onsdag 11. februar 2009

Hverdagen!

 

Hva skjer nå om dagen? Jo, fagfolka har inntatt badet i leiligheten. Rørlegger, snekker, flislegger og elektriker. Nå jobbes det på spreng, de jobber på anbud og da går det unna. Jeg får jo ikke gjort noe så lenge de holder på for de roter noe forferdelig og bruker soverommet til verksted og lager. Greit nok, mere tid til Charlie.

Men det er ikke lett å komme fram med all snøen nå. Etter finanskrisa har jeg plutselig to dager fri i uka isteden for en. Og det er det en som setter pris på. Charlie er blitt en mer oppmerksom og konsentrert gutt. Kan ha noe med innkallingstreningen vår å gjør også. Det går forresten veldig bra. Og da blir det jo litt mere trening også. Når jeg ser hvor ivrig han er, blir det veldig gøy å trene. Kveldsturen vår med langline er blitt treningstur. Da begynner han turen med  å gå pent ved siden av for å sjekke, går jeg pent nå? Har du godbitene med? Så får han skryt og en godbit for å få “fri”kommandoen. Da er det full fress framover for å blir ropt inn og innkassere godbit igjen. På slutten av turen er han enten sulten eller mettet av å springe og snuse og går pent vedsiden av og setter seg kjapt når jeg stopper. Da trener vi litt “sitt og bli” og innkalling fra sitt og ligg. Og sitte bamse og danse. Alt ute i veien og folk som kjører forbi tror sikkert det har tippa for meg. Så den lille tisse-turen vår på 10 min. er blitt til ca 30-45 min. Og har jeg fri tar vi en ekstra trening på dagtid. Mest for han er så ivrig og lærevillig, også for jeg har litt problemer med å leke med Charlie. Vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det med en haug snø og uten leke.

Det har vært stille for bjeffing nå. Og det med tispa med løperstid tror jeg at jeg løste greit med aktivitetsleker. Når kvelden kom og han begynte å pipe, dro jeg fram det jeg hadde av aktivitetsleker og fylte dem opp. Så fikk han bruke tiden på det isteden for å tenke på tispa. Da ble det slutt på maset. Og bjeffingen har jeg en mistanke er kjedsomhet. Tror han kjeder seg fort. Han bjeffer jo ikke når det kommer noen. Han må nok bare lære at det kan være kjedelig å være ute også. Valpenykker!

Så til slutt vil jeg bare si at jeg lever på Tjøme-treffet ennå. Er stadig innom alle bloggene for å se bilder.

003

Ruller seg i snøen, det er godt!

052

Det er masse snø!

026

Men snø er jo gøy!

015

Sjekk blikket!

059

Fortsatt “i farta”!

014

Nå kommer jeg!

18 kommentarer:

Marianne sa...

Så flinke dere er til å trene, men det er jo når hunden begynner å bli lydig og lydhør at treningen faktisk blir moro..Så kos dere videre. Er jo kjekt å ha en ekstra fri dag tenker jeg, bare det ikke går for mye ut over lommeboken...

T :-) sa...

Ja "aldri så galt at det ikke er godt for noe", er det noe som heter.
Så flott at treningen går så bra. Charlie kommer nok til å bli supergod på innkalling. Er han et "matvrak" eller veldig glad i godbiter?
Snøen setter sine begrensninger, men det er nå fint også da :-)

Anonym sa...

Så flink du er Nina!!! Høres ut som Charlie liker treningen også. Jeg tenkte det samme som deg; kanskje han kjeder seg og "ber" om å bli aktivisert/trent. Lure triks ift. løpetispa som fristet også. Få noe annent å tenke på...

Flotte bilder!!! Charlie var jo sjarmerende til tusen!! Prøver stadig å overbevise Thea om at det er bedre med en lys lapp enn en "japse". Får se om det synker inn....

Nina og Bonnie sa...

Charlie er veldig glad i godbiter, men de skal være ferske, ikke noe tørka levebiter eller lignende.

Lommeboka merker nok at det blir mindre jobbing, men jeg klarer meg. Har jo gått med på det frivillig. Da for at vi slapp å miste en kollega.

Anonym sa...

Så utrolig flinke dere er Nina. Også må det føles veldig godt at du ser at noe DU gjør hjelper på bjeffinga til go'gutten! Da får man både motivasjon og selvtillit til å fortsette. Kjempegøy å lese at han er så glad i å trene med deg! Åh, det er så innmari gøy når ting funker, og det høres det ut som om det gjør med deg og Charlie nå. Da får heller naboene tro at det har tippa litt for deg;o)

Flotte bilder Nina, du ser snøen spruter rundt glade, glade Charlie.

Klem fra oss

snorredimma sa...

Jøsses så flinke dere er - trener og står på i kulda, gett... Charlie er nok i sitt ess nå som du vier han såå mye oppmerksomhet - og han blir nok veldig lydig etter hvert, ja. Der har JEG litt å ta igjen...
Vi trener ikke så mye - men vi koser oss i snø'n og kulda, for så fint har vi ikke hatt det på mange, mange år. Derfor drøya jeg fjellturen. Hytta er jo der....
Charlie ser så herlig ut der han springer i snø'n og viser hele verden at han koser seg!

Nina og Bonnie sa...

Det er kaldt nå, ja. Skal ut en tur nå, -12 grader her i dag og solen står høyt på himmelen. Skulle tro den varmet litt. Orker ikke å være så lenge ute av gangen. Får skikkelig neglsprekk og må jo ha med kamera. Det er jo ny konkurranse. Moro!!!

Hanne: Tror(arrester meg gjerne) den japanske er en mye skarpere rase, kan lettere små-snerre og mere sjefete. Har en i familen, ikke mye kontakt med dem, men hører stadig om hunden, kan jo være forskjell på hundene der også.

Marianne sa...

Enig med nina jeg hanne...japser er gneldrete og snapper litt..ihvertfall de jeg har truffet på.

Her er det 17 minus og strålende sol i dag..snøen knirker så fint under skoen..skal ut å ta flere i farta bilder av hundene. Det er såå gøy!

Anonym sa...

Det var kaldt, her er det "bare" 3 minus - men noen vanvittige snømengder!! Det stopper aldri å snø, og no har vi problemer med å få vekk alt..Det er veldig fint, og luna kooooser seg, men det gir noen praktiske problemer.. i dag kom jeg meg ikke opp bakken her, og rakk derfor ikke å komme meg i stallen og å være indianer på hest i skogen for barnehagen..! :(( kjempekjipt. (bilen står borti her i en snøhaug, og der står den til ronny kommer hjem..) så no har jeg "hjemmedag" til i ettermiddag, har vaska gulv, og luna har lekt seg masse med Balto..
Er ikke alle små hunder litt sånn forresten?? kommer kanskje litt an på eieren også..?

Anonym sa...

Værrapport ;-) -25 grader på morgenen, men bare 15 kalde midt på dagen idag. Det beit godt i kinna da jeg gikk tur i gårkveld. Men ellers er det jo bare å kle på seg. Verre er det at det er kaldt hos grisene og fare for at vannet fryser hos dem. Det er krise! Og takk og lov for at snøen ligger og luner før kulda satte inn. Det blir vel mildere snart...

Flotte bilder Nina, glemte det i stad.

Dixie sa...

Dere er jammen flinke til å trene! :) Og så er det jo ekstra kjekt når det går så fint! Her synes jeg det er iskaldt, men det er bare ca. -3 her også... Det snør ikke så mye lenger, men snøen som allerede har kommet holder seg i hvert fall med denne temperaturen! :)

Anonym sa...

Det må føles herlig å komme igang med trening igjen! Charlie (og du) er jo så flinke! Lappene ivrer veldig etter å bruke hue, har jeg følelsen av, det er først da de slapper skikkelig av etterpå. Så DET hjelper nok godt mot bjeldring og kjedsomhet,ja..jeg MÅ skjerpe meg..
Flotte bilder av en fornøyd Charlie :o)))

Kaldt her også, mellom 15 og 20 hele dagen. Det irriterer meg veldig at det står så feil på værkartet! Lånte "hundetrikse-bok" på bokbussen her om dagen, nå øver vi på triks inne istedet for å gå lange turer :o)

Det var forresten ei lita japansk prinsesse på dressur-kurs. Ho var ikke bjeffete, veldig flink, faktisk!

Anonym sa...

Kjempe bra Nina :-)
Den treningen der får du igjenn for siden.
Høres ut som både du og Charlie gutten koser dere.
Jeg er stolt av ere begge to.
Klem fra Siss

Nina og Bonnie sa...

Hei! Hyggelig du kom deg inn på. Takk for kommentaren. Alt er mye gøyere når Charlie viser så mye glede i det. Han maser etter å gjøre meg til lag. Da kommer det av seg selv.

Anne-Liss sa...

Så koselige bilder av Charlie , det vises at han koser seg i snøen.
Jo mer du trener jo mer vil han søke kontakt med DEG, og så lenge dere koser dere begge to så er det bare å stå på.

Nina og Bonnie sa...

Hyggelig du tok en tur inn om, Maila og Leia!
Har sett du trener en del med dine så her er det vel tips å få.

Anelille sa...

Igjen, takk for kommentarer vennen:) Og så fine bilder av Charlieboy! Jeg forelska meg i det bildet hvor han kikker opp fra snøen. Er så gøy når man klarer å fange sånne øyeblikk:) Forresten, svarer deg her jeg for da blir det lettere for deg å se at jeg har svart.

Jeg så over vinterbildene i sta og jeg er enig i at det ser utrolig vakkert ut. Det er vel derfor det har blitt til vol.3 på serien. Utrolig vakkert, men også veldig lei!!! Hvis snøfreseren din plutselig er borte en dag så veit du hvor du skal leite;) Og som du ser så har jeg "nattevakt" i natt. Sydd ferdig bebisteppet og kosa meg. Det betydde mye for meg å høre at det ikke bare er jeg som er oppe og kreativ om natta. Man kan fort få det for seg at man er den eneste i verden, og at det er "feil" å ha den døgnrytmen... Jeg er jo hjemmeværende, så da kan jeg bestemme det sjøl;)
Klem på deg, også må vi gå en tur sammen en dag. Tror både Evin og Charlieboy hadde hatt god trening av det. Og hva Askeladden angår så syns jo han det er kjempestas å få leke !

Anelille sa...

Forresten, Evin er så plaga med at snøen kladder under potene om dagen... Har klipt han godt under, men det hjelper ikke så mye. Har du noen tips om hva som kan hjelpe? Tenkte på evt. bikkjesokker, men de er så dyre