søndag 18. oktober 2009

EKSAMEN…….????????

I dag var dagen som Gry skulle i ilden. Og været var jo der etter. Gry må ha en egen kontakt med noen værguder. Når noe skjer med henner er det alltid fint vær. Grrrrr…. hvordan gjør du det, Gry????

001

Og her er stedet Gry skal i ilden. Tro hva hun tenker på her mens vi gjør i stand på plen ovenfor. Milli elsket jo dette stedet. Badeanda-Milli! Hundene fikk leke og springe litt før vi startet på selve eksamen. Tror nok Gry trodde at det meste var tull og at hun ville slippe unna. Hun prøve å bestikke oss med egg. Men disse dommerne er knallharde og gikk rett på sak.

087

Først hadde vi det lette som teori. Gry gikk igjennom enkle sprørsmål, både om hverdagslig blogger og om lapphunden og avl. Gry har jo akkurat vært på kurs og svarte godt. BESTÅTT!!!

025

Så til alvoret. Den praktiske delen. Først var det aldersgruppe 0-1 år. Og det var Barfi. Her var det kontakt og handling som var oppgaven.

031

Og dette gikk jo bra. BESTÅTT!!!!!!

035

Og så var det aldersgruppe 1-3 år. Og da har vi jo to hunder. Først skulle Charlie i ilden med Gry. Og det var innkalling som var oppgaven.

036

Han kommer som ei kule og oppgaven BESTÅTT!!!!!!

039

Så var det Milli sin tur. Her var oppgaven passivitetstrening. Litt vanskeligere.

042

Her blir det full kontakt etter kort tid og oppgaven BESTÅTT!!!!!

Aldersgruppe 3-5 år hadde Gry for noen helger siden med Bienna. Den hadde vi allerede gitt henne BESTÅTT for. 

Aldersgruppe 5-7 år skulle egentlig vært Vina og turtrening, men hun måtte bli igjen hjemme på gården. Og Tove og jeg var enig i at hvis hun kunne alt det andre her så bør en eldre hund ikke by på noen problemer.

Så som dere skjønner ha Gry BESTÅTT eksamen med glans. Ei flottane jente som kan jobbe hund.  

Etterpå grillet vi og koste oss med hundene. Lenge siden jeg har sett Gry og Charlie har ikke fått lekt så mye på lange tider. Så dro vi hjem til meg for overrekelse av diplom og Toves sjokoladekaker…ja det var ikke bare en sort hun hadde bakt.

067 

050

060

Denne dagen gikk kjempefort og det var så gøy. Takk til Gry som tok utfordringen på strak arm og takk til Tove som partner i dette. Vi har hatt det veldig gøy når vi har planlagt dette.

110

Og takk tante Tove for griseøre, hilsen Charlie.

TUSEN TAKK FOR I DAG, GRY OG TOVE!!!!!!!!

24 kommentarer:

Gry og Millis blogg sa...

SÅ herlige bilder Nina. Du burde vurdere fotografyrket, etter å ha fått DE blinkskuddene, særlig av den praktiske delen av eksamen;o)!!!!

Jeg har storkost meg - og det har Milli også - hun har bare ventet på at vi skal gå å legge oss.

FOR et herlige sted og FOR noen herlige folk og hunder og FOR en herlig dag!! Nok en gang, tusen takk:o)))

Nina og Bonnie sa...

Charlie har sovet siden dere dro. Tove dro rett etter deg. Dro han ut en tur nå for ikke lenge siden og han tisset ved postkassa og ville inn igjen. Det har tatt på for han i dag.

Jeg tok 110 bilder og har slettet MYE. Enten var solen i veien eller så var det mørkt der. Masse dårlig bilder i dag, dessverre.

Stedet elsker jeg. Og navnet er TRETTNES. Der får en stort sett være i fred. Bare spør Sidsel.

Merete sa...

Flotte bilder og beskrivelse, dere har utfylt hverandre veldig bra her! For ikke å snakke om hvor flott dokker har bygd opp dramatikken underveis, vi har gått rundt og ventet spent i lang tid nu. Kjempebra!

Anne-Liss sa...

Tenker dere har hatt det morsomt med planleggingen i lange tider !!

Så flott Gry at du greide å bestå eksamen, jeg synes du har vært kjempeflink :o) Diplomen får vel hedersplassen på veggen i stua ;-)
Skulle gjerne vist hvilken spørsmål du fikk om bloggerne, he he :-/

Jeg synes du fikk mange flotte blinkskudd med kameraet. Jeg tar også en haug med bilder, de fleste blir slettet men jeg beholder noen få som jeg er fornøyd med.

Nina og Bonnie sa...

Ja, jeg håper vi har klart å få dere spente nå. hihi..

Jeg sletter masse bilder. Av 60 bilder så beholder jeg kanskje 5-10 stykker. Det tar for mye plass å ta vare på "tja" bilder.

T :-) sa...

Så mange flotte bilder du har tatt Nina!
Tusen takk for en flott dag og en super mimrestund her nå. Lengter allerede tilbake jeg.

Og ja jeg kan skrive under på at vi har hatt det like morsomt underveis ;-)

Nøve sa...

Så moro Nina!
Dere var skikkelig flinke alle sammen :o)))

Nina og Bonnie sa...

Gry var jo den som kom til det "usikre" i dag. Og sikkert full av nerver. Og hun gjorde det!!!! Er så glad jeg er blitt kjent med den jenta. :o)))

Gry Viola og Roxie sa...

Så flott bilder! Ser at dere hadde det kjempe gøy!! Været var jo bare himmelsk!! Nå næremer vinteren seg med storm skritt.
Ha en fin uke!!

Gry Viola og Roxie sa...

Hei Nina! Har helt glemt å komentere det!! Såå fin du er på håret!! Det kledde du!!

T :-) sa...

Endelig en som la merke til Ninas hår :-)))

Marianne sa...

Dette var morsomm lesing!

Ville sa...

Så fint der er med Farris vannet!!!

jeg koser meg gløgg i hel på Grys og deres vegne.
Så kjekt med en sånn god venninne gjeng, som vet å sette pris på hverandre.
Vel har Gry bestått eksamen, men dere 2 jenter Nina og Tove, dere forjener "diplom" for gått vennskap, venner som vet å sette pris på et godt medmenneske, som Gry er!!!
Hipp hurra for trion:o))))

Luna sa...

veldig fin plass dere var på :) hvor mange av bloggerne har hund fra fjelldronningen da? :)

snorredimma sa...

Det må jeg si - for noen fine bilder du har tatt!! Det blir liksom litt mer "levende" å se bilder til historien. :-))

Dere har gjort denne dagen uforglemmelig for, Gry - det er jeg skråsikker på. Ho elsker jo sånn som dette her, hvis jeg har forstått ho rett. Herlig!!

Utrolig fint sted dere valgte ut til eksamen, og diplomet...det syns jeg var veldig flott laga!!!

Nina og Bonnie sa...

Jeg tror vi kom fram til at Gry har 9 Fjelldronninghundeblogger. Det er ikke dårlig.

Takk for komplimanget, Gry Viola!

Ja nå var dette overstått. Hva skal vi finne på nå????

Gry og Millis blogg sa...

Å, det skal ikke stå på meg, jeg tar gjerne en runde til;o)

Nøve sa...

9 Fjelldronninger? Ikke dårlig, nei :o)

Har du farga håret,Nina? Du er fin som alltid ;o)

Nina og Bonnie sa...

Ja,men bare pysefarge. Er utvaskbar, en sånn 8 ukers.Prøvde det hjemme, kjøpte fargen på salg og dermed var det ikke fargeprøver jeg kunne se på. Ante ikke hvordan jeg ville se ut.

Nøve sa...

Jeg tok ei pysefarge i fjor.. Håret ble skikkelig rødt ei stund, det lyste i sola! Men det er litt moro å prøve noe nytt :o)

snorredimma sa...

Hei, Nina! Alt er bra med oss. Akkurat nå er jeg inne i en periode med mye jobbing - derfor lite aktivitet på bloggen min - men jeg prøver å holde meg oppdatert med å lese deres blogger, vettu. :-))

Kommer sterkere tilbake!!

Ragnhild B. sa...

Så moro dere har hatt det, da! Kreativt og aktivt, - sånt er gøy! Og så fine bilder! Jeg tenker dere fort kommer på nye morsomme ting,- og Gry er jo klar, forstår jeg! Synd dere bor så langt unna! Hadde ikke hatt noe i mot å være med!

Anelille sa...

SÅ herlig video vennen! (ps: Det heter video... ;) ) fantastisk forarbeid på Charlieboy. Jeg ler meg skakk her!! enig med deg om de leilighetene.... Men hadde jeg vært aleine med den lønna jeg har nå så hadde jeg vært prisgitt LABO.. Men er enig allikevel. Er jo masse å ta av inni byn i steden. Haha. HVIS de starter sprenging noen gang, så kan jo Charligboy være her. En hanne fra eller til spiller da ingen rolle!!!! Og særlig siden han og Evin er så rolige med hverandre. Hahahaha. Ønsker dere en tidlig og god helg :)

Anelille sa...

Jada.... det skulle stå foTarbeid, og ikke foRarbeid! haha. Er visst ikke bare du som surrer med bokstaver om dagen.... ;)

http://www.home.no/mainlands/Litters/W-litter.html forresten, gå inn på denne linken så får du se åssen Linusgutten kommer til å se ut sånn ca når han kommer :) KLARER IKKE Å VENTE MEEEEEEEEEEEER