onsdag 16. mars 2011

Charlie, hva har du gjort?

025

Så var vi der igjen, noe må jo komme. Ser ut som jeg har en hund som oppsøker skader. Dette er ikke så alvorlig som det ser ut til. Bare myyyyye blod.

023

Charlie nektet å se på fotografen. Synes synd på seg selv. Her har vi akkurat skiftet bandasje. Han har klart å kutte en bit av tredeputa. Og det blødde grusomt mye. Jeg måtte løfte han inn i dusjen for å spyle han og se hva som var skjedd. For se det ann i morgen om det er nødvendig med dyrlege. Er det noen her med erfaring om en sånn kuttskade??? En bit på ca en 50 øring er kuttet halveis av. Så den er der ennå. Gror den på av seg selv igjen????  Har fått et tips om å smøre på alovera, så det skal jeg gjøre i morgen når jeg skifter bandasje igjen.

Marianne etterlyste hvor langt våren er kommet rundt hos folk. Her er noen bilder fra i kveld hos meg.

006

Her er gangstien vi går langline-tur på. Mye snø ennå.

010

Fra byggefeltet bort i gata. Der er det mere snø enn hos meg.

012

Postkasse-stativet lenger bort i gata. Tror det tar litt tid før våren kommer her. Lenger….

018

En stk. skadet hund på tur. Det går fint. Bare han får springe i langline så er skaden glemt. Og en potesokk…..skulle kanskje brukt to. Han surret litt til å begynne med.

En kjapp tilstandsrapport fra meg!

22 kommentarer:

Marianne sa...

Stakkars gutten da!! Jeg hadde tatt turen til dyrlegen. Oftest går det seg fint til..Men husker gamle mIra hadde en sånn skade..fikk det på skaren om vinteren..det tok sååå lang tid å få det til å gro..Hun rev det opp igjen hele tiden. Endte med at dyrlegen klippet av den løse fliken. Da groddde det faktsik bedre..Men da var jo sikkert den fliken allerede "dø"! Nå har jo du vært flink å bandasjere å ordne med en gang ;)

Huff, dere har jammen med mye snø dere og..men føles bedre å vite at flere er i samme båt da ;) Nå vil vi ha vår!!!

Nøve sa...

Stakkars Charliegutt!! Så rar når han nekter å se i kamera,da..
Jeg har ikke akkurat erfaring med slikt, men i og med at'n trår på foten nå, og du har både rensa og bandasjert, så vil jeg sove trygt i natt.. Du prøvde kanskje å klemme litt, for å kjenne om det kunne sitte noe der? Ikke så lett, for det er vel ømt uansett. Han er vel flink til å la bandasjen sitte på, han har jo vært igjennom litt av hvert før han der.
Oppdater oss i morgo tidlig!

SÅ MYE SNØ!!! Har ikke vært så mye her i hele vinter.

Nina og Bonnie sa...

Ja,såret er rent og fint så jeg ser det ann når jeg skifter på det i morgen. Tror ikke det sitter noe inn i der. Jeg har spylt resevæske rett inn i såret. Og det var ikke godt. Han må nok ha på potesokk når jeg er på jobb. Stoler ikke helt på han. :) Marianne, det er ikke så stor flik som står ut. Det er nok mer at kuttet går innover. Jeg satser på å sove godt i natt. :)))))

Marianne sa...

Ja dette går bra Nina..Du er jo skikkelig god på sånt du ;) Godt å høre at det ikke er så ille da..Da gror det seg nok snart til igjen..God bedring til,Charlie!

Siss sa...

På en slik skade ville jeg tatt en tur til dyrleggen.Det er et litt vansklig sted på hunden. Han belaster jo foten hele tiden, og som Marianne skriver det er et sted som tar lang tid før det gror.
Jeg fikk infeksjon i en slik skade for mange år siden.
God bedring til Charlie:-)

Tove sa...

Staaaakkaaaar gutten. Du er jo reine dyrlegen Nina :-)

Håper det går bra.

Lappelykke sa...

Stakar Charlie, så godt at han ikke plages med foten. Men jeg hadde tatt en tur til dyrlegen for å være på den sikre siden.

Det ser ut til at våren lar vente på seg hos dere, her smelter snøen unna i slik en fart at det nesten kan ses med det blotte øyet!

Håper det tar seg opp hos dere og at våren lurer rundt et lite hjørne:)

Ville sa...

Du har fått mange gode tips allerede Nina og jeg har bank i bordet ingen erfaringen på det område.
Jeg blir så imponert over hvordan du takler sånne skader. Tror jeg hadde blitt litt hysterisk og kjørt til dyrlegen.
Charlie er jo stelt og bandasjert etter alle kunstens regler.

Ha er jo så søt, der han "depper" etter sårstellet.
Alovera er jo supert, vi bruker også jod og en penselin salve alt ettersom hvordan sår og hud er. Virker huden rød rundt et sår bruker vi jod, er det fare for infeksjon velger vi penselin salve.

Sink salve bruker vi mye på sykehuset, rund sårkanten, IKKE i selve såret. Sink har en utrolig effekt til å få sår til å gro.

Det var mye snø hos dere, forstår godt at dere er lei av snø med den mengden, her er våren i full anmarsj:o))

Unknown sa...

Uffdå, stakkar Charlie! Eg syns du har vore flink å stelt såret og bandasjert han! No veit eg jo ikkje heilt korleis såret ser ut, men om det ikkje er så frykteleg stort/djupt så vil eg tru at det gror fint av seg sjølv med dagleg rensing med klorhexidin. Men det kan jo sjølvsagt vere greitt å ta ein tur til dyrlegen berre for å vere på den sikre sida også!

Heino hadde eit sår ein gong som eg fekk ein dæsj med sånn gelè på som stivnar etter kvart - slik som inneheld næring så såret får gro, og som samstundes hindrar i at rusk og rask kjem inn i såret (ein slepp faktisk å sy, for det ligg oppå som eit "plaster"). Då hadde han hatt såret i ca. ei veke, og ting gjekk sakte, men etter at han fekk på den der geleen så grodde det kjempefort og vart MYKJE bedre berre over natta! Kanskje du skulle spurd dyrlegen om du kan få på sånn, sidan Charlie har sår på eit område på kroppen som vert belasta heile tida, så det kan jo hende at det ikkje får skikkeleg fred til å gro ordentleg.

Nina og Bonnie sa...

Har snakket med dyreklinikken nå. Vi skal ned der kl.1045!

Hanne sa...

Huffda, Charlie!! Ikke godt med kutt i poten. Selv om du trasker tappert videre med bandasje og potesokk... Flinke gutten!!

Jeg ville nok latt dyrlegen ta en titt for sikkerhets skyld. (Men akkurat med kutt og blod er jeg nok mer pysete enn deg, Nina.)

Ser ut som vinteren sitter godt fast hos dere også. Her går det fremover, men fortsatt mye snø, ja!

Bienna sender varme nuss på snuta, og jeg en skikkelig god-bedring-klem!! Vi håper du blir fort bra igjen!

Gry Viola og Roxie sa...

Uff a meg da Chalrie gutten!! Godt at du har ei flink matmor som renser såret med en gang!!
Håper det går greit hos dyrlegen!!
Roxie og Jackie sender masse susser til Charlie gutten!!
God bedring!!

Dere har masse snø ennå dere åsså! Her så er det åsså masse snø ennå!! I går så kjørte de opp skiløypene her! Det må være siste gang for denna sesongen!!!

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Godt å høre at du dro til dyrlegen, kutt i tredeputene er noe dritt, men flott at du renset godt og tok på sokk :) Er spent på hva dyrlegen gjorde og sa. Den gelen Kristina skrev om lød interessant! hva heter den Kristina? Lykke til godgutten :9

Nina og Bonnie sa...

Sitter og venter nå. Var med på å dope Charlie så dro jeg hjem. Det var større enn jeg trodde og må syes. Så nå satser jeg på at alt blir bra unntatt lommeboka, hih.

Nøve sa...

Skal hilse fra Nalle. Han syns Charlie har blitt en skikkelig kuul fyr! (Tør å være hos dyrlegen uten mamma'n sin og alt...det hadde nemlig ikke Nalle turt ;)

Unknown sa...

Sidsel: gelen heiter sentrX. Det er ei sånn sprayflaske med gele. Trur den kosta ganske mykje (trur det var rundt 4-500kr), så eg tok berre imot ein "testdose" på Heino sitt vesle sår, og sidan veterinæren vår er venninna mi så fekk eg lov til det ;) Men det kan jo vere greitt å kjøpe ei slik dersom hunden har fått eit stygt og djupt sår! her er forresten ein pdf-fil eg fann på produktet: http://www.aptuspet.com/files/aptus/brochurer%20DK/SentrX_Pet_LQ.pdf

Nina og Bonnie sa...

Charlie er hentet. Litt trøtt ennå, men han var lykkelig. På forsikringspapirene sto det, 1x2 cm kutt. Så det ble limimg og to sting. Smertetillende og antibiotika. Ikke turer før såret er grodd. Yessssss, dette skal bli gøy!!!!!!!

Gry og Millis blogg sa...

Lille, rare Charlie:o) Nå er han i allefall tatt godt hånd om Nina, og har fått sting i den lille poten sin.

Tenker dette blir verst for mor, som må holde gutten i ro en stund....

Nuss på nesa til Charlie, og klem til deg!

Gry Viola og Roxie sa...

God bedring til Charlie gutten! Godt at du dro til dyrlegen og at de fikk fixet det. Blir nok noen dager med ro og masse kos!!
Masse nusser til Charlie fra Roxie og Jackie!!

Ville sa...

Jeg var spendt på utfallet, stakkars Charlie. Så bra at du gikk til dyrlegen med ham, det er veldig vanskelig å vurdere sånt selv.

Vi får synes synd på hverandre isammen, jeg med en ny gips som jeg fikk idag, de finner ingen brudd, så jeg skal til MR. Jeg kan i det minste forstå hvorfor jeg har den hersens gipsen som var min store stolthet for et par dager siden.
Charlie derimot, hvordan foklare han at han må være iro:o/
Nuss på nesa fra Ville også:o)

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Godt du fikk lappet det sammen Nina, nå føler jeg virkelig med dere begge, det er en prøvelse for begge to. Men må man så må man, og det går nok bedre enn du tror. Hunder venner seg faktisk fort til at det ikke er noe tur på gang, så regner med at han skjønner tegninga i løpet av 3 dager. Lykke til, og klem til begge.

Nøve sa...

Hvordan har denne dagen gått? Du må oppdatere oss nå ;o)
Håper du er frisk sjøl også!