tirsdag 16. august 2011

Fortsettelsen….

Når vi endelig fikk en god natts søvn etter en lang dag, så begynte en ny lang dag.  Nøve har jo så fint fortalt om hårfarvingen vår til frokost.  Så den hopper jeg over. 

441

Kango ventet så pent når vi kom.

Vi skulle jo på fjelltur denne dagen også.   Vi skulle reise til ? og møte Berit og Kango.  De skulle være med på tur i sitt hytteområde.  Vi reiste etter frokost og hentet Wilma.  Hun måtte jo være med, hun også.

444

For en staselig kar….

Så bar det til Berit på hytta hennes.  Der var det flott!!!  Fine vidder, stier og mange småvann innover hele veien.  Jeg ble så opptatt med å ta bilder av den herlige naturen jeg bare har sett på bildene til Nøve. Jeg havnet snart langt etter de andre.  Heldigvis så gikk Hanne også å beundret landskapet.

453

Utsikt på alle kanter.

458

En pause i lyngen gjør seg.

462

Mot Åkrefjell.

Noen steder var stien et utfordring for meg med jobbesko og ikke fjellstøvler. Det var myr og bekker over stien noen steder. Men dette gikk fint.  Jeg hoppet fra stein til stein og Charlie hang med.   På denne turen uten flexi, men med et ordentlig bånd.

478

Hei, hvor det går…….

464

Mange motiver å prøve å fange.

466

Et fiskevann vi tok pause på veien tilbake.

Halvveis til Åkrefjell tok vi en liten pause, smaker med kaffe og sjokolade da.  Vi var jo så heldig med flott vær.  Jeg er så imponert over landskapet og småvannene som lå der. Kunne gått i dagevis bare å sett og ta bilder.  Det er så andeledes enn her.  Følte jeg var på min barndomsferie på Haukeli og snaufjellet der. 

481

Hvem har mest lyst på sjokoladen?

476

Dette er hjemmebanen til Nøve og Nalle.

På denne turen fant vi også ut at Wilma hadde løpetid.  Ikke rart hannene var gale etter henne.

506

Toppen er nådd…..

Men  en tur på 4 timer gikk fort.  Og det ble litt stress når vi skulle hjem.  Jeg skulle reise hjemover denne kvelden og ville komme meg i vei før de stengte veien.  Det er nemelig veiarbeid på veien fra Flå til Bergheim. Og da blir veien stengt i 2 timer på kvelden. 

583

To gode venner på tur.

Jeg føler jeg rakk veldig mye på mine dager på ferie hos Nøve. Charlie var som vanlig snill og god å ha med på tur.  Han storkoser seg på tur med mammaen sin.  Vi skulle nok begge vært der lenger, men med Nøve på jobb dagen etter så var det like greit å komme seg hjemover.  Vi hadde jo store planer for helgen og greit å ha fredagen hjemme å komme seg litt på.

569

Guttungen min….

 

Siste feriehelgen…….

KANTARELLSØ-KURS!

001

Sånn litt plutselig meldte jeg meg på et kurs i regi av  “Hund i Fokus”. Har fulgt med på Nina Haaland som driver denne hundeskolen.  Hun holder til ved Darbu ikke langt fra Kongsberg.  Synes dette hørtes spennende ut og en utfordring for Charlie.  Vi var 5 hunder, beagel, portogisisk vannhund, labrador, pincher og Charlie.  Litt av en blanding.  Og alt fra 6 mnd til 3,5 år. Charlie var den eldste.

005

Her har jeg slengt soppen på bakken og han får klikk for å snuse på den.

Dag 1 på lørdagen skulle vi holde soppen i hånden og klikke når hunden tok nesen til den. Etter hvert skulle vi holde soppen nede på bakken og klikke når hunden tok nesen bort.  Og sånn trente vi inn at hunden skulle kjenne igjen lukten av kantarellen.  Så begynte vi å legge ut soppen og lot hunden se på. For så å sette den i søk. Og forsiktig lede den mot soppen.  Vi hadde korte treningsrunder og oppsummering for hver gang.  Hver hund fikke sin treningsmetode etter hvordan det gikk og etter hvor fort den tok lærdommen.  Vi avluttet lørdagen med å legge ut to kantareller med 10 meters mellomrom mens Charlie så på.  Så tok vi en tur på et par minutter.  Så gikk vi tilbake til utgangspunktet og satte på selen og line.  Og Charlig ble satt i søk.  Og jommen gikk han ikke rett på den første.  JIPPI……, MEN vi hadde en til å finne.  Så plukket jeg opp soppen og satte han i nytt søk.  Jo da, han gikk videre med nesa ned og rett forbi.  Men da stoppet han og snudde og gikk rett på den soppen også.  JIPPI….jeg var så glad at jeg glemte å sette Charlie i sitt.  Det er jo litt av innlæringen at de skal lære å sitte når de har et funn.  Det er måten de markerer funnet på. Og en ting til, etter hunden har lært lukten av soppen så ble det slutt på å ta på soppen med fingrene.  Da brukte vi pølseklype.

004

Bli kjent med soppen- trening.

010

Her får jeg noen tips fra Nina om å unngå kontaktblikket til Charlie.  Han trodde i starten at han fikk belønning for det.

Dag 2 på søndag skulle vi starte der vi sluttet dagen etter.  Dette gikk supert og vi fikk større vanskelighetsgrad å trene på.  Flere sopper i et lite område,  et søk på alle for å etterligne et område med flere sopper.  Dette gikk også fint.  Vi grillet i lunsjen og snakket masse hund.  Mange korte økter og tilpasset trening til hver hund.  Eksamen denne dagen var at en annen hundeeier skulle legge et søkområde for meg og Charlie.  Det var på 10x10m.  Og der skulle de gjemme 10 sopper.  Charlie satt i bilen og ventet og jeg fikk ikke se. Ikke viste jeg hvor område var hen heller. Vi hadde jo stor skog å bruke.  Så kom de å hentet oss og Nina skulle være med hver hund å sjekke hunden og hvordan den jobber.  Vi fikk beskjed om hvis hunden fant 3 av 10 sopper så skulle vi avslutte for å gjøre det vellykket for hunden.  Charlie gikk rett i søk med nesa ned.  Han fant fort en sopp og så en til.  Masse ros og mye klikking.  Jeg glemte at jeg skulle bare klikke en gang.  Jeg var så glad og så stolt av han.  Så rotet han litt og gikk forbi et par sopper for så å snu og gå rett på.  CHARLIE, JEG ER SÅ STOLT AV DEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

018

Så fikk vi kursbevis og beskjed om hva hver og en bør fortsette å trene på. Det vil også komme en privat mail etter hvert.

022

En flink gutt venter i bilen. Det ble det en del av og Charlie fikk fin trening der. 

Dette var slutten på min ferie og det var jo synd.  Skulle gjerne ha hatt en uke til.  Men jeg synes jeg har fått masse ut av dagene og er fornøyd med det.

7 kommentarer:

Nøve sa...

Savner de dagene allerede. Kom tilbake når høstfargene setter inn (og vi vil gli naturlig inn..)

Da kan du vise oss sopp-triks - det der hørtes jo kjempespennende ut. Har sååå lyst til å prøve! Her er det lite kantareller, men vi kan jo bruke andre sopper. Flinke Charlie, han syns nok det der var kjempeartig han også! De skjønner at de gjør en nyttig ting :)

Nøve sa...

De må sikkert lære seg en og en sopp-type, men etterhvert kan de sikkert snuse seg frem til både kantareller og piggsopp, tror du ikke?? Da blir det iallefall lettere å finne noen her...

Gry Viola og Roxie sa...

Så mange flotte bilder!! Ja, sjokolade på tur de må en ha!! Jeg må nesten bestandig ha med cola og kvikklunch på tur!!

Så artig å høre om sopp kurset deres da!! Kjempe spennende!! Så flink Charlie var !! Den guttan klarer alt!!!!!

Gry og Millis blogg sa...

Det så ut som en fantastisk fjelltur Nina! For en utsikt, og så mange hyggelige turkamerater.

Kantarellsøkkurs! Så utrolig gøy!!!! Det har jeg helt utrolig lyst til å gå på en gang. Kjempemoro å lese om Nina! Jeg er imponert over den aktive ferien din:o)

Inger`s blogg sa...

For noen flotte ferie-opplevelser du fikk Nina, det var godt å lese og så alle de gode bilder av flott natur, hunde og "gærne" jenter!!!

Du og Charlie kunne vist brukt enda noen ferieuker.

Ville sa...

Har fulgt med på hele ferien din Nina... Har liksom ikke hatt tid til å legge igjen et poteavtrykk. Kjempe flotte bilder og tekst. Takk for at du har delt turen din med oss:o)))

På grunn av dine og Nøves flotte bilder fra villmarksparken har jeg bestemt meg for at den må jo bestemor besøke sammen med Caspian, en sommer:o)

Nina og Bonnie sa...

Berit, du bare må dra i Bjørneparken med Caspian. Jeg har planer om et par år med William. De bør nok være minst 5 år, så de skal få noe med seg. MEN det var en opplevelse for voksene også.