torsdag 14. januar 2010

Dagen i dag! ;o)

Dagen i dag begynte egentlig i går. Når jeg luftet Charlie etter jobben i går så merket jeg at avføringen hans var bløt. Men tenkte ikke noe mer på det. Ikke uvanlig med litt bløt avføring inn i mellom. Og på kvelden var det bare farget vann som kom ut. Planla og kjøpe litt fiskeboller og kulturmelk og gi han litt diettfor for å få orden på magen i dag. Så sent på kvelden før vi la oss maste han på å gå ut igjen. Jeg slapp han ut i hagen. Der så jeg han satte seg igjen. Stakkars gutt, tenkte jeg. Dette -må bli slitsomt.

Så gikk vi å la oss, men ikke lenge. Kl. 0230 da var det en som maste igjen. Og ut med lommelykt for nå skulle jeg jaggu sjekke denne avføringen. Ja, litt brun-oransj, vel det er vel ikke blod tenkte jeg. Og inn  for å få Charlie i dusjen. Han må i dusjen hver gang han har bæsjet nå. Det renner jo ned over. Og det er ikke pent på ei hvit bikkje.

Prøvde å legge meg igjen, men bare en time, så var det ut igjen og ny runde i dusjen etterpå. Da bestemte jeg at dette kan umulig være normalt så jeg skulle ringe dyrlegen tidlig. Men tidlig ble det ikke. Jeg våknet kl. 0900, og da har Charlie gått ned i kjelleren, fått opp døra til leiligheten der og bæsjet over hele stuegulvet. Stakkars, han har sikkert ikke fått liv i meg på morgenkvisten.

Når jeg ringte dyrlegen fikk jeg beskjed om å komme kl. 1100. Og der var det ikke bare meg som hadde fått en nødtime. Vi ble sittende å vente i 1 time før dyrlegen fikk se på Charlie. Og når jeg da skulle bære han opp på bordet tok jeg armen under magen hans og da randt det ut av han. Elisabeth ble veldig betenkt og kommandere dyresykepleieren til å ta blodprøve med en gang og jeg måtte ta han ut for å ta urin prøve av han.

Etter en halvtime fikk jeg beskjed om at Charlie skulle ha drypp og jeg kunne dra hjem. Vettskremt spurte jeg dyrepleieren om hva skjer???? Så sa hun at Elisabeth ikke likte noen av blodprøvene og ville ha han på drypp. Nå står hun med en akuttoperasjon og hun snakker du med etterpå. Ok, jeg ble og hjalp til å sette denne nålen som dryppet skal setter i og få han i buret. Så dro jeg hjem.

Hva skulle jeg gjøre nå tro? Jeg ble sittende litt med dataen og så måtte jeg bare finne på noe. Jeg fikk støvsuget og vasket alle gulv. Fikk vasket på badet og bretter sammen klær. Så fant jeg ut at det snart var middag og begynte på den. DA ringte telefonen.

Koselig Merete fra dyreklinikken sa jeg kunne komme å hente Charlie. Og jeg skrudde av alle plater på komfyren og reiste. Der var det en hyper gutt som møtte meg. Og Elisabeth, dyrlegen ba meg bli med inn på et av undersøkelsesromma. Da fikk jeg høre hva det var.

Uringrus, urinstein. Det var så mye stein i urinen hans at hun kalte det grus. Og en av steinene hadde hun delt for å se hva de kom av og de var bare rein betennelse. Så hun konkluderte med at han har hatt en urinveisinfeksjon som har kapslet seg og blitt stein. Dette betyr at pga. diareen så kan han ikke få medisiner i pilleform. De vil bare gå rett igjennom systemet. Så han får medisinene intravinøst, både penecilin og smertestillende. Så nå skal vi til dyrlegen hver dag. Og av dette kan vist tarmene bli stressa og slitene, derfor diareen. Så han skal ha spesielt for for denne steinen også. JO, han har gått ned 2 kg. Nå veide han bare 11 kg. Skikkelig nedtur. ;-(

Så nå som alt er bra, i hvert fall for meg så er det vel på tide med litt bilder. De tok jeg på tur i det fine været på tirsdagen.

010

Uff, her var det vanskelig å komme opp.

019 Masse snø i skogen ennå. Vi måtte gi opp noen steder.

043 Charlie tok seg en tur på egen hånd. Jeg gikk i fra han og da var han kjap til å komme etter.

064 På nabotomta er det gøy å leke etterpå.

032 Må jo følge med på hva som skjer.

037 Her finner han et spor eller noe.

038 Og her forsvant han inn i skogen. Langline er kjekk, men den er ikke alltid lang nok. Her ropte jeg bare en gang og gikk. Tok noen minutter, så kom en gla`gutt springende etter meg.

105 På vei hjem møtte vi på Cæsar, en gammel golden i fra nabolaget. Forresten den som Charlie har gått til to av de gangene han har rømt og den mammaen som kjørte meg til og fra jobben den gangen vi hadde fagfolk som slapp Charlie ut.

054 Nydelig vær den tirsdagen, nå er det meldt snø,snø og snø i hele helgen.

Med dette vil jeg takke for alle gode tanker og kommentarer på FB. Det varmer når en vet en har så mange venner som bryr seg.

Ha en fin helg alle sammen. :D

25 kommentarer:

Gry og Millis blogg sa...

Kjære Nina og Charlie. Dere kan tro jeg har tenkt på dere i kveld!!!!

Når det først var så ille, så er jeg veldig glad for at det viste seg å være noe som kan behandles, til tross for at dette blir strie dager for deg Nina. Først var jeg redd det var noe akutt og veldig alvorlig som ikke kunne gjøres noe med. Nå er jeg litt glad, men tenker masse på dere allikevel.

Tapre, vakre, blide Charlie, som har hatt sitt sedvanlige ypperlige humør til tross for at han har hatt så vondt, det sier litt om han tror jeg.

Er det den minste ting, så ringer du Nina. Telefonen ligger ved siden av sengen min om natten, så bare slå på tråden hvis det er noe.

Jeg følger med på FB og blogg også hører jeg fra deg i morgen (hvis ikke før).

Milli sender en skikkelig knuseklem full av gode bedringsønsker til den aller beste bestisen sin.

Lena & lapptussarna sa...

Vad skönt att läsa att du fått hem Charlie igen.
Skönt att dom hittade vad som var tokigt med honom och kunde ge honom rätt medicin.
Massa kramar till dig och Charlie från Charlie, Ennio och mig

Christian og hundene sa...

Leste hva du skrev på FB, men nå hørtes det jo ikke alt for ille ut:-) Dette ordner seg jo:-)

Nieida veier 15 kg nå;-P

Fine bilder:-)

snorredimma sa...

Å, nå er jeg lettet for at det her ordner seg for Charlie. Først da jeg leste på FB at han lå på drypp - ble jeg skikkelig redd for at han adde fått i seg rottegift! Men nyregrus, da gett....det er skikkelig vondt...men kan heldigvis lindres med smertestillende. Han vil bli helt god igjen, gutten din, Nina. Han er da utrolig tapper....

Uff, kjenner igjen den følelsen du antageligvis hdde da du dro hjem fra dyrlegen uten Charlie....den rastløsheta og alle tankene....

Nei, nå må dere kose dere sammen i kveld, og gi gullongen en stor klem fra oss!!

Nøve sa...

Jeg fikk meg litt av ett sjokk da jeg så meldinga på FB nå nettopp. Har ikke vært heime idag.
Må lese igjennom en gang til, men det høres ut til at det går rette vegen med ham. Puh!

Nina og Bonnie sa...

Ja, jeg fikk meg et lite sjokk i dag,men har fått pulsen ned igjen.

Viste ikke helt hva jeg skulle tro når jeg dro hjem og Charlie ble igjen med drypp. De skremte meg virkelig.

Nå er alt BRA og vi har det fint. Tar nok litt tid å få på plass magen hans, men det er jo bare en bagatell.

Gry, jeg ringer deg i morgen!!! :)

Hanne sa...

takk for oppdatering!!

Så godt at dere fant ut hva som var i veien og at det går an å gjøre noe med!!!!

Vi er lettet og glade og kan legge oss og sove trygt nå, heldigvis!!

Vi sender varme tanker til dere begge og spesielt til stakkars Charlie!! Bienna unner ham virkelig ikke å gå med lampeskjerm, men det blir vel bare en kort stund??

God bedring, Charlie-boy!!!!

Ville sa...

Å kjære snille Charlie... deg og Nina. Kan tro du har vært redd idag!!!
Nyre grus må jo være kjempe vondt???
God bedring, nuss og vovseklem, masse varme tanker fra oss.
Håper dere begge får en god natts søvn:o)

Hanne Marki sa...

Næmmen stakkars lille gutten da, nå sitter jeg her med tårer i øynene og tenker på hvor vondt han har hatt det mens det har stått på.. Det er jo intenst vondt for oss mennesker har jeg hørt og hunder som ikke sier i fra da.. Nei og nei..

Men er så innmari glad for at det ikke var akutt kreft eller noe annet veldig alvorlig, selv om det blir harde dager fremover med behandling. Men det skal bli så bra :) Jeg kan bare forestille meg hva du har gått med av følelser i dag mens du har ventet..

Tenker masse på dere! God bedring Charlie, Marco sender nuss til dere begge :)

Inger`s blogg sa...

Så fint du forteller oss om bedring.
Ønsker deg og Charlie en rolig og god natt, håper dere får det, nå må dere være slitne begge to.
Ikke flere forskrekkelser nå, Charlie.
Han må hatt smerter i noen tid, her ser man hvor utholdened lapphundene er, de gir seg ikke med det første, nei ikke noen pyse, litt skummelt det der.
Nattaklem.

Gry Viola og Roxie sa...

God bedring til Charlie gutten. Nyregrus det må ha vært vondt for gutten. Magen får du i orden og når medisinene er tatt så blir han så bra !!
Håper dere får en god natt i natt!!
Sov godt!!
Kjempe knuse klem fra Roxie til Charlie!!

Hege og Tussi sa...

Stakkars Charlie! Mennesker mener nyrestein er noe av det vondeste som er..uff... Hørtes ut som du hadde en seig natt du også, ikke rart du var vanskelig å vekke på morrakvisten.
Godt han kvikner til:) God bedring til go´gutten!

T :-) sa...

Huff! for et slitsomt døgn du har hatt Nina! Men så bra å lese at ting ordner seg :-) Og mange fine bilder som liksom for å undertreke at ting blir braigjen snart :-)

Det med diareen, var det pga det andre eller i tillegg?

Marianne sa...

Så godt nina at det ikke var noe verre..var litt bekymret for dere en stund der...Så selv om det blir slitsomme dager fremover, så vet du iallefall at godgutten snart er frisk og rask igjen!

God bedring til Charlie!

Ville sa...

Jeg har jo ikke FB, så jeg fikk litt av et sjokk rett før sengetid i går.
Tenk Charlie gutten syk... jeg fikk så mange tanker Nina, hvorfor, hvordan og hva???
Jeg blir liksom litt flau for å spør, men var Charlie helt seg selv før han fikk diarè, ingen tegn på smerter i forkant???

Bildene som du har tatt på tirsdag viser jo tydelig en glad og fornøyd Charlie, (bilder som er veldig fine).
Jeg følger med på bloggen for å høre hvordan det går med vår alles go`gutt:o)

Anne-Liss sa...

Så deilig at han er på bedringens vei ! Jeg tenker på hvor vondt han må ha hatt, stakkar !!
Jeg må innrømme at det første som slo meg da jeg leste på FB var rottegift, godt med alt som kan leges.
Hils Charlie god bedring og så håper jeg du har fått sovet bedre i natt.

Irén sa...

Kjære begge to!

Som sagt på FB ante jeg ikke noe om dette i går. For et fælt døgn for dere begge. Stakkars Charlie, og stakkars deg, Nina! Jammen bra dere kom raskt til og fant ut av elendigheten. Håper Charlie kommer seg raskt! Med en god og omsorgsfull matmor som deg går det nok kjempefint :-)

Masse, masse god bedring-klemmer til Charlie-gutten! Og en oppmuntringsklem til deg Nina! Balder boffer gode hilsner også.

Klem, Irén

MayKristin sa...

Uffa, stakkar Charlie. Det hørtes ikke godt ut!
Håper han blir bra nå da:)
Fortsatt god bedring til Charlie:)

Dixie sa...

Oi, så skummelt dette hørtes ut! Men uansett hvor vondt det må ha vært for Charlie, var det i hvert fall veldig bra at dere fant ut hva det var og at han blir helt frisk igjen!

Håper det kommer noen flere oppdateringer om hvordan det går etter hvert!

God bedring til Charlie!

Nina og Bonnie sa...

Litt oppdatering: I natt har vi sovet begge to og han har ikke prøvd å bæsje siden i går kveld. Og han har spist to ganger av det nye spesialforet. Så kanskje noe begynner å binde seg. Så her går alt framover og Charlie er seg selv. Dyrlegen sa i dag at hvis vi får samme framgang til i morgen så er det bort med den intravinøsnålen i beinet og på en pillekur på 20 dager. Hun var kjempefornøyd.

Og Berit; jeg har ikke merket noe på Charlie på forhånd. Jeg skulle kanskje ha sett litt mer på urinen hans. Da ville jeg ha sett at den var brun. Det så jeg i dag når jeg gikk tur. På de faste tissestedene var det brunt tiss etter han. Jeg har selv hatt nyrestein og vet hvor vondt det er. Selv om det er litt andeledes med urinstein.

Ville sa...

Gleder med på dine vegne Nina. Så bra at det går så raskt fremover med ham:o)))
Det var jommen ikke lett for deg å vite at han var syk når Charlie ikke viste tegn til smerte, ved noe som er så vondt som nyregrus.

En går jo ikke til vanlig å sjekke fargen på urinen, det har nå iallefall ikke jeg gjort, når der ikke er snø så er det jo helt umulig å se fargen på urin.

Tapre Charlie og flinke du, Nina:o)))

Hilde, Fant og Ebbie sa...

Hei Nina og Charlie!

Så godt å høre at det går bra med bestevennen din. Det er aldri morsomt når de små er sjuke og i dårlig form.
Så godt at dere fikk en god natts søvn, også. Alt ser litt bedre ut da!
Håper han slipper intravenøsen ganske så fort, det er liksom litt lettere med tabletter.

Jeg ønsker dere begge to ei riktig god og avslappende helg!!!

Klem fra meg og mine.

Merete sa...

GOD BEDRINGKLEM !!!

Nøve sa...

Tenk så bra at dere har gode veterinærer i nærheten. Lurer på hva som hadde skjedd hvis det var Nalle som ble sjuk...Måtte ha reist til Ål eller helst Hønefoss,minst 1,5 times kjøring unna.
Og aldri om jeg har tenkt på å sjekke urin. Ser an bæsjen iblant, men som regel havner den jo langt inni ei buske eller oppi en skråning..
Det vil som regel å bra. Men det er jo skummelt når en ser hvor gode de er til å skjule smerter! Og hvor alvorlig det kan bli sånn "plutselig".

Takk og pris for at det gikk bra denne gangen også :o) Han setter en skikkelig støkk i oss alle, han Charlie!
GOD HELG!

Luna sa...

Godt å se at det går så fort fremover for charlie :) ikke noe særlig når dyra våre blir sjuk :(