fredag 5. februar 2010

LITT BOK OG LITT HUND. :)

Jeg har vært på biblioteket i dag og lånt et par bøker. Egentlig var jeg på jakt etter en spesiell en. NATURMEDISIN FOR DIN HUND, heter den. Jeg fikk den varmt rekomandert av en annen hunde-eier her i nabolaget. Den er skrevet av to hundehomeopater, Lise Hatledal og Tonje Stigar. De har også egen nettside, www.hundehomeopatene.no .

Som de fleste av dere vet så holdt jeg på med Charlie for snart et år siden og byttet til et for som ville gi nesa hans mer pigmenter. Den er snart helt lys igjen. For jeg byttet jo for igjen i høst for å få på han noen kilo. Og det er jo viktigere enn å få nesa sort igjen.

Det viser seg jo at han ikke får i seg nok av noen vitaminer og derfor mister han pigmentene på nesa. Nå må han jo gå på diettfor for urinstein og da må vi glemme vekt og pigmenter.

Da kom jeg til å tenke på en samtale jeg hadde med en Golden-eier i sommer. Hun fortalte om denne boken etter å ha brukt mye av urtene og vitaminene til å fjerne allergi på sin hund. Nå er denne golden 9 år og fortsatt som en unghund. Og det er ikke alle vitaminer som de mangler. Det er forskjell fra hund til hund, og problem til problem. Og jeg må si jeg ble overrasket. Boka er tykk, 360 sider, og omfattende. Godt forklart og gir nye måter å tenke på. Forklaringer på dagens for og hva som mangler i det. Det viser seg nemlig at de som lager dagens for tror at hunder ikke trenger C-vitaminer og bruker det bare i foret sammen med E-vitaminer kun som konserveringsmiddel.

Her har jeg funnet ut at Charlie må ha A-vitamin(betakaroten), og C-viamin. Det er de vitaminene han mangler. Det vil gi han mye mer enn bare pigmentene tilbake. Og for å forebygge urinstein til en annen gang, tranebær. Og når det gjelder C-vitamin, så er det ikke bare å gå å kjøpe C-vitaminer. En må tenke på magen til hundene og må kjøpe Ester-C, for de er syrenøtrale og gir ikke diare. De blir tatt opp i kroppen før de når magen. Og hvor mye han skal ha står også.

Så i dag har jeg brukt kr. 400,- på vitaminer til Charlie. Så nå satser jeg på at det skal skje noe etter hvert. Det sto også noe om matlyst og om småspiste hunder. Jeg må lese mer og notere meg litt. For boken skal jo leveres tilbake.

Lånte også en bok om aktivisering. SMART LEK MED HUNDEN, heter den. Den er liten, enkel og tar for seg enkle triks å lære hunden. Så nå har vi noe å gjøre i helgen.

003

Dette bildet er ikke gammelt. Sjekk nesa! Lys og fin…

001

Se på nesa for et år og 4 mnd siden.

Vel, Charlie er Charlie uansett, men hvis nesa skal fortelle at han mangler noe, så er det jo lett å følge med.

IMG_7326

Her er et dårlig bildet av Charlie og en chow chow hanne som vi møter på inn i mellom. Har aldri fått med meg hva den heter, men den er snill som dagen er lang. Og med sånne hanner så har Charlie begynt å prøve seg. Litt knurring og hopping. Men denne hannen er like glad. Han bryr seg ikke noe om det. Det bekreftet eieren også når jeg snakket med henne. Charlie skal virkelig tøffe seg når han ikke får noe tilbake. Så tøff er han ikke med den eldste av Shelti-gutta. Så nå er det vel tiden for å fortelle at sånn oppførsel vil vi ikke ha. Vi har to sånne hanner i nabolaget. Utrolig snille, bryr seg ikke om knurringen til Charlie. Veldig kjekt å møte på sånne hanner inni mellom. Da kanskje han lærer litt (håper).

Tilslutt vil vi få ønske alle en riktig god turhelg. Det er meldt kjempevær her på østlandet. :)))))))

11 kommentarer:

Gry Viola og Roxie sa...

Charlie er flott uansett om han har sort eller lys nese!
Roxie har rosa nese. Noe som vi synes er veldig flott. Leste et sted at å gi gullerøtter til hunden skulle gi nesa flesre pigmenter. Har ikke prøvd det-
Ha en flott tur helg dere åsså!
De bøkene tror jeg at jeg må få tak i på biblotket og lese!

Ville sa...

Det høres utrolig spennende ut!!! Veldig intersant at fargen på nesa kan være et tegn på at han mangler noen vitamineraler.
Spesielt siden nesa han svar sort tidligere.
Det du holder på med er utrolig spennende.
Et tankelors det du skriver om
C og A vit.
Min sønn hadde allergi, det førte meg inn i den verden. Det endte med at jeg studerte akupunktur.

Jeg har hørt at dyr er så mye mer åpne for alternativ behandling enn mennesker.
Se om der står om B-vit og B12.
Det kan hende at det er bra for hunder som mennesker med dårlig
appetitt.
Det finnes også C.vitamin pulver som er syrenøytralt, mye billigere i bruk en tabl.
Lykketil Nina og Charlie, jeg har virkelig tro på det du gjør nå.

Tror jeg skal ta meg en tur på biblioteket jeg også. Høres ut som de har en god del spennende hundebøker.

Så kjekt at Charlie får treffe snille trygge hanner, tror de har veldig godt av å få prøve seg litt, "være den tøffe og barske";o)

Ha en fin helg og turer i flott vær.
Gleder meg til å treffe dere begge i mai:o)))

Ragnhild B. sa...

Dette var interessant, Nina. Jeg trodde snutefargen var like konstant som pelsfargen,- en del av hundens pigmentering, og ikke påvirkelig av mat og slikt! Det er stadig noe nytt å lære! Nå må vi håpe Charlie virkelig holder seg sunn og frisk!

Får lyst til å få tak i den boka!

Ragnhild B. sa...

Forresten, - hva slags for var det du brukte var det du brukte for å øke pigmenteringa på snuten?

Nøve sa...

Kjempeinteressant,Nina! Du setter deg virkelig inn i sakene, og det er viktig når man er villig til å gå nye veger.

ALT FOR CHARLIE :o)

Nina og Bonnie sa...

Takk, Berit om tipset om C-vitamin i pulverform. Det må jo være lettere å blande i vannet hans. Om B-vitaminer står det at de er viktig for pels, blod og hud. gså for stress og hardtabeidene hunder. For dårlig matlyst står det at urten Salvie skal være bra. Et avkok som blandes i vannet til hunden.

Ragnhild, jeg hadde et for fra Royal Canin som hadde et ekstra tilskudd av betakaroten. Det kjøpte jeg hos dyrlegen. Det var hun som ringte de forskjellige forprodusentene for å sjekke hva som var best og hva han trengte. Og det virket faktisk.

Gry og Millis blogg sa...

Jeg trodde også, som Ragnhild, at fargen på snuta var konstant. Husker også at jeg ble overrasket når snuta til Gla'gutten først var svart, så lysere, også ble den jammen svart igjen etter du begynte på det fòret:o)

Så flink du er Nina, som setter deg så grundig inn i dette! Det blir spennende å se på snuta til Charlie fremover.

Du må gjerne dele noen aktiviseringstips med oss etterhvert:o)

Ha en flott helg:o)

Lena & lapptussarna sa...

Det var spännande att läsa din blogg. Boktipset var bra ska se om den finns här på svenska :)
Tranbär är bra för oss kvinnor också.
Ska se om tussarna gillar torkade tranbär som jag äter i filen.

Ha de gott!

Irén sa...

Charlie er nå flott uansett han! Også har han en fabelaktig flink matmor :-) Spennende og interessant det du holder på å forske i, Nina.

Søndagsklem fra
Balder og matmor :-)

Marianne sa...

Jeg har også lest noe om at gulerøtter skal være veldig bra for hundene..Både når det kommer til pigmenter og vitaminer!
Bibelioteket er et flott sted!

Inger`s blogg sa...

Charlie er like fin uannset "nese-farge"

Hører da gjerne mere om dine oppdakelser i bøkene.

Hørtes ut som flere er igang med hunde-litteratur, spennende.