tirsdag 2. februar 2010

IKKE NO`!!!!!

Ikke så veldig mye nytt fra disse kanter. Vi har våre vaner som blir kjedelig i lengden. Men vi har jo trugene nå som er en gledelig avveksling. Bare at lykten er levert tilbake og da blir det ikke noe mer mørketurer. Nå tenkte jeg å dra på sportsbutikken å se hva de har og en tur på villmarkseffekt å se hva de har.

Men i helgen hadde Kirsti William fra fredag til lørdag og da er jeg fast innventar. Charlie synes dette er spennende, ikke gøy tror jeg. William springe og finner på noe hele tiden. Og det må jo sjekkes. På lørdag, mens jeg jobbet, hadde Kirsti tatt med Charlie på akebrett-tur Og han hadde dratt og dratt. Det hadde gått så fort at Kirsti også hadde fått seg litt trim. Og etterpå hadde William drevet båndtrening med Charlie inne. Gått fram og tilbake med Charlie i leiebåndet. Og Charlie hadde bare fulgt, litt ufrivillig, etter. Neste gang SKAL Kirsti ha fotoapparatet mitt når hun har dem begge to. Det må jo ha vært herlig å se.

Søndag hadde vi akedag. Og da var hele familien med. Det var litt kaldt for William og han var kledd så godt at han ikke klarte å røre seg. Og det var ikke gøy. Så det ble bare en times tid. Men Charlie synes det var gøy. Her skal han være med Marius og William å ake. På bunnen av bakke ble det litt kaos for Charlie hadde jo bare det korte båndet og Marius slapp han. Jeg kjente bare jeg ble varm innvendig og tenkte at nå tar det litt tid å få inn han igjen. MEN jeg holdt meg kald og lot han være uten noen innkalling. Vi lekte med William og han holdt på med sitt. Sprang og luktet, så begynte vi å gå i fra han. Da fulgte han med oss og tilslutt kom han av fri vilje. Uten noe form for oppmerksomhet fra oss. Ingen innkallingen eller annet mas. Skal se Charlie blir bedre og bedre på dette. JIPPI!!!!!!!!!

019 

Her et litt av “sletta” hos oss som er et friområde i nabolaget med akebakker, hoppbakke og lyskastere. Men vi har lagt merke til at de siste årene er området blitt lite brukt. Og om sommeren er det ingen som bruker det. Det er jo egentlig en fotballbane der, ingen bruker den. Så nå har hun med sheltiene og jeg søkt kommunen om å få et område her inngjerdet så vi kan slippe hundene her. Vi er jo flere hundeeiere i området som er interessert i det, men ingen gidder å prøve å få gjort noe. Så vi begynte før jul og sendte inn en søknad på kommunenes nettsider, der har de en link som heter “forbedringsforslag”. Og det gikk to dager så fikk vi svar. Vi fikk en telefon begge to med beskjed om at dette var kommunen interessert i. Vi skulle møtes på nyåret og han ønsket å vite hva vi egentlig ønsket og hvordan. Og i går hadde vi et langt møte med kommunen. Han hadde sjekket litt hvordan ting kunne gjøres før vi kom og vi hadde med vårt ønske skriftelig, søknaden, tiltak og argumenter. Vi ble enig om hvordan vi kunne få det til på kommunens tomt, men kommunen gir ikke ut midler til privatpersoner så vi fikk beskjed om at vi kunne søke om “nærmiljøtilskudd” fra Kulturetaten. Og hvis vi fikk med oss Velet så kunne kommunen komme med et tilskudd. For de er en forening. JIPPI!!!!!! Vi er glad for at kommunen er så positiv og hjelpsom. Men om vi får det til med penger og Velet, det er en annen ting. Kan jo hende Velet vil ha området udelt. Så dette er en forsiktig jippi!

018

Tilslutt en blomst til Milli, lykke til hos dyrlegen i dag!!!! :)))) Vi sender masse godt tanker til deg!!!!

14 kommentarer:

Nøve sa...

Næmmen så spennende!! Tenk om dere får istand ett hundeområde - det hadde jo vært topp! Det blir moro for oss å høre om framdriften der, det blir sikkert litt av en prosedyre! Kanskje flere våger å prøve noe lignende. Har inntrykk av at friområder blir lite brukt, barn og ungdom har andre ting å finne på...
Charlie ville vel ikke være alene igjen på løkka, så mye mer artig det er sammen med dere. Han tenker nok sånn!
Håper du får deg ei skikkelig 'villmanns-lykt' ;o)

Inger`s blogg sa...

Flott tiltak å søke om inngjerdet-hundeplass, så spennende, masse lykke til med det.'
Kald helg med uteaktivitet for to og fire beinte.Gøy for Charlie å få jobbe litt med akebrett og HAN ER DYKTIG å bli ved dere.
Tror egentlig hundene våre kan og vet mere enn vi tror.

Anne-Liss sa...

Dette var da ikke noen kjedelig uke ? Charlie har vært barnepasser og så har dere akt i bakken, og flinke Cahrlie som holdt seg i nærheten uten bånd.
Det blir virkelig spennende å se om dere kan få tilskudd til hundeområdet. Det skulle nesten vært påbudt for alle kommuner å ha det.
STÅ PÅ !!!

Gry og Millis blogg sa...

Dette var vel ikke "Ikke no'"?! Du har rett Nina, neste gang William er hos Kirsti alene, så må kameraet fram:o)

Flinke, flinke Charlie-gutten. Kanskje han er litt mer på vakt nå som han tror at dere kanskje forlater ham uten så mye som et pip? Jeg synes stadig du kommer med positive meldinger om Charlie og innkalling Nina, så dette tror jeg blir bra. Han er jo en ung herremann enda da:o)

Så tøft at dere har vært i kontakt med kommunen! Håper dere får med Vellet. Vet du hvor mange medlemmer Vellet har, og hvor mange som har hund og som kunne tenke seg et friområde? Det er jo i praksis en forening bestående av beboere og det er også dere som bestemmer - jeg tenkte dere kunne foreta en undersøkelse eller noe? Kjempemessig at dere fronter dette Nina!!!!

Tusen takk for den fine blomsten, vi tar vare på den til en annen gang, for jeg snakket med dyrlegen i dag og har avbestilt timen. Nå er Milli hoven bak, blør ikke når hun tisser (men ellers) og slikker seg som hun ikke skulle gjort annet. Sånn som det skal være. Ble enig med veterinæren om å se an om det oppsto noe mere unormalt, evt. om blødningene varer unormalt lenge. Jeg er nå helt sikker på at dette var tidenes mest kronglete start på en løpetid:o)

T :-) sa...

Så morsomt :-) STÅ PÅ, Nina og Ane :-)Håper dere får til dette med hundeområdet. Hvor? I retning Haga eller Furuheim eller noe helt annet?

Jeg tror Charlie kommer til å bli superflink jeg Nina :-) Han er SÅ glad i folka sine at han passer nok på dere. han er jo så snill og flink allerede nå. Husk han er
blitt eldre siden utfluktene sine. Det gjelder bare å stole på han :-)

Og JA Kirsti må ha kamera klart :-)

Nina og Bonnie sa...

Så bra, Gry. Nå er det konstatert at det er løpetid??? Dette var jo gode nyheter.

Ja, jeg har vært å fått kjøpt med lykt. På villmarkseffekt. Den var dyr, men flott. Så nå må jeg vente til neste lønn med kjørebelte(tror det heter det).

Nina og Bonnie sa...

Tove, det er område ved siden av Haga gård. Akebakken der. Der er det skog og slette. Og mye lys om vinteren.

Gry og Millis blogg sa...

Nja, konstatert og konstatert - vi går i hvertfall ut fra det, også tar jeg heller kontakt dersom hun blør veldig lenge eller begynner å "tisseblø" igjen.

Gøy med hodelykt. Gratulerer Nina - den kommer du til å ha masse glede av!

Gry Viola og Roxie sa...

Her har det vært mye i gjære som vi sier! Så artig at dere kansje får til det med friområde for hund i akebakken! Så flink Charlie er som kommer etter dere når dere drar!
Tenker han koste seg som barnevakt åsså!! Helt enig med de andre her at det må vi se bilde av!!
Grattis med hodelykt!
Ha en fin dag!!

Irén sa...

Det må jeg si, Nina; Super idé for å benytte mer eller mindre unyttet friareal. Det må jo være i alles interesse at hundene får et eget område å herje på. Håper det ordner seg, så lykke til :-)

Ser ut som små og store, to- og firbeinte hadde det alle tiders kjekt i akebakken. Charlie er vel en flink gutt :-) Hadde sikkert blitt morsomme bilder når Kirsti var alene med Chalie og William ja. Kanskje neste gang?

Tenker at det må være skikkelig artig med truger. Får nesten lyst til å prøve her også, men det blir sikkert leeeeeenge til vi får så mye snø som ligger så lenge igjen... Håper det blir lys på deg.

Ha en flott dag, Nina!

Marianne sa...

IKKE NO??? Dette var jo store saker Nina..Tenk om dere får ordnet dere en hundeluftegård? Blir jo kjempebra å ha det i nærmiljøet..Dere kommer til å bli skikkelig kjent med naboene i allefall! Håper det ordner seg, så det blir gjenomført! Satse på at mange av de som sitter i vellet har hund da!

Ville sa...

Nina, så spennende det høres ut, tenk å få et sånn et hundeområde rett i nærheten, tenker det blir som vår "Åsen" hundegård.

Det var vel også opprinnelig for mange år siden en fotball-løkke, nå cirkustomt og hundegård:o))).

Det som er gjort her er at de har tatt med litt av arealet rundt banen, et lite kratt-skogholdt, liten gress slette og en liten bakketopp. Da blir det litt variert for hundene. Merker at de fleste hundene holder jeg på gresset, virker som de aller fleste unngår grusen.
Ville bruker skogen til "pause" fra leken.
Forteller dette i tilfelle der er noe mer areal rundt selve fotballbanenen hos dere, som dere eventuelt også kan få inn i deres fremdtidige HUNDEGÅRD:O)))
Lykke, lykke, lykke til Nina og vennene dine!!!

Så koselig å lese om William og Charlie, jeg suger alt til meg;o)))
Så flink Charlie gutten er blitt, høres ut som han synes det er spennede å være med dere, gidder ikke å søke etter spenning da;o)))Koselig å lese om "ikke no"!!!

Ragnhild B. sa...

Så flott tiltak med inngjerda hundeområde! Stå på - og lykke til! Klart Charlie kommer - han kommer til å bli så grei, så, når han bare blir litt eldre.

Dixie sa...

Det blir veeeldig spennende å høre mer om hundeområdet deres etter hvert! Kjekt at kommunen virket så positive! :D

Kjempekjekt at Charlie kom til dere frivillig i stedet for å stikke av! Dixie har også blitt en del flinkere på å holde seg nær oss, selv om hun faktisk har mulighet til å stikke av. F.eks. kan hun nå stå i døråpningen uten å gå ut og hun går inn fra bilene uten bånd... :D

Det hørtes ut som en veldig koselig aketur! :D