onsdag 19. mai 2010

Siden sist……

Mye og ingen ting har skjedd. Men hovedsaken som har skjedd er dette:

008

Roxie kom på besøk, og det var så koselig av Gry Viola å finne på det sånn på sparket. Kjempekoselig!!!!!

Men dagen begynte litt mere hektisk enn det. Jeg våknet kl 0800 av MYE bråk utenfor. Vist har de begynt på tomta ved siden av, men nå begynte de å borre i fjellet for sprenging og alle trærne inn til gjerdet hos oss skulle tas. 5 staute karer med motorsag møtte jeg på morgenturen. Og da måtte stømmen tas for ledningene måtte legges ned så de kunne legge trærne ned i veien og ikke i hagen hos oss. Og hjelp, jeg skulle jo ha besøk. Uten strøm!!!!!! Kl 0900 ringte jeg Marita for å sjekke om hun var hjemme og spurte om å koke kaffe og tevann hos henne. Så da var det å kjøre og ordne med drikke og steke noen baguetter til lunsjen. Phu, skal ikke være enkelt. Og å støvsuge, det kunne jeg jo bare glemme.

Gry og Roxie kom og Charlie ble ellevill. Vi gikk først ned til huset ved skogen og slapp dem litt. Men varmen tok dem fort og til og med Charlie meldte pass.

004

Vi ble ikke der lenge når både Roxie og Charlie begynte å bare ligge rundt oss. Da gikk vi hjem så hundene fikk litt vann. Mens vi tok en lett lunsj på verandaen så lå hundene i skyggen. Charlie måtte jo prøve seg på Roxie, hun har jo akkurat hatt løpetid og luktet nok ennå godt. Men den dama har lært seg å si i fra og da ble jeg lettet når jeg så det. Ingen ting er verre enn å passe på en som blir litt ivrig. Så jeg er så glad hver gang jeg ser ei tispe som kan si i fra.

012

Plutselig sto det en kjekk, ung arbeidskar i hagen og sa at nå begynte de å sprenge snart. Og jeg spratt opp for å fiske opp fisken i dammen. Redd for at de ville dø av smellet. Så kom salva, det var en pen dønning bare og ingen ting skjedde. Charlie brydde seg ikke og det var jeg glad for. Han er jo vanligvis alene hjemme når de skal sprenge. Det var godt å se at han tok det med stor ro.

017

Så roet alt seg og varmen tok fler av oss. Selv om vi satt under parasollen. Og plutselig var timene bare borte. Sånn er det i godt selskap. Vi fikk skravlet mye og det var fint. Har ikke fått snakket sånn med Gry Viola før. Gry Viola, det var kjempekoselig dere tok turen, tusen takk for besøket. Jeg håper dere tar turen igjen???

Ellers om dagen så har vi vært på kurset et par ganger siden jeg skrev om det sist. Charlie er flink, han. Det jeg må jobbe med hele tiden er bjeffingen hans. Når vi må vente eller høre på instruktøren forklarer noe så kjeder han seg og da må det bare bjeffes i protest. I dag var det ikke ille. Men i dag hadde vi om å lese hunden og om signaler. Så vi gjorde ikke noe praktisk. Bare satt og følte med. Instruktøren hadde med sine to hunder og viste hvordan vi kunne se etter singaler. Veldig interessant og lærerikt. Selv om Charlie synes det var så kjedelig for det skjedde jo ingenting, så roet han seg og satt og så på de andre hundene. Jo, litt bjeffet han, men jeg ser en bedring fra første gangen.

Forrige onsdag var Sissel der og så på oss også. Charlie fikk se henne på sidelinjen og da begynte halen å gå. Men ikke noe mer, heldigvis. Og det var jo selvfølgelig en av våre dårligste dager der. Akkurat når Sissel skulle se på. Vel, vi har mye å lære og mye å tenke på. Men her tar vi en ting av gangen. Ro og tålmodighet er det vi bør konsentrere oss om nå.

046

Ellers så er hagen i gang, endelig. Det har tatt tid i år. Men nå skjer det noe hver dag. Bare i dag har frukttrærne begynt å blomstre og løytnantshjertet har begynt i dag også. Ny damduk og damplanter er bestilt på nettet, så nå er vi snart i gang med å grave ut på nytt.

045

Der blomstrer bekkeblommen så fint nå at det er synd å ta den opp.

Har prøvd å ta noen nye bilder av Charlie som vil gjøre seg på toppen av bloggen. Det har vært en utfordring. Har dratt med Charlie rundt og plassert han på steiner og stubber. Og han fant seg i det.

Her er noen av forsøkene!!!!

076

059

084

088

091

092

094

049 Jeg må bare si til mitt forsvar at jeg har brukt manuell innstilling på kamera nå. Må tenke så mye at jeg fikk vondt i hode. Blender og lukking…..jo jeg skjønner litt mer. Takk Marianne!!! Men ikke lett ennå. Noen av bildene hadde helt sikkert blitt mye bedre på auto innstillingen.

Nå er det snart helg igjen og jeg satser på varmen holder seg. Da blir det mye hage i helgen. Og en tur eller to i skogen på Charlie. Så vi skal kose oss og håper alle andre her vil kose seg i helgen også!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha en riktig god helg!

 

 

20 kommentarer:

Anonym sa...

Kjempe koselig å være på besøk hos dere!! Varmen tok nok de fleste på "senga" i dag! Håper at det blir flere sånne dager!
Blir nok flere turer på oss til Larvik. Vi koste oss veldig!!
Overlevde den fisken du ikke fikk opp fra dammen?

Den flotte hagen til Nina var jo bare et skue i seg selv!!

Grønne fingre har ikke jeg, så det overlater jeg til de som kan det!
Synes det er helt greit med noen busker og varanda kasser.

Ha en flott uke videre!!

T :-) sa...

Ja det var visst en både stressende, varm og ikke minst veldig koselig dag dette Nina :-))
Kan du skjønne det? Alle trives i ditt selskap?? :-)))

Den blå blomsten var fin, hva er det for noe? Nå skjer det mye hos oss også, men ligger laaangt etter dere i lengde på grass og blomstring.

varmt - jeg har allerede begynt å lengte etter vinteren jeg!

mange fine Charlie-bilder.

Nøve sa...

Den headeren din var jo nydelig! Og en flott beskrivelse...en blogg for de finsk lapphund-gale :o)))

Jeg kan tenke meg dere kosa dere idag! At dere fikk noen kjekke karer å se på, var vel bare prikken over i'en? Støvsuger'n ble nok fort glemt. Moro å ta ting litt på sparket.
Roxie var flink da, som hade vett til å si at nok var nok. Nalle skulle møtt henne...han er håpløst innbilsk han også.

Ikveld dufta det av hegg her ute! Nesten 14 dager seiner enn ifjor, men tidsnok for meg :o)
Ha ei god helg!!! (det var vel litt tidlig??)

Gry Viola og Roxie sa...

Den anonyme er meg det, glemte jo å logge meg på.

Nøve sa...

Nå skjønner jeg ingenting...har sitti og kommentert alle nye blogginnlegg, men det er borte!?!
La inn noen minutter etter Tove. Kanskje det dukker opp igjen imorgo?!? Mystisk.
Likte headeren din så godt! Blogg for de finsk lapphund-gale :o)))

Anonym sa...

Koselig med en liten oppdatering fra dere igjen..Charlie begynner jo å bli fotogen!! Syns headingen din er fin, jeg da :-)

Og det er jo så typisk når varmen og go`været kommer, da ligger jeg og sover etter nattevakt! Fysj...MEN i dag skal jeg kose meg.

Trivelig med besøk av Gry Viola og Roxie, da. Og det er sant det...alle trives i ditt selskap, Nina!! Ha en flott helg!

Camilla

Marianne sa...

Kjempe fin header du hadde laget Nina..Charlie er jo bare kjempe søt!! (Eeehh..barsk!!)

Koseligt med besøk av andre lapper..dere er heldige dere østlendinger!!

Det var skikkeligt varmt her også i går, flere å tjue grader i skyggen..det kom som et sjokk..og stakkars Mira som ikke har slept vinterpelsen enda! Nå er klokka 8 og det er 16 varmegrader i skyggen..blir nok ein heite dag dette og!

Gry og Millis blogg sa...

Det var fine bilder Nina. Jeg likte særlig godt det der hvor han gjemmer seg litt i busken.

Hagen full av kjekke håndtverkere - ja, ja, skjebnen kunne da vært verre;o) Håper fiskene overlevde!

Så gøy med besøk av Gry og Roxie. Roxie er jo et lite sjarmtroll de luxe - godt hun har lært å si fra til gutta!!!

Kero og Nina sa...

Hei Nina,
Den selen du har til Charlie, hvor har du kjøpt den og hvilket merke er det? Jeg er på jakt etter ny sele til Kero, og din ser så fin og solid ut - og tøff.
Flott bilder forresten :-).

Ville sa...

Så koselig med et innlegg fra deg Nina! Du skriver så koselig om dagene til deg og Charlie i hagen:o)
Jeg la og merke til "en blogg for de finske lapphund gale":o))) flirte litt og tenkte glad, he he, jeg er en av de;o)))

Høres ut som sommeren er kommet litt tidligere hos dere enn hos oss, her har vært mye vind og kald trekk, virker som det snur nå, hos oss også.

Så koselig av Roxie, du ordna det meste uten strøm!!!

Flotte bilder av Charlie, synes noen av dem var virkelig blinkskudd, ellers er det alltid kjekt å se bilder fra hagen din.

Trehoggerne, fikk du tatt bilde av dem???

Eva + 4 sa...

Headeren av Charlie var jo kjempefin :) Men når man har så fine motiv,så da må jo bare bildene bli bra ;) Han var kjemesøt der han sitter bortgjemt inn i buska ;)
Hørtes ut som et koselig besøk :) Selv om strømmen uteble...

Nina og Bonnie sa...

Jo da, Gry Viola, fisken overlevde. Så jeg slapp ut i den store igjen. Den trivedes ikke godt i balje.

Kunne godt hatt disse mannfolka i hagen litt oftere. Det var et fint skue fra verandaen. :))))

Tove, du får ikke klage på varmen før vi er ferdig med mai. Det er nå vi skal kose oss med alt som spirer og gror. :))))

Koselig Nina at du er en tur inn om. Den selen til Charlie heter Ezydog og jeg kjøpte den på nettbutikken til Førstadheimen. Skal se om jeg finner dem igjen og legge inn linken her.

Berit, fikk ikke tatt bilde av arbeidsgutta. Det tenkte jeg ikke på. Dumme meg......

Ja, tittelen, for lapphundgale, det er jo bare sannheten her. Og det gjelder jo oss alle. Så det synes jeg passet fint. :))))

Gry, jeg falt også litt for bilde med Charlie bak buskene. Det er egentlig på toppen av eføyen og jeg prøver å snike meg inn på han. Han oppdaget meg kjapt. Og fiskene har overlevd. Heldigvis! :)

Nina og Bonnie sa...

http://www.forstadheimen.no/shop/


Her en linken til nettbutikken jeg har kjøpt hundeutstyr.

Dixie sa...

Så koselig med besøk! Ser ut som Charlie og Roxie hadde det veldig gøy sammen! De liker visst godt å leke, begge to! :D

Den nye headeren var kjempefin! :D

Ville sa...

Er innom å titter på de fine bildene av Charlie og hagen.
Jeg kommer på en plass her i Stavanger http://www.florogfjare.no/, når jeg ser bildene av hagen din. Flor og fjære ble skapt fordi eigeren som er gartner følte han måtte fornye seg hvert, når venner og kjente kom på besøk.

Idag er folk fra inn og utland som besøker stedet, jeg har vært der flere ganger, helt fantastisk.

Nina og Bonnie sa...

Flo og Fjære har jeg hørt mye om. Men det var første gang jeg har sett bilder der i fra. Og der var det flott. Min tante og onkel har snakket lenge om å besøke den øya. Det måtte vært noe for meg også. Der var det kjempeflott. :)))))))

Lena & tussarna sa...

Jag tycker du tagit jättefina bilder på Charlie.
Man lär sig kameran bäst genom att fota manuellt och att göra fel ;)
så har jag lärt mig och lär mig ännu!

Ville sa...

Det må du virkelig gjøre,Nina. En studie tur til Stavanger!! Du vil helt sikkert få stort utbytte av den turen. Så må du gi beskjed til oss når du kommer, for du kan ikke komme til Stavanger uten å besøke oss:o)))

Ragnhild B. sa...

To sånne vakre, hvite sammen,- et nydelig syn! Og den hagen din blir jeg nysgjerrig på! Du er visst helproff, du! Ta masse bilder og vis oss og inspirer oss!

Siss sa...

Hei Nina ,og takk for sist:-)
Du er blitt kjempe god til å ta bilder av godgutten.
Jeg må si at jeg syntes dere var flinke på kurset nårr jeg var og så på dere.
Jeg er bare litt treig. Så derfor er det ikke noe om det på blgogen min enda. Det kommer om ikke så lenge.
Så koselig med besøk av Gry og Roxie da.