onsdag 25. mars 2009

Oppdatering!

Jeg har fri i dag og Charlie er hos dyrlegen til øyeskraping i dag. Det ble bestemt etter kontrollen han var på sist. Øynene har rent og verket litt. Kan være utslag av allergi eller bare er det Finsk Lapphund. Det får jeg svar på senere i dag. Da får vi se om øyedråpene har hjulpet eller ikke. Ikke,så er det allergi. Har akkurat levert han og sitter nå å venter på at timene skal gå. Blir vist ikke ringt etter før i ettermiddag. Stakkars dem som skal holde ut med bjeffingen hans. Jeg har en følelse av at jeg blir ringt etter før. Hos oss blir hundene levert på morgenen til oppstalling, så tar dyrlegen operasjonene etter hvert. Og inn i mellom timeavtaler. Og utlevering etter kl. 1500. Men han får i allefall brukt hjernen i dag, og er alltid trøtt når han kommer hjem.

CHARLIE 006

Snøen er fortsatt favoritten!

Og ellers er vi ferdig med dåp av lille William og feiring av mamma`s 75 års dag. Det har vært litt av hvert de to siste helgene, men det er jo bare gøy. Nå som snøen begynner å gå blir skogen snart mer tilgjengerlig og vi kan komme oss ut på tur. Bare synd med båndtvangen. Hadde vært gøy å få sjekket ut vår innkallingstrening. For ikke å snakke om, Charlie trenger å få springe,springe og springe. Han har mistet litt interesse for trening etter jeg tok bort godbitene. Pipemusa var bare morsom de første gangene. Må nok finne på noe annet. Eller bytte på flere ting. Men en ting som går framover er foringen. Mariannes tips virker virkelig bra. Nå spiser han 3 ganger om dagen, bare litt om gangen sånn at matbollen blir stående tom. Og jeg har veid opp hva han skal ha i dagsrasjon og fordeler det. Takk Marianne!

081

Guttene i mitt liv!

Og så må jeg ønske alle nye bloggere velkommen. Mange av dere har jeg jo fulgt gjennom hjemmesider. Moro når dere har kommet i gang med blogg, kan liksom “snakke” da. Og det er mange av dere med erfaring som kanskje vi kan få bruk for etterhvert. Her i bloggen lurer vi jo på litt av hvert inni mellom. Og vi har jo alle felles at vi er hundegale, Lapphundgale!!! Velkommen!

I skrivende stund ble jeg ringt etter fra dyreklinikken. Charlie er hentet. Og ja, det var allergi. Men dyrlegen sa det var veldig mange som hadde vært til øyeskraping den siste mnd. så det må være noe i lufta. Eller så kan det rette seg med det nye foret. Han skal gå på øyedråper over en periode ennå og gå over på øyesalve. Til å forebygge. Så skal vi se i juni når han skal til HD-røging og øyelysing.

104

Koser seg på ryggen!

Nå gleder jeg meg bare masse til innkallingskurs hos Gry. Det skal blir en utfordring. Charlie og tisper med løperstid. Det ser jeg for meg blir mye jobbing med kontakt. Det bli nok en slitsom og morsom dag. Skulle kanskje fått noen til å filme den dagen. Kan nok få seg en god latter etterpå. Jeg ser det litt for meg. 6 hunder med eierer som springer etter hver sin hund. Ingen vil høre og et herlig kaos. Nei da, det går fint det. Bare en morsom historie jeg har laget i hodet mitt.

Ellers får dere ha en fortsatt fin uke og kos dere masse med hundene!

12 kommentarer:

Gry og Millis blogg sa...

Vakre, vakre Charlie!! SE PÅ DEN GUTTEN DA.....

Så bra at Mariannes tips virker. Godt at gutten får i seg maten sin:o)

Nina: Dette må du forklare mer om... det med allergien! Er det som pollenallergi kanskje? Er det mer alvorlig?

Jeg er spent på dere i juni da, både pga. allergi, hofter og øyelysning!!

Innkallingskurs tror jeg vi trenger alle sammen:o) Felles skjebne - felles trøst!! Vi gleder oss!

Nina og Bonnie sa...

Hun, dyrlegen snakket om at kanskje han måtte bruke øyesalven hver vår.Da hadde hun vel de andre hundene i tankene.Ville vel ikke spekulere for mye uten en skikkelig test. Det tyder vel på pollen. Men pga. foret skulle vi la det ligge til øyenlysingen. Da blir det mer utredning.

Dixie sa...

Så bra at Charlie spiser opp maten sin! Kanskje vi burde prøve samme metode med Dixie!? Hun spiser ikke opp hun heller, men så er hun ikke akkurat tynn heller, da... ;)

Håper det ikke er alvorlig med allergien! Det blir spennende å høre hvordan det gåt i juni...

Lykke til med innkallingen - det høres ut som det kan bli en veldig kjekk, men sikkert også slitsom dag! :)

T :-) sa...

Uff så kjedelig dette med allergi da :-( Jeg leste en artikkel om det i fjor og allergi kan jo være forårsaket av så mangt og dermed vanskelig å fastslå. Håper dere finner ut av det og en løsning. Vina klødde noe skrekkelig i fjor vinter, men der hjalp det å skifte fôr. Om det hadde forsvunnet av seg selv uansett vet jeg ikke. Men det er tydligvis noe annet Charlie har.

Har du prøvd å gi godbit (veldig god) noen ganger og bare ros andre ganger? Så bra at du har fått gutten til å spise igjen.

Kos der i helgen. Dere kommer til å bli eksperter alle sammen :o) i tillegg til å ha det moro.

Inger`s blogg sa...

" Stakkers Charlie" bli etterlatt hos veterinær uten mor, tenker det var deg Nina det hadde det værst.Litt trist om det er allergi,men bir vel godt å få rede på.
Det skal bli veldig spennende på innkallings kurset, Godt og sundt!

Marianne sa...

Så kjedelig da nina...typiskt! Ask har jo også litt problemer med øynene.Litt høyt trykk, og det renner og er rødt i øye. men det er helst om vinteren med han, så dyrlegen tror det er pga alle ridehallene vi er i...

Men han er god til å klø seg...så vi får se om han må shaves litt nå til våren...

Så bra at Charlie har begynt å spise igjen..husk å ikke slutte med taktikken for tideligt..driv på 1 mnd, så det sitter..

Siss sa...

Hei Nina.
Så bra at Charlie spiser maten sin.Flink gutt:-)
Trist med alergien, håper det er foret.Blir så mye enklere da.
Lykke til på innkallings kurset til helgen.
Husk god bit.Jeg slutter aldrig med den.De vet bare aldrig nårr den dukker opp.

Anonym sa...

Jeg er bare glad for det ikke var noe galt med øynene. Allergi kan vi jo stort sett gjøre noe med. Ellers er han frisk som en fisk. Nå klør han i øynene etter inngrepet og det væsker litt. Han våknet fint etter narkosen og var slett ikke ustø.

snorredimma sa...

Stakkar Charlie da som har vært hos dyrlegen og fått reparert litt på seg. Håper at det går seg til og at det ikke skaper så alt for store problemer. Som sagt, allergi kan man jo heldigvis gjøre noe med slik at plagene blir minimale...

Og det er bra at Charlie endelig spiser maten sin og at det blir tomme skåler. Det er fint å få noen tips fra andre innimellom. Mine hunder får også mat tre ganger om dagen. Snorre fordi han slankes, og da har det blitt innarbeidet hos Dimma med.

Lykke til på innkallingskurs alle sammen - det blir sikkert gør morro!!

Nøve sa...

Jeg må bare slenge meg med og si meg enig i alt som blir sagt her.God bedring, Charlie!
Hvordan hadde han oppført seg mens du var borte, sa de noe om det? Det må ha vært grusomt å forlate ham der...

Anonym sa...

Han har nok gitt lyd fra seg siden de hadde tatt han først og ringte meg kl 1030. Å ha innlevering på hundene er blitt vanlig her de siste årene så det er jeg vant til. De er flere dyrepleiere som bytter på å lufte og underholde de hundene som er til oppstalling før operasjon. Det er bare vaksine og enkle ting en får time til og er med på undersøkelsen. De er alltid to veterinærer på vakt og anestesisykepleier. Og tre dyrepleiere.

Ville sa...

Så bra at go`gutten får i seg maten sin.
Det er et godt å vite at tipset fra Marianne fungere dersom andre får problemer med hunder som ikke vil spise maten sin.

Så trist at søte søte Charlie, har vondt i øynene, får håpe det er noe forbigående.
Pollen er ikke det litt tidlig da.