søndag 10. januar 2010

Denne helgen!

Denne helgen har vært kort, fryktelig kort. Og jeg som har hatt fri fra jobben siden torsdag. Vi så nemlig at veden har gått fort. Altfor fort. Og nå var det en favn igjen. Og det er lite i denne kulda på to leiligheter. Så jo i avisene at vedlagerne holdt på å gå tomme rundt omkring. Heldigvis så har jeg en sjef med mange kontakter og av han fikk jeg et telefonnummer på torsdag før jeg gikk fra jobb. Ringte med en gang og fredag kom det 2,5 favner med ved. Så dere skjønner at lettelsen var stor med ny ved i gården. Men den flytter ikke på seg selv. Vi hadde jo fortsatt ved i garasjen og det var ikke plass til mye der. Må jo ha plass til en bil også. Så alt måtte flyttes rundt huset. Det brukte vi lørdag og søndag på. Først til hjørnet av huset med trillebord, så kaste det over på pressening. For så å dra det rundt huset på snøen og inn ved inngangen til Kirsti. Det ble halvparten stablet og resten ble kastet opp på verandaen min. Der skal det stables under tak. Dere med mannfolk i huset, sett pris på dem. De er gull verdt når veden skal i hus. Dette har vært et slit som ble tatt over to dager. For at ikke en skal bli helt utslitt. Litt lettere å gjøre den jobben uten snø.

Nå har jeg ligget i badekaret til Kirsti og mykgjort den støle kroppen min. Med stearinlys og badesalt. Det var deilig.

Charlie har storkost seg ute i sammen med oss disse dagene. Lørdag var det kaldt og etter et par timer fikk jeg se han satt og byttet på å  holde potene oppe. Stakkars, det ble kaldt for han. Så jeg tok han inn og det var ingen protester. I dag holdt vi på fra 1130 til 1600. Og med den solen i dag så var det ingen som frøs. Så han hadde det fint ute med oss helt til noen gutter begynte med restene av rakettene rett uten for hagen vår. Da ble det en del bjeffing. Men han roet seg heldigvis fort når det var over.

Så var jeg en tur hos Sissel på fredagskvelden. Og møtte Sidsel, Inger, Gry og Gry Viola. Vi hadde en kjempefin kveld med mye god mat og drikke. :) Tror nok alle hadde det like hyggelig som meg. Charlie var hos min søster og når hun ringte kl 0100 og lurte på hvor hun skulle gjøre av Charlie for hun hadde tenkt å legge seg. Da ble jeg paff. Tenk klokken hadde bare rast av gårde. Jeg som har blitt A-menneske etter de siste årene med tidlig opp på jobb hadde ikke vært så lenge bort på flere år. Og når jeg startet bilen for å varme opp den før jeg skulle kjøre, så fikk jeg se det sto –29 grader i den. Grøsssss, det var kaldt. Heldigvis hadde jeg med meg varmedressen. Den har blitt en god venn denne vinteren. Så kl 0200 var jeg hjemme til en hysterisk glad hund. Og vi tok en kjap tisserunde før vi køyet. Og da gikk han løs. Ingen i nabolaget var våkene og han var så glad for at jeg var hjemme at han sprang fra grøftekanter til meg hele runden. Fram og tilbake…… Så jeg tror jeg må dra bort oftere uten han. Da fikk jeg i hvert fall full oppmerksomhet. Takk for den kvelden alle sammen! Det må vi gjenta.

Såååå tipper jeg noen er spent på bilder fra den kvelden…..

Advarsel!!!!

019

Gry og Sidsel litt utpå kvelden.

006

Inger prøver å fortelle Sissel hun har fått nok.

001

Litt forskjell på høyden!!!!

004

Her går praten lystig. Gry Viola, Sissel og Gry.

022

Må jo ha med Cita som fikk være sammen med oss også. Se så vakker!!!!

023

Tilslutt: her er jeg klar for –29 grader, hjem i fra fest med veske. Hahahaha….

Flere bilder eksisterer, kan hende de finner veien til FB.

Og med dette ønsker jeg alle en fin uke med nye muligheter.

15 kommentarer:

Nøve sa...

Så herlig, da Nina! Bra du tok noen bilder av Damene :o) Kjente dem nesten ikke igjen i finstasen. Du var deg sjøl på det siste,da :o)

Vinterved er ett eget kapittel.. God trim, sier jeg ;o)

ps. jeg bruker da å hjelpe til med veden - bare så det er sagt ;o)

Gry og Millis blogg sa...

Åh, sånn som vi koste oss på fredagen:o))))

Flinke dere har vært med veden, den skal visst varme to ganger minst, har jeg hørt! Tenker det var deilig med et skikkelig karbad i dag:o)

Skal på handletur til uka, vi snakkes;o)

snorredimma sa...

Først så syns jeg syns på deg med all den veden du skulle ha innomhus..uten mannfolk...men nå er den i allefall på plass og gjør nok nytta si i ovnen din.

Må si at det er ikke ofte jeg ser bilder av dere stæsja og fine...som regel er det praktiske klær som gjelder..sånn som varmedressen din, Nina. ;-) Men dere var innmari fine alle sammen, og det ser veldig koselig ut. Skjønner godt at tida fløy avgårde.

Litt forskjell på høyden, ja...hehe

Luna sa...

Godt at veden er i hus! :)
Så koselig dere hadde det da!
Enorm forskjell på høyden på deg og Sidsel da, hjelpemeg.. er du lita og hun veldig høy eller?
Cita var jo helt fantastisk nydelig søt der hun ligger i stolen *smelt*
morsomt bilde med inger som holde over glasset, hihi..
takk for titten! Ha en flott uke! :)

Nina og Bonnie sa...

Selvfølgelig Nøve, jeg mente ikke at ingen av damene gjorde noe her. Men dere har god hjelp av noen sterke noen.

Ja, Marte, jeg er liten og Sidsel er høy. Der var det 32 cm i forskjell.

Det var veldig flott å møtes uten hundeklær og kunne pynte seg litt og ta på litt sminke for en gangs skyld. Selv om praten gikk om hunder uansett.

Siss sa...

Uff,uff denne kulda skremmer jo vettet av oss. Til og med han far sjøl i huset har nå en plan to for denne veden. Vi har vist nokk noe ved hos en kammerat hvist det ikke holder med den vi har.
Jeg tror det værste er over nå.Må bare si at jeg er kjempe imponert over hva du og din søster får til.
Så gøy med bildene fra Fredag da Nina. Bilde av deg når du går var helt topp:-) Enig med de andre,var litt gøy at vi hadde pyntet oss.
Håper vi får til noe lignene om ikke alt for lenge.
Ha en fin uke.

T :-) sa...

Takk for titten Nina. Jeg kjenner dere nesten ikke igjen der dere sitter i finstasen ;-)

Mannfolk... Tror nok ikke det hadde hjulpet med mann i huset om vi hadde hatt ved som skulle flyttes på nei... Men vi har da unger som trenger å lee på seg, men de har jo en tendens til å være veldig opptatt med andre ting på slike dager ;-) Så da måtte jeg gjort det selv og da hadde kanskje buksa ikke vært så trang heller etterpå :-) Noen har papirer på dårlig rygg..

Ha ei fin uke :-)

Gry Viola og Roxie sa...

Ja takk for en koselig kveld på fredag. Kjempe koselig å treffes og at vi har litt fin klær på!

Sier som sissel, tror at den værste kulda har gitt seg for i vinter. Må nok fyre en god del ennå. Så det er godt å ha litt ekstra ved. Flinke du og Charlie har vært som har fått veden på plass! Lurer på om jeg får lært Roxie til å bære inn veden? Hun er rimelig oppgitt over oss når vi bærer den inn. Hun løper i hagen og herjer med veden og prøver å vise oss hvordan vi skal gjøre det!
Ha en fin uke, så er det ikke så veldig lenge til vi treffes igjen!

Ville sa...

He he he, det med ved er jo et kapitel for seg! Tenkte jeg ikke skulle si noe an mannfolk å ved. Bare la deg tro at det er sååå mye bedre med en mann når en skal løe ved.
Så ser jeg Nøve sin lille ps.
Av en eller annen grunn så storkoser jeg meg med å løe ved. Det er jeg som løer, Øystein får kun lov å bære;o) det er nesten så jeg knurrer visst han prøver å røre stablen "min";o)
Men når det er sagt så synes jeg dere 2 damer var kjempe flinke, synes ideen med å trekke veden på presseningen var kjempelur.

Så kjekt dere har det dere Lappe-mammaer isammen.
Flotte bilder av dere!!!

Ha en fin uke du også, blanke ark og nye muligheter;o)))

Anne-Liss sa...

Du har hatt en fin trimmehelg forsår jeg ;-) Det høres slitsomt ut men så deilig å få så mye ved i hus. Kan tenke meg at det badet var herlig, med lys og greier.
Det var en fin gjeng, så ut som dere koste dere i lag.
Var flott den bunaden :-) passet godt til veska.

Anne-Liss sa...

Uff det var litt skrivefeil i innlegget mitt, men du forstår sikker hva jeg mener ;-/

Gry Viola og Roxie sa...

Bunaden til Nina er kjempe fin. Helt enig med Anne Liss, veska passer perfekt til bunaden!!

Berit sa...

Ser ut til å ha vært en veldig trivelig jentefest !

Inger`s blogg sa...

Ikke noe rart du var trøtt etter helgen.
Lenge siden jeg å var så sent oppe,kom jo ikke i seng før 03,30, men kjempe koselig var det. å fint å bli bedre kjent med dere.

Marianne sa...

Litt av en jentefest! dere så skikkelig happy ut alle sammen!