mandag 15. august 2011

Slutten på ferien!

Tidlig i ferien snakket jeg med Nøve om å kanskje komme en tur i ferien min. Vi skulle se hva som passet og tilslutt fant vi et par dager som passet.  Nøve har som regel fri onsdager og torsdager, da var det bare å finne den rette uka.  Det ble i min siste ferie uke.  Jeg skulle komme oppover på tirsdag kveld, sånn ca når Nøve kom fra jobb og bli til jobben kalte Nøve på jobb igjen.

Gud, som jeg gledet meg.  Første gang på ferie, bare Charlie og meg.  Og enda bedre, Hanne og Thea hadde de samme tankene.  Kunne jo ikke klaffe bedre.  Fikk melding av Hanne mandagskvelden og da var det bestemt.  Vi møtes på veien og kjørte sammen oppover. Da kunne vi dra litt tidligere enn jeg hadde bestemt og “rote” litt på veien.

038

Vi møtes på Hof og kjørte tirsdagen på dagen. Det var supert vær og vi tok oss god tid. Stoppet ved Hallingporten og noen vasset litt.

Kjøpesenteret på Flå måtte besøkes og mat kjøpes inn.  Så var det på tide å reise helt fram.  Benyttet sjansen med Charlie og Bienna i lek før sjefen selv kom.  Og i det fine været var det bare deilig å være ute.  Kaninene måtte sjekkes og mates, Olabua måtte flyttes inn i og maten i kjøleskapet.  Alt var klart til Nøve og Nalle kom fra jobb.  Denne kvelden koset vi oss bare med grilling og et besøk av Monica og Wilma. Må bare si det – jeg har fått sansen for svensk lapphund etter denne hunden. Wilma er den gladeste, vakreste og snilleste svenske lappen jeg har møtt. 

044

Det er hybler til oss her også.  NØVE!!!!!!!!!

040

Charlie tester den plassen han aldri får når Nalle er hjemme.

051

NAAAALLE……

053

ENDELIG KOM HAN.

064

Og så kom Wilma.

070

To som fant hverandre.

076

Black and White!

Både Hanne, Thea og jeg hadde lyst til å besøke Bjørneparken og spurte Nøve om dette.  Hun ble villig med.  Det var et av mine ønsker etter jeg var i Hallingdal i mai.  Det ble en opplevelse.  Kan anbefales på det sterkeste.  Det tar noen timer å rusle rundt og hilse på masse dyr.  Dette var parken for norske dyr.  Og for noen praktfulle dyr!  Og verden beste hamburger hadde de der. 

078

Denne møtte oss ved inngangen.

083

Thea måtte prøve aktivitesløypa. Vi andre følte oss gamle.

090

Høner og haner var det der.

091

Og en butikk som solgte strikk og heklede ting.

095

På setra var de tre bukkene Bruse på vei.

104

Vi fikk med oss matingen av ulvene. De var veldig sky, selv maten fikk ikke lokket dem til å vise seg lenger enn 10 sek. av gangen.

121

Her var det trygt.

132

Grisene var også der.

140

Elgene var unge og halvtamme.

185

Gjengen på tur gjemmer seg for papparazzien.

288

Bjørneungene så veldig store ut. 

313

For et blikk den gav oss. Fikk neste lyst til å kose med den.

345

Hallo!!!!!!!  Noen som ser meg???????

 

Og så må jeg bare beskrive det en Halling kaller en kjapp kveldstur.  En og en halv times tur oppover og oppover.  For så å ni-holde i en vaier på vei ned.  Jeg måtte smile når jeg la meg den kvelden.  Jeg tenkte på hva Nøve tenkte om meg.  Sutrende på tur, klaget over oppoverbakker og varme.  En hund i flexi og uten sele.  Jeg ble såååå tatt på senga.  Jeg snublet sliten på toppen og datt.  Med Charlie hengende i flexien og kavet meg opp igjen.  Varm og svett.  Tipper Nøve tenkte sitt om byfolket på tur.  Charlie var jo bare lykkelig. En kjap kveldstur hos meg er en runde rundt kvartalet.  Ops, så feil en kan ta!!!!  MEN det ble en fin tur. Når jeg kom tilbake og fikk meg en dusj, så følte jeg meg bedre og var klar til å grille.

415

Ja, da Charlie -  jeg kommer etter.

416

Bergheim fra “flyfoto”.

426

Å hei som det går nedover…….

435

Ser noen stien her?????  Den er der, jeg vet, jeg har gått der. Nøve, du for rydde den til neste gang vi skal gå en kjapp kveldstur sammen. 

Nå orker jeg ikke mer i dag.  Skal på jobb i morgen tidlig.  Første dag etter ferien,  sukk….  denne ferien gikk fort!

 

Fortsettelse kommer………………..

 

6 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

Så fine bilder du har tatt!! Å Vassfaret bjørnepark er bare et muste altså!!
En kjepp kveldstur på bergheim er nok ikke det samme som en kjapp kveldstur her Nina!!
Koselig å lese om turen til deg og Charlie!! Må si at jeg gleder meg til fortsettelsen!!!
Ikke lenge til så treffes vi!! Gleder meg!!

T :-) sa...

Haha, da har vi endelig fått bekreftet det vi visste, Nøve er altfor sprek for oss "vanlige"!

Ser ut som at Bjørneparken er verdt et besøk :)Var det bare Thea som prøvde aktivitetsløypa?

Gleder meg til å lese om resten.

Gry og Millis blogg sa...

Jeg synes det er så koselig at du satt kursen mot Bergheim. En ekstra koselig bonus var det jo at nøttlendingene også skulle. Så gøy! Masse fine bilder Nina. Bjørneparken har jeg aldri vært i, tror jammen jeg må ta en tur dit.

Jeg kan levende forestille meg kveldsturen deres. Stakkars! Hver gang Nøve foreslår en kveldstur pleier jeg å blånekte, den dama er ikke tam;o) (evt. så sørger jeg for å få klarhet i hvor vi skal gå før jeg reiser meg fra sofaen - viktig lærdom;o))

Nå ser jeg frem til fortsettelsen!

Nøve sa...

Hahaha, du tok ikke skrekken! Det var vel egentlig mye morsommere å gå oppi her - enn rundt kvartalet ditt??
Så artig du besktiver alt :) Får lyst på en snarlig gjentagelse!
Håper du har hatt en fin dag på jobb idag.

Ville sa...

Det var en riktig så fin avslutning på ferien din Nina. Nøve kan kunsten med å få gjester til å føle seg hjemme;o)
Storkoser meg med bilder og tekst:o)))

God vakt til deg, Nina

Hanne og Bienna sa...

Takk for kjempekoselig ferieavslutning i selskap med deg og Charlie, Nøve og Nalle!!

Jammen hadde vi en strabasiøs tur i masteløypa, ja! Vi lurte flere ganger på om vi ville komme oss helskinnet tilbake til sivilisasjonen. Puh!! Nøve er visst ikke helt tam, nei! I ettertid er det jo et fornøyelig minne å tenke tilbake på da...