mandag 22. juni 2009

SANDEFJORD, SØNDAG!

Så var vi i gang igjen og denne gangen i Sandefjord. Det var en knallfin dag og familien hadde bestemt seg for å se på i og med det var så nærme. Kirsti kjørte med meg og Marita og William kom etterpå. Svenskene hadde funnet en fin plass når vi kom. Og vi ble gjenkjent med en gang. Det første jeg hører er: er det ikke Charlie og Nina? Da så jeg Herdis og Aiko. Så kom Gry og Milli, og Hanne; Thea og Bienna. Og da ble det liv i leier`n. Charlie var hysterisk glad for å se Milli, brydde seg ikke så mye om Bienna. Så kom Sidsel og Arja og etter hvert Christian og Toivo. Fikk så vidt med meg at Naman med familie kom. Fikk ikke snakket med dem. Men Charlie var flink til å si fra hvis noen kom eller gikk eller bare var der. Grusom knelderbikkje!!!!! Hadde lyst til å selge han der og da;-) Hadde nok angret etterpå.

Jeg var spent på om Charlie ble målt igjen. Jeg hadde bestemt meg for å droppe utstillinger en stund hvis han ble det. Og ja, da. Han ble målt igjen. Denne gangen til 43 cm. Og  dommeren sier på tysk, pga høyden, og gir meg det blå båndet. Vist vet jeg, men gutten min er fin han. Han skal ikke bli noen utstillingsdukke. Så derfor tar vi en pause med utstilling, neste gang er vi bare med for det sosiale. Men vi kommer!!!!

Jeg hadde en kjempefin dag sammer med alle som var der, savnet nok noen. Men jeg synes vi som var der klarte å holde humøret oppe. Her var det ingen som var noe sure for en blå sløyfe, og jeg er bare glad for at Charlie gir meg kontakt i ringen. Noe jeg er fornøyd med. Han er flink i ringen nå. Bare å stå stille litt lenger. Skal bli spennede om et år å se hva som er skjedd med han da.

Så over til litt bilder; og det er fullt mulig å stjele:o)

018

Gjensynsglede!

022

Herdis med Aiko og Isac

082

Charlie blir sjekket av dommeren!

093

Her var det full kontakt.

100

Herdis i ringen med Isac!

106

Toivo hilser på dommeren!

134

Så ble det Gry og Milli sin tur!

137

Så blir Bienna sjekket mens Lady Arwen venter!

145

Her en glad svenske med alle sløyfene, det ble kanskje fler.?! Vi dro jo før gruppefinalene!

032

Tror nok Hanne og Thea er blitt litt glad i de lyse lappene!

114

Måtte bare ta bilde av den flotte samojeden. En forgrodd –Charlie!

109

Søte Milli-mor!!!!!

075

Toivo, en flottane kar!

045

Toivo var opptatt av tispe med løpertid!

110

Ventetiden kunne bli lang, godt å ha noen å sitte hos!

139

Jeg måtte også ta bilde av den flotte islenderen!

 

Vel, det var noen av de 132 bildene vi tok. Jeg hadde jo med fotograf. Noen bilder er tatt av Marita og Kirsti i tillegg til de jeg tok selv. Det var praktisk å ha med noen til det.

Tusen takk for en fin dag til alle sammen. Jeg storkoser meg sammen med dere:o))))))

24 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

Dere skal være med til Biri? Jeg blåser i om dommerene sier at Charlie er for liten og derfor blå sløyfe: Han er kjempe vakker uansett!!!Fine bilder du har tatt. Skulle kunne delt seg så hadde vi nok vært der også. En annen gang kansje!!

Hanne og Bienna sa...

Vi koser oss veldig med dere også, Nina!!!

Trodde ærlig talt at Charlie fikk rød sløyfe, jeg.. Der kan du se hva jeg får med meg! Men neida, Charlie er for liten og Bienna er for stor, de blir jo aldri fornøyde disse dommerene... Men som du sier; ingen sure miner for det.

Det sosiale i tillegg til å få møte så mange fine lapper er det viktigste for oss!

Nøve sa...

Den samojed'n var rar! Såg ut som Charlie men med altfor lite hode! muligens normal til samojed å være, men vi er jo bedre vandt ;o)

Charlie er en hjerteknuser, han! Dere såg skikkelige elegante ut i ringen, dere er ett stilig par! Du er ikke verdens høgeste du heller Nina, men akkurat passe stor for å være Nina, liksom. Som herre så hund ;o)

Nina og Bonnie sa...

Det har jeg ikke tenkt på, Nøve. Vi er nok av den småvokste typen begge to. Da kler vi hverandre bra. Takk for tipset!!!!

Dixie sa...

Prøvde å lese litt rundt på internett for å finne ut hva blå sløyfe betyr. Stemmer det med 2. premie? Og i så fall - er ikke det bra, da? Jeg forstår visst fortsatt veldig lite av disse utstillingsresultatene ... :P

Kommer dere til Biri? Vi har veldig lyst til å treffe dere, uansett om Charlie er med på utstillingen eller bare tilskuer... :)

Nina sa...

Sånn det ser ut nå i jobbsammenheng så kommer vi.

Blå sløyfe betyr ingen plassering. Han må få først en rød for å gå videre til konkurransen. Da ville blått bety 2 plass.

Herdis sa...

Så fina bilder, Nina! Jag lånar nog ett par om det är ok..... Det var en trivsam dag, och så härliga lappevänner! Detta tycker jag att vi ska göra oftare... :-)
Hoppas att vi får hälsa på dig och fina Charlie flera gånger..
Har ni lappeträff någon gång, så säg gärna ifrån.. Jag bor ju inte så långt bort fast jag bor i Sverige.. ;-)

Nina og Bonnie sa...

Herdis:Ja, det var gøy å få tid til å snakke med alle. Vi var jo ikke fler enn at det var mulig. Om du sender meg din mailadresse via hjemmesiden vår så kan jeg sende deg flere bilder av dere. Har flere fine og noen som ikke ble så bra, men du kan jo se på dem selv.

Ville sa...

Så koselig tur dere hadde. Jeg er ingen stor tilhenger og fan av utstilling, har aldri vært det. Jeg har hatt mange katter og var da sterk motstander av systemet og måten dommere fungerer på.
De glemmer heltheten. For en tid siden så leste jeg i hundesport at der var endringer på gang, når det gjelder utdanning av dommere, sterk fokus på tolking av rasenestandard. Jeg håper det vil skje. At de lærer å se helheten fysikk/psyke/avl. Et studie av anatomien til hund/katt hadde vel også vært på sin plass.
En ting er å barbere seg, en annen ting er å skjære av seg hele haka.

Så Nina, hadde jeg bodd i nærheten så hadde jeg sittet med deg på sidelinjen, i en stille protest, mot systemet.
Legger til at selv om jeg er motstander av utstilling, så er jeg jo passert de 40 og dermed blitt mildere med åra.
Så kanskje jeg hadde blitt omvendt i det koselige lappis hjørnet;o)))

Gry og Millis blogg sa...

Det var så koselig på søndag Nina, og det VAR "noe" med den dagen, for til og med til vanlig uhyre avbalanserte Milli deltok i bjeffekoret:o)

Det er så gøy å se dere i ringen, dere KOSER dere jo, og for hver gang så er kontakten mellom deg og Charlie bedre og bedre:o) Du våger ikke ikke komme på noen utstillinger mere, for hvem skal jeg reise med da?????!!!!!

Berit: IKKE skulle jeg ha blogg, IKKE skulle jeg delta på utstilling.... Det er virkelig ett eller annet som skjer når man har fått seg lappis.....;o)

Kos dere i kveld Nina, vi snakkes snart:o)

Nina og Bonnie sa...

Gry da;-) jeg skal da på utstillinger!!!! Jeg skal bare ikke stille Charlie på en stund. Nå skal han få en pause og feites opp. Og etter HD-røngtingen skal vi begynne å sykle litt. Hvis den er bra da, kryss i taket. Han må få bygd opp litt mere muskler og kanskje han vil virke høyere da.

Vi to på tur vet du, Gry!:o)

Gry Viola og Roxie sa...

Jeg må si som Gry. Jeg skulle i allefall ikke ha non blogg og utstillinger det skulle vi værtfall ikke på.! Men se nå er helt enig med Gry det skjer et eller annet når en får en lappis.
Men jeg må nå få si at det er koslikgst å være med på lapphund utstilling. For der har folk brukshund ferdig med det.
Ha en fin sant hans feiring alle sammen der ute om det er v sjø eller fjell!!

Nøve sa...

Å her har jeg gått glipp av noe, har visst glemt å abonnere..
Så moro da gitt, at Milli var med i bjeffekoret :o) eller, kanskje Gry overdriver litt..

Vi tar ikke utstilling så alvorlig noen av oss, gjør det for å treffe andre. Ville og Berit blir nok å treffe en vakker dag, de også ;o) og det gleder jeg meg til.

Har dere bestilt HD-røntging hos dyrlegen til Sidsel??

Nina og Bonnie sa...

Nøve; Gry overdriver bjeffingen til Milli. Den var ikke ille. Der i mot ble Charlie slitsom. Han kjeder seg mer og mer etter som tiden går.

Sorry, vi fikk ikke time hos Morgan. Han med utstyret, hahaha!

Jeg bruker min faste, neste mandag.

Gry og Milli sa...

Nei, bjeffinen til Milli var slettes ikke ille, men jeg er litt overrasket over at hun plutselig bestemte seg for å si noe i det hele tatt;o)

Jeg har time på fredag, heller ikke hos "Morgan med utstyret", men hos vår faste dyrlegedame:o)))

Ville sa...

Vi blir nok å treffe en vakker dag :o)
Biri høres veldig koselig ut, eg har jo fått ett tilbud om å være med Dixie og Tina til Biri, som jeg på sett og vis har takket nei til.
Da det virker veeeldig langt å kjøre.

Fristen til å gå ringen er ikke stor, men jeg hadde helt sikkert blitt smittet av deres glade iver og uhøytidlige forventning, er jo ikke så gøy å sitte på sidelinjen å se når andre har det kjekt;o)
Jeg har jo begynt å blogge jeg også så ringen blir vel neste;o)lært at en aldri skal si aldri.

Nina jeg glemte helt å nevne at bilde av deg og Charlie i ringen er mega bra, en flott ekvipasje. Kaller de det på utstilling???

Ha en fin dag i sola:o)

Gry og Milli sa...

Ååååååå Berit, tenk så koselig om du og Ville også hadde kommet til Biri!!! Det er jo langt, men det er jo sikkert en fin tur?

Vet du hva: Som nevnt så skulle jeg IKKE ha blogg og IKKE skulle jeg stille ut! Og jeg skulle I HVERTFALL IKKE kjøpe noe utstillingsbånd (for meg blir det litt som å kjøpe stilig treningstøy for å bli bedre til å jogge - det skjer bare ikke!!!). Her en dag kom jeg jammen ut av dyrebutikken med et sånt bånd i posen.... Himmel og hav så mange kameler jeg har svelget mothårs det siste året (året med Milli-mor:o)) Jeg synes jeg møter meg selv i døra stadig vekk jeg nå, men det er litt gøy også

Nøve sa...

Har Millimor fått utstillingsbånd! hahahahahahahaha
Vi har våre prinsipper, vi ;o)

Nøve sa...

Berit, det er helt sikkert en fin tur ;o) og trivelig i godt selskap, sjøl om vegen er lang.. Deilig å være passasjer og bare sitte og se seg omkring... Bli med! Tenk om vi endelig får hilse på dere også!!!

Ville sa...

Ja, jeg er jo i tenkeboksen, vurderer frem og tilbake spesielt har jeg tenkt mye idag, har egnetlig veldig lyst å være med, har så lyst å treffe dere også:o)))

Gry og Milli sa...

Berit: Er det noe vi kan gjøre for å påvirke deg????????;o)

Milli har akkurat lest svaret ditt og håper så inderlig at "søster" Ville kommer!!!!!!!

Marina sa...

Åh vad kul ni verkar ha haft i Sandefjord !! Nu blir ju jag sugen på att åka till Biri..men tror den krockar med nåt på denna sidan av gränsen ..hm ska kolla.Ha det fortsatt trevligt i solen !! härligt med varmt !

Ville sa...

Jeg så ikke kommentaren din Gry sist jeg var inne, har ei god venninne her hjemme. Hun har alltid vært veldig veldig tro mot sine meninger, men er blitt litt rundere med åra. Hun sier også at hun etterhvert velger å svelge endel kameler:o)
Jeg for min del tror det er veldig lurt av deg Gry å svelge en del kameler;o) iallefall for Millis skyld og alle valpene.

Som dere har sikkert forstått så er det ikke så mange åra siden jeg ble samboer.
Var det ikke for det, så hadde jeg dukka opp på Biri, garantert.

Sjekka datoen i går igjen, så nå husker jeg hvorfor jeg har valgt å ikke komme, det er midt i den planlagte ferien, og gubben er jo selvfølgelig ikke lydhør for endringer: grrrrr, mannfolk.

Merete sa...

Charlie er en nydelig herremann og virker akkurat passe på bildene - uansett liten eller stor.

Jeg er forresten glad jeg beveget meg inn i denne bloggverdenen her:

FOR EN HERLIG GJENG DERE ER, ALLE SAMMEN !!!

God sommer. Hilsen fra Benita og Merete.