mandag 9. mai 2011

Jeg har vært på Bergheim!!!!!!!!

Endelig etter snart 3 år`s bekjentskap med Nøve så fikk jeg det til. Bergheim skulle besøkes. Under påskudd om et rallylydighetskurs så fikk jeg endelig fingeren ut.  Å denne gangen hadde jeg ikke noe glede-gruing, bare glede og glede for å reise.

010

Dette koselige huset til Nøve og Bjørn er som et fristed!

På torsdag fikk jeg i tillegg en SMS fra Taras eier om at de savnet henne så mye at de ville prøve å ha henne hjemme i helgen. Og se hvordan det ville gå.  Da fikk jo jeg en helg med Charlie alene og kunne tenke ordentlig på om jeg ville ha henne. Hvis eieren bestemte seg for det.  Jeg snakket mye med Hanne og Nøve om dette i helgen. Og kom fram til at jeg vil bare ha en hund. Charlie skal være mitt eneste barn i mange år. Når han er gammel og grå, ja da kan vi se.  Jeg så nemlig denne helgen at når jeg er alene må jeg alltid ha med to hunder. Uansett!!!!!!  Jeg er faktisk glad og litt lettet over den avgjørelsen.  Charlie krever fortsatt mye av meg og det så jeg denne helgen. Selv om han oppførte seg eksemplarisk så må man alltid passe på.  Jeg så for meg to hunder på tur med en hanne som kanskje ville si i fra til en annen hanne og da ha en til som skal passes.  Det blir litt for mye for meg.  Så jeg håper dere skjønner hvorfor jeg bestemte meg for dette?

016

Bilde sier vel det meste…..

Over til denne helgen.  Jeg kjørte først til Hanne og Geir på Nøtterøy. Der skulle vi kjøre sammen til Nøve. Jeg og Hanne kjørte sammen i min bil. Takk, kjære Hanne for du ville være en moralsk støtte på veien oppover. Det gikk jo så fint å kjøre de veiene oppover.  Vi tok en pause på veien ellers så gikk det som en drøm.  Hanne hadde jeg ikke snakket med på 1 år og vi hadde mye å ta igjen. Da gikk veien så fort.

019

Dronningen av Bergheim!

004 

Charlie hilser på Ullf!

 

Vel framme så ble vi møtt av en kjempeglad Nøve og hennes snille mann, Bjørn. Vi fikk Nøves berømte grønnsakssuppe som var knakkende god. Så det skjønner jeg.  Hanne, Nøve og jeg tok hundene og tok dem på en tur. Bienna og Charlie hadde godt av å strekke på beina etter flere timer i bilen. Og da slapp i hannene for å se om dette kunne går bra.  Jeg har sett at Charlie er en pyse sammen med tøffere hanner og jeg vet at Nalle ikke er agressiv og er en real fyr. Så jeg regnet med at dette kom til å gå bra bare vi ga dem en sjanse til å finne ut av dette alene. Og det har dere vel sett på bloggen til Nøve. Det gikk strålende. Eller så bra som det er mulig å få to hanner til å gå i sammen som ikke er opptatt med å leke.

009

Charlie koser med Nøve i Olabua!

Jeg slappet godt av hos Nøve og Bjørn.  Selv om jeg holdt Nøve våken store deler av natten med snorkingen min. Glemte snorkeplaster hjemme og apoteket på Nesbyen var stengt når vi var innom der.

034

Gjengen på kurs!

Lørdag startet kjapt med kurs.  Nesten våken og med en hund som bare ville snuse. Grusomt med løpske tisper på kurs. Når jeg fikk kontakt med Charlie var han superflink. Og Hilde har en egen måte å se positivt på at Charlie ikke ville være med. Så da hadde hun ikke noe i mot at vi gikk litt på sidelinjen og forsøkte oss litt på kontakt-trening i steden. Lørdag gikk vi igjennom alle 30 skiltene og fikk prøve dem med hund. Og vi fikk hjemmelekse. Den tenkte vi vel ikke så hardt på på lørdagskvelden. Da var det mye god mat og drikke. Som Nøve har fortalt, vi hadde da en gourmetkokk(litt usikker på hvordan det skrives).

043

“Bli”

047

Endelig litt kontakt. Takk Hanne for at du tok bilder.

056

Her var det full kontakt hele tiden. Nøve og Nalle var så flinke!!!!

050

Bienna og Hanne virket skikkelig proffe. Kjempeflinke!!!!

060

Se på dette paret!!!

Og så fikk Hanne og jeg gå blodspor.  Nå var det veldig greit å få tips fra en proff. Så dette skal vi snart gjøre igjen. Det er gøy å se Charlie våknet og var skikkelig tent.  Jeg viste ikke hvor sporet gikk og måtte stole på at Charlie gikk riktig. Og gjett…..det gjorde han. Plustelig gikk det en pølse ned på høykant.

038

Charlie har ikke skjønte reglene. Vi sitter ikke bamse i RL.

Søndag, skikkelig trøtt i tryne!!!!!  Kurs og en ny runde med en hund som er på bærtur. Jeg underholdt hele kurset med min jobbing med Charlie. Denne dagen gikk vi hele baner og da var det en og en.  Alle så jo på at jeg slet med en hund som ville lukte og lukte. Hilde synes jeg var veldig flink det var bare at jeg gikk banen alene. Charlie hang bare med og Hilde ler da så godt av det. Og det er deilig å se at det er greit å være på bærtur også. Jeg var så varm og oppgitt på slutten at jeg synes det var greit at dagen var over. Men skulle ønsker det ble et oppfølgingskurs på høsten. Det var jo liddla gøy. Og hele gjengen som var der var jo superhyggelig. Og tusen takk til Hilde som holder så flotte kurs. Det er jo en fryd å gå på kurs med henne selv om hunden er håpeløs.

 

Så etter kurset så var det bare å få pakket i bilen. Det ble litt vedmodig og rart å bare dra så fort. Denne helgen gikk bare så altfor fort.  Det var så mye mer jeg skulle tatt bilder av. Charlie er jo nesten ikke tatt bilde av i helgen. Da er jeg opptatt når jeg glemmer å ta bilder. Men Nøve og jeg fikk jo skravlet masse. Vi lå hele natten og skravlet som to unger. Tror jeg sa natta 3 ganger før jeg endelig fikk lagt meg. Det var såååå hyggelig. Men veien hjem skulle jeg kjøre alene og selv om jeg hadde Hanne og Geir å kjøre etter så var jeg spent. Vi kjørte sammen til Hoff og da kjørte de mot Tønsberg og jeg fortsatte mot Kongsberg og Larvik. Jeg må si jeg er stolt av meg selv denne helgen. Jeg har aldri vært lenger enn Kongsberg og har aldri kjørt så langt alene. Og det gikk kjempefint!!!!

021

TUSEN TAKK FOR DENNE HELGEN, NØVE, BJØRN, HANNE OG GEIR !!!!!!!

TUSEN TAKK FOR MEG, NØVE OG BJØRN!!!!! JEG KOMMER GJERNE IGJEN !!!!!

JEG HAR VÆRT PÅ BERGHEIM, JIPPI!!!!!!!!

13 kommentarer:

Nøve sa...

Å kjære Nina, jeg tror jeg elsker deg :o))))
Du er velkommen tilbake når som helst. Tursekken din står her og venter på deg! Jeg kan kjøpe snorkeplaster, så har vi det på lur ;o)

Og du Nina, Charlie var ikke bare håpløs - langt i fra!!! Det viktigste var dessuten at vi hadde det moro sammen med hundene og hverandre - og det hadde vi!!!

Gleder meg til å se deg og Charlie på Bergheim igjen.

Nøve sa...

Takk for at du var så modig og stolte mer på Nalle enn jeg gjorde...
Fikk du sjekka Charlies øre??

Nina og Bonnie sa...

Takk, Nøve. I mine øyne så slet jeg virkelig med Charlie. Jeg vet nemlig at han kan mye bedre. :) Og gøy hadde vi det, det er sant.

Øra til Charlie er helt fin. Nå er det bare en liten rue igjen.

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Det er jo bare så koselig å lese om turen din til vakre Bergheim. Og så flott at det gikk bra med Charlie og Nalle.

T :-) sa...

SÅÅÅÅÅ flott du har hatt det i helgen Nina!! :-) Og så godt det er å få testet ut og få svar på både det ene og det andre. Selv om du kan leve lenge på dette så er du nok snart på farta igjen med både turer og trening :-) Jeg er så glad for at det gikk så fint. Tror det var ganske bevisst at du glemte igjen sekken din jeg ;-)

Marianne sa...

Synd for Tara at hun ikke fikk være hos deg og Charlie. Men veldig lurt som du gjorde å hadde en prøveperiode. Da har du fått tatt et godt valg basert på hva du og Charlie trenger. Så lykke til videre dere to!

Herlig tur til Bergheim skjønner jeg ;) God mat, gode venner og spennende trening! Sånne helger liker vi ;)

Å tøffe deg som reiste helt alene da, du får bare fortsette med det fremover, så til slutt reiser du som bare det rundt om ;)

Ville sa...

JAAAA!!! Det var på tide du tok den turen synes jeg:o)))
Gleder meg på dine vegne over at du tok turen, kjørte så langt alene på hjemturen, tok bestemmelsen over det å ha en hund istede for to og at Bergheim føltes som et fristed:o)))

Det er alltid godt å ha noen å prate med og få veid opp for og imot en eller to hunder.
Jeg er der du er Nina, skulle så gjerne hatt to, men så er det en hel del som blir vanskeligere med to. Så for meg blir det nok også en drøm om to. Har funnet ut at jeg kan passe vovser sånn av og til, visst det skulle være behov for det;o)
Tara var ei søt lita ei og hun kommer vel til å være i ditt liv på en eller annen måte?

Utrolig flott bilde av Bienna og Nalle, skikkelig blinkskudd og huset til Nøve og Bjørn...det er så flott atte!!!
Mon tro om du ikke en dag er der igjen for å kjenne lukta av jorda på Bergheim;o)

Gry og Millis blogg sa...

Nina, jeg kan sammenfatte alt jeg har lyst til å si til deg i ett ord egentlig: DØDSTØFT!!!! Flott at du tok turen til deilige Bergheim, jeg vet hvor lyst du har hatt til å dra dit, og nå har du altså vært der, i egen bil og for egen hjelp! DØDSTØFT!! Når det gjelder Charlie og Nalle: DØDSTØFT!!! Jeg hadde ikke turt det!!

Det høres ut som om dere har hatt en knallhelg, og jeg var aldri i tvil om at dere kom til å kose dere sammen. Utrolig bra lesning - alle blogginnleggene fra helgens Bergheimopplevelser!!

Nå har du et grunnlag du kan ta/har tatt en belutning i henhold til vedrørende Tara. Ikke noe er bedre enn det!

Kjempekjempekjempegøy å lese om deg og denne helgen Nina!!!

snorredimma sa...

Så fantastisk, Nina!! Noen ganger er det like greit å kaste seg ut i det :-)
Morosm lesing i alle bloggene, og alle har jo det samme budskapet: Dette har vært gøy, og dette har dere lyst tilå gjøre om igjen!! Tror det er sånn det blir, jeg...med Bergheim og kurs med Hilde - får liksom ikke nok med bare EN gang!!!

Tøft at dere tørte å la Nalle og Charlie orden opp seg i mellom - og godt at det gikk bra bortsett fra det lille med øret til Charlie, da. Vet neimen ikke om jeg hadde tørt å la Snorre og nalle ordne opp helt alene på egenhånd - der var jeg glad Nøve steppet inn og var bestemt og fortalte dem to gærningene at her er det vi (meg og Nøve) som bestemmer....puh...Men det gikk bra!

Charlie er da vel ikke håpløs, Nina! Alle kan jo ikke være like flinke - noen av oss må bare slite litt mer med kontakt og interessen til hunden for det vi gjør enn andre. Dimma er jo litt sånn håpløs ho, også...spytter ut go'biter som ho ikke syntes er gode nok - og noen ganger er ingenting bra nokl! Da er det bedre å være litt på sidelinja sånn som du gjorde med Charlie.

Nok om det - regner med at dere har ledd mye, spist mye god mat og pratet hund, hund og hund....Det er jo det beste med hele greia, ikke sant!

Er sikker på at selv om du har holdt Nøve våken med både snorking og prating, er du hjertelig velkommen flere ganger for det..hehe..

Ellers vil jeg bare si at den avgjørelsen du har tatt når det gjelder Tara føler du er riktig for deg og Charlie - og det er det viktigste (selv om Tara nå gikk glipp av et veeeldig godt hjem).

Tør du å ta turen over fjorden, da Nina???

Ha en fin dag!

Nina og Bonnie sa...

Takk alle sammen!!! Den kjøreturen gjorde noe med selvtillit min. Og Camilla, skal ikke se bort i fra at jeg kan komme til deg nå. Nå er det bare båten som virker skummel å ta alene. Men, men.....

Irén T. A. Færevaag sa...

Så koselig lesning, Nina! Det høres ut som dere har hatt det aller tiders kjekt med en allers tiders gjeng med både to- og firbeinte :-)

Tøft gjort av deg å hive deg ut på den ferden da. Men det gikk jo fint det :-)

Hjertelig velkommen over fjellet også ;-)

Hilsen Balder og Irén

Inger`s blogg sa...

Veldig koselig og moro, å lese om en så vellykket tur og helg.

Tenker du har gjort et godt og fornuftig valg om å la Charlie få være enebarn!!!

Sikkert bra du fikk prøvd ut med en nr.2 hund.

Lena & tussarna sa...

Vilken toppen helg!
Du har en fin kompis i din härliga Charlie!