søndag 20. september 2009

BESØK……..

I dag fikk vi, Charlie og jeg besøk. Det var nok et etterlengtet besøk av oss begge. Charlie savner nok noen som er mer lekete, så dette var midt i blinken.  Så dette var vi glad for.

008

Tove med Vina og Barfi kom i dag. Like morsomt hver gang å se hvor glad Barfi og Charlie er i hverandre. Og Vina gir klare beskjeder hver gang, for han har jo glemt dem fra sist. Og da går alt glimrende. Men hun må jo passe litt på Barfi.

017

Og leken er i full gang. Vi gikk bare rett opp i skogen ved der jeg bor, vi fant ut at det var leken som var mest ettertraktet og ikke en lang tur. Men det gikk litt fort inni mellom og kamerainnstillingene hang jeg ikke med på, så flere bilder ble litt på bærtur.

027

Vina sjekker område for seg selv og går når ungdommene kommer etter henne.

031

Litt slitene nå, se langlinene i full kaos. Ikke greit på tur med to hunder med langline. En dag får det bare briste eller bære….

032

Vakre Barfi, gjemmer seg bak stråene. Dama er blitt større en Charlie og dermed sterk, nå banker henne Charlie lett.

034

Et skikkelig nakketak. Charlie får bank, jeg er flau… Nå er det på tide han legger på seg litt mer.

022

Vina sniker seg inn på ungdommene, må følge med dem også. Men ikke for nært. Og blir hun oppdaget så får de kjeft, og de bare leker videre litt lenger unna. Dette er dame jeg har sansen for.

024

Måtte bare ta med dette, et skikkelig dårlig bilder, men det var så morsomt å knipse han i hoppet. Da er det dette med innstillinger igjen. Hmmm…..

Tove og jeg gjorde ferdig de siste forberedelsene til eksamen for Gry. Og det var jo mer å snakke om siden vi først møttes. Planer, hund, helse, for å nevne noen. Vi med hund er jo også drømmere. Hva vil vi for eller med hundene vår? Det er jo veldig forskjellig. Men det er så godt å snakke med noen som ikke bare rister på hode av meg.

Ellers om dagen er dagene veldig like. Det er Charlie, jobb, Charlie og sove. Og inni mellom finner jeg støvsugeren. Men jeg vil jo nyte de siste dagene med flott vær og varme ute. Så da blir det mye ute om dagen. Og vi sykler med en ny innretning montert på sykkelen. Ikke helt ulik springeren, men under halve prisen og gjør nytta. Vi skal da ikke på noen langtur på E-18. Denne er festet på stanga under sete, så jeg har Charlie ved siden av meg når vi sykler. Foreløpig fungerer det bra. Har bare fått testen den en gang.

039

På toppen av bakken ved oss har naboen laget en flott benk av en gammel rot. Den står ved veikanten klar til bruk for alle som kommer opp bakken.  Der kan vi har pause etter bakken, vel ikke vi, men de “eldre”.

042

Og så har vi trent litt på å “se” rett i kamera. Med masse godbiter og tålmodighet går det bedre. Nå er det jo snart frist for fotokonkurransen og kjekt å finne noen måter å gjøre det på.

026

Og så har denne uskyldige saken her vært på rømmen TO ganger denne uka. Nå er det løpetid i nærheten, det må det være. Jeg har ikke sett makan til mas og piping. Han har ikke fått roet seg. Men har også fått et snev av spøkelsesalderen. Noen dager er han direkte nervøs og redd. Fryktelig bjeffing igjen når vi kommer ut, og han vil egentlig bare være inne og sitte på fanget. Noe som slett ikke kommer på tale. Men dagen etter kan alt være glemt og han er trygg og fin igjen. Og så går det et par dager og det er på`n igjen. Jeg skjønner ikke hva det kommer av, men jeg vil ikke dulle med han for å gjøre det verre. Så jeg bryr meg ikke om det og prøver å avlede han, hvis det går. Noen ganger tar han helt av og da er det umulig å nå fram. Tips?????? Han har aldri vært i den berømte spøkelsesalderen. Er dette en forsinket en???

Ha en fin uke, alle sammen!!!!!

26 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

Såå nyydeliig Charlie er blitt! Kjempe vakker er han. Så artig for han at Barfi og Vina kom på besøk!
Ha en fin uke!
Skal bli spennans å høre om eksamen til Gry når den kommer!!

Marielle sa...

Flotte bilder! :-) Likte spesielt godt det når Charlie var i hoppet :-) Selvom det var litt uklart så gjorde det liksom bilde litt stilig! :-) Ser ut som han har skikkelig fart på seg :-) Koselig å få besøk av Barfi og Vina da :-) Så ut som Charlie koste seg :-) Og de andre selvfølgelig ;-)

Luna sa...

Det høres ut som et koselig besøk, kjekt å ha noen å leke med :) Blir spennende med denne eksamenen til Gry :)

Gry og Millis blogg sa...

Så koselig med besøk!!! Barfi har jo blitt kjempestor, jeg gleder meg vilt til å se henne og Charlie igjen. Er litt mer i tvil når det gjelder deg og Tove, der dere sitter og lager eksamen til meg;o) Hmmmm, dette blir fryktelig spennende Nina:o) GØY!!!!

Jeg synes du har tatt flotte bilder jeg! Er helt enig med Marielle i at "hoppebildet" var kjempestilig!!

For øvrig ser det ut som om det er litt av en kunst å gå med langliner. Det så jo ut som rene spindelvevet jo.

Jeg tror det var Berit (mor til Ville) som nevnte at de har en spøkelsesalder nr. 2. Den er ikke like tydelig som nr. 1, men den kan komme. Kanskje Charlie-gutten har fått begge på en gang? Jeg tror du gjør lurt i ikke å dulle med ham, det forsterker sikkert frykten. Jeg lærte på kurs (av Thomas) at den beste måten å lære en hund at ting ikke er farlig på, det er å gjenta den tingen mange ganger. Der er jeg faktisk helt enig med ham. Du vet jo ikke helt hva han er redd, men det er i hvertfall utendørs:o)

Ville sa...

Så kjekt de har det sammen, Barfi har jammen vokst.
Jeg er enig kjempestilig bilde av Charlie i svevet, det er jo sånne bilder som er ekstra vanskelig å fange, synes jeg... men du klarte det jo Nina:o)))
Likte også bilde der han sitter foran benken, han er jo bare helt skjønn Charlie gutten.
Stemmer det, at jeg har lest om at de kan ha flere spøkelse perioder, også når dem blir litt eldre.
Tenker som Gry jeg, ikke gjør noe særlig nummer av det, så har vi jo de berømmelige avledningsmanøvrene,fokus på noe annet, eksempelvis godis eller leke.

Irén sa...

Hei på deg!

Synes det er knallbra det bildet hvor han hopper :-) Resten av bildene er fine de også. Synes du er kjempeflink jeg. Jammen meg er det litt av en utfordring å finne ut av alle kamerainnstillingene... PUH!

Ser skikkelig koselig ut med besøk :-)

Nøve sa...

Nina nevner ikke sprøytene engang... dermed konkluderer jeg med at det går strålende.

Skulle forresten vært moro å høre hvordan dere planlegger den eksamen. Makter dere å finne på noe vrient for Gry - ho som beviser igjen og igjen at ho takler det meste.. Dere må jammen skjerpe dere!

Fine bilder av hundene. Charlie stråler som alltid,han. Han har ikke noe imot å være minst så lenge han er så sprek:o)

Ragnhild B. sa...

Flotte bilder! Vi trenger nok å trene på fotomodelljobben, vi også. Det er et tålmodighetsarbeid å få til gode dyrebilder, og så tålmodig har jeg problemer med å være. Lykke til med fotokonkurransen! Og så fint at det går bra med sprøytene.

T :-) sa...

Jøss, så effektiv du er Nina! :-)
Som dere ser så har jeg og "ungane mine" hatt en superfin dag i dag. Tror ikke det er så mye mer å fortelle så jeg kommenterer her istedenfor å skrive innlegg selv.

Det eneste Nina glemmer å fortelle er at hun også serverte eplekake og te og da vet dere hvem som storkosær sæ! Jeg er så glad for å ha funnet fram til Nina og Charlie. Alltid trivelig å være der, tida går så altfor fort og Barfi får endelig lekt masse :-)Ja tilogmed Vina ser ut til å trives. Men hun gir klar beskjed til Charlie når han kommer for nær.

Eksamen, ja dere skulle bare ha visst.... ;-) Hva kan det være vi har pønsket ut. Hvem kjenner vi som kan stille opp eller er dette noe vi gjør helt på egenhånd...?

Så mange flotte bilder du har tatt, Nina. Og så søøøøøte lille Charlie helt i bunnen her da :-) Nå skal jeg sjekke mine bilder.

Tusen takk for i dag, Nina og Charlie! :-)

Nina og Bonnie sa...

Jo da Nøve, sprøytene går det strålende med. Vi er proffe nå.

Takk for tips om spøkelsesalderen. Nå har det vært noen dager som har vært fine og jeg krysser fingre og tær for at det går over snart. Han bjeffer så sinnsykt når han blir redd. Et par ganger har det virket som panikk og da er det umulig å få avledet han. Og det setter virkelig tålmodigheten min på prøve.

Tove: Glemte helt å takke for besøket når jeg skrev innlegget.Det er så koselig du tar deg tid til å komme når du er på besøk hjemme. Tror også hundene setter pris på det.Jeg tror vi må skrive om eksamen en gang til. Gry takler jo alt. Dette må vi gjøre vanskligere.

Nøve sa...

Skjønner at dere har finni tonen, Nina og Tove (og Barfi, Vina og Charlie). Koselig :o)

Men jeg har gått glipp av noe, hva er Charlie redd???

Nina og Bonnie sa...

Ja, hadde jeg bare vist det. Det er bare noe han får for seg inni mellom. Aner ikke hva. Derfor kaller jeg det spøkelse. Det kan være noe han lukter eller noe han hører. Og det virker som det er noen forskjellig ting. Vi gikk for eksempel ut en morgen. Han setter nesa i været og begynner og bjeffe og dra i båndet. Og da mener jeg BJEFFE. Men neste gang vi går ut er alt greit. Er ikke alltid like populært å bjeffe kl 0700 om morgenen hos oss med naboer. Og ikke lett å få han til å slutte.

Tove sa...

Uff ja, vi får legg hodene våre i bløt - nok en gang, Nina. Eksamen skal være vanskelig. Har du noen forslag Nøve? men hysj, du må ikke si det høyt...

Barfi lå rett ut resten av dagen. Kun avbrutt av et besøk ved middagsbordet i håp om å få en smak (til ingen nytte) Vina ble derimot litt utålmodig utover ettermiddagen og syns at nå var det på tide med en tur. Og da våknet selvfølgelig Barfi også :-)

Hurra, jeg fant et par brukbare bilder :-) De dukker opp etterhvert.

Camilla sa...

Nåmen så kosleig dere har det i lag. Flotte bilder av Charlie, og jeg syns da ikke det gjør noe at han er minst jeg....Det er jo det som er sjarmen med Charlie..Men den spøkelses-alder'n...tror Dimma har noe lignende..Ho bjeffer seg liksom helt bort innimellom når vi er ute(som unger som skriker seg bort og umulig å få kontakt med)...og de er stort sett bare i mørket. kanskje ho er mørke-redd??hehe

Visste vel det at du kom til å bli proff på det der med sprøytene, Nina...når du tok den situasjonen hos Gry på strak arm og taklet det akkurat sånn som du skulle gjøre...Tror du har noen skjulte evner du, også....:-))

Gleder meg vannvittig til å høre om ekamen til Gry, men først av alt gleder jeg meg utrolig mye til å treffe igjen ho og Nøve til helga...Ha en fin uke!

Dixie sa...

Så koselig med besøk av Tove, Vina og Barfi! Ser ut som Charlie og Barfi hadde det veldig gøy sammen! Barfi har jo blitt kjempestor, jo!

Så flink Charlie har blitt til å se inn i kameraet! Når er fristen til fotokonkurransen egentlig?

Gleder meg til å høre om eksamenen til Gry! Nå lurer jeg veeeldig på hva det kan være! :D

Marianne sa...

Så koseligt med besøk av andre "hundegale" da kan man snakke om alt uten at noen rister på hode ja..Jeg syntes portrett bilde av Charlie var såå fint..han er en herlig gutt!!

Spøkelses alderen kan komme å gå med jevne mellomrom fram til 3 års alderen.det beste er bare å ignorere, og gå frem til det som er skummelt..repitisjon er ordet!.....Vi mennesker blir da redde vi og av og til?...

Kos dere med restene av høstsolen..her er det bare regn i dag!

Ville sa...

Det var en side som Turid Rugaas hadde på nettet. Der beskrev hun så fint hva vi kan forvente oss av en valp til den er voksen hund.

Deriblandt skrev hun om spøkelsetiden, jeg har sansen for den dama, måten hun ser og leser hunden.
Har forsøkt å finne siden igjen, tror den er under redigering.

Nøve sa...

Dette hadde jeg nesten glemt, men Nalle så ofte spøkelser på kjøkkenet for ei stund siden... Det begynte med at ei skapdør gikk saaakte opp av seg sjøl - med knirkelyd - han blei vettaskremt. Ville ikke være på kjøkkenet på lang tid, enda dette hadde skjedd før uten at'n brydde seg.
Det var nesten så jeg lurte sjøl, vet du..detta er jo ett gammalt hus - kanskje han hadde sett noe som jeg ikke så...

Ville sa...

Det hørtes spennende ut Nøve, mon tro om det er sånn at han ser noe som du ikke ser;o)
Jeg synes det er litt sånn skummelt når jeg går tur alene med Ville om kvelden og hun begynner å være etter noe. Jeg tror hun er litt mørkeredd. Bedres vel nå når det blir tidligere mørkt.

Anne-Liss sa...

Bildet av Charlie i svevet var et flott blinkskudd. Charlien din er så flott, en ordentlig sjarmør.
Maila har også hatt sine spøkelser, jeg trodde i perioder at hunden var overnervøs. Hun hadde blant annet en (lang) periode der hun bjeffet på folk som satt i ro eller sto stille, hun mente vel at folk var de som beveget seg og at de som var i ro var noe ubestemmelig. Hun har ikke reagert så mye på lyder men mest på bevegelser (eller ikke bevegelser) og lukter. Hun er nok over spøkelsealderen nå, tar ting mer med fatning. Er det noe hun er usikker på reagerer hun på en mer rolig måte, stopper studerer og roer seg ganske fort. Litt "mørkredd" er hun fremdeles men det er vel vanlig at de reagerer mer i mørket.
Charlie er fremdeles ung og er du rolig så ser han etter hvert at det ikke er så farlig.

Ser frem til kunngjøringen av eksamensresultatene.

Nina og Bonnie sa...

Takk for alle tips og historier fra deres hunder. Da skjønner jeg at dette vil gå over etter hvert.Hadde han bare ikke bjeffet så grusomt når han er redd. Det er det som er slitsomt. Ellers er det veldig lett å bare overse han. Men nå vet jeg litt mer og er myyye roligere.

Nøve sa...

Du lar deg ihvertfall ikke skremme av spøkelser eller noen ting, Nina! Det smitter garantert over på Charlie.

Nina og Bonnie sa...

Vel, det var ikke helt sånn jeg mente Nøve. Nå behøver ikke jeg å tenke så mye på gutten min. Alt går seg vel til etter hvert, har jeg skjønt nå.:-)

Anne Liss: Charlie reagerer også mest på lukter. Kan ikke skjønne hva det er. Det er jo ikke noe nytt.

marina sa...

Härliga bilder , så kul med lappisbesök...

Lena & lapptussarna sa...

Jag tycker du fått till väldigt fina bilder :)
Nog måste man ha tålamod allt när man tar bilder på hundar :)
Att ha en han hund när det är löptik i kvarteret är ibland en prövning!!
Ha det gott i höstvärmen!

Irén sa...

Når dere snakker om spøkelsesalder: Den tror jeg Balder har med seg hele tiden...

Når vi er ute på kjent grunn, hjemme på tunet, eller på tur i nabolaget- hvis noe dukker opp som ikke pleier å være der blir Balder helt stresset. Han legger ørene flatt ned, halen henger på halv åtte også knurrer han dyyyyypt... mens han lusker seg forsiktig bort mot "det ukjente".

"Det ukjente" kan være f.eks. være en vedstabel som er kommet til siden sist...

Når han får snust og dyttet litt på det ukjente går det stort sett greit. Men han er liksom ikke helt seg selv når det står på.

Pussige greier!