søndag 1. mars 2009

Litt av hvert!

 

Ja, litt av hvert har skjedd i det siste. Hvor skal jeg begynne? Kanskje aller først onsdag. Da våknet jeg til en vanndam på gulvet rett ved hovedstoppkrana til vannledningen i huset. Den ble nemlig byttet nå som jeg har hatt rørlegger. Ringe til rørleggeren, siden jeg mente det var en lekkasje fra jobben dems. De kom ut på dagen og konstaterte at problemet kom fra en plass lenger opp i huset. Han gikk gjennom rør og mente at det kom fra luftepipa på taket. Så var det å få tak i snekkeren.  Har nemlig snakket med han om den pipa. Fikk melding fra naboen for en månedstid siden om at den virket skjev. Nå har det jo vært mild vær og snøen på taket begynt å smelte så det hadde begynt å renne ned i mellom alle etasjene. Snekkeren skulle da komme torsdag og gå på taket og sjekke.

059

 

Torsdag kom og vi møtte snekkeren på morgenen før vi dro på jobb. Han fikk nøkler til Kirsti for å bruke hverandaen hennes til å komme opp på taket. Så kjørte henne meg på jobb. Jeg har nemlig lånt bort bilen til Marius og Marita. Bilen dem sto i Lillehammer på verksted. Den stoppet på vei opp til hytta forrige helg. Nok om den. Jeg dro som sagt på jobb og fikk snart en telefon fra snekkeren om at han trengte nøkler til min leilighet også. Skulle sette inn varmeovner for opptørking, så vi ikke skulle få noe vannskader. Han nevnte samtidig at alt så egentlig bra ut med luftepipa, men han skulle sjekke alt en gang til. Så fikk jeg en telefon fra rørleggeren. Da hadde de funnet ut av det. Det hadde lekket vann fra toalette i 1 etasje. Fra vannledningen som går inn i doen. Heldigvis, egentlig. Det var lettere å gjøre noe med enn luftepipa, for ikke å snakke om vannskader mellom alle etasjene.

091

 

Men torsdagen er ikke helt ferdig. Jeg fikk en telefon til på jobben den dagen. En dame lenger bort i nabolaget ringte og lurte på om ikke Charlie var i gården hos dem. Jeg ble helt satt ut. Jeg var på jobben, uten bil og forbannet meg på disse arbeiderne som kan ha sluppet han ut. Denne damen har en golden og de har lekt før. Jeg forklarte litt fortvilet at jeg ikke hadde bil så jeg måtte finne noen til å kjøre meg før jeg kom. Da sa hun at hun bare lempet Charlie bak i bilen hos henne og så kom hun å hentet meg på jobb. Sååå flott gjort. Mens jeg ventet på henne ringte jeg snekkeren for å sjekke at han hadde lagt nøklene mine i postkassa, som avtalt. Jeg måtte jo komme inn med Charlie. Jo da, alt var i orden. Når jeg fortalte at Charlie var på vift ble han helt forstørret. Han hadde jo reist der fra når rørleggeren skulle ordne opp. Så han har nok ikke lukket døren når han bare skal fly opp i 1 etasje. Og ikke sikkert han har  lagt merke til at Charlie var forsvunnet. Har ikke hørt noe fra han om det. Vel, dama kom og hentet meg. Det var en lykkelig gutt som satt bak i bilen hennes. Han hadde lekt med hennes i vel 45 min og slett ikke interessert i å bli fanget inn. De hadde vært 3 personer for å få tak i han. Jeg var så stressa. Jeg var jo lissom i jobb og bare bærte Charlie inn og låste døra. Så kjørte hun meg tilbake på jobb. Når jeg var ferdig på jobb den dagen og ble hentet av Kirsti dro jeg rett innom en blomstebutikk og kjøpte den store orkideen og kjørte hjem til henne med. Jeg synes det hun gjorde var så flott. Heldigvis for snille mennesker i nabolaget. Det er faktisk et stykke fra vårt hus.

070

 

Så kom fredagen. Jeg og Charlie skulle være barnevakt for William. Ungdommene skulle få spise og kose seg og gå på kino. Og ha en helkveld for seg selv.Jeg jobbet til 1630 og Kirsti lufter Charlie når jeg jobber så lenge, så han var bare å hente. Jeg kom til ferdig middag og en kjempeblid guttunge. Han er så flink og bare sitter å leker med seg selv på gulvet. Vet 1830-tiden var det på tide å stelle for natten og lage grøt. Han spiser  og griser. Og Charlie elsker å slikke rester. Han er blitt en utrolig tålmodig hund. Kommer William krabbende når han har lagt seg ruller han over på ryggen for å bli klødd på magen. Det skjønner jo ikke William, som krabber over han i steden. Og det er greit. Moro å følge med de to. De er lissom så vant til hverandre nå at alt er så naturlig.  Legge tid og jeg var forberedt på hyl og vræl. Men nei da. Når jeg lukket døra ble det stille med en gang og ikke en lyd hele kvelden. Var inne å så til han en gang, var ikke sikker på denne babycallen . Han var en engel å passe. Ved midnatt kom foreldrene hjem og jeg var røyksjuk. Hadde sittet på trappa ett par ganger, men ikke helt det samme . Og Charlie savnet langturen sin. Han var glad for å få den lille runden i langline og denne kvelden/natta uten trening. Bare hopping og jumping.

025

Snill gutt

007

Må jo følge med

016

Har du noe godt rundt munnen

012

Flinke gutter

004

Bleiekontroll

036 

Hallo, er ikke dette feil?

Og så kom lørdagen og min søster som egentlig har bursdag i dag, skulle feire. Vel, rakk en tur på søpla med litt fra leiligheten. Nå er nemlig badet ferdig og elektikkeren ferdig. Så nå er det lys og strøm over alt. Nå er det litt fin maling av lister igjen og soverrommet. Og  å sette på alle dørene. Nå fikk jeg litt sommerfulger i magen. Det er ikke så mye igjen og alt er opp til meg hvor lang tid det vil ta. Skal ta noen bilder og sette inn etter hvert. Vel, det var jo søstra jeg skulle skrive om. En helaften med mye god mat og ikke minst sjokoladekake. Jeg elsker jo sjokolade i de fleste former. Dama har jo passert den store 50 så vi har sluttet å snakke alder.Hun får nesten like stor gave fra Charlie som fra meg. Hun er jo så snill å tar ansvar for han når jeg jobber lenge og det gjør at jeg kan ha hund, uten henne kunne jeg nok ikke hatt han.  Men Charlie fikk langturen sin tidlig på dagen og en dose hjerntrim på ettermiddagen så han sov seg stort sett gjennom kvelden.

Det var litt om hva som har gjort meg litt “borte” den siste tiden.

Ha en fin uke alle sammen!!!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Herre min hatt Nina, FOR en uke....!!! Godt å høre at du er "blandt oss igjen" i allefall. Også så deilig at dere fant ut av lekkasjen. Det blir veldig, veldig spennende når du skal bytte leilighet. Jeg gleder meg til å komme og se!

Jeg kjenner faktisk at jeg ble litt glad i/for den naboen din jeg også!! Noen mennesker er bare helt supre, og nabodama har vel kanskje vært med på noe lignende selv en gang, all den tid hun har hund?! Du må jo ha vært helt fortvila, der du sto på jobben uten bil?! Flinke Charlie også da, som ikke gikk seg helt bort, men bare ville leke litt;o) Jeg ser ham for meg, svinsende i særs godt humør, bort for å få en liten lekestund.

Så flott at William og Charlie er så gode "venner". Charlie har jeg jo møtt, men William så ut til å være en herlig type han også:o)

T :-) sa...

Uff, så masse problemer :-( Men så bra at alt løste seg :-) Jeg kan tenke meg at du var ganske fortvila mens det sto på. Kjenner den følelesen når det virker som om ALT går galt.

Herlige bilder av guttene dine.

Og så er det vel bare å glede seg til ei ny uke, nå har du jo gjort unna alle problemene for ei stund ;-)

Anonym sa...

Ja, det var litt av hvert..! Så snill nabo som kom og hentet deg da.. sånne er det kjekt å ha. Men huff og huff så fælt det må ha vært å stå der på jobb uten bil med løs hund...
Wiliam var jo veldig søt da :)Koselig med barn og hund, de finner stort sett fort tonen :)

Nina og Bonnie sa...

Jeg satser på at denne uka blir super, har jo bare tre jobbedager og masse tid til Charlie. Da vil jeg ha litt fint vær igjen. Her har det snødd,sludda og regnet i dag. Nå regnet det is virket det som.

Nøve sa...

Iblant er det veldig lett å finne den rette tittelen!! Stakkars deg,litt av noen dager, men godt å høre du stadig er optimist :o)))

Heldige William som får være sammen deg og Charlie - og motsatt! Nalle er veldig interresert i unger også, det er så moro å se den kontakten de får.

Denne uka blir topp, Nina! Gled deg :o)

Marianne sa...

Så masse styr du har hatt denne uka nina! Godt at alt ordnet seg til slutt..
så ut som Charlie var den perfekte barnevakt!

Håper du får en roligere uke nå da..

snorredimma sa...

Ikke rart du har vært en smule opptatt, ja. Guri - noe så slitsomt!! Men du har jo fått tatt noen fliotte bilder..igjen...:o)

Da satser vi på fint vær og en rolig uke...

Det har nemlig snødd litt her igjen, og jeg på nytt ut for å måke balkongen. Liveredd for mer lekkasje..uff..

Anonym sa...

Ja, denne uken startet med litt sykdom. Snørra render og halsen verker. Har svettet godt ut i natt og har heldigvis fri i dag. Men Charlie er verdens tålmodigste hund. Hør bare her: Jeg kom hjem fra jobb i går, luftet Charlie kjapt og la meg på sofaen. Sovnet og sov til 1930. Ikke en lyd, ikke noe mas. Så tok Kirsti med Charlie og en lettere syk, meg på tur. Ikke så lang som vanlig. Og han gikk bare å la seg igjen når vi kom inn. Og ikke en lyd før kl. 1000 i dag. Det må jo være fantastisk av en ett åring???

Anonym sa...

Fliiiinke Charlie som forstår atmatmor trenger ro! GOD BEDRING til deg Nina :-)

Anonym sa...

Jeg har ikke vært borte i en hund som er å tålmodig. Jeg synes jo han er fantastisk.Eller er det flere som er sånn her? Kanskje det er litt lappe?

Marianne sa...

God bedring til deg Nina..
Er vel kanskje litt lappe ja. Mira var også sånn, visst hun forsto at jeg var syk eller hadde det travelt, så bare la hun seg ned og ventet på bedre tider..Ask og Embla er igrunnen også sånn, men det hender de begynner å herje visst de blir liggende for lenge ..

snorredimma sa...

Uff, kjedelig med snørrete dager...

Da må jeg få skryte litt: Både Dimma og Snorre er rolig når jeg sover etter nattevakt, sovner på sofaen i stua under en små-kjedelig film eller er sjuk og trenger hvile....

Og Charlie tenker på matmor....
Det er gutten sin det, se....

God bedring til deg, Nina!