onsdag 12. november 2008

Valpesyk

Jeg har akkurat sett bilde av valpene som kom i natt på Kennel Fjelldronningen. Man blir dårlig av å se sånt. Minner meg litt når jeg satt og ventet på å hente Charlie hjem. En gang, når Charlie har blitt voksen og jeg har gjerdet inn tomta ønsker jeg meg en til. Det må bli en brun en tror jeg. Nalle er flott, for det må være en hannhund til. Erfaringen min er at de er jevnere i temperamentet. Vet ikke sikkert. Det er jo forskjellige meninger om det. De sier å ha to så får man mye gratis i og med den voksene deltar i oppdragelsen.

Ellers skulle jeg en tur på hundeklubben i dag, men sofaen var god etter middagen og der sovnet jeg. Blir vel sent i kveld innen jeg kommer meg i seng. På hundeklubben her kommer man og går som man vil. Det er ikke noe opplegg for trening. Hele året utenom skoleferier er det trening onsdag og lørdag på gruppe 1. Såkalt nybegynner. Jeg var vant til litt mer system i opplegget der jeg gikk kurs med den forrige hunden. Der var det program over hva man skulle igjennom. Her er det ikke noe kurs. Han som hadde hundekurs her i tillegg til hundeklubben, døde for noen år siden og etter det er det dårlig. Men jeg fant ut at sosialiseringen med andre hunder vil dempe det at han blir så hyper når han ser andre hunder. Samme om vi trener bare vi er der.

Det var dagens frustrasjon. Deilig å ha en blogg og få det ut.

4 kommentarer:

Nøve sa...

Å Nina, nå ble jeg stolt - igjen :o)

Det er noe av sjarmen med lappisen,det, alle de flotte fargevariantene.Vet neimen ikke hva jeg foretrekker, det blir ja takk begge deler. Vil gjerne ha flere jeg og!!

Syns den hundeklubben høres veldig ok ut! Det er nok lettere å komme seg opp av den gode varme sofaen, når enn vet noen venter, men. Sosialisering er viktig det! Dere enes vel om hva dere vil trene på sammen i blant også? Noe slikt skulle jeg ønske vi fikk til her...

Så Charlie er litt hyper han og, ja :o) Jeg kan dessverre ikke si at Nalle har blitt bedre med alderen :o(

Gry og Millis blogg sa...

Bare vent til du møter Nalle Nina, han er enda bedre enn han ser ut til (om mulig). Han har et gemytt av en annen verden, og er sååååå tålmodig med Milli (som har mer enn et snev av ADHD sammen med andre hunder). Han er så innmari GROM liksom.

Jeg har tenkt å sette valper på Milli hvis alt går bra. Er heldigvis velsignet med en mann som synes det er greit med flere hunder. På sikt har vi lyst på 3 tisper og et lite mini-oppdrett. Gleder meg.

Din hundeklubb høres ut som en drøm!!!!! Det var nok der Milli og jeg skulle vært:o)

Nina og Bonnie sa...

Jeg tror nok rasen vår vil vokse enormt. Se bare på alle som vil ha en hund nr. to. Det er en hendig størrelse, og fargeutvalget gjør at det er for en hver smak. En familiehund, hvis du bare skal ha en turkamerat. Vi med valper venter nok på en dose av ADHD medisin. Det gjelder jo de fleste raser. Nalle høres jo ut som en tålmodig hund og dermed rolig. Milli høres ut som Charlie. Men gi dem en treningsøkt så er de som noen englebarn. Det har jeg funnet ut hjelper mer en mosjon. :)

Dixie sa...

Høres ut som om Milli og Charlie ligner ganske mye på Dixie... Hun kan også være ganske "vill", spesielt rett etter en litt lang tur, før hun greier å roe seg ned...

At Nalle ikke har blitt bedre nå enn han var, synes jeg faktisk høres kjekt ut, jeg! For Dixie skal ikke bli en lat hund, som ikke gidder eller orker å gjøre noe som helst, hun skal helst være litt hyper av og til, men kanskje litt mindre enn det hun er nå... :P