søndag 24. januar 2010

SE, hva jeg har fått!!!!

Hva er nå dette???

IMG_7353

Eller ser dere det nå????

IMG_7354

Jo da, av ei SUPERSNILL og KJEMPEGOD vennine så har jeg fått truger. Og gjett om jeg ble glad. Dette er jo en kjempegave. Den sto og ventet på meg på trappa når jeg kom fra jobb på fredag. Så nå har jeg vært og prøvd meg fram hver dag siden.

Dette er jo bare kjempmorsomt og en helt ny måte å komme seg i skogen på selv om det er snø. Jeg kan gå der det ikke er folk og Charlie får springe løs med langlina på. Ser ut som han tror jeg har full kontroll bare lina henger etter han. Tørr ikke slippe han helt så lenge jeg er alene der.

Han har nok hatt vondt lenge med urinsteinene. For han har plutselig blitt en jumper igjen og elsker å leke og base i snøen. Det gjorde han ikke for et par uker siden. Da ville han bare gå på måket vei. Så de smertestillende har gjort underveker.

IMG_7328

Kom da, så treg du er! Charlie venter på meg. Dette er fra i går. Da var det første turen i skogen.

IMG_7333

Masse snø i skogen her. Charlie jumper og jumper. Har akkurat fått et lass med snø over meg av en tung grein og linsa fikk snø på seg. Eller hele kamera fikk en ladning. Det måtte til tørk da vi kom hjem.

IMG_7345

I enden av skogen kommer vi til et lite jordet og der fant jeg fra en leke til Charlie. Mens jeg gikk langs kanten så lekte han med en gammel sokk etter Marco.

IMG_7342 Her var det ikke mange som hadde vært før oss. Vi fant noen rådyrspor som Charlie ville følge. Men med pølse i lomma så er han veldig lydig.

IMG_7347

OK, nå er jeg litt sliten så jeg vil gjerne ha stien å gå i. Charlie hadde jeg på hælene den siste biten mot veien. Vi brukte sikkert ikke mer enn 30-45 min. på turen, men om sommeren så tar turen bare 15 min. Og med snøen så merket han det sikkert.

IMG_7357

Der kom vi fra. Dette er noe som tar på Charlie i tillegg til at jeg får en bra trim. Merker det tar på låra og trodde jeg ville bli støl i dag, men har ikke merket noe.

IMG_7364

På turen i dag fikk jeg med meg Kirsti et stykke for å ta bilder av meg og Charlie. Hun snudde fort, nektet plent å vasse i snø, som hun kalte det. Samme for meg, jeg fikk bildene jeg ville.

IMG_7362

Charlie i rompa på meg. Han skjønte ikke helt hvorfor jeg plutselig hadde fått så store føtter. Han gikk oppå trugene. Men så oppdaget han at vi gikk stien fra i går og da slapp jeg å ha han på hælene.

IMG_7367 Så fikk plutselig Charlie los på et rådyrspor. Og borte var han et lite øyeblikk. Men snart kommer han igjen. Hadde jo vært helt umulig å springe etter han med truger på.

IMG_7368 IMG_7369

IMG_7379

Her er spora fra i går. Det var lettere å gå i dag. I hvert fall på jordet.

IMG_7389

Se, så fint det er når snøen er urørt. Manglet bare solen så hadde det vært perfekt.

IMG_7388

Charlie fant sokken vi glemte å få med oss i går. Like greit, det er jo ikke andre folk der. Hvis ikke de begynner nå da, når jeg har laget sti.

IMG_7391

Her går vi inn i skogen igjen. Ser så vidt sporene våre fra i går.

IMG_7393

Tror Charlie også vil takke for denne gaven. Han har jo også utbytte av den og trives i skogen. Nå er det ikke blitt tur gatelangs siden torsdag. Utenom en liten tur i dag etter trugeturen for å lufte søstra. Hun trenger en tur for helsa inn i mellom.

IMG_7394

Her er stien vi gikk opp i går. Ser det så vidt.

IMG_7395

Charlie har fått beskjed om å vente. Her er det en liten bratt nedover. Og det er rett før vi kommer ut på veien og jeg vil ha full kontroll på beina mine og Charlie.

Det var litt om vår helg og med dette vil jeg og Charlie ønske dere en fin uke.

 

21 kommentarer:

Elses og Goyas blogg sa...

Så heldig du er! Jeg lurer også litt på å skaffe meg truger, men er liksom ikke helt sikker på hvor mye jeg kommer til å bruke dem. Men, jeg vil jo også gjerne gå langt inn i skogen. Prøver så godt jeg kan å unngå skiløyper og da blir det fort mye løssnø. Er de tunge å gå med?

Siss sa...

Ser ut som dere stor koser dere med uberørt natur og truger.
Det var en perfekt gave å få.
Jeg har den gamle utgaven av truger.Husker godt da jeg fikk mine. Det ble en helt ny måte å gå tur på med hundene:-)
Deilig å se at Charlie er i farta igjenn.
Ha en fin uke.

Dixie sa...

Så kjekt det ser ut med truger! Det hadde sikkert vært veldig greit å ha på Hovden! Der brukte vi nemlig 45 minutter på å gå rundt hytta i fjor vinter... ;) Men her hjemme er det ikke ofte vi har så mye snø at det er nødvendig...

Veldig kjekt at Charlie ikke har vondt lenger! :D

T :-) sa...

Gratulerer med truger :-) Husker jeg ønsket meg det da vi bodde i Sogn. Ønsket å gå turer oppover fjellsiden, men siden jeg ikke ville gå på ski så ble det ingen tur. Ser ut som trugene dine er mye "smekrere" enn det jeg innbiller meg. Slipper du å "skræve"?

Så fint at Charlie er i fin form igjen :-) Kos dere med trugeturer framover :-)

Eva + 4 sa...

Takk for de herlige bildene :) Så ut som at Charlie kosa seg godt ja!

Og for ei snill venninne å kjøpe truger til deg :) En kjempeflott gave! Kanskje jeg skal gi det i bursdagsgave til gubben...jaja,blir ikke før neste vinter da unasett (han har bursdag i desember ;p).

Gry Viola og Roxie sa...

Tusen takk for en flott tur! De trugene ser kjempe kjekke ut!
Trur kanskje jeg skal ønske meg slike til bursdagen til neste vinter!
Kjempe koselig å se at Charlie er i form igjen!!
Ha en fin uke!!

Anne-Liss sa...

Herlig å høre at Charlie er sitt gamle jeg igjen.
Så praktisk det er med truger! Som Tina sier så er det ikke så mye snø her at det er nødvendig med truger, derimot har jeg nå bestilt pigger til skoa. Det is overalt her nå , spesielt på våre faste turplasser ved sjøen er det iset på svaberga og på stiene. Så nå får jeg spesialbestilte pigger som dekker hele skoen under i posten en av dagene :-))
Mange flotte vinterbilder av naturen og en herlig og glad Charlie.
Ha en fin uke !!

Inger`s blogg sa...

Ååååå så godt Charlie, du har blitt bra og livlig igjen.
Og mor har fått truger, det blir veldig bra for dere begge to med nye spennende turer i skog og mark.
Deilige bilder Nina.
Ha en god uke dere å.

Gry og Millis blogg sa...

Så gøy at du også liker å gå på truger Nina!! Nå ble jeg glad:o))) Så gamle som vi har blitt nå, så får vi regne med at vi har dem resten av livet - så vi skal på trugetur sammen!! Definitivt. Det er jo så spesielt å gå der hvor snøen er urørt!!!

Nydelige bilder av en superglad Charlie. Åh, så glad jeg er for at han er en "jumper" igjen!!!

Men, som sagt, trugetur i mørket et enda mer spesielt (synes jeg da). Ha en flott uke.

Klem fra meg og Milli

Ragnhild B. sa...

Så fine turer dere har hatt i skogen med trugene! Det er klart Charlie koser seg med turer der han kan få jumpe og boltre seg i den deilige snøen! Bra at han er i bedre form!

Nøve sa...

Nina og Gry, jeg skal snart kjøpe meg truger - det er helt sikkert, for jeg vil vandre sammen med dere på mine gode, gamle dager!!!
Det ser utrolig fint ut i Charlies eventyrskog! Så på FB nå nettopp at'n hadde date med kjæresten sin også :o)
Lykken smiler til Charlie igjen! (for hvem kan vel motstå det fornøyde uttrykket hans??)

Nina og Bonnie sa...

Else: trugene er ikke tunge å gå med. Det hadde nok vært mye tungere å gå på beina.

Tove: de er så smale at en slipper å skræve. Jeg går bare vanlig. Det går litt saktere der det er mye snø. Det er det eneste. En kjempekjekk oppfinnelse.

Gry: der jeg går opp i skogen ligger det asyl/sosial-boliger, med bl.a. narkomane. Jeg går IKKE opp der i mørket. Da må jeg kjøre ned i vestmarka for å gå når det er mørkt. Så den mørketuren for bli på Glenne. :)

Nina og Bonnie sa...

Nøve: det var STOR gjensynsglede på jordet i kveld. Det er lenge siden paret har møtt hverandre. Og i dag hadde jeg kamera med. Det må være med bestandig nå. Han som eier Kirsha er helt enig med meg. De er et kjærestepar.

Nina og Bonnie sa...

Nøve: vi får det gøy i alderdommen på truger. Løp og kjøp, og hiv deg i bilen nedover.

Nøve sa...

Jeg får lønning til helga ;o)
Kanskje vi skal løpe sammen på jordene på Glenne? Detta blir moro :o))

Nina og Bonnie sa...

Jo, springe, det KAN bli moro. Springe med truger tror jeg kan være en opplevelse å se på. Jeg har med kamera.

Jeg får lønn til helgen jeg også, da skal jeg få kjøpt meg en ordentlig hodelykt.

Nøve sa...

Da har vi noe å glede oss til igjen, Nina! Jeg fikk ei brukbar lykt av Nalle til jul, så da er utstyret snart komplett ;o)

Ville sa...

Gratulere med nye truger!!! Ser veldig kjekt ut å gå i snøen på den måten, nå har jo masse mer snø enn vi har.
Vi har faktisk anskaffet oss akkurat maken truger som vi har på hytta, har ikke prøvd dem ennå.

Så koselige bilder av Charlie og deg innover i skogen, det er nydelig med sånn lett og fin snø bilder:o)))

Det mer utrolig kjekt å høre at Charlie er blitt så mye bedre, og er igjen blitt "hoppe" Charlie:o)))

Unknown sa...

Henger meg på resten, vurderer også sterkt å ta litt av neste lønning og investere i truger!
Ser jo deilig ut å gå sånn uti snøen! :)

Sidsel, Honey og Arjas blogg sa...

Herregud Nina, jeg skjemmes, har ikke fått med meg noe jeg om Charlies urinsteiner! Jeg er alt for sjelden her inne skjønner jeg. Følte virkelig med deg! Og så glad jeg er for at det er fikset, og at han er i 100 igjen! Tror jeg får skaffe meg truger jeg og, men innbiller meg at det er et fryktelig slit. Og jeg er jo ikke noen lettvekter heller, så jeg synker nok godt åkke som.

Merete sa...

Så flott trim for dere begge! Fine naturbilder.