onsdag 18. mai 2011

BARE BILDER.

I dag blir det bare bilder fra meg. Har ryddet i bildene og det tar tid. Siden det er regn og vind i dag så passet det. Vasking for jeg ta ved neste regnværsdag. ADVARSEL: her er det myyyyyye rart!

012

En stolt gutt har fått 3-hjulsykkel av farmor!

015

018

017

024

027

Masse blomster har kommet for tidlig i år. Er redd det kommer til å bli tynt til høsten. Men rosene bruker litt lenger tid, heldigvis.

020

022

Charlie må jo ligge i bedet.

004

Lille-jenta vår, Andrea er blitt 1 år.

005

011

Er det dette du mente, Gry?  Denne gjengen er jammen i meg fulle av energi og rampestreker. HERLIG!!!!!!!

023

Ikke lenge siden dette!

077

037 (2)

Til slutt kom det et par naturbilder. Dette er vel det jeg synes er vanskeligst.

Ellers så går dagene sin gang etter alt som har skjedd. Tara er hjemme hos sin familie og det går bra. Vi savner henne her, til og med Kirsti og de andre i familien. Jeg skal passe henne hvis de skal noen steder. Det har jeg sagt er greit. Så vi satser på de skal på ferie snart.

Ikke mye nytt å fortelle her i fra. Virker sikkert kjedelig, men dagene går super fort. Ikke vet jeg hvor de blir av.  Så til neste gang….ha en fortreffelig vår!

 

Klem fra Nina og Charlie!  

mandag 9. mai 2011

Jeg har vært på Bergheim!!!!!!!!

Endelig etter snart 3 år`s bekjentskap med Nøve så fikk jeg det til. Bergheim skulle besøkes. Under påskudd om et rallylydighetskurs så fikk jeg endelig fingeren ut.  Å denne gangen hadde jeg ikke noe glede-gruing, bare glede og glede for å reise.

010

Dette koselige huset til Nøve og Bjørn er som et fristed!

På torsdag fikk jeg i tillegg en SMS fra Taras eier om at de savnet henne så mye at de ville prøve å ha henne hjemme i helgen. Og se hvordan det ville gå.  Da fikk jo jeg en helg med Charlie alene og kunne tenke ordentlig på om jeg ville ha henne. Hvis eieren bestemte seg for det.  Jeg snakket mye med Hanne og Nøve om dette i helgen. Og kom fram til at jeg vil bare ha en hund. Charlie skal være mitt eneste barn i mange år. Når han er gammel og grå, ja da kan vi se.  Jeg så nemlig denne helgen at når jeg er alene må jeg alltid ha med to hunder. Uansett!!!!!!  Jeg er faktisk glad og litt lettet over den avgjørelsen.  Charlie krever fortsatt mye av meg og det så jeg denne helgen. Selv om han oppførte seg eksemplarisk så må man alltid passe på.  Jeg så for meg to hunder på tur med en hanne som kanskje ville si i fra til en annen hanne og da ha en til som skal passes.  Det blir litt for mye for meg.  Så jeg håper dere skjønner hvorfor jeg bestemte meg for dette?

016

Bilde sier vel det meste…..

Over til denne helgen.  Jeg kjørte først til Hanne og Geir på Nøtterøy. Der skulle vi kjøre sammen til Nøve. Jeg og Hanne kjørte sammen i min bil. Takk, kjære Hanne for du ville være en moralsk støtte på veien oppover. Det gikk jo så fint å kjøre de veiene oppover.  Vi tok en pause på veien ellers så gikk det som en drøm.  Hanne hadde jeg ikke snakket med på 1 år og vi hadde mye å ta igjen. Da gikk veien så fort.

019

Dronningen av Bergheim!

004 

Charlie hilser på Ullf!

 

Vel framme så ble vi møtt av en kjempeglad Nøve og hennes snille mann, Bjørn. Vi fikk Nøves berømte grønnsakssuppe som var knakkende god. Så det skjønner jeg.  Hanne, Nøve og jeg tok hundene og tok dem på en tur. Bienna og Charlie hadde godt av å strekke på beina etter flere timer i bilen. Og da slapp i hannene for å se om dette kunne går bra.  Jeg har sett at Charlie er en pyse sammen med tøffere hanner og jeg vet at Nalle ikke er agressiv og er en real fyr. Så jeg regnet med at dette kom til å gå bra bare vi ga dem en sjanse til å finne ut av dette alene. Og det har dere vel sett på bloggen til Nøve. Det gikk strålende. Eller så bra som det er mulig å få to hanner til å gå i sammen som ikke er opptatt med å leke.

009

Charlie koser med Nøve i Olabua!

Jeg slappet godt av hos Nøve og Bjørn.  Selv om jeg holdt Nøve våken store deler av natten med snorkingen min. Glemte snorkeplaster hjemme og apoteket på Nesbyen var stengt når vi var innom der.

034

Gjengen på kurs!

Lørdag startet kjapt med kurs.  Nesten våken og med en hund som bare ville snuse. Grusomt med løpske tisper på kurs. Når jeg fikk kontakt med Charlie var han superflink. Og Hilde har en egen måte å se positivt på at Charlie ikke ville være med. Så da hadde hun ikke noe i mot at vi gikk litt på sidelinjen og forsøkte oss litt på kontakt-trening i steden. Lørdag gikk vi igjennom alle 30 skiltene og fikk prøve dem med hund. Og vi fikk hjemmelekse. Den tenkte vi vel ikke så hardt på på lørdagskvelden. Da var det mye god mat og drikke. Som Nøve har fortalt, vi hadde da en gourmetkokk(litt usikker på hvordan det skrives).

043

“Bli”

047

Endelig litt kontakt. Takk Hanne for at du tok bilder.

056

Her var det full kontakt hele tiden. Nøve og Nalle var så flinke!!!!

050

Bienna og Hanne virket skikkelig proffe. Kjempeflinke!!!!

060

Se på dette paret!!!

Og så fikk Hanne og jeg gå blodspor.  Nå var det veldig greit å få tips fra en proff. Så dette skal vi snart gjøre igjen. Det er gøy å se Charlie våknet og var skikkelig tent.  Jeg viste ikke hvor sporet gikk og måtte stole på at Charlie gikk riktig. Og gjett…..det gjorde han. Plustelig gikk det en pølse ned på høykant.

038

Charlie har ikke skjønte reglene. Vi sitter ikke bamse i RL.

Søndag, skikkelig trøtt i tryne!!!!!  Kurs og en ny runde med en hund som er på bærtur. Jeg underholdt hele kurset med min jobbing med Charlie. Denne dagen gikk vi hele baner og da var det en og en.  Alle så jo på at jeg slet med en hund som ville lukte og lukte. Hilde synes jeg var veldig flink det var bare at jeg gikk banen alene. Charlie hang bare med og Hilde ler da så godt av det. Og det er deilig å se at det er greit å være på bærtur også. Jeg var så varm og oppgitt på slutten at jeg synes det var greit at dagen var over. Men skulle ønsker det ble et oppfølgingskurs på høsten. Det var jo liddla gøy. Og hele gjengen som var der var jo superhyggelig. Og tusen takk til Hilde som holder så flotte kurs. Det er jo en fryd å gå på kurs med henne selv om hunden er håpeløs.

 

Så etter kurset så var det bare å få pakket i bilen. Det ble litt vedmodig og rart å bare dra så fort. Denne helgen gikk bare så altfor fort.  Det var så mye mer jeg skulle tatt bilder av. Charlie er jo nesten ikke tatt bilde av i helgen. Da er jeg opptatt når jeg glemmer å ta bilder. Men Nøve og jeg fikk jo skravlet masse. Vi lå hele natten og skravlet som to unger. Tror jeg sa natta 3 ganger før jeg endelig fikk lagt meg. Det var såååå hyggelig. Men veien hjem skulle jeg kjøre alene og selv om jeg hadde Hanne og Geir å kjøre etter så var jeg spent. Vi kjørte sammen til Hoff og da kjørte de mot Tønsberg og jeg fortsatte mot Kongsberg og Larvik. Jeg må si jeg er stolt av meg selv denne helgen. Jeg har aldri vært lenger enn Kongsberg og har aldri kjørt så langt alene. Og det gikk kjempefint!!!!

021

TUSEN TAKK FOR DENNE HELGEN, NØVE, BJØRN, HANNE OG GEIR !!!!!!!

TUSEN TAKK FOR MEG, NØVE OG BJØRN!!!!! JEG KOMMER GJERNE IGJEN !!!!!

JEG HAR VÆRT PÅ BERGHEIM, JIPPI!!!!!!!!

onsdag 4. mai 2011

Hei igjen!

Noen som  lurer på hvordan det går?????  Her går det glimrende!!!! Men er litt usikker på når lille Tara-mor skal vise sitt sanne jeg. Det er jo ikke bjeffing på henne i det hele tatt. Og det gjorde hun endel hjemme hos seg selv. Lurer mye på om det er for nytt ennå til at hun føler hagen som sitt territoriet. 

Vi har klippet klørne igjen og da satt hun pent på fanget mitt og lot meg gjøre det.  Hun begynner nok å lære at jeg er bestemt på å gjennomføre det jeg begynner på. Det er bare å vente henne ut og være tålmodig. Og ost er den beste godtbiten hun kan få.  Så når vi er ferdig og hun får masse ros og gladstemme, så springer hun ut på kjøkkenet for å få ost. Lille logre-jenta!!!!!

001

Sånn ligger vi når vi er skikkelig trøtte og vil sove.

Hun har også blitt bedre med store hunder.  Jeg hadde henne med meg sammen med Hermann på mandag.  Hun var vettskremt til å begynne med.  Men når hun fant ut at han gikk i kort bånd og hun i flexi så gikk det greit.  Da kunne hun springe unna han. Til slutt delte de snuseplass og alt var greit så lenge han ikke snuste på henne. Da ble det liv i dama, hun glefset etter nesa hans.  Og han hoppet 2 meter……i høyden. For dere som kjenner til kongepuddel så vet dere hvor lettbeint de er.  Og veldig kalvete i oppførslen. Det er myyyyye hopp og sprett på han. Så når hun møter på nabo-lenonbergeren så går hun mot den og stopper en halvmeter fra og knurrer.  Lille tøtta!!!!!!  Men sånn oppførsel vil vi ikke ha så da er det å gi beskjed om det.  Den tar hun fort.  Trenger ikke å kjefte på henne.

012

Charlie i Stavern.

På tirsdag når jeg hadde med Tara og gikk med Hermann så var Charlie hjemme alene.  Han hadde fått en tur med Aida tidligere på ettermiddagen.  Da var Tare hjemme alene. Og det gikk kjempefint.  Charlie elsket litt kvalitetstid med mammaen.  Og når Tara og jeg kom hjem senere på kvelden, var han like glad for å se Tara som meg.  Hun fikk også en velkomst.  Det var gøy å se. Skal bli mer tur hver for seg. Det har de nok godt av. 

007

Bølle-gutten Hermann. PS han skal klippes av proffe i morgen.

Ellers så leker ikke Charlie med Tara ennå.  Den sitter langt inne,  han er blitt sååååå treg. Tror det må en lapphund til!!!!!  Men tyggebeina deler han med seg nå. Det begynte han med etter Tara var borte den kvelden med meg.  Og hun har overtatt senga hans ved siden av senga mi. 

006

Heidi, Aida og Tara.

Dette bilde er fra tirsdagen. Da var jeg med hun jeg jobber for i Stavern.  Da har hun bassengtrening der.  Heidi og jeg fant ut at da skulle vi ta alle hundene med og gå tur.  Så Heidi går med Aida og Tara, jeg går med Hermann og Charlie.  Det må ha vært litt av et syn. En kongepuddel, en whippet, en finsk lapphund og en tibetansk spaniel.  Det må jo være alle raser som egentlig ikke passer sammen.  Sånn av utseende.

009

Charlie og Tara sammen. De er ikke lett å få tatt bilde av sammen.

018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enda godt vi har egen vanndam i hagen.

Nå gleder jeg meg bare masse til at fredagen skal komme. Da er det Bergheim neste!!!!!!!! 

 

Ha en riktig god helg, alle sammen!!!!!!!!!

søndag 1. mai 2011

Å dagene går……

Tara glir mer og mer i hos oss.  Hun vekker meg om morgenen sammen med Charlie og har skjønt at jeg må ha kaffe før jeg våkner. Hun er tålmodig og snill. Foreløpig ikke mye lyd i henne.  Her er det nok mer som skjer enn det hun er vant til og da er hun sliten og trøtt når kvelden kommer. Sover gjerne til 1000 og det passe meg utmerket. :)  Tara er veldig smart og derfor må en tenke stor hund når en takler henne. Hun kan nok lett blir pysete hvis en skal bære og hjelpe henne overalt.  Hun har prøvd seg på å slippe å gå i trapper, står nede og piper. Når jeg tar på henne båndet og går opp i trappen med henne på slep, så går det jo så fint. Selvfølgelig kan hun går i trapper, det er jo bare en tulle ting. Så hun tester meg nok hele tiden.  I sofaen ligger hun, men senga er fy-fy. Og det er helt greit. Hun har ikke prøvd seg der. Så den hunden er slett ikke dum.  Hun er litt redd store hunder og når leonberger-tispa til naboen kom i en rasende fart gjennom hekken så skvatt hun. Da hylte hun  til så det hørtes ut som noen drepte henne.  Skal si jeg skvatt, jeg også.  Så dette er noe vi må trene på. Hermann, kongepuddelen til hun jeg jobber for har jeg jo hver mandag og tirsdag mens hun er på bassengtrening. Da skal jeg passe på å ta med Tara på en tur i sammen med han.  Når hun venner seg til han i bånd så må det jo går bra til slutt. 

007

I går klippet vi klørne. Var forberedt på skrik og en usamarbeids hund. Det er det eieren har fortalt meg. Hun må få dyrlegen til å gjøre det. Med hjelp av Kirsti så stålsatte vi oss og satte i gang.  Det gikk sååååå fint. Hun hylte ikke og lå stille i armene til Kirsti mens jeg klippet. Kirsti godsnakket med henne og lovet henne ost når vi var ferdig. Og hun protesterte bare litt når jeg kom til framlabbene.  Hun har vent seg til mye på de to dagene hun har vært her.  Snill er hun!!!!!!

061

Charlie er sliten om dagen. Han sover så hardt om kvelden nå at han snorker. Det har han aldri gjort før. Tara er nok ikke drømmen hans, men han finner seg i å ha henne her.  Ikke vil han leke med henne, der er han blitt fryktelig treg. Det eneste han passer på er beina sine.  Men han godtar henne, går fint i sammen med henne og godtar det meste av det hun gjør.  Han knurrer ikke på henne når det er noe han ikke liker. Han bare vender ansikte vekk eller går. Er redd kanskje han blir en tøffel…..litt for snill den gutten der.  Tara er jo så glad i Charlie. Hun hopper på to og vil gjerne slikke han i ansiktet. En skikkelig logredame.  Men kjedelig-Charlie bare løfter hode og ser helt uberørt ut. Stakkars Tara, hun vil jo så gjerne gjøre noe godt med han.

004 

Nå i helgen har vi vært ute hele dagene og det tærer på.  Merker til og med jeg blir trøtt på kvelden av mye frisk luft. Ikke rart hundene sover som noen slakt nå. I dag har jeg vært på hagesentere og kjøpt roser og hundene har vært hjemme alene. Det gikk fint, ikke noe blod å se, hihi.  Så i morgen så er det jobb og noen timer alene for hundene. Tenker de trenger å sove litt ut etter helgen.

006

Hilsen Tara, Charlie og Nina!