter og ymse kosedyr med fløyte inni. Da er han happy :-)

Charlie er bare helt nydelig! Flotte kontrast mot vakre høstfarger! Fine bilder! :-)

Ikke greit å være mann når det er så masse fristende i nabolaget. Her hos oss er det et par hyttenaboer som har hund. En i hver vik. De var nylig på hyttene sine, og Balder gikk bananas. Løp fra vik til vik med tungen ute... Puh!

Ønsker deg en fortsatt fin uke som snart går mot helg! Koselig lesing, tusen takk :-)

Nina og Bonnie sa...

Først Gry Viola, har ikke hørt noe nytt om hunden som stakk i Larvik. Vet ikke hvor den er eller om eieren har fått den igjen.

Disse lekene er fryktelig dyre så jeg var glad jeg kunne låne en. Den kjegla som spretter opp igjen av seg selv, fra Nina Ottosen, kjøpte jeg i Sverige i sommer. Den er litt mer plundrete enn en ball. Bare ett hull og den reiser seg selv hele tiden. De må virkelig jobbe med den.

Ja, jeg vet ikke hva som er best jeg. En hanne som flyr eller ei tispe med stadig besøk??? Kan nok gå ut på ett. Det er nok vi mennesker som innretter oss etter det. Og det er vel første gang Charlie har blitt helt idiot. Det må vel bety han er voksen.

Ville, det er virkelig flott å se hvordan hunden reagerer på barn. Og i sær de helt små. Han må liksom være med hele tiden. De skal ha en til nå så det er ikke sikkert det er like populært med to springende rundt.

Tove sa...

Bildet under her er jo nydelig. Ser ut som om William syns det er kjempemorsomt og litt ekkelt på en gang.

Er det bare hos meg musikken din har blitt borte?

marina sa...

Dessa aktivitets grejer är lite kul , jag har ett par varianter , men väldigt olika på mina tre hur dom klarar dom...Hoppas den hunden på rymmen hittat hem..mina försvann en dag med , alla tre , men vi fann dom drygt en timme senare på väg tillbaka..huj vad rädd man hann bli !! Härliga bilder som vanligt...ha de gott-
www.lappisarna.dinstudio.se

Anelille sa...

Ååååååååååååå! Søte degsom hadde meg oss i bloggen! DU er skjønn:) Galegale Charlieboy på vei til å drepe Aidalille. Men bra hu kan få igjen litt for to år meg mishandling av Askeladden :) Er så fine og skarpe bilder du tar:)

Kathrine sa...

Så fin helg dere hadde!! Gøy med masse variasjon :)Lana har fått løpetid her i gården.. og hun er ganske løpsk.. he ;)

Vi har to av sånne type leker.. de koster mye penger, og det er veldig morro fram til hun har funnet ut av det, og til slutt kan hun det på rams.. da blir det bare for enkelt.. hehe, er nok fortsatt gøy for henne.. men ikke utfordrende nok :)