søndag 27. desember 2009

Denne jula gikk fort!

Trodde fire dager med fri skulle vare litt, men nei. De har gått kjempefort. Og siden vi har hatt Marius, Marita og William her siden lillejulaften så har det skjedd noe hele tiden. De reiste inn til hennes familie på Kolbotn i dag. Så nå er stillheten senket seg over huset.

050

Her er en som er glad for snøen som kom 1.juledag. Vi var jo på julelunsj i Sandefjord på førstedag og kom hjem etter det var mørk så vi ble enig om at vi skulle vente til 2. juledag med å måke. Satset på at det hadde sluttet å snø. Og ikke minst blåse….. for det har det gjort, nærmere liten storm følte jeg. Det pisket is i ansiktet når vi var på tur. Og det ble flott vær 2. juledag. Siden Marius tok på seg måkingen kunne Charlie og jeg leke i snøen. Og nå la jeg merke til at Charlie er blitt rødere eller mer krem. Det kom fram i snøen.

097

Og så fikk William akebrett av meg til jul og det måtte jo prøves. Og Charlie skal jo være med. Ikke tale om at han ville være hjemme i gården med de andre.

072

Må jo sjekke hva som foregår ute i veien. Han er jo en ekte vakthund. Dette er innkjørslen før den ble måket. Jeg måtte skli ned av brøytekanten på morgenen da jeg gikk med Charlie.

069

Elsker fortsatt snøen, men er ikke den store “jumpern” som han var sist vinter. Nå er det ikke så mye opp i snøen. Han foretrekker at vi måker for han først. Og han bruker stiene som er nedtråkket.

Det har vært en del sykdom her i jula, men det har ikke stoppet feiringen med William. Vi har hatt gleden av å få besøk av nissen i år og jeg var like spent på Charlie som Marita var på William. Og alt gikk bra. Charlie snuste på nissen og fant ut at her var det noe kjent. William hadde store øyne og ga til slutt nissen en klem før han skulle gå. Og Charlie har hatt en slitsom jul. Selv om julaften og 1. juledag var to dager med lite turgåing så har det skjedd noe hele tiden og han fotfølger William hele tiden. Må jo følge med på hva den guttungen finner på. William bryr seg det døyt om Charlie. Ser ut som de har bodd sammen i 100 år. Så hjernetrim har det vært mye av og Charlie er stuptrøtt når vi kommer ned til oss selv om kvelden. Og jeg hører ikke noe til han før jeg våkner. Og det har blitt sent nå om dagen.

085

Kommer jeg, vettu! Julegaver har Charlie fått en liten haug av i år. Fra Milli, gutta borti gata og fra meg. Snopet fra Milli og hjemmelaget hundekjeks fra gutta var nok favorittene. Så heldig var han!

045

Må jo også fortelle at Charlie har næringsvett til de grader. Vi skulle opp til Kirsti i dag å ha felles lunsj av alle matrestene. Mens vi settet på bordet så går vi mye fram og tilbake fra kjøkkenet til stua. Og så kommer jeg inn i stua, hva får jeg se????   Jo, Charlie står på to bein på bordet og spiser roastbeefen. Når jeg da begynner og kjefte og får opp tempo så skynter han seg å tar en god jafs for så å stikke med munnen full av roastbeef. Det var heldigvis masse annet å spise, men jeg vet om ei som ble skikkelig sur over en sånn oppførsel.

087

I morgen er det jobben igjen og kan være greit. I dag har vi kun vært ute på dagen å gått tur. I kveld har det blitt mye sofaen og TV. Tåler ikke sånt jeg. Blir stiv og rar i kroppen. Men snørra renner og puster mellom munn så når jeg går tur så høres jeg ut som en hval som kommer pesende. Godt det ikke er mange som hører det.

Til slutt skal jeg hilse masse til Milli og gutta bort i gata, og takke masse for kjempefine julegaver fra Charlie. Streng beskjed fra han som ligger ved siden meg nå.

Ha en fortsatt god romjul alle sammen!

 

15 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

Koselig med jul! Her har jula åsså godt fort! Terje har tatt seg fri så han skal ikke på jobb før 4 januar, men da må han jobbe i Tønsberg. Så da får han noe lengere vei å kjøre!
Ha en fin romjul videre!

Anne-Liss sa...

Så mye snø dere har, her holder det på å regne, sludde og så plutselig er det frost igjen. Nesten umulig å gå tur, holke overalt. Nå er det jo meldt frost til uka igjen så det blir nok holkeføre en stund til.

Har alltid trodd at Charlie så og si var helt hvit i pelsen, men i snøen så blir han mer kremfarget. Jeg ser det på Maila også, hun har hvit krage men i den hvite snøen så ser en at hun er kremfarget i noe av det lyse.

Høres ut som dere har hatt en koselig jul, det er jo spesielt å feire jul når det er småbarn tilstede (da kommer jo nissen).
Synd du må på jobb allerede men uka blir vel kort for deg også ?
Ha en fin uke !!

snorredimma sa...

Dere har jo like mye snø som oss!! Ser ut til at Charlie er en sånn liten go'gutt som jeg liker...med næringsvett, glad i unger og bare lykkelig for å være ute i snø'n sammen med matmor!! Han har faktisk blitt litt rødere i pelsen når du sier det, men jeg syns jo han var fin som helt lys, også jeg da.

kjedelig at du må jobbe i romjula - særlig når det er så mye deilig snø ute -men noen må jo det, også. Jeg har fri i romjula og er veldig glad for det siden jeg jobbet alle dager før jul og gikk av på 1. juledag. Ble en litt kort og hektisk julekveld, men har jeg jo måttet bli vant med når jeg nå har valgt å jobbe i helsevesenet...som aldri stenger, dessverre...:-(

Har fått den etterlengtede hodelykta til jul av min sønn; den har blitt testet i kveld og fungerer utmerket! Nå kan jeg gå turer lyst som mørkt!!

Vi snakkes!!

Nøve sa...

Ja disse dagen har gått fort! Skikkelig moro spesielt for hunder og unger med all snøen som kom, og den ga oss gamlinger den rette julestemningen, syns jeg.
Tenker vel egentlig at William og Charlie er fornøyde med tilværelsen uansett, for dere er jammen en fin og sammensveisa gjeng. Roastbeefen hadde sikkert Charlie fått hadde han spurt ;o)

Håper du får noen fine dager på jobb, jula er IKKE over enda!

Gry og Millis blogg sa...

Så koselig å få et lite referat fra jula deres Nina:o) Masse, masse snø hos dere også, da gjør det susen med en snill nevø (også blir det litt lettere å takle når hundene er så glade for den).

Jeg måtte smile litt når jeg leste at Charlie ikke vil så mye ut i løssnøen lenger. Jeg opplevde til min overraskelse det samme med Milli - hun foretrekker nå brøyta veg, noe som gjør det litt vanskelig å gå tur om dagen (og det bærer Charlies bestevenninne preg av.....).

Unnskyld at jeg skriver dette men jeg lo høyt når du skrev om Charlie som skjønner at han er tatt på fersken med snuta i roastbeefen og glefser i seg en god munnfull når han forstår at "leken" er over.... Han har næringsvett ja...:o))))

Jeg er også på jobb igjen, deilig egentlig. Kroppen er "høy" på fett og sukker og det kjennes ut som om den synes det er helt greit å komme litt i gjenge igjen for noen dager:o)

Kos deg Nina, og gi en stor klem til Charlie fra Milli, Ola og meg!

T :-) sa...

Gutten med matvett ;-) Selvfølgelig skal han også ha det beste av det beste i jula :-D

Så masse snø og herlige bilder. Bildet av Charlie i oppkjørselen trodde jeg var tatt ute på jordet.

Var en snartur nedom i går for å sjekke om dere har mer snø enn oss.

Ville sa...

Så koselig å lese, mye av hvordan Charlie oppfører seg nå, igjenkjenner jeg hos Ville også. Nå liker hun også å gå i opptrokka spor.
Hun er også kjempe trett for tiden, 2 juleselskap med masse folk tar muligens veldig på. Det er nok som du sier mye hjernetrim.

For meg er det så herlig å lese om William og Charlie, gleder meg til Caspian kan gå med Ville i hælene:o)

Flotte bilder av Charlie-sjarmør;o)

En fin romjul til dere!!!

Nina og Bonnie sa...

Bare le du Gry, det gjorde jeg også etterpå. Det var jo et morsomt syn.

Tove, hadde vi like mye snø som dere? Hjemme har dere jo traktor som gjør den verste jobben. Så det var vel måket og fint når du kom hjem. Reiste du fra og tilbake på samme dag? Det må jo bli stress og slitsomt.

Det var deilig å komme seg på jobb i dag. Stille og rolig, ikke mange som var innom butikken idag. Tror nok de fleste har litt rester som må spises opp.

Irén sa...

Hei, hei, Nina og Roxie!

Så koselig romjulsinnlegg dere har laget til. Du får ha meg unnskyldt, men jeg måtte bare flire da jeg leste om roastbeef-røveren, hehehe

Charlie er nydelig! Flott vintermodell med den lett kremfargede pelsen. Ikke minst er det flott at han er glad i unger. Høres ut som han passer ekstra godt på lille William :-)

Håper du har hatt en fin dag på jobb, Nina! Og at formen er bedre. Her har det vært litt labert, men formen er stigende igjen :-)

Ønsker deg en fortsatt flott romjulstid! Masse hilsner fra Balder og matmor som sender med en klem også :-)

Tove sa...

Glemte jo det viktigste: God bedring, Nina.

Gry Viola og Roxie sa...

Hva??? Har Roxie flyttet til Nina??
Noe jeg ikke har fått med meg! Roxie og Carlie er crem hvite begge 2, men sist jeg sjekka var Roxie her og jeg går ut ifra at Charlie er i Larvik!!
Sier god bedring jeg åsså! Noe jeg ikke har fått med meg?
Ha en fin kveld!!

Nina og Bonnie sa...

Jo,da Gry Viola, Roxie er nok fortsatt hos dere. Hun har ikke dukket opp her ennå i hvertfall. Jeg skal være på utkikk, haha...

Berit sa...

Godt nytt år til dere !

Ragnhild B. sa...

Det er klart gutten vil ha roastbeef! Vi skjønner'n godt, vi! Nyt de deilige vinterdagene, selv om ferien er over for din del! Håper Charlie kommer seg vel gjennom nyttårsaften! Emma var ikke spesielt happy i fjor! Her spraker det og smeller det i meste laget! God bedring!

Inger`s blogg sa...

Ja, enig med deg Nina, julen går for fort. Det hørtes da som dere har hatt det både koselig og morsomt.
Må le ( ikke pent å le, men...)
Charlie kan altså også stjele mat på bordet, det er han slets ikke alene om, desverre.

Fin gode bilder av flotte Charlie.
God bedring!