mandag 7. september 2009

Litt av hvert…….

Så er høsten her med det som følger med. Vind, masse vind, og usikkert vær. De melder sol og jeg våkner til regn eller omvendt. Har tatt fram refleksvestene til Charlie og meg. Nå er det på med dem om kvelden igjen.

062

Det begynner å bli tynt i hagen også. Sommerblomstene står heldigvis til frosten kommer. Femtungen som står i ovnene er en lett plante å ha med å gjøre.

065

Enkelte roser blomster også ennå, men det er ikke så pent når det er langt mellom blomstene. Venter fortsatt på høstastersen eller oktober som mamma kalte den. Den begynner å blomstre i oktober.

045

Her har vi akkurat kommet hjem etter en tur i skogen. Charlie må, bare må bort om dammen for å drikke. Ikke noe er så godt enn damvannet. Og etter de har tatt kornet på jordene rundt omkring er det blitt mer å springe på.

024

010

009

031

028

Vi trener på bildet til fotokonkurransen. Ikke lett, Charlie vil ikke se i kamera og roper jeg “se her” eller bare “se” så kommer han til meg isteden. Tips mottas med STOR takk. Flere dumme eksempler:

035 025

020 023

Og så er det flere som venter på å få høre om Nina og sprøyte og Charlie og allergivaksina. Og alt går såååå bra. Charlie er egentlig litt for tynn til å få ett skikkelig tak i nakkeskinnet, men jeg har nå funnet min måte å gjøre det på. Jeg tar og setter sprøyta der han er, der og da. Og bare tar et tak i nakkeskinne og stikker. Ikke noe “Charlie, kom hit” eller noe annet dill. Jeg bare tar med sprøyta dit han er akkurat da. Han vet hva som kommer, men ikke et pip eller noe. Han bare står der og venter til jeg er ferdig, da er det en godbit.

004

005

Ikke lett å se, men på første bilde så stikker jeg og så sprøyter jeg inn på andre bilde. Jeg som er venstrehendt holder nok sprøyta litt rart når jeg  skal sprøyte inn. Det ser jeg nå på bildene selv. Og i tillegg så har jeg plaster på fingeren, jobbet litt på egen hånd! Det ble litt knotete. Og så har flere nå kommentert at han ser bedre ut i øynene allerede, jeg ser ikke helt det selv og venter litt til for å sjekke. For han har jo ikke hatt de store plagene etter vi flyttet inn i 1 etasje.

Det ble mye tull om ingenting denne gangen. Følte vel at jeg måtte inn om en tur. Er ikke mye i blogghumør om dagen, føler vel at hverdagen blir veldig lik og ikke masse som skjer. Vi sykler da tur inn i mellom fortsatt, eller tur og tur, vi utvider runden vår for hver gang. Fra første gang rundt jordet til nå som vi har syklet nabolaget rundt. Vi tar det pent og forsiktig, ikke noen skader.  Bilder kommer…….

Ha en fin uke alle sammen!

19 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

Flinke Charlie gutten! Står fint når mamma stikker sprøyta!!
Så flink du er Nina! Tror nok det er det beste å ikke lage så mye styr av ting. Gjøre som du gjør bare gjør det!! Dette ble litt rart skrevet men du sjønner? Ikke sant.
Ha en fin uke!!

snorredimma sa...

Hei, der var du, jooo.....Syns du er blitt flink til å sette sprøyter, jeg da...litt morsomt med plaster på såret..eeehh. finger'n...hehe. Enig med Gry Viola - ingen vits i å lage oppstyr rundt det å sette sprøyta. Han virker jo så trygg på mamma'n sin og stoler helt på det du gjør. ;o)Derfor han står så rolig og venter, tror jeg.

Så vakker Charlie har blitt!! Blir ikke lei av å se på bilder.....så om du ikke er i skrivehumør, så plopp inn noen bilder, da vel...

Må skryte litt av rosebildet ditt - det syn sjeg var utrolig flott!!

Nøve sa...

Jeg syns dere er så flinke! Tror aldri jeg hadde fått til det der med Nalle, han blir redd meg når han skjønner noe 'ekkelt' er på gang! Jeg gjør virkelig mitt beste, men får ikke til å holde ham i ro når det gjelder :/
Han er fryktelig vrang, tror nesten ingen kan være så sta som min Nalle...

Men men, kjempebra at det ser ut til å hjelpe Charlie! Han ser iallefall skikkelig sprek ut. Gleder meg til å se film (?) fra sykkelturene deres :o) Nå begynner vel Pilatesen snart også??

Hagen din er jo ett kapittel for seg. Været har liksom ikke klaffa i sommer, men hos deg ser det flott ut likevel. Ta masse bilder, og del dem med oss til vinteren!

Anne-Liss sa...

Flotte bilder av Charlie, herlig der han springer i kornåkeren, han lyser av lykke!
Maila er akkurat lik Charlie når jeg prøver å ta bilde, hun beveger seg mot meg og legger gjerne ørene bakover så mange av bildene blir helt rare, stort hode og liten kropp, he,he.
Flinke er dere med sprøyta, Du har nok gjort det på rette måten ikke noe laget noe oppstyr av det.
Nydelig det rosebildet forresten !!

Irén sa...

Synes du er kjempeflink jeg, Nina - både med blomster, bilder tekst, og ikke minst Charlie-gutten :-)

Er skikkelig imponert over at du tør deg på å sette sprøyte! Charlie har full tiltro til matmor - ser ut som det går som en drøm :-)

Er spent på å høre hva du synes om Pilates. Jeg var der i går kveld, og på trening/behandling i morges. Det er jammen godt å sitte på rumpa litt nå. Er ganske så støl gitt...

Bildene til fotokonkurransen har jeg gitt opp denne gang. Balder er enten som en tornado, eller han vil bare bort å kose. Sånn midt imellom er det lite av... Glad for at han er tilbake i form igjen da :-)

Ønsker dere en fin dag og herrrlig uke!

Ville sa...

Der var femtungene i ovnen;o) herlig...nydelig rose.
Ville forstår Charlie veldig godt, vann i egen dammen må jo smake helt fortreffelig, tror Ville blir litt misunnelig på den dammen, hun har bare noen små putter som legger seg rundt på terrassen, de slikker hun raskt i seg.

Helige smilende Charlie i farta i kornåkeren:o)))

Gry og Milli sa...

Jeg visste det Nina!! Dette fikset du "lett som en plett". Det betyr egentlig at jeg visste hvor flink du var!!!!:o)))

Hagen din er bare flott, selv nå:o) Det samme gjelder rosebildet!

FOR noen fine bilder du har fått tatt av gutten "vår". De var kjempefine Nina!!! Også får du ham til å "stå" også (*misunnelig*;o)

Lena & lapptussarna sa...

Oj jag har nog missat förra bloggen! Har Charlie blivit allergisk?
Mot vad?
Måste DU sticka honom själv?


Att ta foto är inte så lätt....jag brukar ropa godis eller bara väsa som en orm....det brukar fungera...eller råma som en ko.....du må tro att folk vänder sig om ibland när vi är ute och jag tar bilder på tussarna :)
Men du har tagit jättefina bilder på din vackra Charlie, han är så fin!

Nina og Bonnie sa...

Takk alle sammen, ja jeg er stolt av Charlie som finner seg i mye. Der er han tålmodig.

Gry, du kjenner meg kanskje bedre enn jeg tror. Fali`det!!!!!

Og pilatesen har ikke begynt ennå, jeg er like spent som dere. Når jeg kommer i gang der så kommer jeg vel kun til å sitte med dataen. Har en følse av at kroppen min er litt ute av trening.

Og få Charlie til å stå er en ting, en annen er å få han til å se i kamera. Men Lena, takk for gode tips. Du kan bare bla deg nedover så kan du lese om allergien hans.

Og Nøve, har ikke vidiokamera så det blir bilder etter hvert. Må bare få noen til å ta dem.

Nå manner vi oss opp til ny sprøyte i morgen....

Gry og Millis blogg sa...

Ikke fali' det vettu:o) Jeg har sett deg i aksjon på gården her, også er du ikke så "dillete" - jeg oppfatter deg som rimelig rett på sak (et kompliment Nina:o)

Kan du VÆRE SÅ SNILL å få noen til å ta bilder av deg, evt. filme deg på Pilatesen???? Pliiiiiiiiiiiiiis:o))) Bare første gangen?????????????

Nina og Bonnie sa...

Et sted går til å med grensen for meg. Så sorry Gry, ingen bilder fra trimmen min. Er redd det hadde blitt noen ødelagte lattermuskeler etterpå. Det vil jeg ikke ha på meg. :-))))

Takk for komplimentet, bukker og neier. Trodde ikke jeg gjorde så mye ut av meg.

Gry og Millis blogg sa...

Jeg skulle da slett ikke ledd (hrmf - hvordan KAN du tro noe sånt??:o)!! Tuller med deg - på seg selv kjenner man andre er det jo noe som heter, og jeg har SKIKKELIG katastrofal motorikk...

Det var jo det som var poenget Nina, du gjorde ikke mye ut av syke Frida - og du gjorde ikke mye ut av deg selv! Ganske så udramatisk var du simpelthen til fantastisk god hjelp:o) Så fint! Derfor var jeg ikke noe nervøs for deg og Charlie-gutten og sprøyta.

Nina og Bonnie sa...

Takk,takk, nå blir jeg flau. ;-)

Du er veldig snill Gry, :o)))

Ville sa...

Glemte jo helt å nevne sprøyte stikka dina i går jeg Nina. Når jeg leste innlegget ditt igår så var det det første jeg tenkte på...hm, hvordan går den prosessen tro?
Jeg ble jo kjempe glad, allergien viser bedring og dama klarer jo å stikke...som hun aldri har gjort noe annet:o)))
Tenk så datt det helt ut av hode mitt når jeg begynte å skrive...;o)

marina sa...

Du har så otroligt fin trädgård !!!
Duktig du är som klarar o spruta själv.....och vänster hänt är jag med , så då får man göra allt lite bakvänt , hihihi

Dixie sa...

Kjekt at alt går så fint med sprøytene til Charlie! Det ser ikke lett ut...

Kjempefine bilder av både hagen og av Charlie! Vi kommer nok til å streve mye med bildet til fotokonkurransen denne gangen, vi også... :P

T :-) sa...

Hvor er det blitt av kommentarfeltet på ditt nye innlegg? Tror pc'n min sliter for tiden, så jeg skriver her isteden:

Jeg er imponert! Flott "film" med mange fine bilder, overganger, kommentarer og musikk? (har ikke lyd)Du fikser det meste Nina :-)

Ingen tvil om at det har blitt mye hund og nye bekjentaskaper det siste året :-)

GOD HELG!

marina sa...

Härlig film du fått till , vad du kan !!! men går inte kommentera där , så blev här då !!

Gry Viola og Roxie sa...

Kjempe bra film! Får ikke komentert under innlegget så jeg tar det her isteden! Noe irriternede for jeg får det ikke til. Pratet med en som skal ha greie på slik i Mariken sin klasse. Han sa at jeg mangla et eller annet på pc`n som jeg ikke husker hva heter!
Men kjempe fin film du hadde fått til med Charlie!!