torsdag 12. mars 2009

Hva skjer i Larvik om dagen?

Ja, hva skjer i Larvik om dagen? Ikke så mye. Jeg har min vanlig dag, opp kl. 0700. Lufte Charlie, få i meg min vanlig dose kaffe og røyk før jeg kjører på jobb. Jeg er jo så heldig å dele hus med min søster og hun henter ut Charlie når hun kommer fra jobb. Så når jeg kommer hjem har vi en felles middag. Da jeg kommer ned til meg selv er det dagens bloggmailer som må sjekkes. Og en som venter på at noe skal skje. Blir jeg på sofaen, greit. Han legger seg i kurven sin og sover litt. Ved 1800-tiden går vi en lang-tur. Da går han i vanlig bånd og må gå pent ved siden av meg. Jeg bestemmer når det er tissestopp. Det høres kanskje strengt ut, men måtte gjøre det etter mye markering, og det utviklet seg til å markere seg inne hos Marius og Marita. Han har vent seg til det nå og tripper stort sett pent ved siden av meg. Nå om dagen skjer det gatelangs. Snøen har stoppet en del aktivitet. Når vi kommer hjem er det kveldsmat for Charlie og litt husarbeid,(hvis jeg har lyst) og ny runde på bloggene for kommentering. Ved 2030-tiden begynner Charlie og mase. Da kommer det han gleder seg til. Tur i langline og lett trening på turen. Den turen tar alt fra 15 min. til 45 min. Egentlig er den bare rundt kvartalet, men det er utrolig hvor mye en kan finne på selv om turen ikke er lang. Da hopper Charlie i brøytekantene og springer ved siden av. Og kommer styrtene på de fleste av mine rop. Han er blitt flink. Vi møter aldri på hunder på den turen så jeg har jo ikke fått sjekket innkallingen ordentlig. Når vi da kommer hjem er det en som tar kvelden. Enten med et margbein eller et tyggebein. Og etter det må jeg nesten lete etter han. Han er blitt så stille og rolig inne at man faktisk kan glemme han. (fy) 

CHARLIE 008

Nå har jeg tatt kvelden.

CHARLIE 007

Nå sovner jeg.

Og ellers har jeg jo ekstra fri om dagen og bruker tiden i leiligheten. De siste dagene har jeg gått over siste malig av lister og merker på veggene som er blitt etter fagfolkene som har jobbet med badet. Har begynt å jobbe meg systematisk fra rom til rom. I dag ble det siste rommet ferdig. Vel, litt feil. Men av småjobbingen ble siste rommet ferdig. Nå er det kun et rom igjen og det er soverommet. Alt annet står klart til å ryddes og vaskes ned. Med tanke på jeg har gjort alt selv, fra å male tak, plate og male vegger,og liste til å legge nye gulv, har faktisk tiden gått fort. Pga. kostnader og en valp har jeg snart holdt på i 1 år. Å pusse opp en hel leilighet koster en del og når jeg gjøre det nå må jeg gjøre det ordentlig, for jeg har ikke tenkt å gjøre det på en del år.(les: litt lei!)

Noen bilder av min leilighet:

CHARLIE 051

Litt av stua.

CHARLIE 049

Den andre delen av stua.

CHARLIE 045

Litt av badet.

CHARLIE 044

Toalettet.

CHARLIE 042

Litt av kjøkkenet.

CHARLIE 043

Inngangen og litt av trappnedgangen til kjelleren.

CHARLIE 046

Neste prosjekt,soverommet. Veldig mørkt bildet ,men jeg fikk ikke slettet det.

Og i dag var vi til årlig kontroll hos dyrlegen. Vaksine og helsesjekk. Charlie var så flink og jeg fikk mye skryt av dyrlegen. Vekten hans nå er 11,9 kg. Ikke mye, men han var ikke tynn. Vi venter bare på han skal legge seg ut og få mer pels. Han er veldig valp ennå i kropp og sinn. Det er en sen modning der. Men ikke gjør det meg noe. Jeg  beholder en ung hund lenger. Prøvde å ta noen bilder, men det var alt annet en lett med en som bare skulle snuse og jeg som passet på alle hjørner for markerng.

CHARLIE 039  Her vil jeg ikke være!

CHARLIE 036

Slipp meg ned!

Det var litt for denne gang. Nå satser jeg på våren, snøen som kom i dag, i bøtter og spann, skal vist gå igjen i morgen og vi skal få en fin helg. Da jobber jo jeg,typisk. Og søndag har vi barndåp, så denne helgen kommer til å gå fort.

Ha en riktig god helg, alle sammen!!!!

20 kommentarer:

Nøve sa...

Så flink du har vært, Nina! Lyst og fint og trivelig. Tenker det skal bli godt når siste rom er ferdig. Har vært gjennom det der vi og...Helt tom etterpå.

Charlie er jo innmari flink han også! Finner seg tålmodig i alle "nykkene" dine, akkurat som Nalle (det hender han blir innmari furten når han tror vi skal ut, men jeg MÅ sjekke blogger først..)

Stakkars Charlie oppå benken der..tålmodig da også :o) Det er ikke værst! Var det hos den samma dyrlegen som foreslo kastrering?

T :-) sa...

Så fint det blir! Jeg bøyer meg i støvet for innsatsen din. Det må være litt morsomt å vite at dette har JEG (du) fikset helt selv. Skal du bo der? Og leie ut kjelleren? Oiii, hva skal du finne på i alle ledige stunder nå når opppussingen er ferdig!! Ny hund?

Så søt og god gutt som ligger i kurven og sover :-)

Det blir nok vår snart... Kos deg i helgen, selv om du skal jobbe. Kanskje det dukker opp noen ekstra hyggelige kunder.

Anonym sa...

Hjelp! Har du les ØP i dag? Det med Charlie.

Anonym sa...

Så flink du er med Charlie Nina. Jeg lo når jeg leste at du har begynt å bestemme tissestopper. Kjempelurt:o)

Også så fin som leiligheten har blitt!! Du er kjempeflink!!!!! Det være utrolig gøy å vite at du har gjort så mye selv (sånn i ettertid:o)

Flinke, flinke Charlie hos dyrlegen, jeg lurer også på om det var den samme som foreslo kastrering?

HERREMINHATT, hva er det som har stått i Østlandsposten? Er det noe galt?

Anonym sa...

GRY: www.op.no Hund som heter Charlie ble stjålet! men alt endte godt og den lignet ikke på "vår" Charlie. Nå må ikke du bekymre deg, husk du skal kose deg!!

Anonym sa...

Puh, ja jeg så det, når jeg begynte å lete. Det var godt det ikke var "vår" Charlie:o)

Skal kose meg i helgen, tysk mat, tysk øl og bare total avslapning:o)

Anne-Liss sa...

Den blir virkelig lekker leiligheten din, lys og luftig.
Charlie er veldig søt der han ligger og sover i kursen sin.

Anonym sa...

Kjempefin leilighet, du er jammen flink om du har pusset opp alt det der aleine :) har jeg handymann i hus, så jeg får ikke prøve meg på noen ting...( vet ikke helt om det er dumt eller bra...;)

Nina og Bonnie sa...

Jeg må bare skyte inn at Kirsti har stått for all listemaling. Og Marius og Marita har hjulpet til å male veggene. Jeg er kjempe-takknemlig for den hjelpen.

Tove: du skremte meg også i dag tidlig. Måtte ut å kjøpe ØP til morran. Fikk ikke opp den på nettet. Lurte på hva som sto om Charlie i avisa. Lettet da jeg så forsiden. Men uhyggelig med stjålet hund. Blir veldig på vakt. Har hørt om det før her. Det ble stjålet hund på utsiden av Nordbyen kjøpesenter for noen år siden.

snorredimma sa...

Virkelig flott leilighet, Nina, og du har lov til å være stolt av deg selv nå! Skikkelig trivelig der hos deg - i allefall det jeg har sett til nå på bildene. Charlie er vakker og god. Se som han koser seg i kurven sin, og tenk at han har blitt så stille at du nesten ikke merker om han er inne, da!! Her om dagen er det forferdelig med leven på mine begge, og jeg tror at det må være litt sånn vårfornemmelse...Selv om snøen ravet ned i bøtter og spann her i går, og i dag har blitt til sørpe...sukk.

Ha en riktig så fin helg.

Nina og Bonnie sa...

PS: Det var ikke samme dyrlegen, angående kastrering.

Anonym sa...

God helg til dere i Larvik!

Anonym sa...

En prøve

Anonym sa...

en prøve.

Anonym sa...

Hvor ble det nå av som jeg hadde skrevet, nei dette er vist noe ...

Nina og Bonnie sa...

Inger: Prøv igjen. Eller send meg en mail så får jeg høre hva du gjør så skal jeg prøve å hjelpe deg.

Anonym sa...

Så søt Charlie er der han ligger i senga si:)
Åsså det hos dyrlegen:) ser ut som han synes veeeldig synd på seg selv, der han sitter.

Litt av en bragd må jeg si. Ny hund og oppussing av en hel leilighet på samme tid, det blir nok herlig både for deg og Charlie nå når det er snart ferdig:)

Morro å lese hva de forskjellige må legge vekt på og trenings opplegget til den enkelte, slik at en får en hverdag som passer for hund og eier, og det går seg jo til etterhvert :D tenk at du får bestemme når han skal ha tisse/markeringstopp :)

Det er noe jeg lurer på, og det er størrelsen på disse lappisene.
Charlie er vel ca 2 mnd yngre en Ville, og veier rundt ll kg.
Ville veier nå 20 kg, ifølge dyrlegen er det passe for hennes størrelse, hun er høy ca 49 cm i mankehøyde, tror ikke hun blir større nå.
Virker som det kan være stor variasjon i størrelse på dem???

Anonym sa...

Charlie er liten,ja. Men hans mor, Belle er liten også. Hun veier ca 10 kg i voksen alder. Sissel:arrester meg hvis det er feil!

Venter på han skal dra seg ett par cm til så vi kommer innen høydekravet på 46 cm. Så vekten følger nok høyden. Han er ikke tynn, men kunne nok fått litt mere "masse" på seg. Det kommer vist etter hvert.

Og trening, jeg er sånn at jeg må ta en ting av gangen. Når det gjelder noe som må rettes på. Skulle nok jobbet mer med enkelte ting, men det viktigste først.

Anonym sa...

Det er vel egentlig den form for trening vi også driver på med, rette opp på uønsket atferd. Til tider oppfører hun seg jo så bra...da nyter jeg det og jeg "glemmer" å trene.

Det er jo litt pussig da, vi skulle ha en liten lappis, fordi vi har båt, en del løfting inn og ut av den. Så endte vi opp med en som muligens er en veldig stor tispe til lapphund å være.

Anonym sa...

Det er akkurat det som er vanskelig. Å huske å trene når alt fungerer. Men ved å legge det inn som en fast del av turen synes jeg det fungerer bedre. Ikke alltid han er like ivrig, men noe må han finne seg i før han får kommandoen "fri". Da må jeg bare jobbe enda mer med kontakten. Han gir seg som regel for han vet hva som skal skje.