torsdag 19. februar 2009

Bilder

Vi går kjapt inn i en utstilings-sesong. Med så flotte hanner i Charlies-klasse blir nok dette året kun for moro. Og for å trene meg selv. Kan hende jeg hopper over Kongsberg i april, pelsen til Charlie er ikke vakrest og det kunne jo vært moro å ha noe å vise fram. Hvor lang tid tar det egentlig å få pelsen tilbake etter all valpepelsen dottet av?!! Men for all del, det hadde jo vært moro å være der for å se.

 

Ikke mye nytt og skrive om nå om dagen så det for bli bilder denne gangen.

God fornøyelse!!

074

Gutt-ungen min!

073  Slapper av i snøen!

 

062

Ikke bilder nå igjen!

057

Her er jeg på vei!

055

Ikke mas sånn da, jeg kommer jo!

007

Kongen på haugen!

002

Tisse-pause!

092

Den isbiten er min!

091

Se på go`ungen min!

055 (2)

Igjen må vi ha med litt i farta!

065

Litt snø rundt huset!

005

Masse snø, og etterpå er det kommet mer.

006

Nabolaget med nooook snø!

onsdag 11. februar 2009

Hverdagen!

 

Hva skjer nå om dagen? Jo, fagfolka har inntatt badet i leiligheten. Rørlegger, snekker, flislegger og elektriker. Nå jobbes det på spreng, de jobber på anbud og da går det unna. Jeg får jo ikke gjort noe så lenge de holder på for de roter noe forferdelig og bruker soverommet til verksted og lager. Greit nok, mere tid til Charlie.

Men det er ikke lett å komme fram med all snøen nå. Etter finanskrisa har jeg plutselig to dager fri i uka isteden for en. Og det er det en som setter pris på. Charlie er blitt en mer oppmerksom og konsentrert gutt. Kan ha noe med innkallingstreningen vår å gjør også. Det går forresten veldig bra. Og da blir det jo litt mere trening også. Når jeg ser hvor ivrig han er, blir det veldig gøy å trene. Kveldsturen vår med langline er blitt treningstur. Da begynner han turen med  å gå pent ved siden av for å sjekke, går jeg pent nå? Har du godbitene med? Så får han skryt og en godbit for å få “fri”kommandoen. Da er det full fress framover for å blir ropt inn og innkassere godbit igjen. På slutten av turen er han enten sulten eller mettet av å springe og snuse og går pent vedsiden av og setter seg kjapt når jeg stopper. Da trener vi litt “sitt og bli” og innkalling fra sitt og ligg. Og sitte bamse og danse. Alt ute i veien og folk som kjører forbi tror sikkert det har tippa for meg. Så den lille tisse-turen vår på 10 min. er blitt til ca 30-45 min. Og har jeg fri tar vi en ekstra trening på dagtid. Mest for han er så ivrig og lærevillig, også for jeg har litt problemer med å leke med Charlie. Vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det med en haug snø og uten leke.

Det har vært stille for bjeffing nå. Og det med tispa med løperstid tror jeg at jeg løste greit med aktivitetsleker. Når kvelden kom og han begynte å pipe, dro jeg fram det jeg hadde av aktivitetsleker og fylte dem opp. Så fikk han bruke tiden på det isteden for å tenke på tispa. Da ble det slutt på maset. Og bjeffingen har jeg en mistanke er kjedsomhet. Tror han kjeder seg fort. Han bjeffer jo ikke når det kommer noen. Han må nok bare lære at det kan være kjedelig å være ute også. Valpenykker!

Så til slutt vil jeg bare si at jeg lever på Tjøme-treffet ennå. Er stadig innom alle bloggene for å se bilder.

003

Ruller seg i snøen, det er godt!

052

Det er masse snø!

026

Men snø er jo gøy!

015

Sjekk blikket!

059

Fortsatt “i farta”!

014

Nå kommer jeg!

søndag 8. februar 2009

Treff på Tjøme

Så kom søndagen og solen viste seg. Vi skulle til Tjøme! Var veldig spent på disse blogg-folka og hundene. Ville Charlie oppføre seg? Det ble en uforglemmelig dag. Masse hyggelige folk og flotte hunder, og ikke minst Charlie kan oppføre seg. Dere blogg-folk er akkurat  som jeg har fått inntrykk av på bloggen. Så jordnære og greie. Og så moro å treffe alle hundene. Masse flotte personligheter.

Vi møttes på et jordet ovenfor gården til Gry og Ola. Der var det et stort bål og pølsepinnene ferdig spikket. Vi tok en kaffe og ble litt kjent før vi gikk ut på jordet og slapp hundene. Og det gikk over all for ventning. De hadde det så moro. Bykset rundt i den høye snøen. Etter en stund tok vi dem inn og grillet pølser og skravet litt mer. Charlie hadde godt av å lære og roe seg litt mellom leke-rundene. Etter spisepause slapp vi hundene litt igjen før vi gikk ned til Gry for å hilse på sauene før vi dro hjem. Treff fra kl. 12 til kl 1630 er en lang dag og både hund og folk merket nok det. Men de timene bare forsvant. Merket ikke hvor trøtt jeg var før jeg kom hjem og sank sammen i sofaen, TUSEN TAKK FOR I DAG ALLE SAMMEN. Nå lar vi bildene snakke for seg selv.

001 Her møtes vi ved bålplassen.

002 Her slipper vi hundene.

008 Å så gøy å leke.

010 Her har vi Honey,Wilma og Milli

020 Her er Ask og Embla og Harald,pappaen til Chicko.

019Snorre og Camilla kom jo også.

023 Gry og Nøve med flotte Nalle.

027 Her er det en haug med lapper.

045 Milli og en eller annen under henne. Dimma i bakgrunnen.

062 Ofelia og Nalle har funnet hverandre. Charlie`s bror Chicko i bakgrunnen med Inger. Også flotte Naman.

105 Flotte Nalle, bjørnen fra Hallingdal.

102 Charlie og “tante” Ofelia.

097 Her har jeg og Charlie en pause.

095 Vakre Bienna.

090 Ask og Embla, sååå lydige.

114 Gry og Milli, som jeg tipper sover godt nå. Det perfekte vertinnepar.

133 Et siste sprett før vi tar avskjed.

Dettte var noen av de 140 bildene som ble tatt. Håper dere som ikke kunne komme har fått litt med dere.

tirsdag 3. februar 2009

Kastrering!!!!

Hva synes folket om kastrering? Jeg var innom dyrlegen i dag og Charlie markerte seg stort. Og bjeffet. De spurte meg kjapt om jeg hadde tenkt kastrering. Mente mye ville bli borte. Har jo egentlig tenkt å tilby Charlie til avl en gang i tiden, men når jeg har sett at lyse lapper ikke er så populært er det kanskje ikke noen som vil ha lyse gene i kullet sitt. Og helse og velvære går forran avl. Vi skal ha det godt sammen. Har begynt å tenke på det nå. Skal til dyrlegen neste torsdag pga. et rift ved øye. Da vil dyrlegen diskutere det mer. Er det noen med erfaringer? Jeg vet jo noen av dere har kastrert hundene deres, av hvilken grunn?Og hvordan virker det? Har i grunn stort sett hvert i mot kastrering så sant det ikke er helsemessig. Men nå har jeg begynt å tenke litt anneledes.

052

011

Er gutten min vært å spare til avl, eller?

søndag 1. februar 2009

Helgen er over:(

 

Så fort denne helgen går når jeg jobber lørdag. Det er kald og klarvær, men ikke sol. Skulle jo hatt det til bildene. Men får jo bare være glad det ikke kommer mere snø. Bilder blir jo tatt i bøtter og spann. Men ikke mange overlever når de kommer over på dataen. Veldig glad det ikke er vanlig film i det kamera. Da hadde jeg brukt en formue på fremkalling. Fotokurset er til fredagen. Gleder meg.:)

023 (2)

Litt mørkt den kvelden, men måtte bare vise hvor mye snø det er her nå.

017 (3)

Her tar Charlie med seg en vedkubbe på tur.

020 (2)

 Her graver han den ned i grøfta.

023

 Og her har vi jomper`n.

146

Sånn ser Charlie ut når han finner noe under snøen. At han får puste.

Har holdt litt på i leiligheten for å jobbe meg fri til helgen. Det skal litt fagfolk inn og jobbbe til uka igjen. Nå begynner det virkelig å nærme seg slutten. Det blir spennende og flytte opp. Har samtidig benyttet sjansen til å spørre snekkern om hva det koster å få satt opp et gjerde. Snakket med en annen på jobben på lørdag. Skal bli moro å se hva sånt koster. Det er nemlig en del stein i grunnen på tomta. Kan ikke bare slå ned noen staur.

Charlie er blitt gneldre bikkje igjen. Bjeffebåndet får jeg ikke til å virke ordentlig. Det vil ikke sprute når det skal. Han har for mye pels ser det ut til. Dessuten virker det som han har for lys bjeffing. Har sett det har løst ut vann når han bjeffer litt mørkere.Da blir han bare litt vått i pelsen.Var der jeg kjøpte det på lørdag, igjen. De er like fortvilet som meg. Jeg skal prøver med sitron nå, men problemet er at båndet er fullt av vann som ikke har sprøytet på han så jeg må la han gå med det for å prøve å få tømt det. Er nysgjerrig på om noen har erfaring med dette. Hadde elektrikker på fredag mens jeg var på jobb. Da hadde han bjeffet i TIMER. Og det var rimlig lytt mellom etasjene. Ikke moro. Da tenker jeg på de nærmeste naboene også.

Vel, dette ble mye rart om ingen ting. Dere for ha en fin uke og om ikke lenge ser jeg jo de fleste av dere.