fredag 10. juni 2011

Mest hage og litt til.

002

Nå er det min årstid! Jeg bare storkoser meg hver dag. Hagen er min plass og det er min terapi.  Det er ikke mye som MÅ gjøres bare masse pusling og kos.  Her det det valmuene som er kommet ut. De blomstrer fort av nå og er ferdig til St. Hans.  Da er det å klippe dem ned for å se om høsten blir lang. Da blomstrer den en gang til.

003

De første blomstene er snart ferdig i Hosta-bedet også. Hostaene er litt sene, men i år vet jeg ikke. Det har masse knopper allerede. Perleblomstene står med frøkapslene på. De frør seg fint.

005

En nyhet i år…hagebrønnen etter Heidi.  Tenk hun ville kaste den.  Vi plasserte den i bedet og plantet litt sommerblomster i den, og vips, den er jo superfin.  Den store graniumen som står foran og er blå vokser som ugress. Vi spar opp av den hvert år.

007

Det er også blitt liv i dammen igjen.  8 fisker har vi der nå.  Så får vi se om det blir flere i løpet av sommeren. Skal mure litt mer på siden av bekken der i pinsen. Så får vi se hvordan det går.

009

Irisene står fint nå. Synd de kommer så tidlig. Er redd masse blir altfor tidlig ferdig i år. De blå hageirisen kommer først – så kommer sverdirisen.  Den finnes i mange farger og er den virkelig gamle typen iris.

010

Her er irisen jeg fikk av Nøve når jeg var der. Den er så hvit og fin.  Kommer allerede med enda flere blomsten. Tusen takk, Nøve. Denne er kjempefint!!!

012

Et nyanlagt blomstebed i år. Fjernet et par bord i gulvet og fylte med jord. Vips, et bed med blomster som kan klatre i leveggen.  En klematis og en klatrerose. Og så står den en kaprifol helt inderst i kroken.

013

Urtebedet vokser og gror.  Der er det ikke noe nytt.

014

En gammel stige bak i bedet, hvorfor det tro?????  Jo der er det satt en klematis som kan  klatre opp i den.  Håpet er at den skal slynge seg opp bak de større staudene. Vet ikke helt hvor vellykket det blir, men vi får se.

016

En som alltid er med i hagen. Charlie har det med å ligge på faste steder i bedene.  Og så har han jo vannet innen rekkevidde.

023

Utsiket til hagen fra verandatrappen.  Der kan jeg sitte med kaffen og bare se og nyte.

031

Så noe helt annet. Charlie og dagene vi er på Kysthospitalet i Stavern.  Vi er der fast hver onsdag med hun jeg jobber for som personlig assistent. Mens hun er i bassenget og trener går Charlie og jeg tur i området. Da har vi en time til rådighet og den bruker vi godt.

059

Selv om Kysthospitalet ligger rett ved sjøen så er det skog rundt der også. Stier som går hvor….det har jeg ikke funnet ut ennå.  Men en dag finner jeg nok ut av det.

004

Flotte blomster og Minnehallen i bakgrunn. 

011

En liten pause er vel lov???? 

026

Inni mellom trærne her ligger Kysthospitalet. Et gammelt sykehus som ble brukt til barn med tuberkulose før. Det var store sol-saler hvor barna lå for å få masse sol.  De salene er nå revet med selve hospitale står ennå. Nå går det inn under Helse sør og er et rehabiliteringssenter bl.a.  Her har de egen strandsone og båter. Det eneste teite er parkeringsbillettene. Det er blitt dyre etter Helse sør overtok for et par år siden. Før det gikk den under rikshospitalet og da var det gratis.

030

Noe annet skjer ikke hos oss om dagen.  Ikke noe spennende og ikke noe nytt.  Kjedelig, ikke sant????  Her må vi skjerpe oss og finne på noe.  Vel, ca en måned til ferie og da skjer det vel litt.  Vet at Nøve vil ha et lite besøk igjen, så da for vi se. :) 

Med dette ønsker Charlie og jeg dere alle en riktig god pinse!

Klem fra Charlie og Nina!!!!!!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Nina:-)
Jeg må si jeg misunner deg dine grønne fingre!..Så sabla flott:-)
Brønnen gjorde seg virkelig fint i bedet.Og skulle du bli sulten så kan du bare hale opp noen fisker fra dammen? ;-)
Du må ha den mest smilende hunden jeg har sett!Charlie smiler på hvert bilde,skjønn er han:-)
Ha en flott sommer videre,og jeg håper jo vi får se dere i Marnardal i år også?
Stor sommerhisen fra Elin og Banjo:-)

Nøve sa...

Hei Nina!
Ja. dette er så helt tydelig DIN årstid. For en utrolig fin og balansert hage dere har. ALT er fint og vel tilpasset. Dammen er vel det som fasinerer meg aller, aller mest. Liv overalt. Har du mange fuglekasser,forresten??

Moro å se at irisen blomstrer, det gjør den hos meg også faktisk ;) Jeg skal ha ferie om ei uke, og jeg gleder meg som en unge til noen fridager. Har litt å ta igjen i hagen min...

Du og Charlie er velkommen når som helst!
ps. ta med noen valmuefrø. Fineste blomstene jeg vet.

T :-) sa...

For en kjempefin hage du har, Nina! Det er tydelig at du trives med å "jobbe" der. Noen tips /svar fikk jeg jo også :-)Jeg har ikke en gang begynt å plante ut jeg!! :S

Så fint bilde av Minnehallen er. Takk for masse flotte bilder av Charlie og hage. Det er så morsomt å se på andres fine hager :-)

Kos deg i helgen.

T :-) sa...

jobbe i " " fordi jeg tror ikke du ser på det som jobb ;-)

Gry og Millis blogg sa...

Så vakre bilder av en flott hage Nina! Jeg er litt misunnelig på den glødende lidenskapen og gleden du har for hagearbeid må jeg innrømme, du gjør det så vakkert rundt deg og det er balsam for sjelen. Heldige oss som får dele det med deg på bloggen:o) Nå lærte jeg forresten noe nytt, jeg elsker de oransje valmuene og har to stykker som nå skal klippes ned når de har blomstret av:o)

Interessant å vite litt om Kysthospitalet også, jeg har liksom bare hørt navnet før. Nydelige bilder av vakre Charlie-gutten.

Håper du får en strålende pinse.

Gry Viola og Roxie sa...

Minnehallen og kysthospitalet!! Så har vi slråvika nesten midt i mellom!! Der pleier vi å feire sant hans!! Veldig flott sted!! Før i veldig veldig gamle dager så var det dans i skråvika!! Så har vi jo Fredtun som er en veldig fin folkehøy skole. Der gikk mamman min og hun klatet opp på toppen av minnehallen for en 5 kr. Det var jo mange penger den gangen!! Nå så er jo de nederste trinnene murt igjen!!

Den hagen din er jo bare så kjempe flott! Grønne fingre har du Nina!! Når deg ikke til åkla (anklen) der en gang!!

Ha en fin pinse helg og kos dere masse!! Charlie er jo bare nydelig på alle bildene!!

Unknown sa...

Så flott hage du har!! Du har jo skikkeleg grønne fingrar :)

Fortsatt god pinse til deg og Charlie!

Ville sa...

Så fint der er blitt rundt dammen din!!!
Iris er en utrolig flott blomst, faktisk en av mine favoritter, selv om jeg ikke har den selv.

Alltid koselig å se på bilder fra hagen din. Det er som balsam å lese om hvordan du virkelig koser det og finner roen mellom blomstene:o)
Trenger det skje så mye mer enn det...å se at det spirer og gror er da mye...???

Det tårnet som er på et av bildene fra Stavern så jeg også på avstand. Jeg gikk fra sentrum og utover til en strand og en halvøy.

Flott ny header av Charlie!

Ragnhild B. sa...

Jeg må si det igjen: Jeg er så betatt av hagen din! Du kan da umulig ha det kjedelig, og det er i alle fall ikke kjedelig å se på de flotte hagebildene dine! Kommer jeg noen gang til å få en litt større hage enn jeg har nå, da må jeg jammen søke råd hos deg! Kysthospitalet er jammen et spennende stykke historie, og så idyllisk! Det var nok mye trist der før, - får meg til å tenke på "I en seng på hospitalet...", den gamle skillingsvisa...

Wilma sa...

Så utrolig flott hagen din er Nina! Og så fint bilde av Charlie i headeren :) Skulle ønske min hage var like vakker og fint organisert :) Det heller nærmere mot kaos hos oss. Kanskje jeg kan spørre deg om noe?: vi fikk 2 morelltrær til jentenes 1-årsdag ifjor (august), som vi planta ut. Fikk beskjed om at de ikke skulle beskjæres det første året, men nå ser de nærmest døde ut. Det ene har bare blader på skudd som kommer ut helt nede ved bakken eller fra rota, og det andre treet har blader på en grein, samt et sånt nytt skudd langt nede på stammen. Hvordan og når bør jeg beskjære dem, eller er det for sent tror du?
Det så forresten ut som et kjempefint turområde rundt kysthospitalet. Fint bilde av Charlie på benken :)

Dixie sa...

For en kjempefin hage du har! :) Så mange forskjellige blomster og planter, og til og med en dam! Ser ut som Charlie koser seg veldig i hagen også! :) Området rundt Kysthospitalet så ut som et veldig fint sted å gå tur! Kjekt med litt andre steder å gå enn bare de vanlige! :)

Nina og Bonnie sa...

Morelltrær har ikke jeg så mye greie på, men jeg ville ha revet av rotskudda. Ikke klipp, det vil stimulere treet til å skyte enda mer. Setter de mye rotskudd så går all kraften til det og ikke til selve treet. Så ville jeg gi det et år til. Husk mye vann det første året og gjødsl. Det tar ca 3 år før et frukttre setter ordentlig røtter. Før det bør det ha en form for støtte. I forhold til vind og snø. Noe mer kan ikke jeg gi dag tips om. Lykke til!!

Wilma sa...

Tusen takk for gode råd, Nina! Skal fjerne rotskuddene, og gi gjødsel! :)

Ville sa...

Nina; der er et svar til deg om besøket i Stavanger på siden min...ha en fin dag:o)

Siss sa...

Jeg vet en deilig hage: Og det er Ninas hage.
Jeg må bare ta en tur bort og nyte den en dag i løpet av sommeren.

Jeg kjenner ingen som har en slik hage som deg Nina.

Koslig bilder av Charlie i stavern.

God helg

Lena & tussarna sa...

Vilken underbar trädgård du och Charlie har!
Du måste verkligen ha "gröna fingrar" för dina blommor är så vackra.

Irén T. A. Færevaag sa...

Kjedelig?!?!?!? Nina, da! Det er SÅ kjekt å lese innleggene dine. Og bildene dine fra hagen - og av Charlie... NYDELIG! FOR en hage og grønne fingre du har :-) Den hagebrønnen gjorde seg veldig midt oppi herligheten.

Her på berget har jeg trist funnet ut at den ene stauden etter den andre ikke har overlevd den harde barfrosten vi hadde i vinter :-( Men, når det er sagt - da åpner det seg jo nye muligheter for andre stauder :-)

Riktig GOD sommer videre!