torsdag 10. mars 2011

Masse rart…

033

Min mormor ble 100 år forrige lørdag. Da ble det jo selskap. Dama er sprek, vi må jogge for å holde følge når hun setter setter rullartoren i gir. Hun var kjempestolt over å få et brev fra Kongen. Tenk, hun har opplevd 2 verdenskriger og at bilen kom. Og flyet, det må vi ikke snakke om. Det synes hun er grusomt.  Hun er oppvokst på gård i Bamle og var gift med morfar i 77 år før han døde 98 år gammel for to år siden. Hun kan fortelle masse, når vi bare har tid nok. Desverre er vi ikke så flink til å besøke henne.

013

Så har Kaysa vært en tur på besøk igjen. Kristin som mammaen heter kjører sønn og kammerater på fotballtrening i mitt nærområde hver 14 dag. Og da kommer de en tur. Passer på å besøke oss den tiden guttene trener. Og det er jo kjekt, for Kristin holder kontakten med lapphundene i Stavern.  Hun fant ut at en av valpene til Belle sist har havnet hos en gammel skolevennine av henne. Og da var det jo et besøk der. Vi prøver jo  å holde kontakt med lappene i Larvik.

022

Prøvde å ta et utstillingsbilde av Kaysa. Ikke lett med en på 11 mnd.  Jeg har lyst til å stille henne for Kristin til sommeren hvis det blir utstilling i Sandefjord. Og Kristin er helt med.  Dette er en lapphund-eier som kan trives sammen med oss andre.  Får nok lure henne med på andre treff også.

010

Men det var jo leken som gjaldt for disse to.  De har det gøy sammen. Sist vi var hjemme hos Kaysa så ville ikke Charlie leke. Bare gå rundt å snuse og tygge på Kaysa`s bein. Hjemme hos seg selv er Charlie bare overlykkerlig over besøk og da skal det lekes.  Da er ikke gutten blitt så gammel.

Her om dagen, midt i arbeidstiden  så fikk jeg se en lys lappe i Tjølling. Og jeg stoppet og gikk ut av bilen. Måtte jo prate og kose med den lappen. Den kom fra Brevik og mammaen var Fjelldronningens Acita, pappaen var Mallalasses Dusty. Så jeg møtte på barnebarnet til Asca og Sissel!  Den var sååååå vakker, med masse pels. En skikkelig kosegutt med flott lynne. Ikke bjeffete, var i hundegård hele dagen mens de var på jobb. Ikke en lyd fra den. Jeg prøvde å fortelle dem om Kongsberg-utstillingen og Marnardal.  For de og i sær sønnen var interessert i å treffe andre lapper.  Alt dette resulterte i at jeg kom en time forsinket til en bruker. Men skitt….dette var jo mye moroere.  Jeg var bare sur for at jeg ikke hadde kamera med. Har jo det ofte med i bilen når jeg kjører på jobb.

005

Det er blitt mye mindre snø i Stavern og på stendene nå. Kommer til uten problemer så nå blir det stadig lenger turer for hundene der. Må benytte sjansen nå før det blir båndtvang. Sist møtte vi på en 8 år gammel toller-hanne. Det gikk kjempefint med Charlie. Slapp dem bare sammen og lot det stå til. Og det gikk fint. Selv om Aida var med. Trodde kanskje Charlie ville passet på venninen  sin. Men nei, bare tollern brummet litt så holdt han seg langt unna. Jeg har en myk mann har Heidi funnet ut. Blir skrekkslagen av rev, grevling og lammelukt, og holder seg unna hanner som brummer til han, MEN da må begge være løse.

Charlie har vært til den årlig vaksinen hos dyrlegen i dag. Full helsesjekk samtidig. Alt var bra. Selv øynene i forhold til allergien. Da slipper vi å begynne med sprøyter igjen. Han veier 14,1 kg nå. Det er en økning på 3 kg fra i fjor.  Dyrlegen fortalte at det var den 4 eller 5 lappen som hadde vært innom denne uka. Den er snart vanligere enn en collie her, sa hun.  Vet ikke om det var så bra, men for meg, GØY!

I skrivende stund snør det ute og jeg ble helt deppa når jeg så været i dag. Jeg trodde våren var kommet. For heller tenke på at i morgen har vi en hel arbeidsdag sammen med Herman og da er Charlie med meg på jobb. Det er noe å glede seg til!!!!!!!!!!

Lykke til, alle dere som skal til  Kongsberg!

Ha en super helg, alle sammen!!!!!!

14 kommentarer:

T :-) sa...

Så morsomt å stadig treffe på nye lapper da Nina :-) Og Charlie som dater både i "øst og vest" Heldig gutt det :-)

Så sprek mormor du har. Jammen rart å tenke på alt det hun har opplevd opp gjennom livet sitt og så store forandringer som har skjedd siden hun blei født. Ikke mange som får brev av kongen, klart hun er stolt :-)

God helg!

T :-) sa...

Glemte jo å kommentere vekta til Charlie. Lagt på seg 3 kg, det er jo glimrende. Så nå er ALT bare helt topp med gutten din :-)

Så fin du er på håret, mye mørkere enn første gang jeg traff deg.

Inger`s blogg sa...

Nydelig mormor!
Så gøy du får kontakt med andre lappiser, fine hunder.

Kjempe bra Charlie har kommet opp i "voksen" vekt!
Riktig god helg til dere to!

Gry Viola og Roxie sa...

Må si som Tove så sprek mormor du har!! Morro å høre på de gamle når de forteller om barndommen sin.
Helidige Charlie da som får treffe så mange hunder!!
Enig med deg at jeg ble kjempe deprimert i går når det kom snø igjen. Så snødde det litt til morran i dag åsså. Men nå skinner solen litt så jeg får håpe at den vinner denne kampen!! For nå vil jeg ha VÅR!!!!!
God helg til dere!!

Gry Viola og Roxie sa...

Glemte å si at du var kjempe fin på håret!!!

Lykkelige Kaysa sa...

Takk for hyggelig samvær for både hund og morsan i går. Fine bilder (synd halen hang og slang....:-)Ønsker dere en riktig fin helg. Klem fra Kristin og Kaysa.

Luna sa...

wow, sprek mormor ja! ikke alle som blir så gammel, og i tillegg være sprek og frisk :)
Dere er heldig som har så mange lapper rundt dere! her har det ikke hendt på leeeenge at jeg har møtt på noen, utenom arrangerte treff da :)
jeg ble også deppa når det kom snø etter den flotte vårstemninga.. men men - snart!! :)
God helg!

Luna sa...

ps - så søt charlie er, håper jeg får muligheten til å hilse på han en gang... :) skrekkslagen av rev og lammelukt, hi hi, søtt :)

Gry og Millis blogg sa...

Så utrolig nydelig mormor du har, og så utrolig godt hun holder seg!

Du og Charlie er herlig supersosiale! Kaysa var veldig fin:o) Skulle virkelig ønske jeg hadde dine nerver når det gjelder samvær med andre hunder. Du er tøff Nina!!!!

Så gøy at han har lagt på seg. Det er jo litt igjen til han blir en tjukkas-gutt, men han øker jo på:o)

Ha en strålende helg Nina, nå VIL vi har vår.....

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Det er jo bare så koselig når du deler alt dette med oss Nina :) Gratulerer så masse med mormor, hun ser skikkelig sprek ut. Tenk for en flott hannhund du har fått i løpet av det siste året! Det bare beviser hvor viktig det er å trene sammen med andre hunder i en klubb eller lignende. Synes du har gjort en fantasisk jobb der. Og tenk så morro for dere begge! Gleder meg virkelig på dine vegne :) Klem og god helg fra Lappedrømmen

Siss sa...

Tenk å bli 100 år!!!
Den bestemoren din holder seg godt.

Morro at gutten din stadig treffer nye lekekammerater,og at det fungerer. Skal se at han er blitt våksen nå. Lagt på seg har han også.
Kjempe bra:-)

God helg til deg.

Unknown sa...

Så sprek ei mormor! :D

..og så artig at du får treffe så mange lapphundar!

god helg! :D

Lappelykke sa...

For en imponerende mormor du har, for et privilegie det må ha vært å få følge samfunnets utvikling gjennom så skjellsettende endringer og kunne få ta del i familien og ha mulighet til å se alle vokse opp og utvikle seg:)

Morsomt at du møter så mange lapper; jeg syns det er en vanskelig ting dette med at det er en rase som øker i popularitet. På den ene siden så er det jo den beste rasen som fins og jeg vil ikke ha noen annen type. Såskjønner at folk for opp øynene for denne vakre hunden. Samtidig så vet man jo fra andre raser hvor ille det kan gå når en rase blir populær.

Så godt at alt gikk fint på helsesjekken, det er alltid en lettelse:)

Ha en fin uke!

Ville sa...

Fo en sprek mormor på hele 100 år:o) litt av noen gener du har arva fra mormor og morfaren din;o)))

Så gøy at du stadig vekk dumper oppi nye lapphund bekjenter. Høres ut som der er en fin gjeng i Larvik/Stavern område.

Charlie er så nydelig, vokser seg til og bli den karen:o)

Vakkert bilde fra Stavern!!