søndag 9. mai 2010

Vår FANTASTISKE helg på Skogtun!!!

Jeg sitter å er sliten og full av inntrykk etter helgen. Vet ikke om jeg husker å skrive alt. Noe kommer sikkert etterpå. Men mye sitter. Masse hyggelig hundefolk, vakre og stille hunder og ikke minst en flott plass.

147

Vi møttes hos meg og pakket om bilene og kom oss kjapt av sted på fredag. Det ble et nydelig vær og det var greit å komme avgårde før helgetrafikken begynte. Det gikk overraskende fort til Kristiansand. Vi brukte akkurat 3 timer. Og så var det å finne Skogtun. Men først på veien kom jeg til å tenke på båndet til Charlie. Det hadde jeg glemt!!!!!!!!!!!! Er det mulig??? Bare sette han i bilen og dra. Så vi var innom Europris for å se om de hadde et billig et. Jeg hadde bare langlina med og så for meg det i Gimlehallen på lørdag. Men det hadde de ikke. Så vi dro videre etter litt handling.

123

Det viste seg at her gikk alle hundene fri, i hvertfall tispene så da lånte jeg båndet til Bienna på fredag og Sidsel reddet meg lørdag. Det viser seg at Sidsel og Rolf har bilen full. Fredagen gikk med på å skravle og bli kjent. Fikk endelig møte Berit og Anne-Liss fra Stavanger. Og selvfølgelig Øystein, mannen til Berit. Og jeg må jo si de er like koselig som resten av lapphund-gjengen. Det var noe av det jeg hadde gledet meg til. Og grille og gå tur med hundene. Og vi tok kvelden tidlig for å være klar på lørdag morgenen.

053

Se på vakre Ville fra Stavanger!!!!

002

Gry fikk seg enderlig den etterlengtede ølen etter en lang kjøretur. Alltid blid og glad!!!!!

008

Sidsel, Christian, Rolf og Nøve. Praten gikk lett og livlig. Denne gjengen passet godt sammen. Jeg følte at alle var på samme bølgelengde.

Så kom lørdagen og alle var like trøtte i tryne. Men utstilling, here we comes!!!!  Dommeren var en svenske og veldig pirkete, men det var sikkert fordi han hadde en dommerelev sammen med seg. De studerte og diskuterte og de fleste fikk blått. Charlie fikk beskjed om at han ikke lignet et lapphund. Alt for lite maskulin, og det vet vi jo alle. Så det er ingen bombe. Overraskelsen denne gangen er at han er blitt 46 cm høy  og gikk akkurat inn på kravet. Men denne gangen ble det gult. Helt greit, dette er åpen klasse og nå er det alvor. Men vi var glad for at vi var kjapt ferdig og kunne kjøre tilbake til den fantastiske plassen vi bodde.

032

Ble litt lunsj og avslapping når vi kom tilbake. Og Nøve og jeg benyttet sjansen til å gå tur alene med “gutta boys”. De oppfører seg pent sammen når det er bare dem. Så vi lette lenge etter et jorde hvor de kunne lippes sammen. Men det fant vi ikke. Så den for vi ha tilgode.

096

Men kanskje like greit for senere på kvelden så skulle Charlie få springe litt fri med tispene og da fløy han rett på Jarek. Ikke var jeg der så jeg så det, men jeg fikk skikkelig vondt i magen. Det er ikke gøy å være hannhundeier. Der fikk jeg meg en aha med Charlie. Unnskyldningen må være at han var så overtrøtt at det klikket for han. Jeg tror nemlig ikke at det var noe han planla og gå rundt å ha det gøy med tispene for så å bare fly på en hund som lå under et bord. Kanskje jeg er naiv nå, men jeg vil bare ikke tro det er noe vondt i Charlie. Men senere på lørdagskvelden skulle han springe med tispene og Banjo, en hanne fra Kvinesdal. Det gikk vist fint hørte jeg. Jeg ville ikke være der å se på. Men etterpå så gikk han rundt huset og sprang rett på Toivo. Vel, hva sier dere???????? Han er full av mannlig hormoner og er ikke til å stole på. Det er helt sikkert. Jeg tok han å la han i bilen, både som straff og for å tvangsavslappe han. Tydeligvis så kan han ikke legge seg når han er sliten selv, så da må jeg bli flinkere til å lese tegn og ta han vekk. Legge han i bilen og tvinge han til å ta en pause.

106

Etter lunsjen fikk vi prøve agility. Og her prøver Gry og Milli. De var så flinke, så!!! Og når jeg fikk Charlie med meg så synes han det var kjempegøy. Så dette er noe vi vil fortsette med når vi er ferdig med kurset vi går på nå. Det var gøy og slitsomt. Jeg hoppet like mange hinder som Charlie. Men det var varmt og han var trøtt, så det hjalp ikke mye med pølsene nå. Konsentrasjonen var ikke der og da er det så som så med kontakt. Til og med Marianne bemerket at han var en staing.

114

Så var det grilling på kvelden. De fleste av hundene fikk seg en ufrivillig, men trengende pause i bilene. Så fikk vi fred til å spise og kose oss.

117

Og praten går, det ble nok mest hundeprat denne helgen, men det er vel derfor vi var der. Det er de nydelige dyra vår vi brenner for. Ikke sant????

127

Etter mat og litt prat var det litt konkurranse. Men poster og spørsmål. Her er Sidsel og Rolf på post. De kom lurende etter Nøve og meg. Gry og Christian var radarparet og vant rett forran Nøve og meg. Men dette var kjempegøy og midt i blinken for meg. Resten av kvelden var det skravling med god drikke til. Også kom Elin og Banjo. Hun har jeg hatt litt kontakt med på FB og gledet meg til å møte. Ei kjempeblid og hundevant jente på min alder. Ååååå som  jeg koste meg. Selv om kvelden ble kald og bilene var fryst til hver morgen.

130

Gjengen begynner å ta av. Sjekk, Christian ser betenkt ut.  

144

Søndag, Milli tar et morgenbad. Vi ble ikke lenge på søndag. Vi spiste litt frokost, pakket og vasket etter oss og slappet litt av med siste liten prat. Så når klokken var 1230 så kjørte vi avgårde. Vi var alle slitene og med mange inntrykk etter en ganske kort helg. Den gikk så fort.

Takk til alle som var der, jeg har hatt det så fint i sammen med dere!!! :)

Tusen, tusen takk til Gry som ville kjøre sammen med meg. Turene med deg er så fine og jeg har det så gøy. De andre skulle nok vært en flue med på veggen her. :)

Så litt mere bilder: Jeg tok så mange bilder at det er vanskelig å velge.

017

Milli koser seg i lyngen!

018

Fire lapper og en islender!

041

Endelig Charlie sin tur å springe litt løs!

051

Hanne og Ville ble gode venner!

061

juniortisper i ringen! Mira, Arja og Nieida.

070

Gry og Milli er såååå flinke. :)

073

Milli er på svømmetur igjen. Charlie vil heller springe og lukte. Arja er sammen med dem.

087

Tatt på fersken!

120

Har du noe godt, Nøve???

143

Og tusen, tusen takk til Marianne for en fantanstisk helg!!!!  Den var så perfekt. Jeg har ingenting å klage på, ingenting som kunne vært bedre. All ære til Marianne som satte i gang dette. Denne helgen kommer jeg til å leve lenge på. :))))))))

16 kommentarer:

Nøve sa...

Koser meg med bildene dine fra denne ufattelige perfekt helga. Sukk. Skål. Skriver mer når alt er fordøyd. Men takk for denne gang ;o).

Gry Viola og Roxie sa...

Kjempe flotte bilder!! Morro at hundene kunne springe litt løse sammen. Tror det er bedre mange ganger, at hann hundene barker i hop av og til er sånn en må regne med. Det er som regel ikke så ille det bare høres slik for oss. Så mange tisper og gode lukter som de må passe på!!
Ha en fin dag!

Ville sa...

Nå koser jeg meg nok en gang med å lese om den ubeskrivelig herlige helgen vi hadde isammen!
Så mange flotte bilder og du beskriver alt så fint, Nina. Nå hører jeg stemmene deres i hode når jeg leser, herlig!!!

Gleder meg til neste treff!!!

Gry og Millis blogg sa...

Flott beskrivelse av helgen dette mor:o) Det ble så tomt i bilen når du gikk ut, at jammen måtte jeg sette på lyden på GPS'en;o)

Jeg er fortsatt tom for veldig mange ord egentlig. Litt overveldet over at helgen ble så INNMARI perfekt:o)

Marianne sa...

Så godt for meg å høre at dere alle koste dere på sørlandet...det gir ny giv og ønske om å skape samme opplevelse til neste år også..Men da med ENDA flere lappevenner! (og noen islendere da)!!

T :-) sa...

Her var det masse fint og lese og mange flotte bilder. Ingen tvil om at der koste dere og hadde ei flott helg :-) Men det var det vel ingen som tvilte på på forhånd heller. Gode venner og bikkjer samlet på et flott sted og perfekt vær - kan det bli bedre? :-)

Kan ikke dy meg: var det bare Elin som var på din alder Nina???? ;-)

snorredimma sa...

Ha ha- den var fin Tove!!! Ja, det ser jo ut til at det har vært kjempe-morro denne helga, og som sagt - du beskriver turen veldig fint...og jammen har tatt masse blink-skudd, også..

JA - vi med islendere kommer neste gang!!

Dixie sa...

Helga høres ut til å ha vært utrolig koselig! Kjekt med så mange fine bilder fra treffet! Dixie er akkurat som Charlie. Hun leker og leker til hun blir litt for utslitt, og da kan hun lett bli litt irritert på andre hunder. Så vi også har funnet ut at vi må stoppe henne før det. ;)

Håper det blir flere slike treff, så vi også får vært med en gang! :D

Anne-Liss sa...

Smugtitta på bloggene innimellom på jobben idag.
Så mange flotte bilder alle har tatt.
Jeg er så glad for at jeg ble kjent med dere alle. Tror Maila ble litt forelsket i Charlie, han var den eneste hun bøy opp til lek. Tenkte på det på hjemveien at vi skulle tatt en tur med de to alene så hadde hun nok myknet opp for hun kan faktisk leke dersom hun finner den rette ;-)
Takk for denne gang så treffes vi nok igjen.

Christian og hundene sa...

Gøy og se dine bilder og betraktninger av helga :-)

Nina og Bonnie sa...

Ja, Anne-Liss. Det hadde vært moro. At du ikke tenkte på det før vi dro?!?!!! Det hadde både Maila og Charlie elsket.

Far, jeg er på plass igjen på neste tur. Ikke noe lyd på GPSèn da. Dette ga så mersmak at jeg vil på tur igjen. :)))

Tove da, jeg skrev det sånn for å forklare siden hun er nye i gjengen. Og hun har jo ikke blogg. Er bare på FB. Og forresten så var de fleste andre eldre enn meg. Bare et år eller mer, men eldre. ;)))

Marina sa...

Så fina bilder !! Kankse Charlie lärt sig o sträcka på sig som domaren i Kongsberg sa du skulle lära han !! Såg ut och ha varit en underbar helg ! God fortsättning!

Anelille sa...

det så ut som en utrolig deilig helg Nina. Som sagt før, misunner deg det Lappe-miljøet. Du er heldig. Spennende at du har begynt å stille Charlie. Jaggu godt at en av oss tør det. Ønsker deg og Boyen en god dag fra oss på Bruket

Anonym sa...

Nästa år vill vi "svenskar" också vara med.....
Det såg helt underbart ut både i naturen och upplevelsen i sig....
Ett stort jobb av Marianne och Kevin.. Gott att det finns sådana människor...
Så nästa vår/sommar kommer det minst 2 lappeguttar till som vill vara med i flocken.. :-)

Nina og Charlie sa...

Kjempemorsomt om dere blir med, Herdis! Er ikke så langt å kjøre når det er for en hel helg. :)))

Ragnhild B. sa...

Nå har jeg lest om denne supre helga hos flere av dere, og sett så mange fine bilder at jeg både har følelsen av å ha vært tett på OG føler meg litt utafor! Blir det en ny samling, håper jeg at vi klarer å bli med herfra! Det serut til at dere hadde det toppers!