torsdag 2. september 2010

Litt forskjellig….

Som de fleste av dere har fått med dere, så har Charlie hatt kennelhoste. Det startet brått på tirsdag kveld. Han prøvde å gjemme seg inn i kroker og sto der å hostet. Og hostet til han brakk seg. Så gikk han å la seg og så begynte det igjen. På jakt etter en ny krok og hoste. Sånn gikk det stort sett hele natten og når jeg dro på jobb så ringte jeg dyrlegen. Fikk beskjed om å komme med han hvis det ble verre. Allså, ingen pauser i mellom hosteanfalla. Så ille ble det heldigvis aldri. Han har ikke trengt medisiner og det varte bare en dag. Så det tyder på at han tar til seg vaksinen godt og at det var den rette typen virus som han fikk. Kennelhoste er nemlig 3 forskjellige virus og ikke alltid at vaksinen treffer den rette. Smitten har han fått på kurs og det tar fra 5-10 dager før den bryter ut med hosteanfall. Og den varer fra 1 til 7++++ dager.  Den smitter ved dråpesmitte og ligner veldig på vår influensa. Og derfor behandling etter det. Kun hostedempende og evt. antibiotika vis det utvikler seg til luftveisinnfeksjon. Vel, det var litt opplysning. Har lært mye nå. Men nå er alt over og Charlie er like god igjen.

071

Så når Charlie er i form igjen så tar vi en tur på kyststien i Stavern. Har vært der med Heidi og Aida noen ganger nå. Det er fint der nå som hyttefolket har reist hjem for sesongen. Unntagen i helgene, da holder vi oss vekk. Der kan Aida og Charlie springe alt de orker.

031

Ikke det beste bildet, tatt midt i solen, men dere får en ide om hvor fint de har det.

066

Et litt bedre bilde av radarparet.

084

På vei til bilen, “kommer du ikke snart, mamma?”.  Charlie er flink og venter. Han kan når han vil.

Ellers går det bare bra her, helse og jobb. Nå har jeg blitt tilbydt en annen stilling. Jeg skal fortsatt jobbe som jeg gjør med de samme brukerne, men jeg skal også jobbe hver tredje helg inne i pleien. Jeg har takket ja, for det er en sikrere stilling og jeg står friere til å velge hvor jeg vil jobbe.

Tilslutt litt selvskryt. Jeg har vurdert dette lenge om jeg ville fortelle det. Men her kommer det. Et av bildene mine har vært i lokalavisen her i Larvik. Jeg tok et bildet tidlig i sommer og av hunder som vanlig. Eieren til den ene hunden synes bildet var så bra at han ville sende det til avisen. Jeg fikk vite det etter det var gjort, men han brukte navnet mitt så greit nok. Jeg var litt stolt av at noen synes bilde mitt var så bra, men samtidig litt flau. Jeg synes jo ikke det var så bra at det var verdt å sette i avisen. Men avisa trykket det jo. Så nå kan dere si hva dere mener om det. Og vær ÆRLIG.

052

Det er ikke lett å fange to Whippeter i farta, men eieren av Tea, den blå whippeten synes bilde var flott. Plassen og bakgrunnen var ikke den beste. Skulle hatt dem på en grønn slette i steden.

Men dette lille innlegget så ønsker jeg dere alle en riktig god helg! :o)

 

17 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

God helg til dere åsså!!
Bildet var jo kjempe flått!!

Bra at Charlie er bra igjen da!! Så heldig dere er som skal til Stavern og gå på kyststien. Lenge siden vi har gjort. Det er så fint der!

Nøve sa...

Topp bilde, Nina - men det av Charlie og Aida var om mulig enda bedre!!!
Gutten er tydeligvis frisk som en fisk,han :)

Tydelig at du har blitt vel mottatt på jobben, når du blir headhunta til en enda bedre stilling! Det kjenns sikkert godt å få slike bekreftelser :)

HA EI RIKTIG GOD HELG!

snorredimma sa...

kjempe-fint at Charlie er braigjen- og nå har du lært meg litt om kennelhoste, også!

Som jeg sa til deg, du skal være stolt av bildet ditt som ble trykket i blad - det er da ikke noe å være flau over! Bildet er jo knall-fint!!!!!!

Så bra at du har fått tilbud om en bedre stilling..større?? - hjelper det å ha noe fast, litt mer forutsigbart, kanskje...

Ha en riktig fin helg, Nina!

snorredimma sa...

Vet du, Nøve - der er jeg helt enig med deg....Charlie og Aida er et super-bilde!

Caroline sa...

Bildet var jo bra, veldig morsomt :) Så bra Charlie er blitt bra igjen da!
Så ut som en hærlig tur!

Hanne sa...

Godt at Charlie er frisk og rask igjen!! Kennelhoste hadde nok vært en mer dramatisk affære uten vaksinen, ja!

Så fint at det ordner seg for deg på alle måter i arbeidslivet!! Kunne ønske jeg kunne si det samme - jeg er møkkalei for tiden...

Så gøy å få bilde i avisa!! Supert bilde, men enig med Nøve; det av Charlie og Aida på kyststien var knallfint!! Bildet til avisen er litt uskarpt, mens det andre sitter som et skudd!! Gratulerer uansett!!! MORO!!

Gry og Millis blogg sa...

Nå er jeg glad for at Charlie-gutten er frisk (og tydeligvis rask;o) igjen. Ikke gøy når de blir syke, men kennelhosten på Sissels hunder avdramatiserte den sykdommen masse for meg.

Jeg synes du tar flotte bilder, men må si meg enig med de andre her. Bildet av Charlie og Aida hadde fortjent litt spalteplass det også:o)

Så spennende med en annen slags stilling. Hva betyr det at du jobber inne i pleien egentlig?

Ha en flott helg Nina.

Nina og Bonnie sa...

Det var derfor jeg ikke brukte det bildet til fotoskolen. Jeg synes også hundene var litt uskarpe. Takk for kommentarene på den.

Gry, inne i pleien betyr at jeg skal jobbe på avdelingen med menneskene som bor det. Opp om morgenen, mat og sosialt. Mer person og ikke vasking. Det var en stilling som er mer "fast" enn den jeg har og da var det en helg hver 3 uke som høre til den stillingen. Ellers så blir det ingen forandring. Kanskje kjedelig med den helgen, men det er vist veldig koselig å jobbe helger der. Og så skal jeg jobbe på "gamle" jobben neste fredag. Skal bli koselig.

Irén sa...

Så godt å høre at Charlie er bra igjen! Ikke kjekt når noen er syke nei.

Du er knallflink til å ta bilder, Nina! Så artig at bildet ditt er publisert da ;-) Stilig og artig bilde! Men blinkskuddet av Aida og Charlie er i en klasse for seg :-)

Grattis med ny stilling! Det er fart over karrieren din skjønner jeg :-)

Riktig god helg!

Ville sa...

Før jeg glemmer det, siden din er blitt kjempefin:o)))

Gøy med sånne ting som at hundeeieren var så takknemlig og stolt av et godt bilde av hundene sine:o)))

Er enig med de andre, det av Charlie og Aida er rå fint, du er/blir en mester på ifarta bilder:o)))

Godt at Charlie gutten er frisk igjen!!!
Gralla med ny jobb..headhunta, ikke værst det:o)))

Jeg har jo gått deler av Kyststien jeg også i sommer, forsto at den er jo superlang. Vi gikk fordetmeste et stykke som var inne i skogen, er ikke altid lett når en ikke er lokalkjent. Hadde jo helst lyst å gå et sånn fint sted som dere var på, ser ut som de storkoser Aida og Charlie:o)))

Ha en fin helg:o)))

T :-) sa...

Godt å høre at Charlie er helt frisk igjen :-) Syns du kan sende inn mange av bildene dine jeg. Det som sto i ØP er jo bare stilig!! Ellers så sier jeg som de andre at det bilde av Charlie og Aida er flott og så liker jeg nå det på FB som heter hjelp 2 w etter meg, veldig godt også jeg da.

Så flott at du har fott tilbud om mere jobb. Mener du at du beholder den du har og får 3. hver helg i tillegg? Her må det inn med teskje... :-/ Kom på at du jublet over at endelig aldri mere jobb i helger... ;-) Håper du jobber de samme helgene som meg da. Jeg jobber jo også 3. hver helg, denne helgen bl.a

Nina og Bonnie sa...

Ja, Tove, jeg jublet jo over å ikke jobbe lørdager mer, men for å få den faste stillingen så ble det sånn. Vet ikke helt ennå. Har jo ikke prøvde meg. Og ja, hver 3 helg i tillegg til det jeg har nå. Det betyr også at jeg beholder fridager midt i uka.

Berit; dere har gått starten på kyststien. Den går mye i skogen i mellom leieren. Vi kjører ut forbi Stavern og parkerer der. Da kommer vi rett på strendene og svalberga.

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Ei dame med fart i må jo bare bli rågod på fartsfylte bilder og! Flotters Nina! Og så fint at Charlie ble bra så fort! :)

Elses og Goyas blogg sa...

Herlige bilder! Kennelhoste virker skummelt. Bør man vaksinere mot det hvert år tror du?

Dixie sa...

Så kjekt at Charlie ble kvitt kenneholsten så raskt! :D Dixie hadde også kennelhoste en gang for ganske lenge siden, og den virket nok ikke vaksinen hennes så godt på, for den varte i flere dager...

Det ser ut som Charlie og Aida koser seg veeeldig sammen! :D

Lappelykke sa...

Ille med kennelhosten, men takk for at du delte hva du hadde lært. Glad for at han er bra igjen!

Bilde var kjempefint, all grunn til å være stolt av det - selvskryt er vel noe av det vanskeligste man gjør, men det er kanskje også det viktigste?

håper dere hadde en fin helg!

Elin og Banjo sa...

Gratulerer Nina!! :-)..med bildet i avisen!!..Jeg synes det er fart og fres( noe jeg liker da) over dette bildet.Og som jeg selv synes er vanskelig å ta...Favoritten er det med den blå himmelbakgrunnen:-).Stemingen er kanon,og er det ikke det vi alle legger merke til først?...Det går opp og frem i jobben din,flott!!..Fint du la ut infoen ang kennelhosten,at det var flere varianter( som vår influensa)