mandag 19. januar 2009

Vinteren er her.

Ja, da var det snø igjen så lenge det varer. Vet aldri her i Larvik hvor lenge den ligger. Det har snødd hele helgen og ikke en sjans å ta bilder ute. Må være forsiktig med det nye kamera. I helgen har det ikke skjedd så mye. Jobbet lørdag og måket søndag. I tillegg til at Charlie elsker snø og det er moro å se gutten base  i snøen. Fikk endelig tatt noen bilder sent mandag kveld. Da var det opphold, men mørkt.

024

Charlie kaver for å komme opp snøhaugen!

025

Endelig oppe!

038

Snø er gøy!

030 Det er hekken også!

 

Men på jobben i dag skjedde det noe. Når jeg kjørte gjennom byen til vei til jobb la jeg merke til en løshund. Det er ikke et vanlig syn her. Så da legger man merke til det. Tenkte ikke noe mere på det da jeg kom på jobben. Kl.09.00 fikk jeg se sjefen min kaste mat til en hund på gata. Må bare forklare at der jeg jobber ligger midt i sentrum. Nysgjerrig som jeg er måtte jeg gå ut på gata å se. Der var den samme hunden som jeg så på veien til jobben. Jeg, inn igjen å hentet en neve med pølser. Ei blandingstispe, dobbermannfarget, men mindre, sto der å skalv og var veldig redd. Ville ikke komme. Der sto jeg og kastet pølsebiter på fortauet. Sjefen min mente vi måtte få den fanget og levert den til Viking. Det er de som tar seg av hittehunder her i byen. Jeg lokket og kastet pølser og sjefen gikk i bilen for å se etter et bånd. Fikk lurt den inn til meg, men da han kom med båndet, som var selvlysende av farge, trakk hun seg vekk. Men ikke langt. Var veldig sulten. Etter en halvtime gikk sjefen min for å jobbe og jeg gikk inn for å ringe politiet. Der var det lite hjelp å få. De kunne bare konstatere at ingen savnet den. Jeg gikk ut igjen og der satt hun og ventet. Hadde tatt med flere pølser, var bestemt på at den hunden skulle jeg få tak i. Etterhvert kom ei dame fra vaktselskapet og forbarmet seg over meg og hunden. Hun var like hektet som meg og vi synes så synd på henne. Så fryktelig puslete ut og fryktelig redd. Tilslutt sa jeg til henne at hvis hun overtok kunne jeg gå inn å ringe den dyreklinikken. Ville skjekke om det var noen som hadde tatt kontakt ang. mistet hund. Hun spurte om vi hadde hyssing som hun kunne prøve å få på henne. Båndet sjefen hadde kommet med skremte henne bare. Jeg fant fram hyssing og vaktdama tok på seg hanskene sine. Vi var redd for bit, hun kunne jo bite så redd som henne var. Når jeg satt i telefon med dyreklinikken kom en kollega av meg og fortalte at vaktdama hadde klart det. Og vi var veldig glad. Kollegaen min mest for å få meg i jobb igjen. Jeg lurte fært på hvordan det gikk med denne tispa. Etter en time eller så kom vaktdama innom. Hun ville bare fortelle at hennes sjef hadde forbarmet seg over hunden og kjørt den til dyrlegen for å skjekke om hun var chipet. Og at hun hadde forandret seg på kontoret hos dem. Da hadde halen kommet opp og hun hadde logret. Fryktelig tørst, drukket 2 boller med vann. Ikke rart, jeg hadde vel foret henne med 10-15 pølser. Får sikkert mageknip i kveld. Får høre etterhvert hva som skjer med henne. Skal bli oppdatert så lenge de vet noe.

Ha en fin uke, alle sammen.

029

Elsker å være ute!

11 kommentarer:

Nøve sa...

Godt jobba Nina! Jeg er alltid litt usikker på ukjente hunder, men man kan jo ikke la dem gå sånn. Håper den finner tilbake til ett GODT hjem!!
Og han Charlie-gutten er nydelig,da. Slike bilder kan man ikke ta med ett vanlig digitalkamera. Nyt snøen!

T :-) sa...

Greit med litt avveksling på jobben da. Særlig når det ordner seg i tillegg. Det nederste bilde var artig, Charlie ser ut som en isbjørn i mine øyne.

Dixie sa...

Så mange fine bilder av Charlie i snøen! :) Og det var jammen bra dere greide å få tak i hunden til slutt! Håper det går fint med henne... .)

Marianne sa...

Så flott at dere fikk hjulpet hunden. Nå får vi bare håpe den har et godt hjem.....fine bilder av charlie, dere er så heldige med været..her regner det fortsatt...var det noen som sa "det blide sørland"??

snorredimma sa...

Da er jeg spent på hvordan det går med tispa - du får skrive en oppdatering etter hvert.
Charlie er jo nydelig der han kaver i snø'n - han ser lissom så liten ut i all den snø'n.
Her er det mild-vær og all snø'n som kom i går ligger på nåde. Det ser ikke bra ut det her for oss Østfoldinger...

Anonym sa...

For en fin historie Nina, og så langt så har den en lykkelig slutt også:o) Nå er jeg så spent på hvordan det går med den lille jenta.

Det var fin-fine bilder av Charlie, som Nøve sier, du hadde ikke fått sånne bilder uten speilrefleks, du ser at snøen flytter seg liksom:o)

Gleder meg til fortsettelsen på historien.

Hanne sa...

Spenning i hverdagen!! Krysser fingrene for at hunden har et godt hjem som venter på henne.

Flotte snøbilder!! Lappiser elsker snø!! Bare synd at det har kommet så mye på en gang at vi nesten ikke har hatt tid til å ta bilder pga. all måking. Nå regner det mer eller mindre her...

Nina og Bonnie sa...

Har sett etter hun vaktdama i dag. Vet ikke noe mer foreløpig. Holder dere oppdatert.

Her har det kommet 10 nye cm snø i natt og regn på dagen i dag. Har ikke orket å ta gårdsplassen ennå. Det er råvåt snø der nå. Tilsammen 50 cm snø i helgen og mandag. Ikke dårlig i Larvik. Kunne det bare bli.

Anonym sa...

Vet du hvordan det går med den eierløse hunden nå Nina?

Nina og Bonnie sa...

Har ikke hørt noe i dag. Har fri i morgen. Skal be sjefen min på mandag ta en telefon på Viking for å høre om den havnet der. Hvis ikke jeg får se vaktdama.

Christian og hundene sa...

Håper det går bra, og at hun har en eier som bare har vært uheldig å mista hunden sin...

Flotte bilder av Charlie, han ser ut som en fin liten kar:-)