onsdag 20. mai 2009

UT I MIN HAGE!

Ja, da var dagen kommet for litt hagebilder. Ikke så mye å se på ennå. Blomsteringen er ikke helt tatt av ennå. Det jeg ønsker meg er mer plass til bærbusker. Det har vi ikke plass til. Men vi har de siste årene fornyet frukttrærne. Fått vekk de gamle og plantet nye sorter som vi har “jaktet” på. Er litt mer bevist på hva vi vil ha nå.

003

Litt av hagen, bilde tatt fra verandaen. “sommerstugan” som vi kaller hageredskapshytta.

030

Helt i enden av tomta. Nederst til venstre, bedet jeg samler forskjellige Iriser og Dagliljer i. Lille trappa opp til urtebedet og kompost på toppen. Der oppe setter vi også satt blomster som er på “siste reis”.

032

Urtebedet, ikke alt er kommet helt opp ennå.

027

Rosebedet foran verandaen til soverommet. Keiserkronene kommer først på våren. Dere ser kanskje at det må litt mer sol og varme til.

028

De gamle ovnene jeg har samlet på får femtunge i seg når jeg er sikker på at det ikke blir kalde netter.

002

I den andre enden av hagen har vi laget et bed jeg samler på astilber og hostaer(bladlilje). Det er blomster som kommer sent så det er blitt brukt til løkbed også.

033

Bildet tatt fra “sommerstugan”. Kirsti holder på med dagens opprenskning i dammen. Hagen er som sagt ikke stor, ønsker meg stadig større tomt.

Jeg har i alle år vært veldig interessert i blomster og planter. Holdt som sagt på å søke gartnerskolen etter 9 klasse, men kokk var mer aktuelt i den alderen. Kan nok angre litt i dag. En periode i ungdomsårene satt jeg ute på kveldene og luket i steden for å gå på fest. Rar, jeg????  Men luking er nok noe jeg liker og noe får gro for å se hva som virkelig kommer opp. Ofte er det noen av staudene som har frødd seg og da er det morsomt å se om de blir like eller det er en annen farge. Noe av planen fram over er å sette opp gjerdet på den ene enden av tomta, motsatt av dammen. Det skal brukes som luftegård til Charlie. Ikke i år, men kanskje neste år. Å gjerde inn hele tomta er blitt skrinlagt.

099

Magnolia

045

Hagepute

043

Nålefloks(vårfloks) og Bergknapp

036

Småhjerte med hosta i bakgrunnen

023

Og selvfølgelig Rembrandt-tulipaner Kirsti kjøpte med fra Amsterdam

Det var litt fra meg denne uken. Ikke mye skjer ellers i våre liv. Charlie er Charlie fortsatt, ikke noe nytt på den fronten og jeg bruker mye tid ute etter jobb om dagen. Følger med bloggene, men jeg får desverre ikke tid til å kommentere alle. Sorry..:-)

Ha en fortsatt fin uke!!

22 kommentarer:

T :-) sa...

Jeg hadde jo planer om å ta bilder da jeg var hos deg, men fant ut at det gjør Nina MYE bedre. Takk for titten :-) Ikke så stor hage, men hva gjør det når den er full av vakre bed, planter og "arrangementer"! Problemet for deg er selvfølgelig at du har flere planer du vil ha plass til. Mange fine blomster allerede :-)

Det blir vel ingen langhelg på deg heller, men kos deg likevel :-)

Nina og Bonnie sa...

Ikke noe langhelg på meg. Jeg skal jobbe både fredag og lørdag. Men jeg hadde langhelg 1 mai helgen. Det er sånn det går når jeg jobber annen hver helg.

Jeg ønsker meg nok mye mer hage, men det er noe med å holde det i orden. Kanskje det er kjekt den ikke er større. :-)

Ville sa...

Jeg vet om en deilig hage... og det er Nina`s hage... takk for at du tar deg bryet med å dele hagens liv med oss... fra nye spirer til blomster som er på "siste reis...
Nå har jeg kost meg virkelig, med de fine bildene:o)
Her er det øse pøse regnevær, venter på litt opphold, så jeg kan gå ut en tur:o)

Ps. trykk på navnet til bloggerene på listen, så ser du om der er noen nye innlegg, må vel ordnes av seg selv etterhvert vil jeg tro

Anelille sa...

Åååååååå! Det er så fint hos dere! Og så stor rabarbraen har blitt! Vi planta vår i fjor (avlegger fra mormor og morfar i Tbg) så den tar seg opp om noen år. Enig med deg om gartnerskolen!! Jeg vil også...Det blei forresten en tur i regnet på mandag for Zafira og meg ;) Blei selvfølgelig opphold da vi kom til bilen:)

Tove sa...

Har sittet og beundret bildene enda litt mer. Det blir veldig fint med steinene/blokkene som du har bygd opp bedet med. Tror jeg skal hente ned kantsteinene som ligger i skaukanten - en gang... Steinene mine gror ned i løpet av sommeren. Og stubben med blomster er jo bare suveren :-)

Kommer ikke over dette jeg da: "jeg liker å luke" ;-) Kanskje derfor min hage ser ut som en katastrofe...

Nina og Bonnie sa...

Anelille: Regnet med dere ble våte på den turen deres. Tenkte på det på vei hjem.

Ja, jeg er litt rar sånn med ugrass. Men jeg prøver å forebygge med å plante tett og bruke torv. Da kommer det ikke så mye.

snorredimma sa...

Tusen takk for titten i en alldeles flott hage...Ser på bildene dine om og om igjen og bare beundrer.

Det med større plass er ønskelig her, også - det blir sånn med to hunder??...og en drøm om stooor tomt som ordner seg sjøl for det meste...og så kan jeg små-pusle bare..Bare en drøm...??? :-))

Og tenk så fint Charlie passer inn i hagen din...du får ta et bilde av han , også..:-)

Gry Viola og Roxie sa...

Så flott hage du har!! Mange fine blomster, mangler jo et bilde av den peneste blomsten da: Charlie!!!
Jeg har kost meg med de bildene du har tatt av hagen! Kjempe koselig med den røde stugan du har i hagen.
Ha en fin uke!!

Gry og Millis blogg sa...

Nina, så vakkert!!!!!! Du har jo gjort det maksimale ut av den plassen du har og er kjempeflink!!! Jeg ringer deg snart, så vi kan avtale besøk (i hagen også:o)

Hvis du skulle kjenne lukelystene ta helt overhånd, så finnes det en kjempestor hage her på Glenne;o)

Nøve sa...

Åhh så flott det var å se,Nina! Jeg liker at det er sånn som hos deg, lite plass å gå på - men MYE å se på. Spennende å gå tur rundt huset deres.

Som jeg angrer på at vi kasta en fin gammel liten vedovn!!! Jeg visste den kunne komme til nytte en vakker dag..

Nina sa...

Gry: jeg venter bare på telefon så avtaler vi etter det. Skal bli koselig. :-)

Nøve: Skal ikke kaste gamle vedovner.Fy-fy:-) Jeg tar vare på alt for mye. Jeg liker gamle ting jeg. Kan jo få bruk for det en vakker dag. Som Øystein Sunde sier.

Og takk, takk alle sammen for hyggelige kommentarer.

Nina sa...

Og Nøve, er du en tur hos Gry i sommer er det obligatorisk(tror det skrives sånn) med et besøk hos meg. :-)

Nøve sa...

Du skulle sett den fine ovnen! halvmeter høg, rund med litt krimskrams..sto på pikerommet som det het den gang. Har tenkt på den i hele kveld. Grrr. Men Bjørn liker å rydde, og han sa at jeg bare glemmer å vanne uteblomster og oppi der ville det bli fryktelig varmt - han hadde sikkert rett ;o)
Håper det blir en tur til Tjøme/Larvik i sommer!!!

En annen ting; har du kompostbinge? Kunne tenke meg å få istand det, for her er det bare stein...

Nina sa...

Kompostbingen hos meg er en gammel potetbinge. Satte den på den enden av tomta som det ikke syns. Kutta litt på den ene siden så jeg kan kaste rett inn og grave ned og ta ut det på bunnen. Hos oss henter kommunen hageavfall 2 ganger i året. Så da blir vi kvitt større ting. Fra hekken o.l.

Hanne og Bienna sa...

Så flink du er, Nina!!! Håper du følger opp med flere bilder når blomstringen setter inn for fullt!! Kanskje du klarer å inspirere meg?

Jeg tar virkelig av meg hatten for alle hageinteresserte... selv sliter jeg med motivasjonen. Synes liksom ugresset tar over uansett hva jeg gjør. Det ender med at jeg planter i krukker og that's it!! Iår er jo tomten heller stusselig også, nyanlagt som den er. Sommerens prosjekt blir vel å så plen, tenker jeg...

Ville sa...

Jeg er inne å titter igjen på hagen din Nina:o)

Lurte jo fælt på det med vedovnen...jeg kom frem til at femtunge var noe du skulle smøre den inn med:o)))jeg kom også frem til at du hadde vært rask med å skrive den setningen, for denne skulle jo brukes til å gi varme når det kom kalde netter...;o)

Men der tok jeg skammelig feil ser jeg, så nå kan jeg jo vente...så kanskje dukker det opp et bilde av en ovn med femtunge oppi:o)))

Så kreativ og flink du er Nina, det er kjekt å se når andre får det
til... selv om du ikke ble gartner av yrke så er du det i hjerte i din hage...
God helg Nina, håper at dere har et finere vær en oss...regnet er visst kommet for å bli, med litt opphold innimelom

Nina og Bonnie sa...

Sorry, Berit. Det var dumt skrevet av meg. Jeg har 3 vedovner som står ved trappa. De planter jeg femtunge i hvert år etter 17 mai. Den øverste døra i den høye ovnen får også en blomst i seg. Der bytter jeg litt på hvert år.

Kreativ?! Vet ikke det, men jeg bruker det jeg har til blomster. Moro å se hva som vil gro og hvor. Har plantet om masse i gjennom årene. Det er litt prøve og feile metoden.

Nøve sa...

Jeg har vært ute og luka idag :o)
og flytta noen stader :o)
Du inspirerer meg Nina!!!

Ett av mine problem er at det finns ikke jord..bare småstein.
Jeg var så glad i hagearbeid før, men det dabba liksom av da Nalle kom. Han er veldig grei, graver svært sjelden, men han ligger og ser på meg og venter på å gå tur... Dette var ment som en trøst til deg, Charlie kommer ikke til å gjøre hærverk i hagen, bare han blir litt mer voksen. Da kan han PRYDE hagen deres :o) Ikke sikkert du trenger verken hundegård eller bånd

Nina sa...

Det var mye stein her før også. Vi har bygd på en tomt som bonden brukte til å lempe stein fra jordene. Det er ikke få trillebår lass jeg har kjørt tilbake til han. :-) Husk på, sånn vi har det nå har tatt 25 år. Og masse jobb. Men det hjelper å ha en søster som er like hageinteressert. Da er vi to.

Charlie har sluttet å grave i hagen i år. Inntil nå i allefall. Nå er det bare beina som må gjemmes. Men løs...??? tror aldri det vil skje. Du skulle sett når Sissel var her og han stakk. Hun bare bemerket at hun aldri hadde sett en hund som blokkerte alt ute så godt som han. "han hadde jeg aldri tort å slippe" var hennes kommentar.

Ville sa...

:o) Det var nå ikke du som skrev dumt Nina;o) det var heller jeg som ikke skjønte at en gammel vedovn kan brukes til å plante blomster i...artig påfunn synes jeg...ikke vet jeg hvordan en femtunge ser ut heller...jeg har trodd at jeg kan litt om planter og blomster... inntil jeg leser om plantene og blomstene din hage:o)))

Inger`s blogg sa...

ÅÅÅÅÅÅ så koselig hage,skjønner godt du trives der.
Kreativ som du er og får det til.
Sikkert fornuftigt at Charlie ikke skal få tilgang til hele hagen for han vil vel gjerne "hjelpe mor".
Dejlige bilder Nina.
God helg til dere to.

marina sa...

Hjälp vilken vacker trädgård !!!! Du måste påta i trädgården jämt !!!