fredag 10. april 2009

Langfredag.

 

I dag var det så bra vær at jeg bevilget meg fri fra jobbing i leiligheten. Marita og Marius ville ha oss med til Stavern på en rundtur. For de av dere som har vært i Stavern så vet dere at man er ferdig med rundturen på ca. 1 time. Men i påsken er det litt spesielt. Da lager barnehagene rundt om her, egg eller noe som har med egg og påske å gjøre. For så å henge det opp i trærne på alleen inn i gamle militærleieren i Stavern. Nå skulle vi ta en tur å se på “eggeutstillingen” som William har vært med på i år. Og å finne egge som William hadde “malt”, så godt det lar seg gjøre for en 10 mnd. gammel gutt. Men vi fant det!!!!

029

Og så masse folk det var der. Alle fortauskafenene var kommet på plass for sesongen og de var fulle. Dette var god miljøtrening for Charlie. Han sitret i hele kroppen når han skulle ut av bilen og bjeffingen begynte. Av spenning, fant jeg ut. Når vi begynte å gå sluttet han med den. Og etter en stund oppførte han seg eksemplarisk.

017

031

Så rolig ble han at han satt mens 3 forskjellige hunder kunne passere uten hopping og draing. Jeg er optimist, det kommer seg.

023

Så møtte vi på en blanding av flat coated retriver og setter. 4 mnd. gammel og full av liv. Den måtte vi jo bare hilse på. Det mysset av alle slags hunder der i dag. Det var en god treningstur. Nå sover han godt. Det skal jeg gjøre snart, hvis jeg får rotet meg til senga. En lang dag i morgen med nedvask av leiligheten.

Ha en fortsatt god påske alle sammen.

21 kommentarer:

Hanne sa...

Å, så flink Charlie var!! Jeg tror du kan ta det helt med ro med ham egentlig. Mye av det du opplever som vanskelig nå har nok med alder å gjøre - han kommer til å "falle på plass" etterhvert, tror jeg. Med hans herlige gemytt må du bare prise deg lykkelig å ta tiden til hjelp.

GO Charlie!!!! Fortsatt God Påske!!!

Nina sa...

Takk for det, Hanne. Det begynner jeg å tro selv også. Har ikke helt tort å tenke det tidligere. Men nå ser jeg det stadig. Er nok litt mamma som er bekymret når det er noe.

Gry og Millis blogg sa...

Nina! Så flinke dere er!!! Jeg er kjempestolt av dere. Charlie har jo blitt det rene vidunderbarnet!!! Herre min hatt, jeg bøyer meg i støvet! Seriøst!

Kjempeflinke på sosialisering er dere også. Noen dager tenker jeg på Christians "5 om dagen", jeg synder VELDIG med den sosialiseringdelen... Huff og huff, jeg kan jo ikke fordra byer selv...

Uansett, dette var gøy å lese, å se bildet av Charlie der han sitter som en prest med den andre hunden trekkende i båndet foran seg...:o)))

Nina sa...

Gry da.;-) Du trenger jo ikke å ha dårlig samvittighet. Du har jo lamming. Når jeg har en travle tid på jobben, sånn som jula, da blir det mindre på Charlie. Sånn er det bare og det skal de vel tåle??

Men jeg må innrømme jeg var stolt av guttungen min i dag.

Inger`s blogg sa...

Kjempe-flinke dere var.
Vi var også i Stavern og gikk Kyststien, Alt for mye folk og styr i byen. Flott vær.
Forsatt god påske!

Nøve sa...

Koselige Stavern :o)
Dere er kjempeflinke til å "kosetrene" (det kan det vel kalles ;o)
Flinke Charlie! Han takler bylivet mye bedre enn meg...
Det er mange fine måter å bruke disse påskedagene på. Helt riktig av deg å ta fri på en slik dag, Nina!
Fortsatt god påske

Nina og Bonnie sa...

Stavern er en fin by å ta en kosetur til på sommeren. Jeg har ikke vært der i påsken siden jeg jobbet der. Mye hyttefolk som åpner hyttene til påske. Bruker å ta en tur når det er bruktmarked der, masse å se. Gatene er fulle av bord med ting og tang.

Christian og hundene sa...

Hvis Toivo blir veldig oppspilt så lager han lyd han også. Når de blir så vandt med ting at de ikke blir så oppspilt av det lengre, så lager de vel ikke lyd heller?

Charlie er nok en helt vanlig ungdom tror jeg:-)

Sosialisering og miljøtrening trenger jo ikke være så omfattende som en tur på byen da Gry:-) Kanskje du støvsuger og bråker osv, Milli får treffe lamma osv... Det er jo miljøtrening det også:-) Og det er jo det miljøet Milli skal takle til daglig:-)

Dachsen hjemme var dårlig sosialisert på støvsugeren! Så der var det full krig når støvsugeren kom frem, hehe, men det tok ikke lang tid før han taklet den:-)

Nina og Bonnie sa...

Der kan du se, Gry! Christian er enig med meg. Du trenger ikke å ha dårlig samvittighet. Du er flink du!!:-))) Du tenker på det beste for Milli-mor uansett.

Lena & lapptussarna sa...

Hej vad kul en Charlie till ;)
Det var en härlig färg på din Charlie - vackert creme färgad, så fin!
Vår andra hund Ennio har en bror som heter Lotuz som har en kull valpar i Norge!
Ska bli spännande att läsa om era äventyr:=)
Glad Påsk Lena & lapptussarna
Vi har en ny blogg adress nu
http://tildetilde.com/lapptussarna

Luna sa...

Godt med bytrening av og til ja! Jeg og Luna var en rundtur i "Ålebyen" forige lørdag, merka at det var en stund siden sist!
Den valpen var helt nydelig da. Og Charlie veeeldig flink ;)

Dixie sa...

Charlie var jo kjempeflink! :) Tenk hvis Dixie også hadde sittet så fint når andre hunder går forbi... ;) Håper det kommer seg etter hvert! Vi får nok trene enda mer på det...

Det så veldig "påskete" ut i Stavern! Med egg på trærne og mange folk! Kjekt at dere fant egget da!

Fortsatt god påske! :)

Anne-Liss sa...

Charlie var virkelig flink i folkemylderet, god trening og slitsomt mentalt, det er ikke rart han sover etterpå.

Lykke til videre med treningen.

Fortsatt GOD PÅSKE !!

Gry Viola og Roxie sa...

Hei på dere!! Så flink charlie er, og Stavern er jo bare en så flott by!!! Men finest er jo bildene av charlie! Ha en fin påske videre!!!

Gry og Millis blogg sa...

Christian og Nina: DET var koselig skrevet da:o) Milli er ikke så glad i støvsugeren, men må jo finne seg i den (ideelt sett burde den nok vært i bruk litt oftere;o), men hun er ikke redd for traktoren og andre gårdsmaskiner, sauene vil hun gjerne leke med, også er jeg jo ganske flink til å la henne møte andre hunder og mennesker. Takk skal dere ha! Nå ble det litt bedre (jeg takler ikke byen særlig godt selv, og det smitter nok over på Milli....)

Nina og Bonnie sa...

I dag kom nedturen. Møtte på 2 shelti-venner på turen i dag. Måtte jo slippe Charlie litt sammen med dem. Det var jo på utsiden av huset der de bor og enden av en blindvei. Men etter noen minutter utvidet de spinge-arealet til å gjelde nesten hele gata og vidre nedover nabolaget. Og jeg skal rope inn Charlie. Og gjett, ja, det var bare å glemme. Til slutt ble jeg sint og brummet "kom" skikkelig dypt og sint. Da kom han slukøret, men ikke helt inn til meg. Da gjorde jeg noe jeg ikke skulle ha gjort. Jeg sugde tak i Charlie i selen og satte han i båndet og bare dro han med meg hjem over. Glemte helt "flink gutt" og at de lever i nuet så han hadde vel glemt det alt. Nå er jeg redd jeg har gjort noe skikkelig dumt. Og må jobbe dobbelt så mye med å få han til å stole på meg.

Nøve sa...

Stakkars Nina. Vi har jo lett for å glemme oss bort, både folk og dyr. Det er bare å prøve igjen!! Dere har så godt forhold, at jeg har vondt for å tro det har skjedd så veldig stor skade. Tilliten er sikkert gjenoppretta forlengst ;o)

Gry og Millis blogg sa...

Uff Nina, jeg kjenner meg godt igjen. Men vi får trøste oss med at vi egentlig VET bedre, og at NESTE gang, DA skal vi være bli'e da:o) Jeg er helt sikker på at det retter seg ganske fort igjen:o)

Nina og Bonnie sa...

Takk for den trøsten. Jeg gir meg ikke så lett. Det går vel i bølgedaler med disse unghundene. Det er vel sikkert normalt at han vil prøve seg når det er mer moro å springe med andre hunder.

Ville sa...

Så koselig det høres ut i Stavern.

Charlie er jo blitt riktig så flink, tenk at han kan sitte fint når der er andre hunder tilstede og mye bystøy, han oppfører seg jo ganske så eksemplarisk :o)
Du kan være stolt av go`gutten din, riktig så fin er han også:)

Nøve sa...

På tide med en oppdatering her også ;o)
Charlie har vel blitt med på flyttelasset???