tirsdag 13. juli 2010

Bare om hund denne gangen.

I går hadde jeg fri og satt på dataen. Skrev på Facebook-veggen min, “hva skal jeg gjøre i dag, tro???”. Og Sidsel svarte kjapt, “ta en tur hit, vel”. Og jeg svaret like kjapt, JA. Så jeg pakket bilen og kjørte til Sidsel og Arja. Der ble vi møtt av en ellevill Arja som var sååå glad for besøk. Charlie var like lykkelig for å se henne. Vi skulle ut på tur, men vi lot hundene frese litt fra seg først. Og Charlie rakk å stikke inn til Sidsel og markere seg på stuebordbeinet. SORRY, Sidsel!!!!!  ;-) Han er så kjap til å stikke inn, ingen av oss rakk å stoppe han.

Men over til turen. Sidsel skulle ta meg med til “myra”. Det berømte turområde hennes. Og vi gikk og gikk, innover og innover. Og så….. der lå det et lite tjern med myr rundt. Et vakkert lite sted midt inne i skogen. Skjønner Sidsel går dit ofte. En følte seg helt alene og hundene kunne bare springe og springe. Og det gjorde de, masse. Vi skulle jo prøve å ta noen bilder til fotoskolen, i farta. Det gikk ikke så bra for min del. Men noen bilder ble det jo. Desverre mye romper og masse halve hunder bak busker og trær.

277

Her er vi på vei innover, mellom en bøkeskog. Det var så fint der. Tenk denne veien på høsten. :)

283 

Her utforsker Charlie plassen først, Arja følger etter og tenker; skal han ikke leke snart. Charlie har forandret seg sånn. Nå er det ikke bare rett på lek noe mer. Ting og steder må sjekkes først.

291

Så begynner leken. Denne pinnen var populær lenge. Se på det bildet, merkelig innstilling på kamera.

294

Og ikke ta bildet mot sola på en hvit hund. Charlie ser selvlysende ut. Så som dere ser så har jeg problemer med å bruke M innstillingen på i farta bilder.

300

Endelig fikk Arja pinnen. Hun sprang og sprang etter Charlie hele tiden. Se på den fine jenta. Så snill og god var hun på tur. :-)

304

Tar du bildet av oss???  Ja, det ble mye bilder og masse som måtte slettes. Men moro var det. Vi hadde det hyggelig, Sidsel og jeg. Og hundene koste seg masse. Takk for turen Sidsel og Arja!!! :-))))  Jeg tar den gjerne igjen. Så får vi håpe vi har lært noe med det kamera til neste gang.

Ellers så går dagene sin gang. Skal forresten passe Nala til helgen og skal jobbe på gamle jobben på lørdag. Det gleder jeg meg til. Skal bli moro å se hvem som er på jobb sammen med meg da. Og Nala blir det gøy å ha igjen. Da vil jeg ha fint vær så jeg kan gå i skogen med dem.

047

Så har vi prøvd oss på litt profilbilder. Charlie er best fra siden. Han er umulig til å se rett i kamera. Vi trente på det i vinter/vår, men det har han glemt. Når han ser rett i kamera, ja da står ørene rett ut og han får smale øyne og ser rett og slett helt teit ut. Kan se på hele hunden at han ikke vil og han gjør det fordi han får beskjed om det.  Men øvelse gjør mester, er det noen som har sagt. Så vi trener og trener.

Så til slutt litt skryt, si i fra hvis det er for dumt.  Charlie har gått løs i hagen sammen med oss flere kvelder nå. Bare en kort stund. En halv time nå og da. Han snuser litt rundt og legger seg til slutt. I går gikk han løs rundt meg i 2 timer og bare koset seg. Kommer det noen på veien får han kommandoen “bli” og så blir han der.  Har ikke fått testet han på hunder ennå. Men jeg er stolt over at han ikke bare må stikke noe mer. Dette er en forsiktig start og vi jobber stadig med det. Så for vi se hvordan det går. Men flink har han blitt uansett. Det må jeg ha lov til å synes??? :)

Så må alle ha en fortsatt fin sommer!!!!!!!

 

 

 

12 kommentarer:

Nøve sa...

Hund er ikke bare - bare!
Kjempekoselig at dere tok en tur helt på sparket! Syns du hadde mange fine bilder, spesielt det "tar du bilde av oss". Ser ut som om Charlie har finni sin sjelefrende der :o)

Må si det var fort tilbake på gamlejobben!! De er nok livredde for å slippe taket i deg :o)
Og du, dere er jo kljempeflinke til å trene! Du våger tilogmed å vise ham at du stoler på ham, da er dere veldig godt i gang!
Ha en fortsatt fin sommer dere også!

T :-) sa...

Dette var jo en superkoselig fridag :-)

SÅ flink Charlie er som ligger helt rolig i hagen! Det er deilig å kunne ha han løs.

Kos deg både hos Abrahamsen og som hundepasser :-)

Gry Viola og Roxie sa...

Charlie er jo kjempe fling. For da vi kom til dere om fredagen så var han jo løs. Han sov ganske hardt da for han merket oss ikke med en gang!!
Kjempe flotte bilder!! Veldig fint der dere gikk innover i skogen!!
Ha en fin uke videre og kos deg på den gamle jobben til lørdagen og med Nala!! Tenker Charlie kommer til å kose seg ekstra til helgen da han har besøk!!

Gry og Millis blogg sa...

Åh, så utrolig koselig å ta en "på sparket" tur til Sidsel!!!! Det så helt fantastisk ut der Nina - jeg likte også det bildet du har tatt innover i skogen, og jeg er helt sikker på at det blir fantastisk der til høsten!

Arja og Charlie så jo ut som de var skikkelig gode venner - tenker Arja savner Honey, og da er det jo ekstra stas å få en gla' kompis som Charlie på besøk!

Jeg synes du er skikkelig flink med kameraet jeg Nina. Har du tatt alle bildene med "M"???

Så utrolig gøy med Charlie som går løs i hagen. Han (og du!!!) er kjempeflinke!!! Milli er også veldig lydhør om dagen, kanskje det er alderen? At all trening begynner å sige inn liksom? Det er i allefall lov til å håpe:o) Og for Millis del varer det mest sannsynlig bare til neste løpetid...

Nina og Bonnie sa...

Ja, Gry, jeg har tatt alle bildene på M innstillingen. Det krever litt mer forberedelser, ikke lett med i farta da.

Charlie er blitt mye mer lydhør etter kurset vi gikk på. Jeg håper bare det holder. Eller om ha er i en fase. Ikke godt å si, men jeg tar alle positive tegn med stor glede. Og som Nøve sier, det å vise at jeg stoler på han, det er det som er skummelt. Går bedre for hver gang.

Gry og Millis blogg sa...

Igjen - jeg er imponert Nina!! Det er søren meg dyktig å få tatt alle de bildene på manuell innstilling.

En annen ting (uten at din blogg skal handle om meg;o) - DU HADDE RETT!!!! I går fant jeg noen ørsmå grønne skudd på den svære sommerfuglbuskrota mi':o)))))))))))))) Jeg er så glad, og i kveld skal jeg snaue buskene rundt, sånn at skuddene får lys (for du sa det var for mye greier rundt rota).

snorredimma sa...

Selvfølgelig er Charlie flink!! En må jo begynne i det små - skal se han ikke bryr seg om hunder ute på gata når sommer'n er over...:-)

Det er gøy med dager hvor en tar ting på sparket - se da fikk du og Sidsel kost dere på tur sammen..ja, Charlie og Arja, også! Så ut som en fin plass det der.

Ha fortsatt fine dager framover!

Nina og Bonnie sa...

Se det ja, Gry!!! Det lønner seg å være tålmodig i hagen. Det er utrolig hva som spirer bare en får tiden på seg. Dette var jo moro. :-) Skal se om et par år er den stor igjen.

Anne-Liss sa...

Det var jo koselig å bli invitert på tur slik på sparket. Arja synes nok det var kjekt med en turkamerat, kanskje hun savner Honey litt ? Likte godt bildet der Charlie snur seg "Tar du bilde?"

All trening som virker meningsløs noen ganger når de er "ungdommer" får du igjen for fulle når de blir litt mer voksne. Nå får du igjen for din tålmodighet og trening :o)

Ha fortsatt en fin uke !

Inger`s blogg sa...

Om du ikke selv var fornøyd med bildene, så forteller det da hvor gøy Charli og Arja hadde det på turen.

Gratulere med såååååå dyktig hund, det kan gå frit i hagen sammen med deg. Her har du vært kjempe flink Nina og det kan du være stolt av!!!

Kanskje jeg og Chicko burde bli med på kurs/treneing.

Øye-lyst= FRI! Gratulere, så bra!!!

Irén sa...

Så mange flotte bilder, Nina! Synes du er kjempeflink jeg. Den der M-innstillingen er ikke bare enkel nei... Må rett og slett skru til auto for å sikre noen bra bilder også jeg. Hysj, ikke si det til Marianne, hihihi

Kjempekoselig med impulstur/besøk. Og for en nydelig plass å gå tur :-)Skjønner godt at dere koste dere :-)

Charlie er blitt kjemeflink, med god hjelp av deg, Nina. Flinke negge to. Her har det meste sklidd ut av alt som heter både trening og annet... ehem

Riktig god sommer :-)

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Jeg er så glad for at du er så flink til å skrive og legge inn bilder jeg Nina, for da trenger ikke jeg gjøre det hehe! Bildene dine ble jo kjempebra! Og det var ingen tvil om at bikkjene koser seg sammen. Artig at de holdt på så lenge å erte hverandre med den pinnen. Her har det vært litt stritt de siste dagene, så har ikke fulgt med i det hele tatt hverken her eller der. Svigefar døde natt til onsdag. Jeg fikk mitt første gallestensanfall, og 18 timers migrene dagen etter det. Nå hjelper det, for jeg sitter jo her og koser meg med reportasjen din og bildene. :):): God helg.