fredag 3. april 2009

GOD HELG!

Jeg sier bare god helg i overskriften for påsken begynner ikke helt for meg før etter jobb på onsdag. Det er noen kg påskelam som skal slenges over disk først. Og spekemat, utrolig å folk spiser spekemat til påske…. Det er nytt for meg.

Nå har jeg virkelig fått vårfølelsen. Det er jo bare knallvær og snøen forsvinner. ENDELIG!  Det går for med sol og varme på dagen og tåke om kvelden og natten. Begynner å se noen bed i hagen og rosene står for tur til å bli klipt. Nå venter jeg bare til neste helg så går piggdekka av. Dammen er vår hage-prosjekt i år. Må lappe duken etter Kirsti som var barnevakt for Charlie i fjor. Sånn går det når en ikke følger med en valp. Og jeg fikk skylden. ha-ha.  Nå er vi spent på om noen av fiskene som går ute har overlevd. Det er jo ikke mer enn halv vannstand i dammen.

CHARLIE 002

Honningknoppurten har begynt å spire.

CHARLIE 007

Daglilja har begynt å spire.

Etter kurset hos Gry har jeg tenkt litt i forhold til Charlie og den treningen vi har holdt på med. Trepet på innkalling hver kveld og litt småting. Ja da, han er blitt flink med meg. Men bare med meg. Ikke med forstyrelser. Jeg tror jeg skal legge om litt og trene mye mer kontakt=flokkdrift. Har fått det for meg at hvis den sitter så kommer mye av det andre av seg selv. Ikke for det, skal trene innkalling ennå for det. Bare ikke hver dag og kanskje ikke like mye. Og nå som kveldene er lenger, skal jeg gjøre som i fjor sommer, da dro jeg bort til kjøpesentert og trente på parkeringen der mens det var folk som handlet der. Da hadde jeg mye mer kontakt. Du verden så sløv en blir under mørketiden. Det ser jeg nå. Men en kan bare takke seg selv. Skal en ha en hund som Sissel har eller Marianne ligger det myyye jobb bak. (Bare noen eksempler, det er jo flere av dem.) Da tenker jeg på den kontakten de har. Og så har jeg hengt meg litt opp i den knappen som Thomas snakket om. Hvis jeg bare kan finne ut hva som trykker på den knappen hos Charlie. Eller hva jeg skal gjøre for å trykke på den knappen. Den er jo forskjellig fra hund til hund. Den stemmen som Sissel lærte meg i fjor funker, bare jeg hadde husket på det før. Og det å løse ut bakover. Den er Charlie heeelt med på. Da er det lek som gjelder og det er bedre enn godbiter. Thomas snakket også om å planlegge turen før vi gikk. Hva skulle vi si og gjøre hvis vi møte på noe underveis. Bestemme oss for hva vi skulle si og gjøre i forhold til det. Det har jeg begynt å gjøre. Det funker fint, det er bare å huske flere ting om gangen. Ikke lett.

CHARLIE 041

Leker i snøen .

CHARLIE 081

Koser i snøen så lenge den er her.

Her skulle jeg bare prise våren og så begynte fingrene å gå av seg selv. Og jeg ser på det jeg har skrevet, at det er mye jeg har hengt meg opp i på kurset. Det sitter mye igjen og fortsatt maler i hodet mitt. Da vil det vel si det var et vellykket kurs for meg i alle fall.

Til slutt må jeg bare få skryte av Charlie. I det fine været i dag satte jeg han ut og jeg gikk inn i leiligheten for å pusse tak og sette opp resten av brøstningen, driver resurkulering. Den sto i stua før. Ikke et bjeff, boff eller andre lyder. Han sto ute i 3 1/2 time. Bare avbrutt av meg som kom ut for å røyke inn i mellom. Da kom han kry bort for å få skryt og kos. Dette er ny rekord. Hvis en bare er tålmodig så kommer det seg etter hvert. Det er mitt nye visdomsord. Hos meg gjelder det både hund og fotografering.

Til slutt vil vi bare ønske god helg og god påske til dere som reiser bort nå. Resten tastes vi sikkert med ennå noen dager.

Påske-klem fra Nina og Charlie

 

21 kommentarer:

T :-) sa...

oi, her var det mye å tenke igjennom og gode tips. Vet ikke om jeg forsto alt... Dere har tydligvis lært mye på kurset. trene, trene, trene, sukk...
Så flott at Charlie var stille så lenge. Jeg var nettopp ute en tur med Barfi og Vina sto i band ute. Hun hørtes VELDIG godt opp på veien :-( Trodde ikke det var så ille.
God helg til dere også :0)

Nina og Bonnie sa...

Tove: Det er ikke det å gå ut for å trene, men å legge om vanene sine når jeg går tur. Legge treningen inn i det daglige. Da blir det ikke trening-trening. Da blir det en del av hverdagen. Og det virker ikke så tungt eller masete. Tror nemlig jeg må gjøre det på den måten. Hvis ikke skjer det ikke så mye i vår hverdag.

Gry sa...

Jeg synes det er så bra at Thomas i allefall ansporet oss til å tenke litt annerledes. Da har han gjort litt nytte for seg:o) Jeg trener innkalling, innkalling og innkalling, det er bare det at vi stort sett er alene, jeg tør ikke ta sjansen på å slippe henne der det er ukjente. Jeg tror vi får ta en treningsøkt sammen med disse gla'fjompene våre Nina:o)

God helg til deg. Du slenger påskelam over disk, jeg venter på at skal komme til verden. Alle søyene har gått til lammestreik... Har dere hatt sol i dag? Her har det vært tåke og mye fukt i luften, men snøen smelter. Gleder meg til å høre om fiskene i dammen og å se bilder av hagen deres i blomst.

Nina og Bonnie sa...

Sent oppe Gry?

Jo da. Thomas gjorde virkelig nytte for pengene.

Jeg gleder meg til hagen full av blomster jeg også.

Gry og Millis blogg sa...

Alt for sent Nina;o) Jeg er ingen Nøve eller Nina Natteravn....:o) Nå har jeg i allefall tid nok til å sitte foran pc'n og kose meg med bloggene deres...

Nina og Bonnie sa...

Sitter du på lammevakt? Jeg har sendt inn Charlie til lapphundklubben. Ukesjarmøren. Spennende å se om han kommer inn.

Gry og Millis blogg sa...

Jepp, min neste runde i fjøset er klokka 2, lurer på å fremskynde den til halv to....

Så gøy at du har sendt inn Charlie! Nå ble jeg spent også Nina, hvis jeg skulle gå glipp av noe på den fronten MÅ du informere Milli og meg!!

Nina og Bonnie sa...

Skal jeg vel. Da blir jeg både stolt og kry. Og jeg klarer ikke å tie still.

Du har i allefall noe å gjøre mens du venter. Det blir nok noen stille dager på bloggene når påsken setter inn. Og blir det fint vær er vi jo heller ute.

Gry og Millis blogg sa...

Bra. Da går jeg ikke glipp av noe:o)

Før om åra har jeg kjedet meg sånn mellom øktene, men nå har jeg jo fått blogg....:o)

Nina og Bonnie sa...

Ser ut som Nøve har tatt kvelden.

Ellers er jo både hun og Camilla inn om seint også.

Kjekt med nettet når en kjeder seg og må vente. Alltid noe å finne der.

Nei, der så jeg Nøve var.

Nina og Bonnie sa...

Nå tar jeg kvelden Gry. Du for ha fortsatt god vakt. Vi får vel høre når det skjer noe?!

God natt!!

Berit sa...

Flinke Charlie som ikke bjeffer. 3 timer ute, uten en lyd:) hva er oppskrifen på det?

Gleder meg på dine veine at kurset har gitt deg så mye, storkoste meg når jeg leste innlegget ditt sent i går. Er så kjekt når en kommer ut av et spor og inn på et nytt som fungerer bedre.

Klem til Charlie fra Ville

snorredimma sa...

Her var det mye interessant lesing - tror nesten dere får kurse meg litt, jeg....Du og Charlie har virkelig fått ting på gli - og så flinke dere er som har fått til at Charlie ikke bjeffer når han står ute alene. Det er ønsketenking for meg når det gjelder Snorre. Hvordan gjorde du det, Nina?

Gleder meg til å se om fiskene lever...Hva slags fisk er det du har i dammen som (kanskje) overvintrer?

Jeg jobber i helga så i utgangspunktet er jeg jo våken hele natta, men har dessverre ikke tid til å være inne på Blogglandia. :-) Folk bare maser på telefoner, og spør det ene rare spørsmålet etter det andre - ikke alltid det dreier seg om sjukdom, eller...Det har faktisk hendt at jeg har blitt spurt om jeg vet når siste toget fra Fredrikstad til Oslo går??? Akkurat som om jeg vet det..hehe

Lykke til med lamminga, Gry! Godt dere kan chatte mens du har vakt om natta - det er litt deilig det å sitte forann pc'n mens resta av familien i huset har gått til ro.
Da koser jeg meg!!

God påske!!

Nina og Bonnie sa...

Oppskriften på en stille hund, vet egentlig ikke. Har jo sliti med at bjeffebåndet skal virke. Det har det kun gjort i bilen. Og etter den gangen trekker han seg unna meg når jeg tar det fram. Så nå er det vist bare å ta det på han når jeg setter han ut. Han har stått ute i 2 1/2 time i dag også. Ikke et boff. Flink gutt!!!

Dixie sa...

Så kjekt at Charlie ikke bjeffer når han står ute! :) Dixie bjeffer faktisk en del mindre hun også når hun er ute alene, men det er ikke så ofte hun er det, da...

God helg og god påske! :)

Anne-Liss sa...

Flinke Charlie som står ute så leeenge uten å bjeffe.
Han nyter vel våren slik vi gjør.

GOD PÅSKE !

Nøve sa...

Satt dere her forrige natt, og jeg oppdaga det ikke!

Syns virkelig du er flink Nina, som tenker så bevisst og planlegger trening så nøye, og utfører det!
Det er ikke bare tilfeldigheter som gjør Charlie så stille utendørs.
Her har det treningen en lei tendens til å skli ut...
Håper dere får en fin søndag ;o)))

Nina og Bonnie sa...

Jeg er vel opptatt av å ikke kalle det trening men en del av hverdagen. Jeg har også erfart at hvis en skal ut og trene hele tiden så sklir det ut. Prøve å legge om på hvordan vi gjør ting sammen hver dag. PRØVER, men funker ikke bestanding. Jeg sliter med kontakt. Når det er noe godt som lukter eller hvis det kommer unger. Da er det ingen ting som hjelper. Prøver meg fram nå, hva kan jeg gjøre som gjør meg mer interessant. Ikke lett!!

tove sa...

Det at du hele tiden ( eller ofte) har fokus på det (det du ikke kaller trening) er jo positivt bare det, Nina. Stå på videre, jeg tror du og Charlie kommer til å bli kjempeflinke jeg.

Gry Viola og Roxie sa...

Hei Charlie!! Måtte bare inn på bloggen og se de vakre bildene av deg!!!! Du er jo så pen og nydelig en gutt. Skal bli morro å treffe deg på utstillingen på Kongsberg!!!
Stoor klem fra Roxie

God Påsek til dere!!!!

Siss sa...

Så delig og se en bit av våren.
Gleder meg til sol og sommer.
Charlie blir jo bare flinkere og flinkere.Og "mor" har mye av æren.
God påske til dere.