søndag 25. januar 2009

Helgen!!!

Denne helgen gikk fort, gitt. Må skylde på snøen der. Det har vel vært det store samtaleemne hele tiden. Vi har derfor hvert mye ute og det er det ihvertfall en som liker. I dag kunne ikke Charlie være i hagen, han druknet i snøen. Han klatrer over brøytekanter for så å ikke komme opp igjen. Det er litt av et syn. Hadde ikke kamera med, hvis ikke hadde det vært morsomme bilder. Bildene til konkurransen er jeg fortsatt ikke helt fornøyd med, ikke lett. Kanskje en er litt for kritisk med seg selv?!!

085

Uskarpt, grått og jeg vet ikke hva!

112

Uskarpt igjen!

013

OBS, hode forsvant!

Dette er jo noen av de værst bildene, bare for å fortelle det ikke er lett. Vi har vel fortsatt tid til å ta noen til hvis være holder.

Ser dere har kommet igang med trening etter jul og det må virkelig vi også. Det trengs. Hadde en som tok seg en tur på egen hånd i dag. Jeg holdt på i leiligheten og jobbet. Skulle sette på kompressoren, da hadde min søster sluppet Charlie ut på verandaen. Det viste ikke jeg. Når den har stå  på en stund skrur jeg den av. Blir sliten i ørene, den bråker som et h….   Da sier hun plutselig, jeg tror Charlie er borte. Jeg må innrømme jeg ble både forbannet og redd, varm og kald om hverandre. “har du satt han ut”, sier jeg.  Ja,da, på verandaen som er full av snø og pga. takras er det fylt seg opp en haug inntil verandarekkverket. Der hadde det bare hvert å spasere av verandaen og ned i innkjørslen. Ikke videre smart. Da tror jeg hun ble litt redd. Hun farte ut og opp i nabolaget. Jeg hentet båndet hans og gikk en annen vei. Etter en halvtime møttes vi i krysset ved huset. Da bestemte jeg meg for å ta bilen for å kjøre litt lenger og ned i mot byen. Det var ikke den veien vi bruker å gå så kanskje det var spennede, tenkte jeg. Kjørte rundt og nei, ikke noe hund. Tenkte faktisk på dere også. Tenk om jeg må skrive i bloggen at Charlie var borte, borte. Helt borte.  Etter en runde, kjøret jeg hjem igjen med tanke på å ringe Viking og Politiet. Bedre føre var.  Så i krysset på utsiden av huset kom det en med Charlie. Og sin egen hund på slep. Jeg var såååå lettet og litt sint. Takket  pent for Charlie, det var jo en bekjent som Marco i sin tid lekte med. Overøste Charlie med kjeks og godbiter. Han skal skjønne at det skal være gøy å komme hjem. En ide jeg har fått for meg. Vet ikke helt om det stemmer. Har jo mest lyst til å stenge han inn og ikke snakke til han på ett par timer. Men det hadde jeg ikke klart. Mye rart man tenker.

Derfor har jeg bestemt at NÅ skal det trenes innkalling i lange baner, hele tiden. Var det ikke noen som sa, 60 ganger om dagen. Må bli god til å varriere godbitene så han ikke skal bli lei. Er lei av å ha en stikkavbikkje. Tips mottas med takk.

067

Ha en fin uke, alle sammen.

10 kommentarer:

Nøve sa...

Uffameg! Skrekk og gru! Charlie-gutten er ikke tiltakslaus,han! Tror aldri man får trent nok innkalling...Kommer aldri til å stole på Nalle. Kanskje hvis jeg ser ham akkurat når han TENKER på å stikke, men da skal man ha flaks. Begynner å bli litt skummelt her også, med snø høgt oppetter gjerdet.
Du tar da fine bilder, Nina! Man kan ikke forlange ett topp teknisk foto heller! Det gjelder vel heller å finne en artig situasjon med "fart i". Vi har heldigvis ei uke til på oss...

Hanne sa...

Jammen godt at Charlie kom til rette!! Kan tenke meg at du ble litt svett, ja.
Har dessverre ikke noen gode tips til deg, da mitt inntrykk er at disse lapphundene våre er svært selvstendige og gjør som vi vil bare dersom det passer dem selv (evt. hvis det vanker en godbit).
Synes bildene dine er fine, jeg! Sliter selv med å få skarpe bilder i fart. Mye vanskeligere tema enn jeg hadde tenkt...

Anonym sa...

Jeg har også fått samme inntrykk som Hanne. De er veldig selvstendig og uredde. Har litt problemer med snøfreseren. Han finnes ikke redd for den. Og går gjerne i veien for meg. Jeg må binde han på andre siden av huset til jeg er ferdig. Tror det er ei tispe i nabolaget med løperstid, han har vært masete og pipi i hele dag. Kan kanskje være derfor han tok seg en så lang tur?

snorredimma sa...

Godt at Charlie kom seg hjem, igjen - selv om han fikk litt "hjelp" til det. Tror det er veldig lurt å gi han masse go'biter - det skal være gøy å være sammen med deg!
Innkalling er ikke så dumt - tror aldir en kan trene nok på det. Selv stoler jeg ikke helt på mine to - det beviser vel at jeg også må trene mer på innkalling....:)

Dixie sa...

Vi må trene innkalling med Dixie også, hun kommer veldig sjelden hvis vi roper på henne og det er andre hunder i nærheten, så innkalling er nok noe vi må vi trene mye mer på... :)

Det var bra Charlie kom hjem igjen! Dixie har tatt seg noen turer rundt i nabolaget hun også. Hvis hun springer inn i en hage, kommer hun alltid til slutt luskende ut igjen for å se om vi kommer og leter etter henne. Det virker egentlig som om hun tror det er en slags lek... :)

T :-) sa...

At hunden ikke finner veien hjem igjen er det vel ikke noe fare for. Problemet er bare hva som kan skje i mellomtiden. Møte med bil f.eks. Bra det gikk bra. Det gjør nesten alltid det :-)Men mange ekle tanker dukker opp i mellomtiden.

Syns du har mange flotte bilder jeg :-)Og hva er egentlig målet med konkuransen? Å kåre det "perfekte" bildet? Eller det mest morsomme, det som "oser" fart, mest effektfulle, det rette øyeblikket osv??

Gry og Millis blogg sa...

Åh, Nina, så redd du må har vært når Charlie ble borte!! Også så fint at det gikk bra!! Når det gjelder meg så får jeg veldig mange skrekkelige bilder i hodet når sånt skjer…, men det går jo som oftest bra. Heldigvis!!! Jeg synes du gjorde klokt i å gi ham godbiter! Jeg tror ikke det hjelper at han blir redd for å komme hjem fordi du er sinna, da er det jo absolutt mer forlokkende med litt ”snop”:o) (Men jeg kjenner følelsen av et øyeblikk å ha lyst til å gjøre det stikk motsatte!)

Jeg synes du tar fine bilder jeg Nina, mine blir også litt uskarpe, men jeg er enig med Tove, er det meningen å ta det perfekte bildet, så er det vel nesten bare Marianne som klarer det (er det lov til å håpe på foreløpig;o)? Det er jo så mye annet som spiller inn, valg av motiv , selve ”øyeblikket” etc. Men jeg har funnet ut noe: Jeg har et program på kameraet mitt som lar meg styre lukkerhastigheten, mens kameraet velger blender selv (og et program som gjør det omvendt). Hvis jeg har lukkerhastighet på f.eks 1/1500, så rekker kameraet å ”fryse” hurtige bevegelser. Dette krever mye lys, og det strevde jeg med, helt til jeg fikk et tips om å øke lysfølsomheten (ASA). Jeg økte den til 800, og da fikk jeg noen skikkelig fine ”bevegelsesbilder”. Jeg tror i allefall det var dette jeg gjorde….Hvis noen leser dette, og det er helt feil, så korriger meg. Det er mulig du har funnet ut av dette selv Nina, men jeg tenkte å tipse deg, for du har helt sikkert noen lignende funksjoner på ditt kamera.
De blir jo selvfølgelig liggende i kameraet, så lenge jeg ikke har noen pc:o((.

Marianne sa...

Huffa meg...ikke bra når hundene tar seg en lufte tur på egenhånd. Har hendt jeg også har måttet ut å lete. Men heldigvis tar mine seg bare en tur når de er to, og aldri alene...Jeg trener innkalling på hundene mine hver dag. det er en selvfølge på lik linje med å ut å tisse..

Nå begynner jeg virkelig å glede meg til fotokonkurransen!

Luna sa...

Det siste bildet ditt her syns no jeg var et kjempefint i farta bilde!
Hvis det er noe trøst, så stikker luna av og til også.. men heldigvis ikke så langt.. og hun kommer stort sett i like full fart tilbake igjen. Det er hvis hun ser en fugl hun tror hun klarer å fange.. eller en katt hun vil terge. Og hvis vi møter Balto på tur og begge er løse, så springer de hjem igjen til hagen vår og leker der...

Luna sa...

ps - takk for tips og innspirasjon til å lese litt mer bruksannvisning Gry.. ;)