onsdag 5. mai 2010

PÅ KURS!!!!

I dag begynte jeg og Charlie på nybegynnerkurs. Ja, nå fikk vi bare gjøre det. Det er 10 år siden sist jeg gikk kurs og Charlie trenger mye sosialisering i forhold til andre hunder. Da mener jeg å kunne være i ro når han ser andre og lære å slappe av rundt andre hunder. For ikke å snakke om kontakt. Det er dårlig når andre er til stedet. Han kan masse, men da uten forstyrring. Så i dag hoppet vi i det.

Vi er 7 hunder og 3 instuktører. Alle raser og noen valper som har begynt rett etter valpekurset. I dag var det mest kontakt-testing. For instruktørene ville se hvor langt vi var kommet. Og mye sitt og bli. Det synes jo Charlie er såååååå kjedelig. Han så alle andre steder enn på meg. Men han satt og jeg kunne gå fra han så langt båndet rakk. Og satt til jeg gikk til han igjen og ga godbit.

Da synes instruktørene at vi alle var så flinke at de ville gå et trinn videre. Sitt og bli på avstand med forstyrelse. Da kom instruktørene rundt og håndhilste på oss og pratet litt. Og Charlie prøvde å lette på rumpa, men etter et kjapt NEI, så satt han der fortsatt. Vi fikk mye skryt av instruktøren så vi fikk mer forstyrring. Da skulle instruktørene går rundt å hilse på oss og så ta forsiktig på hunden. Da ble jo Charlie kjempeglad. Endelig noen som snakket og tok på han. Men etter å ha satt han i sitt og bli igjen så prøvde vi på nytt og da gikk det fint.  Kjempeflink Charlie i dag.

Det var bare når vi kom og før vi begynte så var Charlie den gamle gode Charlie. Dro og hang i båndet, ville bort til alle hunder og begynte å pipe for dette var kjedelig. Kanskje han lærer litt tålmodighet også. Og skjønner at andre hunder er ikke bare til å leke med.

Kort fortalt så har dette vært morsomt og vi (jeg) gleder oss til mandagen. Da er vi i gang igjen. Og vis alle instruktørene er like flinke og hyggelig så fortsetter vi på nye kurs etter dette. Dette ga mersmak.

OJ….glemte nesten det viktigste. Jeg trodde Charlie hadde forelsket seg i border collie-tispa som sto ved siden av oss. Han nistirret på henne hele tiden og jeg fikk fysisk snu han flere ganger. Det viste seg at denne tispa har løpetid. Så her var det mange utfordringer i dag.

Ikke bilder i dag, men kamera er med når jeg blir litt kjent med de andre. Kanskje jeg kan få dem til å ta noen bilder av meg. Hvis ikke så for jeg lure med noen til å være fotograf.

2 dager igjen til jeg ser mange av dere. Nå gleder jeg meg masse. Pakkingen er snart ferdig og vi er klare.

Og til dere andre, HA EN FIN HELG!!!

13 kommentarer:

snorredimma sa...

Men så moro da, Nina - gå på kurs igjen! Jeg tror at Charlie er veldig flink, jeg - mye flinkere enn du tror!! Men tålmodighet, ja....det skulle jeg ha trent med Dimma, også. Ho blir så ellevill når ho ser andre hunder...bare MÅ bort å hilse....og så bjeffer ho av iver....Ikke lett det der!

Håper dere får en knallfin helg på sørlandet! Hils de andre masse fra meg :-)(Jeg jobber..sukk..)

Marianne sa...

Så gøy Nina at Charlie var så flink i dag..Han blir nok en rolig og behersket gutt etterhvert han der...Alltid gøy med noen nye innputt også..Til og med jeg og mira har vært på kkurs i dag..så vi lærte også noen nye ting!
Gleder meg til vi sees i helga!!

Nøve sa...

Charlie var jo kjempeflink! Tenk med ei løpsk tispe i nærheten! Jeg skulle til å spørre om det var tillat hos dere, men da er det vel det :o) Det gikk ikke bra på ett kurs vi var på, hannene ble helt ustyrlige :(

Kurs er moro!

Gry og Millis blogg sa...

Kjempeflinke er dere Nina og Charlie. Den aller største forstyrrelsen han kunne få, sto jo tydeligvis rett ved siden av.

Det viktigste med dette var jo at du synes det var så gøy Nina, det gir jo kjempemotivasjon til å fortsette, og jeg gleder meg til å lese mer:o)

Nå er bagen snart ferdig pakket og jeg gleder meg MASSE!!!!

Lena & tussarna sa...

Det är kul att gå på kurs, nu känns det som om mina killar är för gamla!

Kul för dig och Charlie att ni hittat en bra kurs att gå på :)

T :-) sa...

Så bra og moro Nina :-)

God tur og kos dere masse!!!!! :)

hilde, Fant og Ebbie sa...

Hurra så flott, og så flink som Charlie var. Det bor mye i den gutten, vet du. Kurs er morsomt!!

Til og med løpetispe i nærheten. Da hadde Fant gått ut av sitt gode skinn.

Kos deg masse med gjengen i helga! Dere kommer til å få det knall-morsomt!

(Ikke misunnelig i det hele tatt!!
Neste hund må nok bli en lapphund, skjønner jeg.)

T :-) sa...

det glemte jeg, TRE instruktører på 7 hunder? Da MÅ det jo bli bra :-)))

Du har fått fikset fri i helgen håper jeg... ;-)

Gry og Millis blogg sa...

DET glemte jeg også. Så utrolig bra med tre instruktører 7 hunder!!!! Da får dere oppfølging og rettledning og slipper all mulig venting.....;o)

Nina og Bonnie sa...

Jeg synes det var kjempefint med flere instruktører. Og vi fikk lov å ha våre egene meninger i forhold til vår hund. Hovedinstruktøren sa at vi kjente vår hund best og hva som passer best i vår hverdag. De skulle bare hjelpe oss med et verktøy som passet oss. Og når jeg hørte det ble jeg glad. Dette var klubben for meg. Ingen tvang av meninger og metoder. Og jeg må si jeg var imponert over Charlie. Flinke gutten!!!!

Og takk, Hilde, Camilla og Tove, jeg skal nok kose meg masse og ha det gøy sammen med Charlie.

Dixie sa...

Det hørtes ut som et veldig kjekt kurs! Gøy at det gikk så fint! Til og med med så mange forstyrrelser rundt! :D

Håper dere får en koselig helg i Marnardal! Veldig synd at vi ikke får blitt med denne gangen, for Charlie og Dixie hadde HELT sikkert hatt det veldig gøy sammen! :) Gleder meg til referat og bilder! :D

Luna sa...

veldig kjekt med kurs, høres ut som det gikk stålende! :)

God tur og kos dere masse!! :)

Ragnhild B. sa...

Så moro med kurset! Lykke til videre! Det gir mersmak når du merker at du og hunden får til noe. Fint at du har funnet et kurs med fornuftige instruktører!