torsdag 27. august 2009

ALLERGIVAKSINE!

Da var den endelig her. Charlie sin vaksine, direkte fra Sveits. Og gjett om jeg gruet meg for å lære å sette sprøyta på han selv.

009

Her klargjør dyrepleieren papirene og sprøyta, så er det min tur. Den huden var faktisk mye tykkere enn jeg hadde regnet med. Det ser jo så lett og greit ut når de gjøre det. Men jeg måtte trykke godt til for å få den inn.

010  Han overlevde…..

Men det gikk på et vis og nå er det en sprøyte hver tredje dag, 4 ganger, så hver 4 dag, 3 ganger , og hver 5 dag og så videre. Dere skjønner den. Etter den 84 dagen er det en gang i måneden. Middelet skal økes med 0,05 ml. hver gang opp til 1,00 ml. Det er den faste dosen han skal har resten av livet. Dette kalles immunterapi. Eller vaksine som jeg synes er greit å si. Lørdag er neste sprøyte og da hjemme og alene om det. Det kan bli spennende. Og samtidig veide jeg gutten, og jeg ble glad. Han har lagt på seg 1,1 kg. Nå er det bare at det kommer litt pels igjen så ser han ikke så puslete ut heller.

008

Fra turen på søndag. Det er noen flotte hester på Damgården vi møtte på.

014

Litt skeptisk her. Tørr-tørr ikke. Tørr-tørr ikke…..

016TØRR, men klar til å stikke. Kanskje han vil spise meg opp…..

009 Jeg overlevde, puh… Klar for nye utfordringer.  

021

Er du ikke glad i meg, eller??? Jeg elsker deg!

Tilslutt et bilde av gullguttene i mitt liv. William er blitt så stor at han har begynt å ta igjen med Charlie. Liker ikke den slikkingen i ansiktet.

Ha en fin helg alle sammen!

31 kommentarer:

Nøve sa...

Tøffe Charlie - han ser jo ikke det minste redd ut oppå bordet! (Nalle er vettaskremt ved synet av inngangsdøra til veterinærene...) Du får litt av en jobb med sprøyter, men det høres ut til at du takler det fint. Da er det bare å håpe det hjelper!! Det koster sikert flesk, det der.

Syns Charlie er så tøff i kløven sin :o)

Nina og Bonnie sa...

Charlie finnes ikke redd for dyrlegen. Han bjeffer(som vanlig)full av iver når vi stopper bilen og helt inn. Da er det slutt for da er han lissom framme. Koster endel ja. Men hvis det er som de lover så hvorfor ikke. Noe får jeg igjen på forsikringen. Hvordan jeg takler sprøytene uten assistanse får vi se på lørdag. Da er det den neste.

Og ja, Charlie elsker kløven sin. Når jeg finner fram den da vet han vi skal på tur, ikke bare gatelangs, men en skikkelig tur. Da er det noen piruetter i gangen, har ikke tid til å stå stille når jeg skal ta på båndet.

Gry og Millis blogg sa...

Det var det første jeg tenkte også, at Charlie ser helt avslappet ut hos dyrlegen. Så deilig Nina, for han har jo vært der noen ganger. Med allergien og øyet sitt bl.a. Han er flink han lille "tantegutten" min:o)))

Klart du klarer å sette den sprøyta selv, du kunne jo vært bonde (vet jeg - for det har jeg sett), da blir det easy match å sette ei sprøyte tror jeg. Jeg har også en teori på at det ikke er så lurt å dille for mye med det. Sett den og ferdig liksom, ellers så forstår den lille smartingen at du gruer deg....;o)

Så gøy at han er så flink til å gå med kløv!! Han ser jo skikkelig barsk ut der han går. Har du noe i den enda?

Nina sa...

Jo da, jeg har planer om å bare sette meg på gulvet med han og sette den. Fort og galt... eller...
Satser på det går greit.

I kløven bærer han vannet, 2 vannflasker, en på hver side og bilnøkler og div. småting. Er vel et par kilo tilsammen tror jeg. Men det går lett, han hopper og spretter med den.

Gry Viola og Roxie sa...

Så flink Charlie er hos dyrlegen! Går kjempe bra å sette sprøyten selv!! Etter som Gry sier så er jo du kjempe flink til sånt!!

Fin Charlie er med kløven!! Likte veldig godt de bildene der han er sammen med hestene! Tøffen snuser jo fint på hesten!! Så til slutt det fine bilde av de søte guttene!

Marianne sa...

Så tøff du er Nina....det blir jammen med litt av en jobb med de sprøytene fremover...Men godt visst Charlie får det bedre da...Lykke til med "vaksine" prosjektet ditt...

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Dette ordner du så fint Nina :) Lykke til. Og så fin han er hos dyrlegen, trygg og rolig. Kløv har du også fått! Rolf har akkurat begynt på Nybegynnerkurs med Arja, jeg overtar når han er ferdig, og tar appellmerkekurset. Blir spennende, for jeg har jo ikke trent henne annet enn innetrening sitt dekk bli og kom.
+ litt til. Du skal ikke slenge deg med da du da????? I sept. begynner det.

Nina og Bonnie sa...

Tror ikke Charlie har noe av det inne som skal til for et appelmerkekurs. Jeg sliter med kontakt når det er andre hunder tilstede. Husk på jeg har en klovn av en hund som gjerne går på to for å få det han vil.

Anne-Liss sa...

Så flott at Charlie ikke har blitt skremt av alle veterinærbesøkene.
Det går nok greit med sprøyta, lurt å ikke gjør så mye av det bare trå til og bli ferdig før han forstår hva som skjer.

Skikkelig barsk med kløv !!

T :-) sa...

Der var dere jo :-)

Veldig mange sprøytestikk framover ja, men dette fikser dere så fint som bare det :-)

God helg!

Irén sa...

Vet du, jeg er helt imponert jeg. Ikke bare, bare å sette sprøyter! Charlie har verdens beste matmor, ingen tvil!

Jammen meg er Charlie-gutten flink også da. Hadde aldri i verden kunnet ta bilde av Balder hos dyrlegen. Har mer enn nok med å holde ham i ro på bordet. Han er IKKE glad i de der folka som driver og stikker ham bak!

Lykke til med vaksineringsprosjektet :-)

marina sa...

Vad duktiga ni är !!! Lycka till !

Ville sa...

Tøffe Charlie både hos dyrlegen og ikke minst med kløven, så herlig han høres ut, ivrig og glad når kløven kommer frem:o)))

Du er neeesten like tøff Nina, som setter sprøyte selv, imponerende!!!

Hege og Tussi sa...

Charlie- du er skikkelig tøff! Og det er mammaen din også!
nuss fra TussiLussi

Dixie sa...

Så kjekt at dere har fått vaksinen! Håper den virker som den skal, slik at Charlie slipper å plages mer med allergien! Det blir nok mye arbeid å sette alle sprøytene, men det går helt sikkert fint!

Charlie var veldig fin i kløven sin! Også så flink med hestene! :)

Christian og hundene sa...

Håper vaksina virker som den skal ja...

Kløven var kul;-)

Nina og Bonnie sa...

Ja,satser på at dette virker som det skal. Snakket med dyrepleieren, hun har en hund med forallergi. MYE verre å ha, sa hun. Da var det mye mer kløing over hele kroppen og pels som blir biti av. Hun prøvde også vaksine, men begynte for sent. Charlie har jo kun øynene som renner inn i mellom. Så vi satser på at vi har begynt tidlig nok. De sier at den skal vise sin virkning etter 2 mnd.

Og takk til dere alle som synes jeg er tøff som skal sette sprøytene selv. Men må en,så må en. Kan ikke springe til dyrlegen så ofte.De skal jo settes ganske ofte den først tiden. Tror nok de fleste av dere hadde gjort det samme for hunden. Jeg føler meg ikke så veldig tøff nå, skal jo sette neste sprøyte i morgen.

Gry og Millis blogg sa...

Kjære Nina, etter å ha sett deg fylle opp sprøyte etter sprøyte med kalkoppløsning til Frida, så er jeg HELT SIKKER PÅ at du fikser dette!!!!!!!!!!!!!!! Skal du sette under huden eller i muskulært?

Ragnhild B. sa...

Stakkars både deg og Charlie,- det høres ut som en krevende kur. Men dere blir vel drevne begge to. Hvis Charlie blir kvitt plagene sine, er det jo bryet verdt. Husstøv er ikke lett å holde unna (syns hvertfall ikke jeg;o))Lykke til videre,- dere er vel noen tøffinger!

Nina og Bonnie sa...

Gry, det er bare under huden. Hadde det vært muskulært så tror jeg dyrlegen måtte gjøre det. Jeg setter det i nakkenskinnet.

Inger`s blogg sa...

Du verden så fint Charlie tar det hos veterinæren.

Lykke til med sprøyter og vakssine!

Kløven er vist gøy å ha på, ja de hunder liker å bli brukt til noe.

Tove sa...

Åssen gikk det i går Nina? Trygge og gode Charlie stolte 100 % på at matmor ikke gjør han noe vondt, ikke sant? Og du greide helt sikkert brasene så lett som bare det :-)

Jeg er på nett via laptop + mobil, alt for treigt!!

Nina og Bonnie sa...

Det gikk faktisk lettere hjemme uten andre. Han er så snill! Og jeg fikk nok et bedre tak i nakkeskinnet. Nå er jeg dreven,hahaha.

Vi får mailes når du er på jobb.

Nøve sa...

Flinke Nina!! Du gjorde det fort og gæli,liksom? Han merka ikke om du var litt stressa - for det var du vel???


Jeg får fortsatt ikke melding når innlegg blir kommentert, irriterende...

snorredimma sa...

Det der kommer du til å fikse som en drøm - snart setter du sprøyter i blinde...:-) Men det er vel litt pes i innkjøringsfasen, vil jeg tro...

Charlie er nå en flink gutt hos dyrlegen da - det er deilig når dem er så uredde....alt går liksom så mye lettere, da.

kløv er kjekt - har til gode å sette på Dimma og Snorre sånn stas....Høst-ferien på fjellet, kanskje....

Ville sa...

Hei Nina, jeg var litt spendt på hvordan det har gått med sprøytestikkinga. Leste nettopp en kommentar fra deg, det gikk over all forventing forstår jeg, lettere å gjøre det uten at så mange "hang" over deg, så bra!!!

Nina og Bonnie sa...

Jo da, Berit, dette går fint. Han fikk en i går også. Men nå er det så lite av gangen at det går fort å sprøyte det inn. Kanskje verre den dagen vi er opp i 1 ml. Skal prøve og få søstra eller noe andre i familien til å ta et bilde av det. KANSKJE!!!!! For ikke å snakke om våre sykkelturer. Det må være et syn. Ha-ha...

Gry Viola og Roxie sa...

Hei Charlie!! Så flink mamman din er som setter sprøyte på deg så slipper du jo til dyrlegen!! (jeg synes det er litt gøy jeg for da får jeg alltid noen go biter av legen) Er det vondt å få sånn sprøyte?
Suss på nesa til Charlie fra Roxie!!

Nina og Bonnie sa...

Hei lillesøster.
Setter de sprøyter på meg???? Det har jeg ikke merket noe til. Det må være da jeg får så mye godt. Bruker aldri å få noe godt uten å gjøre noe. Ah, nå vet jeg det.
Nuss fra Charlie.

Gry Viola og Roxie sa...

Hei igjen Charlie!! Hadde vært kult om dere ble med på lapphund treffe i Svelvik 19 sep.
Er lenge siden jeg har hilst orntlig på brodern!!
Nuss fra lille søster (halv) Roxie!!

Ville sa...

Ja Nina, noen bilder fra sykkelturene deres:o) så får vi ser hvor flinke dere er;o)