mandag 16. august 2010

Jobben min!!!!

Først må jeg bare si at jeg har taushetsplikt så ingen ting her har noen med de brukerne jeg er hos.

Min arbeidsdag er blitt spennende. Mange forskjellige mennesker og situasjoner de er i. Det er ikke bare gamle mennesker som får hjemmehjelp. Jeg er hos yngre med handikapp eller kreft. Som bor alene og ikke har så mye familie rundt seg. 99% er bare hyggelige mennesker og veldig skravlesyke. Det er mye kaffe å få rundt omkring og en favoritt av mine brukere setter på hjemmebakt hver gang jeg er ferdig. Naturlig nok så legger jeg ruten om så jeg avslutter dagen der.

Jobben min er kun å støvsuge og vaske gulv, vaske bad og toalett. Alle har fått et vedtak som forteller hvor ofte og hvor lenge jeg skal være der. Det er forskjell fra bruker til bruker. Men jeg skifter gjerne på senga, hvis det trengs eller pusser noen vinduer. Alt etter hvor god tid jeg har eller hvor mye hjelp den enkelte bruker trenger. Et menneske er så handikappet at der tar jeg oppvasken også. Alt annet, som klesvask og annet hører til hjemmesykepleien. MEN jeg er snill hos de jeg liker og er hyggelige, da kan jeg ta meg tid til annet også. Jeg har en bruker som jeg er med å handler eller hva som trengs. Det er moro, ikke bare å vaske, men ta med personen på tur også.

Jeg er blitt en rev til å finne fram og å lese adresser. Ikke greit å finne fram på bondelandet hvor nærmeste adresse gjerne er “bak en stein” eller “over det fjellet”. Har brukt en time og noen km på å finne fram til et menneske. Da var jeg ganske oppgitt når jeg endelig fant fram. Vel, nå er jeg blitt kjent med mine brukere og da skulle plutselig hun andre jeg jobber med ha ferie og da ble det plutselig nye og lete seg fram til. Nå tar jeg det som en utfordring og moro. Tror jeg har vært i en hver avkrok i Tjølling nå.

Noe av det beste med jobben er område jeg kjører hver dag. På landet med det jeg liker så godt. Det er landlig, dyr og masse hyggelig mennesker som har god tid. Jeg kan ikke ha en ren bil noe mer, den blir sølete etter en dag på jobb. Skal bli spennende til vinteren. Kan nok få meg noen overraskelser da, men jeg blir sikkert proff på vinterføre.

009

Sauene på en plass som heter Snippen.

011

Tror dette er veien til Eftang.

014

Dette er låvebrua som veien går under på vei til Eftang. 

001

En av de fine gårdene jeg kjører forbi, dette er vel på Thorsøy.

002

Nabogården til den på det forrige bilde.

003

Noen av veiene er sånn.

007

Brygga i Ula.

065

Og jammen gikk det sauer på Kaupang også.

003

Et av de såkalte hyttene i Kjerringvik.

Bildene viser litt fra område jeg omgir meg med nå. Og elsker det!!!!! Se bare så vakkert det er rundt her. Tenk så mange plasser det er her i Larvik jeg ikke har sett og for ikke å snakke om å gå på tur med Charlie. Jeg er glad for jeg ble “headhuntet” til denne jobben. Ikke ofte det detter en sånn jobb ned i fanget.

Noe som også er helt topp er arbeidstiden. Jeg bestemmer den selv og jobber stort sett fra 0800 til 1400 eller 1500. Ettersom hvor mange jeg skal innom på en dag. Nå kommer jeg heldigvis hjem til Charlie tidlig og vi har mye mer tid sammen. Har ikke sluppet den gamle jobben helt ennå. Den nye er bare faste 50% og resten er vikar, så det er ikke hver uke jeg har full uke, da blir det litt jobbing på den gamle jobben også. Men nå bestemmer jeg selv. Til fredagen skal jeg jobbe, men på mine vilkår. Og det er å slutte kl. 1530 for å dra hjem til Charlie. De er sååå glad jeg kan stille opp litt inn i mellom.

Dette var litt om min hverdag, nå er det også kurs på Sandefjord Hundeklubb som opptar noen av kveldene mine. Så jeg koser meg hver dag nå. :)))))

HA EN FIN UKE, ALLE SAMMEN!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkligen hörs att du trivs, Nina!
Norge är ett vackert land(Sverige är inte så allra värst det heller då;-)), och vi hat tur vi som bor här...
Jobbet verkade ju vara varierat och bra, och absolut underbart att få komma hem i tid till sin fyrbenta älskling.....

Christian og hundene sa...

Jeg har jobbet i både hjemmesykepleien og hjemmehjelpen dette året, det er en fin jobb, og man blir godt kjent i området :-) I Tinn har vi arbeidsbiler som vi bruker når vi kjører ut :-) Enig med deg at det er koselig å snakke med brukerne, mange har mye interessant å fortelle :-)

Nina og Bonnie sa...

Her er det bare hjemmesykepleien som har arbeidsbiler, vi som er hjemmehjelper må bruke vår egen. Det synes jeg er helt greit, jeg kan jo ta med Charlie hvis jeg vil. Og så får vi godt betalt for å bruke bilen. :)))

Ja, de kan fortelle mye. Har fått se komfirmasjonsbilde av min far hjemme hos ei dame. Mye rart en kommer over.

Gry og Millis blogg sa...

Jeg er så glad du tok den jobben Nina, jeg har hele tiden vært 110% sikker på at det var midt i blinken for deg - og jeg er helt sikkert på at jeg har rett!!! Det gjør jo at du trives og det igjen må jo smitte av på brukerene dine?! Supert at du får bedre tid til go'gutten også! Han han fått være med noe på jobb? Det var skikkelig fint der du har bilder fra! Vi bor virkelig i et vakkert land.

Du Nina, du har forresten ikke "blitt" flink til å finne fram, som min faste GPS, så må jeg bare få si at det har du alltid vært (også har du alltid full kontroll:o)

Spennende å jobbe med mennesker og å komme så tett innpå dem som du gjør. Alle er jo forskjellige, og det må jo gjøre hverdagen din veldig variert?

Dette har jeg gledet meg til å høre om, så endelig fikk jeg tilfredsstilt nysgjerrigheten min litt:o)

Nå vil jeg høre mere om kurset (men leser jo på FB, så jeg er relativt oppdatert. Trur eg....;o)

Nina og Bonnie sa...

Ikke mye å skrive om kurset, Gry! Men denne gangen må jeg prøve å ta bilder. Det angrer jeg på at jeg ikke gjorde sist.

Irén sa...

Så flott at du deler dette med oss, Nina! Interessant å høre om din nye hverdag. Du høres ut til å passe perfekt til jobben med så mye mellommenneskelig kontakt :-)

Også så kjekt å få se så mange lokale steder i nærområdet ditt. Den der veien som ser smal og svingete ut minner mistenkelig om hvordan veien til oss er. Da har du fått øvd deg godt til du en gang evnt er på våre kanter ;-)

Ønsker deg en flott uke!

Klem fra Irén, og Balder boffer en kjekk hilsen til Charlie som sikkert er kjempeglad for at matmor kommer tidligere hjem :-)

Siss sa...

Så godt å lese at du trives i din nye jobb Nina:-) Jeg har også i sin tid jobbet i Hjemmesykepleien. Det var når vi bodde i Gjerstad. Det var en vansklig komunne å finne frem i.Til de som var nye i jobben, ble det plasert ut en Rød bøtte,eller noe annet i innkjørslen slik at nye skulle finne frem.:-)
Lykke til på kurset i hundeklubben.

Nøve sa...

Storkoser meg når jeg leser dette :o)
Syns jeg ser deg kjøre rundt i postman Pat-landskapet. Så fint det er omkring der! Ta meg med omkring der engang, vær så snill!

snorredimma sa...

Å, Nina, dette er jo helt konge! Så deilig å kunne kjøre på bondelandet samtidig som man også gjør noe nyttig for andre!

Jeg har sjøl vært inne på tanken lenge nå, og jammen klarte du å gjøre dette før meg!! "Væl unt" :-)

Jeg syns det er synd jeg da at hjemmesykepleien har fått biler de kan bruke (det gjelder nemlig her, også)....jeg vil så absolutt bruke egen bil, for jeg VIL ha med meg Snorre og Dimma på jobb! Åssen løser jeg det, mon tro...

Skal hospitere en dag i hjemmesykepleien neste uke :-)og jeg gleder meg som en liten unge! Her er det også "bondelandet..."

Bra at du trives!!!

Anne-Liss sa...

Det høres ut som du stortrives i den nye jobben din, det er bra :o)

Det er nok en veldig takknemlig jobb det å jobbe med mennesker, og det gir nok mye.

Nå blir du bedre kjent i distriktet også og med kameraet legger en ekstra merke til ting også.

Ha fortsatt en flott arbeidsuke.

Ville sa...

Så herligt å lese, fordi det er så tydelig at du stortrives i den nye jobben din... også så mange nydelige bilder du ser der du ferdes i løpet av dagen, det gjør noe med sjela;o)))
Takk for at du har tatt deg tid å ta bilder fra noen av stedene. veldig vakkert.

Jeg var i praksis i hjemmesykepleien, jeg ble helt sressa når jeg måtte ut en kveld på egen hånd, fant ikke frem i mørket... var nok ikke så lurt trekk av dem det og sende meg ut til helt ny adresse sent på kvelden, for der og da mistet jeg lysten til å forsette i hjemmesykepleien;o)

Du er nok en glede-spreder Nina, for dem du går til, de er heldige som har klart å kapre deg:o)))

Berit sa...

En kjempeviktig jobb du gjør der , en jobb som gir mye tilbake også. Har akkurat fått leieboer fra Larvi, forresten. Kanskje du kjenner henne? Skal undervise i dans på kulturskolen, søt jente som heter Maggi.

Gry Viola og Roxie sa...

Hei! Trodde jeg hadde komesntert her men det må ha blitt borte el jeg har glemt det. Tror helst det siste.. he-he.

Godt at du trives i den nye jobben!! Høres kjempe koselig å kjøre slik rundt. Når vi flyttet hit til Bølehøgda så var det mange steder her jeg ikke hadde vært.

De som jobber som hjemme hjelpen/hjemme sykepleien gjør en kjempe jobb!! Tror at det er bedre på i små byer/tettsteder enn det er i store byer!

Ha en fin uke!!

Der hvor du hadde bilde fra hvor du kjører under lovebrua tror jeg at jeg har kjørt en gang?.

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Så herlig å høre at du trives i jobben. Gleder meg på dine vegne. Og Charlies vegne og for nå får han se mer til hun mor :)

Nina og Bonnie sa...

Berit, jeg kjenner ikke noen ved det navnet. Spennende at det har dukket opp noen hos dere fra Larvik. Skulle ønske det var meg. :)

Nøve, det er bare å komme så skal jeg ta deg med på rundtur. :))))

Charlie synes jeg kommer for tidlig noen dager. Han møter meg trøtt i tryne og stekker seg. Ventet ikke meg da. Da er det bare ut kjapt å tisse så legger han seg til å sove igjen. Raringen!!!

elin sa...

Godt å høre at det klaffet så bra med den nye jobben din Nina!
Litt fleksitid er også supert å kunne ha en:-)..Og dette er en veldig nyttig og viktig jobb!
Fint å se bildene fra området du kjører i,naturen er ganske annerledes enn her.
Vinterkjøringa går nok bra,med gode dekk og ta den tida du trenger:-)..
Masse hilsen fra oss:-)

Lappelykke sa...

Så hyggelig lesning, jeg syns alltdi det står respekt av mennesker som jobber for å hjelpe de som trenger det i samfunnet.

Og da er det jo ekstra kos å lese når noen trives så godt og føler at de er på rett plass i arbeidslivet, håper alle er like heldige!

God helg!