tirsdag 17. mars 2009

Vanskelig å finne tittel.

Ser ut som vi er veldig tomme om dagen. Lite aktivitet på bloggene. Vi er vel kommet til et punkt hvor vi begynner å kjenne hverandre og ikke mye nytt å skrive om. Men hva gjør vi da? Egentlig ikke så mye. Hverdagen går i en farlig vane. Ikke flere rømminger og samme trening, ikke noe nytt der. Charlie er fortsatt go`ungen. Venter på pubertert nr 2. Han som er blitt så rolig inne og hyper med andre hunder ute, er nesten for godt til å være sant. Han er tross alt bare 14 mnd. Er dette litt lapphund, eller? Er fortsatt like glad i tisper og andre hanner. Ikke noe dominat der. Bjeffing har vi fortsatt litt av, men han kan godt stå ute en times tid før det begynner. Og da er det vel kjedsomheten som begynner.

Har begynt å ta litt bilder inne og sliter litt med innstillingene. Har skjønt litt om bilder i farta og generelt utebilder. Nå er det som å begynne på nytt. Prøve og feile. Tips, Marianne!? Men sliter ennå med min tålmodighet. Nå som solen kommer er det lettere å ta bildene ute.

CHARLIE 013

Sjekk nesa, Charlie har begynt å miste pigmentene. Hjelp!!!

Ellers har jeg fulgt bloggene om slektsgransking, synes det er interessant. Har gjort det endel med min egen familie. Så jeg vet en blir litt hekta. Det er mange flotte hunder der ute og spennende å se hva en finner ut. Hadde lyst til å lage en billedstamtavle på Charlie. Men vet ikke om en bare kan knabbe bilder overalt? Og vet ikke hvor jeg skal finne bilder av hundene litt lenger bak i slekta. Tips,tips!!!

Nå skal Charlie og jeg gå ut å kose oss i det fine været. Skulle nesten hatt solbriller til Charlie. Solen er skarp nå og det er mysevær. Hundene må vel også reagere på det. Det ligger jo mye snø her ennå og det skinner fælt i den. Ikke for å klage!

CHARLIE 024

Kongen på haugen.

39 kommentarer:

Anonym sa...

God tur til dere i sol og snø:)
Vi, Ville og jeg står også på farta til å gå tur i sol minus snø.
Det er sånn skikkelig avslappingsdag i dag fri fra jobb... deilig, vært innom på blogger og hundesider jeg også.

Pubertet nr. 2 har Ville vært i ca en mnd nå. Puh....snill og søt..god og kosete... rampete og helt umulig, har hun vært og er ennå. Enkelte ganger har jeg følt meg helt rådløs og lurt på hva jeg skal gjøre med det trollet, hvoretter hun plutelig oppfører seg som en engel.
Vi oppdrar henne, men vi føler begge to at hun til tider prøver å oppdra oss :D

God tur Nina og Charie..

Anonym sa...

NINA:o)) Så koselig å høre fra deg. Jeg synes det er fint å lese om hverdagen deres! Også har Charlie-gutten begynt å få lysere snute?! Kanskje det gir seg når snøen går (hvem som helst blir jo litt rød på nesa av å gå med den nedi snøen hele dagen;o) Bare tuller, han er NYDELIG uansett snutefarge. Så flink han har blitt til å stå ute! Også så deilig at han ikke er noe dominant i det hele tatt!

Jeg synes liksom ikke jeg har noe å skrive om nå om dagen... Men jeg så snøklokker i hagen i går, så da kan jeg ta noen bilder:o) Jeg er skikkelig dårlig på å ta bilder inne Nina. Tips mottas med takk hvis du finner ut av noe:o)

Det er jo mye lysere kvelder nå! DET ER SÅ DEILIG!!!! Det betyr jo mindre tid foran pc'n og mer utetid:o)

Har du flyttet opp nå?

Anonym sa...

Herregud, Gry. Ser du snøklokkene. I hagen vår er det 70 cm snø ennå. Har ikke sett et grasstrå ennå. Selv om i dag har det smeltet godt.Det har vært deilig å ha fri i dag.

Så denne pubertet nr. 2 kommer snart, satser på den går stille i dørene jeg.

Holder på med soverommet, Gry. Skrudd opp taket i dag og sparklet litt. Taket har gått ned noen steder. Resten av tiden har jeg bare vært ute med Charlie. Blir ikke gjort mer før til helgen.

Anonym sa...

JA! De står på et lite hjørne der hvor snøen har smeltet:o) Du skal få se bilde i kveld (hvis jeg får ånden over meg:o). Skrudd opp taket! Kjempeflinke Nina!!!

Når er pubertet nr. 1? Og når kommer nr. 2 (sånn circa)?

Anonym sa...

Nå ligger valpeboka på jobben, men jeg mener pubertet nr 1 er ved 6 mnd alderen. Kanskje litt forskjell på tisper og hanner. Med hanner er det omtrent når de begynner å løfte på beinet. Det er sikkert andre her som vet det, hvis ikke skal jeg lese litt i morgen.

Anonym sa...

Egentlig så vet jeg ikke noe om verken første eller andre puberts alder. Jeg trodde at dt verste var over når de var ett år ;)
Sånn har det ikke vært her.
Det er jo stadig vekk nye runder å gå.

Når Ville var ett år var hun kjempefornuftig å jeg var sååå stolt av henne (er jo det ennå da) men hun er ikke alltid like furnuftig lenger. Jeg innbiller meg at det er en slags løsrivning/selvstendighetsperiode hun er inne i.
Så nå satser jeg på at det er i 2 års det stabilserer seg :)

Blir spennende å se hva andre med erfaring har å si hva vi kan forvente av "tenåringene" våre.

Dixie sa...

Akkurat nå er Dixie også veldig snill og hører på det meste vi sier. Men vi får vel se hvor lenge det varer... ;)

Høres ut som dere har mye snø ennå! Her har vi ikke sett snø på leeenge, og vi har mange forskjellige blomster i hagen - det begynner å ligne veldig på vår her nå! :)

Jeg har begynt å finne ut litt om slekta til Dixie også, og det blir nok mer av det når jeg får bedre tid!

Håper dere hadde en fin tur i det fine været! :)

Christian og hundene sa...

Her finner du bilde av mange finske hunder:

http://www.lappalaiskoiragalleria.org/

Bare skriv kennelnavn i "kennelnimi" og trykk "hae" så kommer det en liste over hunder som er lagt ut fra den kennelen.

Dette er jo et offentlig galleri, så jeg knabber ihvertfall:-) Man har jo litt "rett" til å bruke bilde når man har hunder etter denne hunden? Slik tenker jeg ihvertfall...

Anonym sa...

Takk for tipse, Christian. Det skal bli moro å se hvordan forfedrene ser ut.

Nina og Bonnie sa...

Nå har jeg funnet bilder på alle på stamtavla til Charlie. Takk Christian, det var lett og finne fram på den finske siden. Skal nå finne en smart måte å legge det inn på hjemmesiden. En lys overraskelse som tydligvis har gitt fargen til Charlie.

Christian og hundene sa...

Du kan jo se på nettsida mi;-) Jeg la inn stamtavla først, også putta jeg inn bildene nedenfor... Valgte slektstresiden...

www.123hjemmeside.no/NordanlidensToaivo

Christian og hundene sa...

Var inne å såg på hjemmeside, det ble jo kjempe bra! bedre enn slik jeg har gjort det;-)

Anonym sa...

Takk Christian, det var mye prøving før jeg fant ut hva jeg ville. Det ble en sen natt. Men moro å se forfedrene.

Gry, glemte helt valpeboka på jobben. Sorry, skal skjekke i morgen,HELT SIKKERT.

Har fått nytt for til Charlie i dag me en sammensetning som gir bedre pels og mer pigmenter. Skal bli spennende å prøve.

Anonym sa...

Høres interessant ut med nytt fòr, hvilke er det Charlie har fått tidligere og hva heter det nye fòret som er så bra?

Nina og Bonnie sa...

Han har gått på Hill`s adult, lam og ris. Nå prøver vi Royal Canine, sensitivity control, blue whiting og tapioca.

Han har over mange måneder spist dårlig. Kanskje hver 2- 3 dag. Jeg har vært litt fortvilet pga. valp og vekst. Blandet mye rart i maten for å få han til å spise. Synes han er for ung til å bli sultet over uker for å få han til å spise. Dyrlegen mente han har gått glipp av en del vitaminer og annet som nå gir utslag i at pigmentene forsvinner på nesa og at pelsen ikke er fin og tykk. Og han er jo ikke akkurat kraftig.

Han ville ikke ha det i dag. Prøver igjen i morgen. Jeg må slutte å trene han hver dag. Det blir for mye godbiter. Kanskje han har levd på det.

Marianne sa...

Du kan jo prøve samme teknikk som jeg brukte på Embla Nina. Det funket veldig bra, og nå er hun helt vil etter å spise! Jeg ga henne bare 3 forbiter i skålen om gangen, da må du jo mate ofte da, minst 4 ganger om dagen. Visst han spiser de, så gir du feks 4 nestegang, og så øker du bare på. Tror maten blir mer interessant når det er lite av den, og at de lærer at visst ikke jeg spiser nå, så får jeg ikke noe mat...verdt å prøve iallefall..

Og Nina, husk å merke bildene med navn, ophavsretten er veldig streng. Det er som å stjele..Og vist noen tar bilder fra din hjemmeside nå, og skriver deg som fotograf, vel da kan det bli oppfattet veldig negativt visst den rette "eieren" får sett det!
Alle bilder på nettet er beskyttet av "åndsverkloven" selv om de ligger på offentlige steder.

Anonym sa...

Kjære Nina, ikke rart du har vært engstelig når go`gutten din ikke spiser mer enn hver 2-3 dag, når han er sååå ung:( jeg føler med båd deg og Charlie.
Jeg har lyst å gi deg noen råd, selv om du ikke har bedt om det, og håper det er ok for deg:)Du trenger jo ikke å følge dem.
Far i huset synes Ville spiste forlite og var blitt sååå tynn (hun var da passelig)
Han fòrte henne opp med å tilsette ett par teskjeer tunfisk i tørrfòret, hun spiste da av hjertens lyst, når hun begynte å å bli lei tunfisken så skiftet han til våt hundemat et par teskjeer av det også. Sånn holdt han på i noe over en mnd, inntil vi var hos veterinæren, da var hun ca 2 kg formye. Streng beskje ikke fòr henne opp.
Nå spiser hun tørrfòret som normalt, og viser ingen tegn på at hun er blitt kresen over å få noe ekstra godt i fòret en periode. Jeg har alltid helt over en skvett med omega 3, har sånn tro på det.
Dersom Charlie ikke spiser en dag, kan du jo gi han ekstra vitamineraler for hund slik at du vet at han har fått i seg noe iallefall.
Mangel på vitaminer kan føre til nedsatt matlyst, og da spesielt
B 12. Vi hadde en hest en gang, som slutta å spise 2 x, vetrinæren kom ga ham vitamin B sprøyte, vips etter 2 min, spiste han som bare det, helt utrolig å se på. Dyr responderer raskere enn oss mennesker.
Håper inderlig at Charlie får matlysten tilbake og at du slipper å gå å være engstelig for ham, tenker på ham:)

Anonym sa...

Huff da Nina, ikke greit å gå å være engstelig for gutten din! Jeg har tro på Mariannes triks. Milli var ikke noe glad i mat når hun var mindre, og jeg var kjemperedd, helt til hun en dag hadde spist matskåla tom, og jeg somlet med å gi henne nytt... Det ble visst et sjokk det, at maten ikke alltid var klar. Før det igjen fjernet jeg matskålen, det hjalp ikke, skålen måtte liksom stå der og være tom. Lykke til, nuss på nesa til Charlie fra Milli og meg:o)

Nina og Bonnie sa...

Takk for mangen gode tips. Skal prøve Marianne sitt gode råd først. Men Berit, du skrev ikke om hva du gjorde når du bare gikk over på rent tørrfor. Og vitamintilskudd var en god ide. Skal jeg tenke på. Må få prøvd ut det nye foret først.

Og Gry, jeg skal sette meg å lese om puberteten nå. Kanskje jeg lærer litt annet også.

Anonym sa...

Små hyppige måltider høres kjempefornuftig ut:)
Det var vanlig tørrfòr hun fikk 2x til dagen, med litt lukt/smakstilsetning for å lokke henne til å spise opp alt fòret.
Vi kuttet bare ut å tilsette det lille ekstra, og serverte kun tørrfòret m/en liten dasj fiskeolje. Hun spiste like bra da også.
Fiskeoljen er bra for pels mm.

Som sagt tidligere så håper jeg at Charlie begynner å spise normalt igjen.
Vil jo gjerne høre hvordan det går med go`gutten din.

Gry og Millis blogg sa...

Nina. Når jeg klikker på linken "Forsvunnede hunder" på hjemmesiden din, så får jeg opp hjemmesiden til Charlie;o) Ikke meningen å være slem, men jeg måtte le litt, med tanke på go'gutten som har lyst å leke litt i frihet innimellom;o)

Nina og Bonnie sa...

Jeg skal skjekke. Har hatt litt problemer med de linkene. Få flere tilbakemeldinger hvis noe annet er galt. Ja, må passe på om jeg finner Charlie der.

Litt foroppdatering. Kveldsmaten var 5 forkuler og de gikk ned. Etter siste runde fikk han 7 kuler. Og det gikk rett ned. Må bare skyte inn at treningen i dag gikk uten godbiter. Brukte en pipemus som tilhører kattene isteden. Det funket bra. Det har nok vært litt for mye godbiter.

Til slutt litt sladder. Sjekk Blogglisten min, Siss`s blogg. Ny blogg-venn fra Fjelldronningen.

Gry og Millis blogg sa...

Hei Nina

Fant du ut noe mer om den puberteten?

Jeg så på en eller annen blogg og jeg synes du var så innmari go' når du skrev at "Jeg blir syk, regelrett syk" etter hund nummer to (e.l.). JEG ER OGSÅ SYK NINA, VELDIG SYK - SAMME SYKDOM:o)))

Anonym sa...

Fant ikke noe om puberteten, men nå har vi en spesialist sammen med oss. Vi spør henne.

Åh, ja. Jeg har virkelig feber etter valp. Denne sykdommen er vist smittsom har jeg skjønt. Men den går vel over som alle andre sykdommer.

Anonym sa...

Tror du vi trenger behandling før vi blir friske Nina? Det kjennes jammen sånn ut, men jeg tror ikke det finnes noen piller mot dette....;o)

Anonym sa...

Behandlig, Gry??? Hva skal det være? Sette seg på valpeliste? Sissel og Per skal ikke ha valper før til høsten. Ha-ha:-)

Anonym sa...

Nei, vi låner en skikkelig ond valp (hvis de finnes da), også har vi den akkurat så lenge at vi er kurert:o) Tror ikke vi får den hos Sissel og Per, men jeg er ikke så glad i sånne kamphunder.... Men de valpene er vel helt sikkert små hjerteknusere de også.... Jeg trenger noe mot denne sykdommen! Jeg får jo snart mellom 80 og 90 lam, det burde gjøre susen. Vil du flytte inn i fjøset sammen med oss Nina. Ta med Charlie:o)

Anonym sa...

Kanskje det hadde vært noe. Lam eller valp? 80 eller 90 stykker,da trenger du kanskje litt hjelp?! Er ikke det mye? Det er ikke de vi selger om høsten i butikken? Uff, vil ikke tenke på det.

Har ikke tro på at det finnes så grusomme valper at vi blir kurert der. Fjøset er nok det beste forslaget.

Matoppdatering fra Charlie.

Ingen godbiter på trening, bare lekemus. Og maten smaker mye bedre. I dag har jeg spist 4 ganger og mamma er kjip på kulene. Spiste 10 til frokost og 12 til lunsj. Det var borte på 1-2-3. Til Middag fikk jeg først 14, så 10 til og alt forsvant. Til kvelds fikk jeg 14 og så 10 og så en posjon til med 10 og alt smakte så godt. Men da fikk jeg ikke mer. Satt og ventet på mer, men da gikk mamma fra kjøkkenet. Venter nå på frokosten i morgen.

Anonym sa...

Nina og Gry:)
Så dere er syke på valp:(morsomt å lese) tror ikke der er en kur for dere:):) dere vil nok merke periodevis bedring, men sykå vil komme sterkt tilbake, inntil dere skaffer dere den eneste og beste kuren som finnes.
Jeg går foreløbig klar den, men tenkte med gru når jeg leste Mariannes kommentar at 2 hunder må man ha.
Så da for meg at eg var alene med baaare en hund, og dermed er jeg redd jeg blir smitta...

Merket at jeg ble veldig gira når søskenbarnet ga utrykk for at hu kan tenke seg en lappis.
Jeg har vært i kontakt med Mallalasses. Men den nettsiden du nevner Nina klarer jeg ikke å søke på, jeg synes den er kronglete. Finner rette siden tror jeg, men hvet ikke å lete meg frem til FL tilsalgs:(

Så utrolig bra det fungerer med Charlie og maten:)
Smart å bruke leke som belønning, istede for gobit.
Tenker matmor er fornøyd nå, eller?

Har forsøkt å legge inn en velkommen til Siss, men får det ikke til. Kanskje er det fordi jeg ikke har blogg selv, det går fint hos dere andre.

Anonym sa...

Berit: Sjekk www.lappglims.se

Og Gry: har funnet puberteten i en annen hundebok. Skriver om det i kveld, står på farta til å ordne med 75 års lag for min mor.

Siss sa...

Hei Nina & Charlie;
Jeg er så ny på blogg at jeg må forsøke meg litt fram....Jeg prøver med dette å ønske dere en fortsatt deilig helg. Nyt godværet. Kongen på haugen er nydelig vakker!:-) /SISS

Nina og Bonnie sa...

Gry: det står i min bok om puberteten nr 1 - fra 7 til 10 mnd. og nr 2 - fra 17 til 24 mnd. Kan kanskje være veldig forskjellig. Det står eller at det er viktig å ha lederskapet på plass innen nr 2 starter. Da vil de prøve seg på rangstigen. Kanskje mer aktuelt for oss med hannhund.

Gry og Millis blogg sa...

Hei igjen!

Da skal jeg huske på det. Det blir mange puberteter å forholde seg til etterhvert, men nå har jeg "fått dem på plass":o) Tusen takk!

Milli finnes ikke dominerende (enda?), så jeg får bare bruke puberteten som unnskyldning når det skorter litt på lydigheten;o))

Christian og hundene sa...

Nina, jeg har et bloggproblem, kanskje du eller noen andre kan hjelpe?

Jeg har måttet formatere bloggen litt, siden hele sidespalten forsvant i bånn undar alle innlegga. Også har Banneret jeg hadde blitt borte...

Så jeg har veldig lyst på sånn bloggliste på siden, der det står hvilken som er oppdatert og slik.

Også vil jeg sette inn et bilde i toppen igjen!

Håper på råd fra dere som har fått det til...

Nina og Bonnie sa...

Christian, prøv denne linken:

http://somminedagerer.blogspot.com/2008/11/hvordan-lage-store-bilder-i-bloggen.html

Der er oppskriften på regulering av sidene så du får plass til følgelister og og annet ved siden av innlegga.

Følgelisten finner du på innstillinger når du har skrive-innlegg-siden oppe.(tror jeg).

Hvis jeg har forstått deg riktig finner du det meste i linken. Hvis du stiller inn for store bilder er det ikke plass for følgere ved siden av og da havner de under i steden. Og noen maler funker det ikke på med store bilder. Jeg måtte bytte mal for å få det til.

Nina og Bonnie sa...

Leste litt bedre kommentaren din må. På hovedsiden, allså "se blogg", trykk på "tilpass". Der bestemmer du hva som skal vises på forsiden og hvilken side du vil ha følger på. Som Dixie har den på venste og jeg på høyre side.

Christian og hundene sa...

Nå har jeg fått det til, takk for rask og god hjelp:-)

Merete sa...

Benita sin kollsvarte snute begynner også å bli lysere nu ....

Nina og Bonnie sa...

Meres: Hva skjer med hundene våre? Er det noe i lufta? ha-ha. Gjør ikke noe, jeg er like glad i Charlie uansett.