torsdag 18. juni 2009

HVA HAR SKJEDD !!??

Ja, hva her skjedd her i det siste? Når jeg skal skrive sånn blir jeg helt tom samtidig er det masse jeg skal skrive om. Men hva skal først og hvordan begynner jeg.

Først, først, alle har jo fått med seg bursdagen min takket være Gry. Hva skal jeg gjøre med deg?:0) Men det var jo veldig gøy å få gratulasjoner fra dere alle. Tusen takk for det. :0) Og da hadde jeg jo familen på besøk og fikk fine gaver.

042

Her er skjørtet og toppen jeg fikk av Marius,Marita og Kirsti. Ingen av dere har vel sett meg i noe annet enn hundeklær.

054

Måtte jo bare sette inn bilde av William som fikk fotball-drakt av sin far(bombe) til bursdagen. Den varer i et par år.

033

Og så fikk jeg en flott, stor bukett pioner av Kirsti. Men  desverre måtte den ut for jeg reagerte så allergisk på den. Ble potte tett.

Og så har jeg brukt de fine dagene i hagen. En liten oppdatering i bilder.

013

Blomkarsene vokse og gror. Her en mer brun variant.

015 (2)

Ovnene har fått “femtunge” i seg.

013 (2)

Femtunge!

Kunne holdt på å kjede  dere med hagebilder i evigheter. Men det skal dere slippe. Har forresten fått lagt skiferheller rundt dammen, men har glemt å ta bilder av det.

Ellers når det gjelder Charlie, så er han fortsatt på spise lite ennå. Han har faktisk gått ned en halv kg så nå er jeg veldig lei. Å gi han myyye boks mat etter et lite tørrfor måltid ble litt tøft for han tror jeg. 2 min. i bilen alene og han hadde bæsjet ned hele baksete. Ikke nok med det, inn med hund og begynte å vaske bil. Da spydde han en masse på verandaen. Så nå har jeg gått tilbake på små måltider igjen. Har dyrlegetime den 29 juni og da må vi ta en helsjekk. Må finne ut av om det er noe medisinsk eller om han bare er småspist og matlei. Kan hende jeg tar en telefon til Norges Vertinærhøyskole også. Bare for å sjekke om de har noen som er spesialister på for eller foring. Og høre hva de mener. Kan jo ikke holde på sånn. Trening blir det så som så med når han ikke skal ha noen godbiter. Da blir han jo mett av dem og spiser ikke noe den dagen. Derfor blir det mye tur med langline og i mer ulent terreng. I håp om han bruker hodet litt selv. For ikke å få han vekk fra gata der den tispa i nabolaget som har løpetid går. Det har gjort turene på ettermiddagen til et slit. Nesa ned hele tiden og det er til vanlig ikke noe snusetur, men nå er han umulig.

008 Charlie er blitt ei geit i det siste. Nå må han stoppe for å spise gress.

025

Såååå trøtt!

Noen av dere ser jeg i Sandefjord og gleder meg til det. Jeg er spent på om Charlie blir målt igjen. Og så synes jeg det er spennende med en utenlandsk dommer. Det har aldri jeg stilt for før. 

Ha en fortsatt fin uke alle sammen og en riktig god helg.

 

19 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

Stakar Charlie gutten, nå må han begynne å spise. Ikke morro for dere dette. Håper at dyrlegen finner ut noe den 29 eller at det ordner seg selv.

Vi skal på valpeshow her i Skien til søndagen. Det skal bli artig. Det er meldt på 32 valper!!

Neste uke så skal Mariken være på en bordtennis leir. Så da kommer nok Roxie til å leite etter henne.

Ha en fin dag!!!

Nøve sa...

Så stusselig at'n ikke vil spise! Det nytter ikke å bruke tørrfôr-kuler som belønning heller? Sånn at du kanskje får 'lurt' i ham litt? Katter og hunder spiser grass for å regulere magen,har jeg hørt, og det normalt å brekke seg etter å ha spist det. Spørsmålet blir jo HVORFOR de spiser grass.. Hm, kanskje på tide å få sjekka magen hans, og utelukke at noe er gæli!
Det var forresten er fint antrekk du hadde fått! Du er vel ikke den som holder garderoben oppdatert du heller, da er det moro å få litt hjelp :o) Håper du får en anledning til å bruke det snart igjen!
Ps. husk å skrap negler for blomsterjord, det passer liksom ikke sammen ;o)

T :-) sa...

Uff så kjedelig at Charlie ikke spiser :-( Håper dere finner ut av det. Noen bikkjer slutter å spise i forbindelse med løptid i nærområdet, men det er vel ikke en slik "enkel" forklaring hos dere?

Lykke til på utstillingen. Tror du kommer hjem kjempeglad jeg...

Tøft med svarte render under neglene vel, Nøve ;-) Det bare viser at her er det snakk om ei stilig jente med tak i ;)

Dixie sa...

Huffda... Spiser ikke Charlie ennå!? Vi gikk til dyrlegen sist gang Dixie spiste MASSE gress. De sjekket henne og fant ingenting galt, så da skulle vi bare ikke gi henne lov til å spise gress. Vi kjøpte også med et spesielt fôr og en medisin på en slags sprøyte... Det virket en stund, men nå er hun tilbake til å spise gress igjen...

Håper det ikke er noe i veien med Charlie heller, og at det ordner seg så fort som mulig! Det er jo uansett greit å vite at dere har time den 29.

Når er utstillingen i Sandefjord? Lykke til! Det går nok kjempefint! :)

Tove sa...

Glemte dette: faotballdrakta var jo bare superflott om enn litt stor :-)Helt enig med han som kjøpte den jeg ;-)

Marianne sa...

Huff ja det er vel ikke noe annet som gir oss hunde eiere mer bekymring en det med spising!

Håper du finner en løsning..

Få de til å sjekke allergi iallefall.....

Så flott du var i de fine klærne Nina...det er vel ofte sånn at vi hundefolk stort sett dingler rundt i joggebukser fylt med gamle pølsebiter i lommene og møkkete gensere!! hehe..men man må prøve å skjerpe seg av og til ja....

Vi kommer ikke til sandefjord...Vi skal på ørn safari!!!!

Lena & lapptussarna sa...

Hoppas veterinären kan klura ut vad det är som inte stämmer med Charlie, hoppas han börjar äta igen.
Vår Charlie är en matglad hund han älskar mat.
Ennio är precis som din Charlie, dålig på att äta.
Vi köpte våtfoder hos veterinären Royal Canins, som skulle vara bra för magen. Den burken åt Ennio med god aptit.
Vi håller tummar & tassar att Charlie kryar på sig :)

Hanne og Bienna sa...

Gratulerer med vel overstått, ja!! Den greide du ikke å holde hemmelig, takket være Gry!! Så fin du var i bursdagsklærne!!

Stakkar Charlie - ingen matlyst... Regner med at du blir litt smådesperat av det..? Bienna har alltid perioder med dårlig matlyst sommerstid, men det bekymrer meg ikke; hun har jo nok å ta av, så det blir bare en fin slankekur for henne. Hun spiser også mye gres om dagen, så jeg lurer litt på om det er ei ku jeg har fått...? Hun har kastet opp av det en gang - ellers ikke, så jeg lar henne spise.

Du minnet meg på noe med den målingen - må prøve å øve litt på det med Bienna. Hun er jo livredd den målesaken!!

Sees på søndag! Det blir koselig! Håper det blir oppholdsvær da....

Gry og Milli sa...

Jeg bekymrer meg for go'gutten jeg også Nina! Men så prøver jeg å tenke at noen folk er jo veldig glade i mat, mens andre har et mer likegyldig forhold til det.

Så fint skjørt og topp du fikk av familien din!!! Du ble jo skikkelig damete!!

Hagen din er jo bare kjempelekker, jeg synes det topper helt med bruken av den ovnen til å ha blomster i. Kjempestilig. Jeg har en sånn ovn jeg også, som står på låven og ikke blir brukt. Vil du ha den? Du må kanskje ha litt ovnssverte på den, men den er veldig fin:o)

Gleder meg til å treffe dere på søndag Nina. Hilse til Charlie så lenge:o)

Ville sa...

Så fin du er Nina, i ditt nye antrekk. Skikkelig smart med så høyt liv:o)
William herlig i ny fotballdrakt.

Så det er sånn femtunge ser ut.
Kosleig med blosmtene som titter frem i ovnsdører.

Uff så dumt at ikke Charlie spiser ennå, jeg har hørt at hunder spiser gress for å få opp ting som ikke kan fordøyes og at det regulerer magen deres???
Har Charlie fått ormekur i det siste???
Ikke dumt å få en hel sjekk, siden det vedvarer, også for å få ro i sjelen. Han høres jo ut som å vær aktiv og i god form...

Ville sa...

Nina jeg har gått å tenkt på Charlie nå i formiddag.
Vi hadde en hest en gang, 2 ganger slutta den å spise, vetrinæren kom å ga ham en B-vit. sprøyte, så begynte den å spise igjen.
Vi mennesker får også dårlig appetitt dersom vi mangler B-vit. I utlandet er de raske med å gi B-vit sprøyte på mennesker som "hangler" og har dårlig appetitt, ikke så vanlig å gjøre det her i landet.
Hunder vet jeg ikke, det var bare en tanke.

snorredimma sa...

Uff, så kjedelig det med Charlie. Du har vel prøvd flere forskjellige fòrtyper uten at det har funket noe særlig....jeg vet bare at da Snorre var sånn som unghund, begynte jeg med boksemat..da spiste han...og til slutt var det bare DET han vill ha...Det tok meg evigheter å gå han til å spise "kuler" igjen, og nå er han både for feit og alt for matglad!!

Håper bare at han rett og slett er matlei - sånn som unger også av og til blir - og at han begynner å soise igjen..snart...

Du verden, du blei jo ei skikkelig flott "dame" i den nye habitten...Og blir det ikke mannfolk på deg snart nå.....med Charlie ved siden av deg med et skjerf med et klart og tydeligt budskap....ja, da skjønner jeg ingenting.....;-)

Og den hagen din kan du bare ta masse bilder av og legge ut på bloggen....blir aldri lei av å se på noe så flott, jeg!!

Luna sa...

Luna er også småspist, og har vært litt tynn, men no spiser hun stort sett hvert måltid, og er i godt hold :) Vi blander av og til, to- tre ganger i uka en spiseskj med rapsolje i maten, og av og til _litt_ våtfor (kattemat, siden vi har det i hus, som "lørdagsgodt" til lasse :) blandet med tørforkulene, og da spiser hun både og.. :) Når hun først begynte å spise skikkelig, så hjalp det på apetitten, blir litt slapp og får dårlig matlyst når man spiser lite, og så blir det en ond sirkel.. Masse mosjon og bittelitt forskjellig blandet i maten av og til var "medisinen" her :)

Nina og Bonnie sa...

Så koselig du tenker på oss, Berit. Jeg har skrevet det i filofaxen så husker jeg det når jeg skal dit.

Men jeg ringte veterianærhøyskolen i dag. Og vet dere hva dama sa; han har deg i sin hule hånd, han er jo en finsk lapp hund og smart!!!! Jeg ble jo litt stolt og litt flau. I og med at Charlie hele tiden er i fin form så mente hun at han venter på at jeg skal finne på noe godt i maten hans. Nå har jeg roet meg veldig, kjøpte også nytt for etter anbefaling. Jeg orker ikke våtfor, det er for vanskelig å få han på tørrfor etterpå. Et høyprotein for, faktisk beregnet på jakthunder. Eller så kunne jeg gå tilbake på valpefor. Men nå er det eukanuba som vi skal prøve. Hadde deg i tankene, Gry og foret hos deg.

Gry og Millis blogg sa...

Eukanubaen gikk jo ned på høykant her, men jeg tror kanskje at han synes det var stas å rappe mat av Milli:o) Du kan jo låne henne noen dager, hvis ikke noe annet hjelper. Jeg har i allefall sluttet å bekymre meg for at han ikke skal spise når vi skal passe ham:o))

Luna sa...

Det er no vel ikke sånn at det er om å gjøre å gjøre det mest mulig kjedelig i matveien for dem heller, varierer man litt (jeg vil ikke kalle det å bli lurt, heller å være grei.. ;) så frister det litt mer, og man får en glad og fornøyd hund :) det koster no ingenting å ha i en skje med olje eller litt matrester for å piffe opp litt? ca 50% av alle måltid luna får er bare tørfor.. som hun spiser. og så har resten en desj olje eller litt matrester eller kattemat blandet inn.. det syns ikke jeg gjør noe.. hun veide på et punkt omtrent 4-5 kg mindre enn hun burde. Da sluttet jeg å gi henne det samme opp igjen og opp igjen, og gjør som nå. helt supert syns nå jeg.. easy fix =)

marina sa...

Lycka till i Sandefjord !!! Snyggt de va me nya kläderna då ! scarfen på Charlie o din nya kjol ..det gör nog susen då ! Hoppas Charlies mage blir bättre snart ! Kramar från oss ..

Nina og Bonnie sa...

Gry, glemte å svare deg ang. ovnen på låven hos deg. Den vil jeg gjerne ha. Jeg samler litt på dem. Nå har jeg 3 stk.

Nøve sa...

Har du gode nyheter å dele med oss??? ;o)