lørdag 29. november 2008

Den etterspurte videoen!

Hei alle sammen!
Her er et tappert forsøk på å filme Charlie med digitalkameraet. Ikke best kvalitet. Det ble to snutter. God fornøyelse.



torsdag 27. november 2008

Lekende stunder!

Nå når det en mørk nesten før jeg kommer hjem fra jobb blir det mest turer gatelangs. Vi har et område som er til ungene i nabolaget.Der er det akebakker, hoppbakke og fotballbane. Og mye gress. Der hender det vi slipper hundene sammen. Hvis en er så heldig å møte på noen nå om dagen. Dette er noen dårlige bilder av Charlie med Kira. En welsh springer spaniel. Ei nydelig tispe som fyller 2 år snart. Hun og Charlie har virkelig funnet hverandre. Bildene er av en heller dårlig kvalitet, kamera ligger hjemme når vi går i mørket så mobilen for duge.
Det er litt vanskelig synes jeg og finne på noe med Charlie nå i mørke tiden. Det blir mye det samme. Må jo liksom finne på noe for å "bruke hode" på han. Men jeg er litt sånn at jeg mener han har litt godt av å kjede seg også. Det må jo ikke skje noe hele tiden. Da er jeg redd for en stresset hund, rastløs, den forventer liksom at noe må skje hele tiden. Jeg har ingen interesse av å ha Charlie til noe annet enn en familiehund, men litt hverdagslydighet er jo kjekt å ha.
Jeg venter forsatt på at hormonene skal roe seg. Nå blir han 11 mnd. på søndag. Hvor er tiden blitt av. Snart er guttungen min 1 år. Kan nesten ikke huske tiden uten Charlie.


mandag 24. november 2008

En kjap helg!


Helgen går veldig fort når man jobber lørdag. Nevøen min, Marius har vært på Sjusjøen og konen hans og lille William har bodd hos min søster. Allså i samme hus som meg. Det har vært hyggelig. Vi skulle overraske Marius med ny trapp hos dem og vi jobbet med den lørdag ettermiddag og søndag. Charlie var med og lå ute hele dagen. Da koser han seg. Når jeg er på jobb ligger han stort sett inne, hvis ingen passer han. Han er en skikkelig utehund og vil være ute hele tiden, MEN ikke alene. Da er helvete løs. Han bjeffer sånn at jeg må ta han inn. Har stengt av utevannet, hvis ikke hadde han fått seg en dusj. Det hjalp i sommer. Hvis ikke så har vel naboene spleiset på bjeffehalsbånd til meg til jul.




Jul, ja. Gavene er kjøpt og da er den verste jobben gjordt. Ligger i rute. På jobben min er det hektisk hele desember så det er greit å ligge litt på forskudd. Mesteparten av julematen kjøper jeg jo der også. Vi er en liten famili, så det er ikke så mye styr hos oss.




I leiligheten jeg pusser opp inn i mellom er det litt stopp for tiden. Badet var det rommet som koster mest, hadde jeg tenkt å vente med. Nå har endel økonomiske ting falt på plass og jeg kan ta det samtidig. Det er jo deilig å ta alt med en gang. Nå som jeg ikke bor midt opp i det, er det like greit. Gleder meg til å flytte inn i en helt "ny" leilighet. Den er i samme hus, allså. Bare en etasje opp.




Har litt problemer med mailen min. Får ikke inn mail eller sende. Da vet dere grunnen hvis noen har sendt mail og ikke fått svar.

torsdag 20. november 2008

På hundeklubben,en skuffelse

Tok en tur inn om hundeklubben i går. Har ikke vært der siden Charlie var syk.Charlie bjeffet fra vi kjørte inn på parkeringen til vi kom til banen. Hyper som fy og hang i bandet. Ny eller skal jeg si gammel instruktør. Har endel gamle meninger om hunde oppdragelse. Vi begynte med å trene kontakt. Skulle gå på plass og sitte under holt. Dette kan jo Charlie i blinde hjemme. Charlie var mer opptatt av de nye valpene som var der. Jeg følte jeg gikk å underholdt hele kurset. Instruktøren kom bort og ville hjelpe oss i gang. Fikk beskjed om at jeg brukte for lys stemme når jeg roste han og at jeg roste han for mye når han gjorde det riktig. Her var det en lærer av den gamle skolen. Skulle bare si bra en gang og ferdig med det. Det var vist jeg som gjorde Charlie hyper med stemmen min. Sikkert riktig. Jeg følte jo at jeg fikk mer oppmerksomhet når jeg ble litt mer interesant en de andre. Nok om det. Så skulle vi ha innkalling. Jeg er vant til å bruke håndtegn samtidig som jeg sier "bli". Det fikk jeg ikke lov til. En hund skal lyde stemmen, fikk jeg beskjed om. Innkallingen gikk greit, men han holdt Charlie mens jeg gikk et stykke unna. Og han kom som et olja lyn. Flink gutt! Godbiter skulle vi ikke bruke for mye av. Da ble hundene bare tykke. En skikkelig belønning etter endt trening var mye bedre. Fortell meg hvem som er enig i det.................

Dette er en mann som har drevet med Snauzere(veldig feil skrevet, men dere skjønner sikkert hva jeg mener) i 30 år. Han er nok flink med hundene sine, men jeg tror han skremte endel av de unge som var der med valper. Han hadde oss med inn i hytta etterpå til en pepptalk. Fikk et ark om generell hundeoppdragelse, foringsrutiner og annet tull, spør du meg. Ikke noe dull med hundene der i gården. Det teite med klubben er at neste gang er det kanskje en annen instruktør med andre meninger. De bytter på å være der og setter seg opp etter som det passer dem. Uansett lærer Charlie å se andre hunder og det er ikke bare lek og moro.

Jeg tar en tur ned igjen til uka , men det er vel lov å ikke være enig. Holde kjeft og trene som vi bruker. Jeg er i hvertfall der. Vi gjør noe sammen og det er andre som er hyggelig der.

søndag 16. november 2008

Litt av en helg!

Den bølla av en hund jeg har. Fredag hadde jeg fri og skulle virkelig ta med Charlie på sosialisering. Først dro vi til Sandefjord. Kjørte min søster som hadde et ærend der. Tok med Charlie på rundtur i byen der. Han brukte det han hadde av sanser, tror jeg. Vi gikk rundt i ca. to timer. På vei hjem over kjørte vi innom Larvik sentrum og gikk der en times tid.
Så dro vi hjem og spiste litt lunsj. Da hadde jeg tenkt å jobbe litt i leiligheten. Kom godt i gang, men så glemte jeg å lukke døren når jeg skulle ut bruke saga. Der var det en som forsvant ut og opp over bakken bak huset. Jeg ropte for det jeg var god for. Det hjalp lite. Der var det en guttunge på vei hjem fra skolen. Det var jo mye morsomere enn meg. Jeg sprang etter et stykke før jeg gav opp og gikk hjem etter bilen og satte søstra mi i beredskap. Bak huset hos oss er det et boligfelt med en del hus og div. veier og kryss. Jeg kjørte et stykke før jeg så han. Veldig opptatt med å lukte i en hage. Jeg stoppet og ropte, han bare så på meg og så fortsatte. Jeg følte meg så tullete. Her kjører jeg etter en hund som ikke bryr seg om å se på meg en gang. Hva gjør jeg nå. Jeg kjørte fra han til neste kryss for å snu, da kom han springene opp på siden av bilen. jeg åpnet døren og snakket veldig glad mot han. Og han begynner å erte meg. Springe rundt bilen og litt til og fra. Da kom jeg på av jeg ikke hadde tatt med noe som jeg kunne bruke å lokke han til meg. Fant tilslutt litt tyggegummipapir. Da tok nysgjerrigheten overhånd og han kom forsiktig mot meg. Når han kom nær nok fikk jeg sugd tak i halsbåndet og kastet han inn i bilen. Det bar rett hjem og inn. Ikke et ord. Jeg fortsatte med mitt og han måtte ligge inne. Etter å jakte på han i en halv time(virket som to timer) var jeg mer skjelven enn sint. Nå er jeg redd for han har fått smaken på hagene i nabolaget.

Lørdag var vi hos nevøen min og hjalp til å sette inn dør i garasjen og kle den ene veggen. Da var Charlie ute med oss fra 1030 til 2130. Vi hadde en middagspause ved 1600 tiden. Da var det en trøtt gutt som jeg hadde med hjem. Han har sovet mesteparten av dagen i dag også.

Det er aldri en kjedelig dag med hund. Det er derfor vi har dem.
Det var dagens visdomsord.

onsdag 12. november 2008

Valpesyk

Jeg har akkurat sett bilde av valpene som kom i natt på Kennel Fjelldronningen. Man blir dårlig av å se sånt. Minner meg litt når jeg satt og ventet på å hente Charlie hjem. En gang, når Charlie har blitt voksen og jeg har gjerdet inn tomta ønsker jeg meg en til. Det må bli en brun en tror jeg. Nalle er flott, for det må være en hannhund til. Erfaringen min er at de er jevnere i temperamentet. Vet ikke sikkert. Det er jo forskjellige meninger om det. De sier å ha to så får man mye gratis i og med den voksene deltar i oppdragelsen.

Ellers skulle jeg en tur på hundeklubben i dag, men sofaen var god etter middagen og der sovnet jeg. Blir vel sent i kveld innen jeg kommer meg i seng. På hundeklubben her kommer man og går som man vil. Det er ikke noe opplegg for trening. Hele året utenom skoleferier er det trening onsdag og lørdag på gruppe 1. Såkalt nybegynner. Jeg var vant til litt mer system i opplegget der jeg gikk kurs med den forrige hunden. Der var det program over hva man skulle igjennom. Her er det ikke noe kurs. Han som hadde hundekurs her i tillegg til hundeklubben, døde for noen år siden og etter det er det dårlig. Men jeg fant ut at sosialiseringen med andre hunder vil dempe det at han blir så hyper når han ser andre hunder. Samme om vi trener bare vi er der.

Det var dagens frustrasjon. Deilig å ha en blogg og få det ut.

mandag 10. november 2008

Rettelse av forrige innlegg!

Jeg fant ut av det med bloggliste. Finner ut av det etter hvert.

En ny uke!

Da var hverdagen i gang. Tidlig opp på jobb. Et mareritt etter en søndag. Jeg er nok et B menneske. Det begynner med julebestillinger på jobben. Ribbe og pinnekjøtt. Folk er vist redd for at det skal bli tomt.

Charlie har fått være hos min nevø i dag. Det er kjedelig å være alene hjemme. Min nevø har pappapermisjon og skal være hjemme i 4 mnd. Der koser Charlie seg med William på snart 6 mnd. Det har kun vært en tur gatelangs som jeg kaller det. Det er jo snart mørkt når jeg kommer hjem. Passer dårlig å dra i skogen.

Nøve, du snakket om Andebuhallen. Når er det? Det har ikke jeg fått med meg. Er det kun valpeshow? Det er jo gøy å se på uansett. Jeg vil forsette å stille Charlie på nyåret. Hadde tenkt å bruke han i avl når han er gammel nok. Vi for se om jeg er like nervøs på neste utstilling. I Drammen hadde jeg ikke fått i meg noe mat. Det var rett før jeg gikk i bakken. Har fått beskjed av de her hjemme at de skal trøkke i meg mat neste gang.

Forresten, hvordan får dere listen på blogger dere følger? Kan ikke finne ut av det. Har trøkt på ale de knapper jeg finner.

søndag 9. november 2008

Så var denne helgen over!

Denne helgen var kjap når jeg jobber lørdag. Jeg holder jo på å pusser opp en leilighet i huset vårt. Alene med en valp blir det bare helgene som jobbes. Ikke alle de heller. Jeg skal flytte opp fra sokkelleiligheten for så å leie den ut. Da sparer jeg til gjerdet. Skal bli deilig å slippe Charlie ut i hagen uten å tenke veien. Misunner dere som bor på landet. Charlie har jo funnet seg en tispe i nabolaget, vel litt lenger borte, men hun kommer vist stadig rundt her. Det var en flott lita Walsh Springer Spaniel. Det er jo lenge siden han har fått springe med en annen hund. Han storkoste seg. Har alltid hatt en tendes til å stikke av. Den siste tiden har han bare gått rundt med meg. Men er det noen på veien hører han ikke. Kanskje litt mere innkalling, men har nok sviktet litt der i det siste. Blir litt"en ting av gangen"konsept. Etter å ha hatt en gjeterhund før tenker jeg nok litt andeledes. De er veldig forskjellig. Lapphund er egentlig en enkel hund. Kanskje vi gjør det vanskligere enn det er. Det blir da stort sett hund til slutt uansett.

Nå som jeg driver hjemmeside og blogg må jeg skjerpe meg med kamera. Trenger nye bilder stadig.

Endelig er vi på blogg



Nå er vi "in" vi også. Har fått opprettet en sånn blogg. Det er vel litt igjen til vi kommer inn i det men vi prøver. Det tar litt tid før vi finner fram her inne. Søndag er en fin datadag, når jeg ikke driver å pusser opp.




Dette er en prøve for meg. Vi kommer sterkere tilbake