mandag 30. mars 2009

På innkallingskurs!

Ja, da kom dagen vi skulle på kurs. Jeg var spent, ville Charlie huske noe av det vi har terpet på hver kveld på tur? Begynte med å ta på bjeffebåndet før vi kjørte, kanskje kunne den småbjeffingen i bilen taes igså? Så startet vi turen. Da kom jeg på at jeg ikke hadde tatt ut penger til Thomas og så var det faretruende lite bensin på tanken. Dette begynte bra… Jeg kjørte innom og fylte bensin og spurte om å ta ut kontanter, nei, de hadde ikke kontanter i kassa så tidlig på en søndag. Og vi skulle kjøre videre. Da begynte Charlie og bjeffe og jeg hørte tydelig to spruter. Etterfulgt av Charlie som piper og stille ble det. Endelig tenkte jeg. Nå virker det som det skal. Videre på veien, i Sandefjord kjøre vi innom en minibank og fikk ut penger. Jeg ble litt stresset. Trodde jeg hadde god tid og så var det så mye som skulle skje på veien. Men veiene var fine og det var bare å kjøre på. Og vi kom fram i god tid, bakken hos Gry var kjørbar denne gangen. Og for et vær. Strålende solskinn.Det har vi vært heldig med når vi skal til Gry, hver gang.

Framme ble vi møtt av søte Milli og flotte Nalle. Og Gry, Nøve og Inger. Heldigvis, vi var ikke de siste. Praten sitter veldig løst når hundefolk kommer sammen sånn. Etterhvert kom Hanne, Thea og Anne. Vi skravlet i vei og klokken var vel 1230 før vi begynte å savne Thomas. Gry ringte og han flau, glemte å stille klokka. Men det gjorde ikke oss noe. Vi skravlet videre.

Så kom Thomas og da var det alvor. Han begynte med teori og jeg følte at dette var interessant. Mye jeg ikke hadde tenkt på før. Tydelig at Thomas brant for det han driver med. Han snakket seg nok bort flere ganger. Så skulle vi ut å teste. Det ble mye å tenke på og mye nytt og forholde seg til. Ikke gjort på en-to-tre. Charlie har nok langt igjen på innkalling med forstyrring. Han er fryktelig MYE valp ennå. Og mine kommandoer har vel vært uklare i forhold til flere kommando-ord. Nøve skrev så fint om Milli og Charlie som fikk seg en lekerunde før vi fikk tak i dem. Det var en hendelse jeg følte meg veldig dum. Springe ute på jordet etter hunden i 30 cm snø. De enset jo ikke oss et øyeblikk. De hadde det bare fryktelig gøy. Leke.leke.leke. Det var dagens trim. Og rart ingen fikk en latterkule av den, det må jo ha sett helt komisk ut.

Vel etter denne praktiske øvelsen tok vi lunsj/middag. Klokken var jo blitt 1600 og det var nok fler enn meg som var blitt sultene. Gry serverte min yndligs, pølser. Noe jeg kan spise i metervis. Nydelig,Gry! Mens vi spiste tok Thomas litt mer teori og etterpå ut til mer praksis. Jeg tror det var flere som var blitt litt trøtt og sliten, for ikke å snakke om Charlie. Han var ukonsentret og jeg ble litt irritert på han. Skulle nok satt en strek der. Når klokken var 2000 satt vi oss i bilen og kjørte hjem. Fikk ikke med oss de siste visdomsord fra Thomas, men jeg var litt trøtt og lei da. Merker alderen setter inn da. Det er nok grenser for hva en orker over hvor lang tid.

Tusen takk til Gry som satte det i gang. Lærte masse og vil gjerne være med på flere kurs på Tjøme. Til slutt kan dere kose dere med de bildene som ble tatt.

KURS PÅ TJØME 008

Her starter vi dagen

KURS PÅ TJØME 024

Her venter vi på vår tur.

KURS PÅ TJØME 019

Gry og Milli sin tur.

KURS PÅ TJØME 023

Her skal vi prøve oss.

KURS PÅ TJØME 018

Her ser vi hvor hundene skulle springe, mellom de oppstilte.

KURS PÅ TJØME 022

Flotte Nalle`s tur.

KURS PÅ TJØME 001

Bienna og Thea venter på tur.

KURS PÅ TJØME 020

Anne og Bonnie sin tur.

KURS PÅ TJØME 007

Broder Chicko venter på tur.

KURS PÅ TJØME 009

Spente kursdeltakere, sjekk flinke Milli har fullfokus på mammaen.

35 kommentarer:

Nøve sa...

Så fine bilder! Bør vel takke søstera di for dem, veldig praktisk å ha med fotograf - ho burde fått en belønning ho også :o)
Mine bilder ble tatt utpå dag og ser så mørke og dystre ut. Her er bevis for at vi hadde nok en strålende dag på Tjøme!

Det var godt å se dere igjen!
Klem fra meg

Nøve sa...

Jeg må få skryte av Charlie. Han var den tålmodigste av alle, iallefall av guttene. Hørte ikke en lyd fra ham, enda så mye vi sto på jordet og venta...

Ukonsentrerte var vi alle under den siste økta. Alle, unntatt Thomas ;o)

Nina og Bonnie sa...

Ungen min er kanskje tålmodig. Har ikke tenkt på det sånn før. Men konsentrasjonen forsvinner fort. Og når jeg er lei også da går det ikke bra.

Takk for fine ord om Charlie. Det varmer alltid en mamma`s hjerte å høre.

T :-) sa...

Så flotte bilder og så det flotte været. Tror Gry har god kontakt med værgudene?

Jammen var det nå ei lang treningsøkt dere hadde, ikke rart dere ble slitne. Men jeg er ganske sikker på at dere lærte masse og i tillegg hadde en kjempemorsom dag alle sammen. Synd ingen filmet leken til Charlie og Milli ;-)

Gry sa...

Flotte bilder Nina:o)

Charlie var en liten engel han! Det var kanskje ikke noe "stunt" å ha ham og Milli til å møtes i midten av "alleen". Begge er sånn kjempehappy liksom:o) Jeg lo så innmari når vi løp etter dem på jordet der, det var faktisk et par sekunder jeg trodde jeg skulle ta dem igjen også.....:o)

Jeg var så sliten på slutten, at jeg hadde ikke så mye folkeskikk igjen da Thomas lurte på om det var "kvelden"....

Fant du eggene?

Nøve sa...

Du satt og hang litt med hodet,da Gry! Han var IKKE god på å tolke folkesignal :o)

Nina og Bonnie sa...

Ja, takk. Egga er allerede begynt å bli spist. Alltid gode egg fra deg. Men jeg må få betale for dem neste gang.:-)

Jeg lurte egentlig på hva Thomas synes om at vi sprang etter dem? Kune fått tips om hva vi egentlig skulle gjort. Snakket han ikke om å springe motsatt vei og at hvis vi kom langt nok fra dem ville de velge oss? Tror ikke det i dette tilfelle.

Nøve sa...

Tror du ikke det var riktig at dere brøyt inn som "bestemte" ledere og avslutta moroa..?
De var ikke i flokkdrift med andre enn hverandre da...

Nina og Bonnie sa...

Å bryte inn var vel litt overdrive. Vi brukte jo masse tid på å få tak i dem. Hadde det vært fort gjort, som å få tak i dem med en gang, ja. Jeg tror de ikke forsto at vi ville bryte leken, de hadde det bare kjempegøy.

Gry sa...

Jeg tror at Milli og Charlie tenkte "Kult - skal kjærringene være med også;o)"

Nina og Bonnie sa...

Det spørs det, enten det eller "kom, Milli, vi stikker".

Du verden å gøy de hadde det.

snorredimma sa...

Det var virkelig en lang økt dere hadde, skjønner godt at dere ble slitne og at noen mistet konsentrasjonen.

Skulle gjerne sett dere der dere sprang etter Milli og Charlie...
Tipper det var god trim for både to og firbeinte i all den snø'n på jordet!

Fint å se bilder av dere alle i strålende sol!!

Dixie sa...

Så mange fine bilder! :) Det ser ut som dere hadde veldig fint vær! Og da er det jo mye kjekkere å være ute og trene også...

Det må ha vært morsomt å se på da dere sprang etter og prøvde å få tak i Charlie og Milli! :) De hadde det nok kjempegøy da! :)

Marianne sa...

Charlie og milli var noen luringer ja på kurset? hehe...det var morsomt å høre...de tenkte nok at det var kjempe morsomt å stikke av...Ask og Embla får av og til et sånt blikk...de ser på hverandre, så ser de på meg, så ser de på hverandre igjen, og du kan nesten se de smile før de fyker av sted opp i heia....de stopper alltid når jeg roper, men jeg tror de håper at en dag har jeg mistet stemmmen min, og da altså!!

Ville sa...

Nina her var det såå mye moro lesing om Charlie og Milli, ser dere for meg alle fire :D :D, tror jeg må lese dette en gang til i morgen

Luna sa...

Syns jeg ser for meg dere etter charlie og milli ja, hi hi..
Hva er det neste nå da dere? plager meg _stort_ at vi ikke kommer oss til kongsberg.. Det er så dumt at vi bor så langt unna den delen av landet.. 9 timer å kjøre en vei.. nei takk :P

Gry sa...

Vi skulle fått til et treff midt mellom oss på Østlandet og dere på Vestlandet. Noen som vet sånn ca. hvor "midt mellom" er?? Sånn i veldig utvidet forstand (avhengig av hvor vi bor)?

Hanne kanskje;o)??

Ville sa...

Det var en veldig god ide Gry:o)
Vi her vest har jo sååå lyst å treffe dere.
Jeg vet ikke hvor midten er, Kristiansand er vel sånn i midten for øst og vest, men så det de som bor litt med nord da....?

Tove sa...

Nesbyen?
Hovden? Eller et sted mellom der. Skal "de nordafor" være med så må vi reise ganske langt nordover før vi finner midtpunktet tror jeg...

Gry sa...

Jeg tenkte kanskje på oss blogger'ne. Vi er jo stort sett Østland, Marianne på Sørlandet og Vestland? Har jeg glemt noen??

Tove sa...

Lista over bloggere som jeg følger begynner å bli veeeldig lang. Det er i hvert fall to islendinger ganske langt nord, men de er ikke så aktive med å kommentere og så har du jo Fjelldronningens Benita i Troms. Og så tror jeg noen av dere følger andre som jeg ikke har lagt inn på lista mi enda. En vil uansett ikke få med alle på et sånt treff.

Ville sa...

Gry: Nordover, da tenkte jeg på Nøve og Nalle, Benita og familie. Det er helt sikkert ikke særlig nord de bor...bare litt kanskje...jeg har plassert den nordover i mitt hode..og det er muligens helt feil;o)

Tove sa...

Unnskyld: TRE islendinger. men det er vel uansett lapphunder dere er ute etter ;-) Vi islendinger blir litt på siden...

Nøve sa...

Jeg bor ikke særlig langt mot nord ;o) Vi ligger omtrent midt imellom Oslo/Bergen, hvis du tar Bergensbanen f.eks.
Jeg har jo tenkt å ta ett treff i løpet av sommeren, Tina sa vi var 4 timers kjøring fra Hovden. Nå ser det ut til at det blir treff hos Tove i juli(?) Biri-utstillinga ved Lillehammer er tidlig i august, dit har forresten Marte og Luna tenkt seg :o)

Nøve sa...

Vi regner med islendinger!!! Håper ikke Snorre ser hva du skreiv nå...da blir han lei seg,da

Tove sa...

Så fint, jeg regner meg også som islending ;-)

Inger`s blogg sa...

Mange fine bilder både her og der.

Mitt mellem Sauda i vest og Tønsberg, sånn ca. er Åmot i Vinje, Telemark.
Sætesdalen er ganske lang og ca. mittveis for oss i den sørlige del.

Nina og Bonnie sa...

Skal si dere skravler her midt på dagen. Nå henger ikke jeg med. Nytt treff?? Hvor?? Når??

Er det bare jeg som jobbe om dagen? Bare en spøk!!! :-)))

Nøve sa...

Hei på deg, Nina! Vi "snoker" i bloggen din om dagen ;o)
Det hadde vært moro å treffe sør-og-vestlendingene også, ikke sant?

Det blir langt for dem å dra til Tove, kanskje for langt til meg også? Hvor blir midtpunktet, og rekker vi det i løpet av sommer'n?

Nina og Bonnie sa...

Dere sjåfører for bestemme. Så henger bare jeg meg på. Spennende å se hvor vi havner.

Gry sa...

Hvis vi regner med Marte og Luna, Tina og Dixie, Berit og Ville og Marianne og isene + evt. lappis, da har vi dekket Ålesund, Stavanger og Kristiansand, så har vi Nøve i Hallingdalen, Snorredimma i Østfold, Tove på Jessheim, Nina i Larvik Hanne, Inger og meg i/rundt Tønsberg, Sissel i Sandefjord (har jeg glemt noen i farta, så tilgi meg, vær så snill!!!!). Hvor havner vi da? Noen som har et kart og en passer??? (Eller noe annet "nymotens")? Vi har en hytte vi får låne rett ved Fagernes, der er det også mulighet til å leie seg inn på et sted rett ved, selvfølgelig med hund:o)))

snorredimma sa...

Nøve: Snorre tar det hele med et smil.....Vi treffer jo noen av dere hos Tove på grisetreffet, og kanskje noen flere hos deg på Bergheim....???

Ellers er mine geografi-kunnskaper lik null ( og stedsans er det også dårlig med..) - derfor overlater jeg det hele til dere som kan det...Så slenger vi oss bare med på det som blir bestemt!!:-) :-)

snorredimma sa...

P.S. Etter turen til Tjøme, føler jeg at jeg kan kjøre når som helst og hvor som helst i hele Norge....:-)

Luna sa...

Så kjekt at dere prøver å få med oss :) Det er sååå langt mellom Ålesund og Stavanger/Kristiansand, og hvis man skal få med østlandet.. hmsk, ikke lett..! Midt i mellom ålesund-stavanger-oslo er kanskje lillehammer? eller bergen? Vi har 7-8 timer til Bergen, 6-7 timer til lillehammer tror jeg..
Vi skal overnatte 2 netter i kristiansund i sommer, 15-17 juli... uten hund!! Kjipt. Vi skal på dyreparken, og så videre til danmark en uke. Luna kan ikke være med, reiser med to andre familier og skal bo en plass alle sammen i danmark der det ikke er lov å ha med hund :(

Luna sa...

øhh.. kristiansand mener jeg..