tirsdag 29. juni 2010

Mye på en gang!!!

Nå er jeg snart midt i den eneste ferieuka jeg skal ha i år. Og da skjer det mye på en gang. Skal rekke mye på en uke, men det er blitt tid til litt kos også. Eller det vil si det jeg har på programmet foreløpig er stort sett bare kos.

Først må jeg fortelle om min eksarbeidsplass, Slakter Abrahamsen. Vi hadde et lite avsluttningsselskap for meg på lørdag. Det var så moro og jeg er enda mer sikker på at jeg kommer til å jobbe flere lørdager der for å holde kontakten. Kan jo bare ikke forlate denne herlig gjengen. :)

018

020

Mye god mat og drikke. Alt holdt av sjefen. Snille sjefen som kom og leverte en kjempegrill. Og i tillegg kom med den megastore blomsterbuketten til meg. Vi spiste og drakk nok litt for mye, noen og en hver.

026

Maten var unna gjort, snop og mere drikke kom på bordet. Gud, jeg var glad det var hjemme hos meg.

049 Måtte bare ta med bildet med Charlie. Han var jo med han også. Selv om han lå under bordet og sov hele kvelden. Senere på natta kom han på fange for å fortelle, hei jeg er her jeg også.

Så har jeg støpt sålen til kanten på dammen. Og nå venter vi bare at den skal  tørke og herde. Så kan vi støpe en gang til og da blir det med retting og armeringsjern. For etterpå skal hellene mures fast. En liten jobb som tar laaaaang tid. Tørke, tørke og atter tørke. Dette sliter til og med på min tålmodighet. Skal ta litt bilder etter hvert. Moro for en annen gang å se framgang.

Og i dag….har vi vært på valpebesøk. Og for en valp, vakker, tøff, og samtidig rolig og myk. Dette er Kaysa!!!! 

150

Heldig er jeg at det er kommet en valp så nær. Og når vi snakker så får jeg jo vite at når de var på valpekurs så var det hele 4 finsk lapphund valper der. Det er jo moro. Vet lite om de andre, bare vet at en kommer fra Lappejenta. To av de andre var faktisk søsken uten at de viste de bodde så nær.

145

Charlie var litt tøff til å begynne med. Han måtte stille inn lekeingen sin til et litt roligere tempo. Han lærte fort at dette var ikke Milli eller Barfi. Kaysa ble også tøffere etter hvert så da gikk det fint. Men når vi kom så gikk Charlie fri og tok seg noen turer rundt i nabolaget. Det var vist mere spennende enn Kaysa til å begynne med. Derfor satte jeg han i langlinen. For en frekking, når vi kommer på besøk så stikker han.

160

Tøffe Kaysa!

164

Full attak!

172

Charlie i kjent stil!

178

Lille bølle-frøken Kaysa!

184

Ja da, Kaysa, jeg har gitt opp!

Så skal jeg på Gjennestad Gartneri i morgen for å shoppe litt roser og til torsdagen blir det begravelse. Så er snart uka allerede gått. Til helgen blir det vel kos og turer. For jo håpe været kan bli litt bedre og uten vind. Den er jeg skikkelig lei.

009

Ha en fortsatt fin uke, alle sammen!

 

 

mandag 21. juni 2010

Et lite livstegn fra oss!!!

Som de fleste har fått med seg så har Charlie og jeg vært en ørliten tur på Glenne i helgen. Jeg jobbet lørdag og var såååå klar for en tur til Gry og Milli på søndag. Så vi pakket bilen og kjørte i vei. Det var stille på veien kl 1000 på en søndag så det gikk fort. Og som vanlig så var det jo et drømmevær når vi kom fram.

Så ble jeg med på hønefanging. Det var gøy!!! Når vi var tre, Ola, Gry og meg så gikk det nesten litt for fort. Da var vi klar for kaffe før vi gikk en tur på jordet og lot Milli og Charlie få herje fritt. Til og med Milli rakk ikke å bli lei Charlie denne gangen. Hun har nok savnet han like mye som Charlie har savnet henne. Desverre så ble det ikke noen tydelig bilder av dem på jordet. Skal jo holde meg til M innstillingen. Og da gikk det litt for fort for meg.

Når vi kom tilbake så skravlet Gry og jeg videre over kaffe og boller. Gry sin “hjemmebakst”. Det smakte godt og er en sikker vinner bestandig. Hører du, Gry??? Boller er ikke dumt.

251

Det er ikke mye igjen av Milli. Nå kan ikke noen si at hun skal slankes. Men jeg synes Milli er fin selv om pelsen er blitt borte. Hun er praktisk anlagt, når det er sommer skal en ikke ha for mye pels. Det blir for tungt når Milli skal bade så mye.

232

Bestisane!!!! Ingen er så gode som dem…..

236 Bestisane i lek, Charlie har fått en bra tak på Milli. De to kjenner hverandre så godt at alt er lov.

243

Milli tar tak i luggen. Charlie har lagt på seg igjen og ser nesten større ut enn Milli.

244

Milli prøver å komme seg unna Charlie, tror jeg. Han har jo et tak i labben hennes. Men de har det bare gøy.

250

Nå er drakampen i gang. Når de er slitene blir leken litt stillere. Der er de like, enten ligger de å leker eller så blir det drakamp. Nå er det nisseleken som får gjennomgå.

Takk for vi fikk komme, Gry!!!!  Det var sååååå koselig å komme igjen. Jeg storkoser meg på Glenne. Og denne gangen ble det litt spesielt. Du vet hvorfor, Gry. Så nå kommer jeg gjerne fort igjen på en dagstur. Bare si i fra når det blir for kjedelig der borte.

Så har jeg vært på siste kursdag på hundekurset i dag. Litt trist for nå har vi kommet så godt i gang. Og jeg er IKKE flink til å bare dra av sted for å drive egen trening. Men jeg er sikker på at til høsten så er vi i gang igjen. Fikk til og med diplom. Det har jeg aldri fått før på noen andre kurs jeg har gått her i Larvik.  Men jeg har lært utrolig mye, bare enkle tips som gjør en stor forandring. Og det er sånt som kommer godt med i hverdagen og som vi bruker i det daglige.

Ellers så skjer det ikke så mye. Vi er stadig på turer og nå skal jeg snart dra å besøke den mye lapphundvalpen som kom til Larvik forrige helg. Det gleder jeg meg mye til. Som dere vet er jeg en tulling etter valper. Og så er det bare to dager igjen på jobber før jeg slutter. Da fikk jeg meg litt ferie før jeg begynner i den nye jobben. Så nå satser jeg på at været holder. Vi trenger litt varme nå.

Ha en fin uke!

 

søndag 6. juni 2010

Hva har skjedd???

Vel, her går dagene i det fine været på å være i hagen på dagtid. Jeg har hatt fri siden onsdag og kunnet nyte sommervarmen vi har hatt. Skjønner fortsatt ikke hvorfor den solen ikke vil sette seg på beina mine. Bare på ryggen. Fra lettere rosa til dypere hummer og nå ganske grei brun. Nå er alt bestilt til dammen. Ny damduk og ny pumpe. Så til helgen har jeg fri igjen og da skal jeg begynne å grave på nytt. NÅ skal kanten og bekken mures så vi slipper løse steiner og heller. Og kantene skal går rett ned og uten stein. Er lei av at all steinen havner i bunner hvert år. Og til slutt skal mye ny fisk settes ut fra akvariene. Har solgt unna de største vi hadde i dammen. DA må vel alt bli bra.

034

Kjekt å ha en liten hjelper i hagen!

Nå må jeg først få lov til å skryte litt. Av Charlie og meg selv. Forrige uke på kurset så fikk jeg mye skryt av oss som et team. Først sa den ene instruktøren at Charlie var en annen hund nå enn den jeg startet med på kurset. Mer konstentrert og hadde meg i fokus hele tiden. Så, rett før vi sluttet onsdag så kom hovedinstruktøren og ga meg en klem for hun var så glad for vi var så flinke at det var en fryd å se på. Både jobbingen min med Charlie og hvor kjapt han hørte på meg. Stor forandring fra de første gangene. Så, JIPPI, vi er glade!!!!!!!  Nå er det bare å jobbe videre og vite at det nytter. Gleder meg til i morgen. :)

013

Charlie kan hvis han vil.

Marius er i Italia, så vi har vært mye sammen med Marita og ungene i . Det betyr at Charlie har mye å følge med på og blir deilig trøtt når kvelden kommer. Han har funnet seg en plass i kjelleren, rett ned trappen som er deilig å ligge nå i varmen. Så nå ligger han der på kvelden til vi skal legge oss. Da kommer han tassene etter meg til soverommet. Sikkert deilig der i varmen. Men han må fortsatt få med seg alt så på dagtid så følger han med meg ute. Og så passet jeg William noen timer på torsdag og det var morsomt. Det er mye liv og fart i gutten nå. Og han er samtidig veldig flink og snill. Han skjønner hva han får lov til og hva han ikke for lov til og respekterer det.

033

Charlie bare må være med. Der William er der er Charlie.

På lørdag skulle jeg og 3 til fra jobben gå “Jentene på Kyststien”. En tur på 1 mil. Det er en løype som ligger helt ned til sjøen fra Stavern og ut til en campingplass med gårdsbutikk og servering. Vi var litt i tvil i forhold til kondis og varmen. Og det var tross alt 1700 stk påmeldt for det var 5 års jubileum. Fikk vite etterpå at det var 2000 stk som gikk, for det var flere som meldte seg på i siste liten. Og det var litt av et liv. Jeg bestemte samme dagen at Charlie fikk bli hjemme. Ikke viste jeg hvordan løypene var og ikke viste jeg hvor varmt det kom til å bli. Og med så mye mennesker, hvordan ville Charlie reagere???? Det var like greit, så jeg etterpå. Mye folk, gå i kø på de trangeste plassene over fjellhyller. Og varmt ble det. Men vi hadde en fin tur, tok tiden til hjelp og hadde to kjappe røykpauser på veien. Vi brukte ganske nøyaktig 3 timer på turen. Litt klatring og mye flate svaberg. En tur som vi vil ta igjen til neste år. Vi kom i mål til rekebuffet og live musikk. Og mange glade og slitene jenter i alle aldre. Dette var gøy!!!!!

046

En jentegjeng fra Larvik tok det som en tur og hadde picknik før start.

048

Starten er gått etter åpningen ved Christian Ringnes

059

Masse fin natur!

060

Noen tar pause og noen går.

067

Huset til Odd Nerdrum. Kyststien går rett på nedsiden av huset hans.

071

Endelig i mål og sulten. Det smakte godt med reker da.

Nå som det går mot slutten på jobben min, siste dagen 24 juni, så har jeg begynt å ta litt bilder der. Så det kommer jeg til å blogge om senere. Jeg får en uke ferie før jeg starter i ny jobb. Jeg er spent, men gleder meg. Nå kan jeg ikke få sluttet fort nok. Jentene har bestemt at det skal være avsluttningsfest for meg og den blir hos meg. Grilling som sjefen står for, så det skal bli gøy. Jeg slipper dem ikke helt, jeg skal fortsatt jobbe litt lørdager, når det passer meg. Nå kan jeg bestemme det selv og kan være en fin måte å holde kontakten.

Så ønsker jeg dere en fin uke som kommer og kos dere!!!!!